|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
7.4.2009 13:54:49   
neki
I nas je postar posjetio,468KMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Stari grad

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 426
7.4.2009 14:00:52   
ena23
PITANJE:

Drage moje ja sam od oktobra 2008 godine sluzbeno u sarajevu, opcina novi grad. od decembra do marta sam bila prijavljena na birou. u martu sam nasla poso (u 4. mjesecu trudnoce) i termin mi je 23. augusta...
znaci na dan poroda ja: prvo necu imati 6 mjeseci radnog staza (time ni pravo na onih 400km sto se racunaju kao 60% prosjecne plate) a drugo necu biti u sarajevu vise od godinu dana prijavljena (sto znaci da nemam pravo na nadoknadu od 120km koju imaju mame koje su prijavljene duze od godinu dana u opstini novi grad)...

hajde molim vas neka mi neko kaze imam li ja ikakvo pravo na bilo kakvu nadoknadu?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 427
7.4.2009 22:55:42   
Anoniman
Pa solidno povećanje u odnosu na prošli mjesec kad je bila cca 410 a sada 468.... fino, fino user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 428
7.4.2009 23:10:51   
Dalila Sa
Stigao poštar Stari Grad user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 429
8.4.2009 11:33:02   
idana_85
Bila je i na opstini centar juceruser posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 430
8.4.2009 13:49:07   
Hankica
Evo samo sto je postar bio, 457 KM, opstina Centar.
Nije mi jasno zasto nije isti iznos u svim opstinama???

Beba je dosla 22. decembra 2008.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 431
9.4.2009 19:23:33   
MirelaK
Je li ko u opcini Novo Sarajevo dobio?

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu Hankica)
Neposredna veza do poruke: 432
9.4.2009 19:26:17   
remzy
u opcini Novo Sarajevo postar bio u ponedjeljak!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 433
10.4.2009 16:51:33   
shejla
drage zene, moze li mi neko reci da li cu dobiti naknadu odmah sljedeci mjesec. naime, ja sam se porodila 29.3., a na porodiljskom sam od 10.3. Nakon poroda smo predali sve papire i evo danas mi je doslo rjesenje o porodiljskoj naknadi. Kada bi onda mogla doci prva naknada? Je li to dolazi oko prvog ili...???

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 434
10.4.2009 17:04:53   
Okarica
Ja sam se porodila 01.09. 2008. i prva mi je naknada došla tek u novembru (isplata za septembar i oktobar). Od tada ide mjesec za mjesecom. Dobijem je negdje oko desetog u mjesecu. Budući da si već dobila rješenje, možeš uskoro očekivati isplatu. Pozdrav!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 435
10.4.2009 17:15:42   
Crvena
Meni je nakon prvog poroda prva porodiljna nadoknada stigla sa tri mjeseca zakasnjenja, a nakon drugog poroda sa dva mjeseca zakasnjenja. user posted image
Ali sam dobila retroaktivo za te mjeseceuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 436
10.4.2009 17:36:45   
Puslica
ima li koja mamica sa opštine stari grad a da je na birou interesuje me kolika je nadoknada cula sam 200km? i da li mi neko  moze objasniti formular koji sam uzela u opstini da li je to ta nadoknada od kantona ili je to posebno (ciko na salteru u opstini kod kojeg sam uzela formular -zahtjev bio je grub pa nisam htjela vise pitati),ako neko zna hvala unaprijed

DJECA SU NAJLJEPŠI POKLON ,VOLIM VAS CURICE MOJE!

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 437
23.4.2009 11:16:38   
mamin_zivot
pozdrav svima user posted image , mamama i trudilicama user posted image ..interesuje me naknada za 2009. Novo Sarajevo, na birou sam ne radim. Koliko ce iznositi ako neko zna da mi javi!! jer termin mi je aBd u 2009. pa da znam sta mogu ocekivati.

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu Puslica)
Neposredna veza do poruke: 438
28.4.2009 13:10:09   
mamin_zivot
je li ima neka mama iz 2009. da prima naknadu sa biroa Novo Sarajevo, samo da mi javi iznos???!!! user posted image

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 439
28.4.2009 23:26:50   
Anoniman
Ja imam prijateljicu koja je na birou a pripada općini Centar i ona prima 120 KM. Mislim da je taj iznos u svim općinama isti user posted image ....al opet nisam sigurna.

(odgovor članu mamin_zivot)
  Neposredna veza do poruke: 440
4.5.2009 10:08:43   
new mama
Drage moje znate li kad bi nam mogla biti naknada ovaj mjesec,kad ce nas postar obradovatiuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 441
4.5.2009 11:16:07   
Dinkica
evo postar je dolazio u moju zgradu (Novi Grad) dijeli penzije a porodiljeske naknade nema, tako za danas nema nista, da znamo da mozemo setati user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 442
4.5.2009 14:03:22   
najjda
novac je stigao u postu penzija je vec pocela sa djeljenjem od 1 a porodiljske se danas briJe i najvjerovatnije vec sutra se djele svekar mi je javio .....

15.06,2008 najjda dosla na svijet

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 443
4.5.2009 14:58:05   
newyear
Pozdrav svima,
molim vas da mi pomognete
radim na odredjeno (svaka 3 mjeseca produzujem ugovor)
iduci mjesec cu napuniti 1 god. radnog staza sa VSS, ali uslovi u kojima radim postaju nemoguci za ocuvanje trudnoce, pa razmisljam o otkazu
e sada:
ako ja dam otkaz i prijavim se na biro sa 1. god. radnog staza hocu li imati neku nadoknadu odmah (cula sam da ako dobijes otkaz da imas pravo na platu nekoliko mjeseci) a ja bih ga u ovom slucaju dala
i kada se abd porodim koliku bi imala nadoknadu ako budem na birou Novi grad
hvala vam unaprijed na odgovorima

Najljepsi poklon za Novu godinu - 31.12.09. ocekujemo nase malo zlato

(odgovor članu najjda)
Neposredna veza do poruke: 444
5.5.2009 19:38:42   
demented
IZVORNA PORUKA: newyear

Pozdrav svima,
molim vas da mi pomognete
radim na odredjeno (svaka 3 mjeseca produzujem ugovor)
iduci mjesec cu napuniti 1 god. radnog staza sa VSS, ali uslovi u kojima radim postaju nemoguci za ocuvanje trudnoce, pa razmisljam o otkazu
e sada:
ako ja dam otkaz i prijavim se na biro sa 1. god. radnog staza hocu li imati neku nadoknadu odmah (cula sam da ako dobijes otkaz da imas pravo na platu nekoliko mjeseci) a ja bih ga u ovom slucaju dala
i kada se abd porodim koliku bi imala nadoknadu ako budem na birou Novi grad
hvala vam unaprijed na odgovorima

Mislim da samo u slučaju kada te poslodavac otpusti imaš pravo na naknadu sa biroa koja je otprilike 300KM i ti ćeš dobivati 3 mjeseca zato što si samo 1 godinu u radnom odnosu. U slučaju da ti daješ otkaz nemaš pravo na taj novac. Pokušaj se dogovoriti sa poslodavcem da napiše da si višak ili slično u rješenje o otkazu. Sa biroa ćeš poslije imati pravo i na porodiljsku naknadu ali ne znam tačno kolika je.
Nadam se da sam ti pomogla. Uživaj u trudnoći.

S 2008
A 2011

(odgovor članu newyear)
Neposredna veza do poruke: 445
5.5.2009 19:39:49   
demented
da li je nekoga posjetio poštar danas?

S 2008
A 2011

(odgovor članu demented)
Neposredna veza do poruke: 446
5.5.2009 19:42:14   
neki
Demented,jesi ti ikad dobila moju PP?

(odgovor članu demented)
Neposredna veza do poruke: 447
5.5.2009 19:50:59   
demented
Vidjela i odgovorilauser posted image

S 2008
A 2011

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 448
6.5.2009 0:45:02   
Anoniman
Kao što ti je demanted već napisala, pravo na naknadu od nezaposlenosti ostvaruješ u slučaju da tebi poslodavac da otkaz uz obrazloženje da si tehnološki višak i nikako drugačije. Znači ni sporazumni raskid ne dolazi u obzir za ostvarenje te novčane naknade koja je cca 300 KM i koju bi na osnovu dužine radnog staža (1 god.) dobijala 3 mjeseca. U tom slučaju, nakon poroda bi primala 120 KM porodiljske naknade i to u trajanju od 1 godine.
Eh sad šta mene interesuje: u kojem si mjesecu, možeš li se ikako "strpiti" da ne daješ otkaz niti isti primiš, jer bi u slučaju kada si u radnom odnosu primala porodiljsku naknadu cca 460 KM punu godinu, što je solidan iznos u odnosu na 120 KM...?

(odgovor članu newyear)
  Neposredna veza do poruke: 449
6.5.2009 0:52:02   
veeseelaa
jel ko dobio porodiljsku naknadu iz N.grada, meni još nije stiglauser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 6.5.2009 0:53:19 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *