Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Drage moje ja sam od oktobra 2008 godine sluzbeno u sarajevu, opcina novi grad. od decembra do marta sam bila prijavljena na birou. u martu sam nasla poso (u 4. mjesecu trudnoce) i termin mi je 23. augusta... znaci na dan poroda ja: prvo necu imati 6 mjeseci radnog staza (time ni pravo na onih 400km sto se racunaju kao 60% prosjecne plate) a drugo necu biti u sarajevu vise od godinu dana prijavljena (sto znaci da nemam pravo na nadoknadu od 120km koju imaju mame koje su prijavljene duze od godinu dana u opstini novi grad)...
hajde molim vas neka mi neko kaze imam li ja ikakvo pravo na bilo kakvu nadoknadu?
drage zene, moze li mi neko reci da li cu dobiti naknadu odmah sljedeci mjesec. naime, ja sam se porodila 29.3., a na porodiljskom sam od 10.3. Nakon poroda smo predali sve papire i evo danas mi je doslo rjesenje o porodiljskoj naknadi. Kada bi onda mogla doci prva naknada? Je li to dolazi oko prvog ili...???
Ja sam se porodila 01.09. 2008. i prva mi je naknada došla tek u novembru (isplata za septembar i oktobar). Od tada ide mjesec za mjesecom. Dobijem je negdje oko desetog u mjesecu. Budući da si već dobila rješenje, možeš uskoro očekivati isplatu. Pozdrav!
Meni je nakon prvog poroda prva porodiljna nadoknada stigla sa tri mjeseca zakasnjenja, a nakon drugog poroda sa dva mjeseca zakasnjenja. Ali sam dobila retroaktivo za te mjesece
ima li koja mamica sa opštine stari grad a da je na birou interesuje me kolika je nadoknada cula sam 200km? i da li mi neko moze objasniti formular koji sam uzela u opstini da li je to ta nadoknada od kantona ili je to posebno (ciko na salteru u opstini kod kojeg sam uzela formular -zahtjev bio je grub pa nisam htjela vise pitati),ako neko zna hvala unaprijed
pozdrav svima , mamama i trudilicama ..interesuje me naknada za 2009. Novo Sarajevo, na birou sam ne radim. Koliko ce iznositi ako neko zna da mi javi!! jer termin mi je aBd u 2009. pa da znam sta mogu ocekivati.
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
je li ima neka mama iz 2009. da prima naknadu sa biroa Novo Sarajevo, samo da mi javi iznos???!!!
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
Ja imam prijateljicu koja je na birou a pripada općini Centar i ona prima 120 KM. Mislim da je taj iznos u svim općinama isti ....al opet nisam sigurna.
novac je stigao u postu penzija je vec pocela sa djeljenjem od 1 a porodiljske se danas briJe i najvjerovatnije vec sutra se djele svekar mi je javio .....
Pozdrav svima, molim vas da mi pomognete radim na odredjeno (svaka 3 mjeseca produzujem ugovor) iduci mjesec cu napuniti 1 god. radnog staza sa VSS, ali uslovi u kojima radim postaju nemoguci za ocuvanje trudnoce, pa razmisljam o otkazu e sada: ako ja dam otkaz i prijavim se na biro sa 1. god. radnog staza hocu li imati neku nadoknadu odmah (cula sam da ako dobijes otkaz da imas pravo na platu nekoliko mjeseci) a ja bih ga u ovom slucaju dala i kada se abd porodim koliku bi imala nadoknadu ako budem na birou Novi grad hvala vam unaprijed na odgovorima
Pozdrav svima, molim vas da mi pomognete radim na odredjeno (svaka 3 mjeseca produzujem ugovor) iduci mjesec cu napuniti 1 god. radnog staza sa VSS, ali uslovi u kojima radim postaju nemoguci za ocuvanje trudnoce, pa razmisljam o otkazu e sada: ako ja dam otkaz i prijavim se na biro sa 1. god. radnog staza hocu li imati neku nadoknadu odmah (cula sam da ako dobijes otkaz da imas pravo na platu nekoliko mjeseci) a ja bih ga u ovom slucaju dala i kada se abd porodim koliku bi imala nadoknadu ako budem na birou Novi grad hvala vam unaprijed na odgovorima
Mislim da samo u slučaju kada te poslodavac otpusti imaš pravo na naknadu sa biroa koja je otprilike 300KM i ti ćeš dobivati 3 mjeseca zato što si samo 1 godinu u radnom odnosu. U slučaju da ti daješ otkaz nemaš pravo na taj novac. Pokušaj se dogovoriti sa poslodavcem da napiše da si višak ili slično u rješenje o otkazu. Sa biroa ćeš poslije imati pravo i na porodiljsku naknadu ali ne znam tačno kolika je. Nadam se da sam ti pomogla. Uživaj u trudnoći.
Kao što ti je demanted već napisala, pravo na naknadu od nezaposlenosti ostvaruješ u slučaju da tebi poslodavac da otkaz uz obrazloženje da si tehnološki višak i nikako drugačije. Znači ni sporazumni raskid ne dolazi u obzir za ostvarenje te novčane naknade koja je cca 300 KM i koju bi na osnovu dužine radnog staža (1 god.) dobijala 3 mjeseca. U tom slučaju, nakon poroda bi primala 120 KM porodiljske naknade i to u trajanju od 1 godine. Eh sad šta mene interesuje: u kojem si mjesecu, možeš li se ikako "strpiti" da ne daješ otkaz niti isti primiš, jer bi u slučaju kada si u radnom odnosu primala porodiljsku naknadu cca 460 KM punu godinu, što je solidan iznos u odnosu na 120 KM...?