|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
27.11.2015 12:04:46   
Arijana2
Pozdrav,evo samo da se javim u vezi herpesa na usni.Jutros dam razgovarala sa doktorom i on je potvrdio da to nije nista opasno hvala Bogu.Jedino ako kaze "bas previše podivlja" onda se radi test iz krvi da li je aktivan herpes,i ako svi smo ga većinom već imali.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1451
27.11.2015 12:24:56   
Travelove
Dobar dan drage moje, kako ste vi jutros? Ja nikako stopala ko kod yetija, al dobro je dok mogu noge u cizme pa i neka se guraju.
Leena, zuc opet zeza, bas bezveze, sta nas sve nece sustici u ovom drugom stanju. Evo ja poslusa tvon savjet pa usmjeri topao tus prema stomaku i dole, i govorim izlaziiii, muz vec odavno misli da sam pukla. Ja jos govorim reko vidis ti danas ove djece jesu nezahvalna, obezbjedis im sve, sobu, namjestis spremis, stvari odjece i opet nece da izadju user posted image , on meni de nemojjjj, reko nemoj ti meni, samo ostro treba, ovo od malih nogu pocelo da zeza....ljubi nju majka, al mi je bas doslo do guse. Ponekad kada se pogledam u ogledalo osjecam se kao sumo borac.

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 1452
27.11.2015 12:51:38   
Leena
IZVORNA PORUKA: ney75

Jutro zene :)
Leena bila sam na kontroli u ponedjeljak, sve super, cak mi je rekla da je i grlic urednog oblika i duzine, pa mi bilo nejasno kako je Miseljic vidio blago na Y da ide, ili je Aida sfuserila :D

E ne znam,.... To mozemo samo pogađati. Ako mozes privatno otici, idi kod Nidzare Abadzic (kod hotela Evropa), fino 4d ultrazvukom izmjeri, mojoj zaovi je spasila trudnocu, niko joj drugi nije vidio da se pocela otvarati.

mala_sa, smije sudocremom sigurno, a bas napravi zastitu koži, vidjet ces koje ce joj olaksanje biti. Ako nece caja, daj joj vode sto vise, da sto prije to izbaci.

travelove, nasmija ti mene bas user posted image user posted image user posted image Probaj stimulaciju bradavica ozbiljno, to potakne lučenje oksitocina, i moze potaci kontrakcije. To je kao najefikasinija prirodna metoda za ubrzavanje poroda user posted image A vjerujes, sinoc me kontrakcije neke uhvatile, a ja kontam: neka te, nemoj preko reda user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Leena -- 27.11.2015 12:52:34 >

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 1453
27.11.2015 13:13:25   
Nova 86
Pufnice jel te tablete imaju istu ulogu kao utrogestan?
Nije tajna kod koga idem, kod dr.Ceric-Banicevic.
Jos uvijek osjecam malo trepenje u stomaku, ali doduse stalno lezim i mirujem. Cekam jos malo, pa da se cujem sa doktoricom.

Ne bih htjela da ispadnem paranoicna sa svojim problemom, ali imam teske traume zbog cega se bojim da ne izgubim i ovu trudnocu.

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 1454
27.11.2015 13:36:10   
ney75
Kako joj je mjerila sa 4d uzv? Abdominalno ili vaginalno?

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1455
27.11.2015 14:49:18   
Nova 86
Zene kako vi racunate puna 3mj., kao 12 ili 13 nedelja? user posted image

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 1456
27.11.2015 14:49:25   
*andjela*
Joj bas hladno ,meni se ne izlazi iz kuce,izasla malo sa djecakom pre spavanja,i pokajala sam se ,prvo se zaledila a njega jedva unjela u kucu...jutros je bio nemoguc,samo vristi...
Travelove vjerujem da te vec pomalo nervira sto nema nekih naznaka a termin ti,al opusti se,sad si svejedno dosla do samog kraja,nema sta vise koji dan duze ce ti posle biti smjesan user posted image user posted image Ja sam tako u prvoj trudnoci,sa djecakom,termin bio 25 decembar,a porodila se 1 januara...prosao mi termin 7 dana,i jos me ostavili u bolnici kao 27 dec.ma nista ni sluzni cep ,ni vodenjak ,otvorena bila 1/2 prsta mozda..dok mi nisu ukljucili indukciju,bilo sve gotovo za 4 sata u radjaoni.
Leena neces ti valjda preko reda,ja taman gledam tvoj termin i kontam mogla bi se poroditi na moj rodjendan 12.12.
Nova 86 sad vidim da si i ti iz banja luke,i ja sam isto ,kad si spomenula doktoricu ja onda obratila paznju..pa koja si sad sedmica,nisam dobro upratila

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 1457
27.11.2015 14:56:10   
*andjela*
Nova 86 pa to ti je to 12 na 13 sedmicu,puna 3 i ulazis u cetvrti,
Ja sebi to zaokruzim,posto mi je termin 25 februara,onda svakog 25 ulazim u naredni mjesec,evo sad 25 novembra ,punih 6 mjeseci i usla u 7 mesec

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 1458
27.11.2015 15:20:58   
Beba_Bu
Zeznu me sesija ahah :D Probala backspace neće da se vrati što sam pisala :D

Nejse.

Ja sam računala 13 nedelju,kao 3 mj. :) Ispočetka sam bila smušena u računanju jer sam računala od zadnje menstruacije 2.6 , a sad računam po terminu 9.dec ću ući u 7 mjesec. :) Pa andjela mi smo onda blizu i aisha :)

user posted image

user posted image

Nadam se iskreno da nije genetski porodjaji, i mene je mama prenijela 19 dana,inače su u mene u cijeloj porodici porodi u roku sahat vremena od prve kontrakcije bude porod.Ali me mama prenijela i rodila bez vode,tek poslije pukao vodenjak,kaže da sam bila crna ko afrikanac i sva od plikova radi suhog poroda.A ja sad žuta i zdrava :Duser posted image

KAko je Farah jel izašla?Koliko budete u bolnicama vi poslije poroda?
U Zenici puštaju odmah sutradan,osim ako nije carski ili neka komplikacija :)

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

Neposredna veza do poruke: 1459
27.11.2015 15:42:39   
*andjela*
ma ja nevjerujem puno u genetiku...to je sve do bebe,a i termin ti porodjaja nije precizno odredjen u dan,vec prema zadnjoj menstruaciji
moja svekrva 3 poroda pa sve tri razlicita,jedan prije,jedan posle,jedan na termin user posted image ,mama isto ...
pa da Beba_Bu tu smo,a Isha i ja u 2-3 dana,joj u februaru samo nas dve pa kad gledam onu listu ,nesto mi to bas blizu user posted image user posted image
Ja opet mislim kao i u prvoj trudnoci,da cu se ranije poroditi,a bce opet posle termina user posted image user posted image ...ja nekako ne volim ove datume posle 20-og ,pogotovo 29 februar ove godine,to me nesto as asocira da bi mogla tad,a djecaka rodila 1.1.

< Poruku je uredio *andjela* -- 27.11.2015 15:44:34 >

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1460
27.11.2015 15:42:56   
Leena
Ney, ne sjecam se, cini mi se da je oboje gledala, pitat cu je.

Andjela, lijep datum 12.12., svida mi seuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1461
27.11.2015 15:45:42   
Leena
Mama je isto samo mene prenijela, ostali su stigli prije termina, brat 10ak dana, sestra dvije sedmice

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1462
27.11.2015 17:26:17   
Beba_Bu
JA koliko jedva cekam voljela bih da bude malo prije termina, ono normalno kad je hehe :D user posted image

I u mene je seka stigla na termin,a ja eto ulijenila se pa prespavala 19 dana :D

andjela samo da ne bude bebac 29,pa svakih 4 godine rodjendan hehe.Ali nea to je dobro mladolik vazda hehe ^_^ user posted image

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1463
27.11.2015 17:27:28   
Beba_Bu

IZVORNA PORUKA: *andjela*

.
pa da Beba_Bu tu smo,a Isha i ja u 2-3 dana,joj u februaru samo nas dve pa kad gledam onu listu ,nesto mi to bas blizu user posted image user posted image

Biće vrijedne u Maju i Junu bile xD user posted image user posted image

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Neposredna veza do poruke: 1464
27.11.2015 21:59:11   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR
08.11. Blue moon user posted image porodila se user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image porodila se user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image Porodila se user posted image
22.11. *nur* user posted image porodila secuser posted image
26.11. Farah 00 user posted image Porodila secuser posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
15.01. cocochanel
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image
09.03. BebaBu user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
04.07. mala_sa
07.07. Jaculi
20.07. Arijana2

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1465
27.11.2015 21:59:35   
minie
Vecer,

Ne stigoh se javiti danas ranije, imala malo vise posla.
Kako vi podnosite ovu hladnocu i snijeg? Kazu od naredne sesmice toplije i bez padavina.

Ja evo sa R gledam snimak sa svoje svadbe, on kaze to nikad nine gledao i sve govori, vidi mamice kako si bila lijepa, a gdje sam ja? Hehehhe

Ugodnu vecer i lijepe snove vam zelim, nadam se da cemo i mi uskoro. Petak je pa ce malo duze ostati budan.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1466
27.11.2015 22:00:51   
Isha
IZVORNA PORUKA: *andjela*

Nova 86 pa to ti je to 12 na 13 sedmicu,puna 3 i ulazis u cetvrti,
Ja sebi to zaokruzim,posto mi je termin 25 februara,onda svakog 25 ulazim u naredni mjesec,evo sad 25 novembra ,punih 6 mjeseci i usla u 7 mesec

Ovako i ja sebi racunam, po terminu user posted image .

< Poruku je uredio Isha -- 27.11.2015 22:02:20 >

Neposredna veza do poruke: 1467
27.11.2015 22:28:01   
Isha
Prati li neka porast obima stomaka u cm? Meni ke za 1 mj narastao za 4-5 cm, pratim narocito zbog prethodne trudnoce user posted image .

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1468
28.11.2015 5:10:17   
Farah 00
Evo i mene, vidi se ko pise u ova doba da imam malu bebu ☺

Juce smo izasle iz bolnice, mi zasle zadnje, cekali krvnu grupu bebe, nije bila stigla sa transfuziologije bebina krvna grupa, da bi znali trebam li primiti ja injekciju rhogan.
Beba je hvala Bogu dobro, i ja sam, nisu mi radili epizotomiju ali sam ipak pukla, sili su me. Sa samom ranom bilo bi ok, da nisam dobila hemeroide, nisam znala da to ovako moze boliti.

Ovo nam je druga noc kod kuce, mlijeko mi jos nije nadoslo, beba gladna, siko po sat, uspava se na siki, pa je ja skakiljam i budim. Medjutim ovako navece nece ni siku, bas place, ali ja sam joj nazalost davala dohranu. Valjda ce mlijeko nadoci u naredna dan-dva.

Vidjela sam samo da se Travelove jos nije porodila, ne zuri se bebici. Ostalo vas nisam citala. Pokusat cu ovih dana. Preko dana mi beba vise spava, al budu moji ovdje, od mm, pa ne stignem da se i ovdje javim ☺ Preko dana ugrabim da spavam, navece slabo.
Laku noc ☺
Saljemo vam pusu moja cura i ja 😗😗😗
Ovima sto se blizi termin brze i lagane porode 😊

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1469
28.11.2015 6:38:35   
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00

Evo i mene, vidi se ko pise u ova doba da imam malu bebu ☺

Juce smo izasle iz bolnice, mi zasle zadnje, cekali krvnu grupu bebe, nije bila stigla sa transfuziologije bebina krvna grupa, da bi znali trebam li primiti ja injekciju rhogan.
Beba je hvala Bogu dobro, i ja sam, nisu mi radili epizotomiju ali sam ipak pukla, sili su me. Sa samom ranom bilo bi ok, da nisam dobila hemeroide, nisam znala da to ovako moze boliti.

Ovo nam je druga noc kod kuce, mlijeko mi jos nije nadoslo, beba gladna, siko po sat, uspava se na siki, pa je ja skakiljam i budim. Medjutim ovako navece nece ni siku, bas place, ali ja sam joj nazalost davala dohranu. Valjda ce mlijeko nadoci u naredna dan-dva.

Vidjela sam samo da se Travelove jos nije porodila, ne zuri se bebici. Ostalo vas nisam citala. Pokusat cu ovih dana. Preko dana mi beba vise spava, al budu moji ovdje, od mm, pa ne stignem da se i ovdje javim ☺ Preko dana ugrabim da spavam, navece slabo.
Laku noc ☺
Saljemo vam pusu moja cura i ja 😗😗😗
Ovima sto se blizi termin brze i lagane porode 😊

Nek je sve uredu draga Farah, nestace i ti hemoroidi aBd.
A sta ces za dohranu i ja sam 2 dana davala kad sam dosla kuci i onda vidim nadoslo mlijeko, beban vuce i spava, zaci taman je user posted image a vidjeces i ti kad ti nadodje mlijeko 2 dana ce ti dojke biti natecene i pomalo bolne pa ces mozda morati malo izmuzati... bar sam ja tako i onda vec ispuhase na normalnu neku velicinu i ne bole vise ni dojke ni bradavice user posted image

Moja mama do jucer bila kod mene, bas mi je pomogla, dok je ona bila 3x smo okupali bebana, i spremala meni i mm-u jelo i cistila kuhinju i ves slagala, bas mi je dobrodosla dok sam ja na pocetku... od danas cemo vidjeti kako ce ici, mada mislim da nece biti problema, beban mi rijetko place hvala Bogu, bude budan pa mlati rukicama i nogicama ali zaplace samo kad ga grcic uhvati... a meni bude tako zao user posted image a ulijetace i sveki i zaova kad je mm na poslu, da mogu se ja istusirati, napraviti nesto za jelo i tako. A najgoru mi nervozu daje pomisao na goste, od danas ce najvjerovatnije da navale, jer je mm prva smjena ovu sedmicu citavu...

< Poruku je uredio ziel -- 28.11.2015 6:43:20 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1470
28.11.2015 8:33:47   
Leena
Jutrooo!
Kako ste mi? Ja se probudila u 6 i natjerala se nekako da se vratim u krevet. Sada se igram sa L, E nocila kod mojih, cekam da se mm probudi, pa da idemo po nju.

Farah, zao mi je sto te ti hemeroidi pate, mene su poslije L isto... Probaj hemopropin kremu. To bas grozno boliuser posted image
Nadoci ce mlijeko brzo aBd, nemoj se sekirati. Pomirisi malenu prinezu i za nas user posted image user posted image

Ziel, vjerujem da ti gosti stvaraju nervozu... Sta ces, tako to kod nas, ljudi iz najbolje namjere, a nemaju osjecaja...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1471
28.11.2015 8:52:42   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leena

Jutrooo!
Kako ste mi? Ja se probudila u 6 i natjerala se nekako da se vratim u krevet. Sada se igram sa L, E nocila kod mojih, cekam da se mm probudi, pa da idemo po nju.

Farah, zao mi je sto te ti hemeroidi pate, mene su poslije L isto... Probaj hemopropin kremu. To bas grozno boliuser posted image
Nadoci ce mlijeko brzo aBd, nemoj se sekirati. Pomirisi malenu prinezu i za nas user posted image user posted image

Ziel, vjerujem da ti gosti stvaraju nervozu... Sta ces, tako to kod nas, ljudi iz najbolje namjere, a nemaju osjecaja...

Bas cudan nas svijet, kao da cemo negdje pobjeci, hoce svi da dodju u prvih 20 dana, ako bas toliko prate onu 40-esnicu onda ne bi trebali ni dolaziti u prvih 40 dana ha ya.
Ja evo jedem smoki user posted image Mm mi kupio veliku vrecu smokija za prvu godisnjicu braka pa se sad gusimo u smokiju user posted image Beba spava, ja doruckovala ribu iz konzerve , sardina u paradajz sosu, ne znam kako ce to djelovati na bebana... ali mrsko mi sad nesto kuhati sebi kad sam sama, kasnije cu vidjeti skuhati nesto za rucak kad mm treba da dodje s posla, nesto s piletinom, AKO nam neko ne dodje...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1472
28.11.2015 11:34:26   
Beba_Bu
Farah mašaAllah nek je samo sve uredu.Mlijeko će nadoć no sikiriki :)

ziel,znam kako je s gostima nisam se još porodila,a već me trema od njih. :D Kako sudove oprat,poslužit,moraš iimat nešto slatko.. :D otom-potom. :D user posted image
Po koliko dana ležite inače?

ja ev od jutros imam bolove u jajnicima -_- a beba ne miruje,još kad ode nisko pa stisne jajnik,baš me zaboli.Sad ću u utorak na kontrolu pa da vidim šta doc. misli :)
Jede mi se užasno lubenica, user posted image koje trenutno nema nigdje za kupiti.. user posted image i gazirana narandza. :D user posted image ali hladnaa :D

< Poruku je uredio Beba_Bu -- 28.11.2015 11:35:45 >

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1473
28.11.2015 13:11:39   
Daliyah92
Isha, 25. je termin :)

IZVORNA PORUKA: Beba_Bu
Zeznu me sesija ahah :D Probala backspace neće da se vrati što sam pisala :D

Cudno user posted image A meni uvijek upali.

IZVORNA PORUKA: Nova 86
Zene kako vi racunate puna 3mj., kao 12 ili 13 nedelja? user posted image

Sedmice racunam posebno a mjesece posebno. Mjesece po terminu, kao sto su znene objasnile.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1474
28.11.2015 13:12:41   
ziel
Zene vi koje niste kupile komodicu i podlogu za presvlacenje bebe ozb.cete se pokajati... meni tako dobro sluzi, ne saginjem se uopste, potrefilo se kad smo kupali bebana da sam na krevetu ga oblacila i odmah sam osjetila bol i napor jer je krevet nizak a komodica je taman visine sve radis stojeci i lagano. Eto to je moje iskustvo i savjet.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *