|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
26.11.2015 18:28:49   
Daliyah92
Cestitike Farah ha bebici user posted image

IZVORNA PORUKA: Isha

Znam neke trudnice koje imaju uredne trudnoce, ali kao da su bolesne, nista ne mogu same user posted image .

user posted image I ja sam imala urednu trudnocu pa sam se tako ponasala. Nisam imala snage ni za sto, a i stalne mucnine sam imala.
Doduse, imala sam mali problemcic i isto sam pila ovaj duphaston, ponekad prozigivanja u donjem dijelu stomaka, ali nije me to sprjecavalo da radim sta.

Kaze mi dr. da je "mozda" musko user posted image user posted image ali da ce mi potvrditi tek na slijedecoj kontroli.
Mozes mi Isha staviti ovo user posted image pored imena al kad me dodas ponovo na listu user posted image Vidim opet sam se negdje izgubila user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1426
26.11.2015 18:34:49   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Beba_Bu

Jest me "istekla sesija" mislila zeznit, uvijek kilometražne postove prvo kopiram haha :D user posted image

Ovako sam isto prije radila. A mozes i, u slucaju da zaboravis kopirati, kad istekne stisnuti na tastaturi backspace i vrati te. Kopirs i kad se ponovo prijavis, zalijepis user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1427
26.11.2015 19:35:53   
Travelove
Kod mene nista novo, vratila se sa kontrole. I dalje zatvorena. Razocarala sam se, mislila sam da xr makar biti prste, cent, pola, bulo sta.... Al hajde sta je tu je, bebi je fino.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1428
26.11.2015 19:52:17   
Arijana2
Evo upravo mi se pojavilo na usni nesto kao herpes mali,bas sam se nasikirala jer sam čitala da moze biti štetno za plod .Sutra cu nazvati doktora pa da vidim sta kaze ,nadam se da ce biti dobro sve aBd.Tako je to u trudnoći bas čovjek mora na sve paziti.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1429
26.11.2015 20:06:32   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Travelove

Kod mene nista novo, vratila se sa kontrole. I dalje zatvorena. Razocarala sam se, mislila sam da xr makar biti prste, cent, pola, bulo sta.... Al hajde sta je tu je, bebi je fino.

Kod tebe ce to ekspresno kao kod LTM user posted image user posted image
Strpljenja draga i eto bebe uskoro user posted image user posted image

Vidim ima dosta novih clanica... dobrodosle i zelim vam ugodnu user posted image i jos ugodniji porod user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1430
26.11.2015 20:26:32   
Beba_Bu

IZVORNA PORUKA: Arijana2

Evo upravo mi se pojavilo na usni nesto kao herpes mali,bas sam se nasikirala jer sam čitala da moze biti štetno za plod .Sutra cu nazvati doktora pa da vidim sta kaze ,nadam se da ce biti dobro sve aBd.Tako je to u trudnoći bas čovjek mora na sve paziti.

Gluho bilo* :D , gdje si to pročitala? user posted image I ja sam prošle sedmice imala herpes,ali nastao mi od povišene temperature - tako nastane i u početku trudnoće od povišene temperature..Javljaj šta je dr. rekao.. :D Sad si me nasekirala :D user posted image

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 1431
26.11.2015 20:28:37   
Beba_Bu

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Jest me "istekla sesija" mislila zeznit, uvijek kilometražne postove prvo kopiram haha :D user posted image

Ovako sam isto prije radila. A mozes i, u slucaju da zaboravis kopirati, kad istekne stisnuti na tastaturi backspace i vrati te. Kopirs i kad se ponovo prijavis, zalijepis user posted image

Čuj? :D user posted image
Nisam znala, thank youuu user posted image

Isha - I u mene su user posted image ( ali ne stavljaj još) Doktorica je rekla izgleda curica,sad u utroak kad odem nadam se da će mi potvrditi ili reći ako je fulala :) Kolike su inače šanse da fula doktorica?U većini slučajeva bude to-to??user posted image

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1432
26.11.2015 20:29:28   
Leena

Gluho bilo* :D , gdje si to pročitala? user posted image I ja sam prošle sedmice imala herpes,ali nastao mi od povišene temperature - tako nastane i u početku trudnoće od povišene temperature..Javljaj šta je dr. rekao.. :D Sad si me nasekirala :D user posted image

Imala je moja kolegica isto i isto je svasta procitala i istraumirala se, otisla dr, dr joj rekao da je sve ok, ne sekirajte se

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1433
26.11.2015 20:30:38   
ney75
Vece zenice,
Samo da se javnem na brzinu, da svim koje su se porodile cestitam, da vam budu zive i zdrave bebane zajedno sa vama :)
I da pozelim dobrodoslicu svim novim trudnicama, ugodnu i lahku trudnocu vam zelim :)
user posted image

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1434
26.11.2015 20:44:16   
Beba_Bu
IZVORNA PORUKA: Leena

Imala je moja kolegica isto i isto je svasta procitala i istraumirala se, otisla dr, dr joj rekao da je sve ok, ne sekirajte se

user posted image user posted image Laknulo mi je. :D user posted image Koliko hajra od google-a, toliko se i nasekiram nekad :D
user posted image

..

ney75 , faja na lijepim zeljicama. :) Jesi nam i ti user posted image ili si onako uletjela na trudnicke teme hehe? :) user posted image

PS: Isha, ja ne razumijem stvarno.Ja sam prvonosecka , prva mi trudnoća a već imam kolostrum..user posted image ali eto doc. kae nije nita,pa vjerujem joj na riječ :) Strah me onog mastitisa user posted image .
A ti vienosećka, a nema kolostrum user posted image heheh..Nije se ni čudit mukarcima kad kau da smo nerazumljive user posted image

user posted image

< Poruku je uredio Beba_Bu -- 26.11.2015 20:46:46 >

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1435
26.11.2015 21:05:00   
Beba_Bu
Nađoh link za liječenje herpesa :D user posted image

http://boljizivot.work/4-nacina-za-lijecenje-herpesa/

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1436
26.11.2015 21:11:36   
ziel

Pitanje je to dana draga. Ja sam bila na kontroli u 15:00 dr. rekla da je jedan prst otvoreno, kao beba je poprilicno nisko ali eto nece jos, a meni taj dan poslije ponoci puko vodenjak.. Nikad ne znas...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1437
26.11.2015 21:22:59   
Arijana2
Hvala Bogu laknulo mi jeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1438
26.11.2015 21:38:21   
Travelove

IZVORNA PORUKA: mom2B

Kod tebe ce to ekspresno kao kod LTM user posted image user posted image
Strpljenja draga i eto bebe uskoro user posted image user posted image

Vidim ima dosta novih clanica... dobrodosle i zelim vam ugodnu user posted image i jos ugodniji porod user posted image user posted image

Ja sam ocajna, al bukvalno! Pa da nema nikakvog pomaka, sve isto,zatvorena, grlic dobar. Jojjjj...jos su kene malo boluckala ledja, i ja se obradovala rekoh mozda je pocelo, a bice da se navece otkrijem... A zar je LTM bila zatvorena? Ja se samo sjecam da se digla sa peglanja. user posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1439
26.11.2015 21:40:25   
Travelove

IZVORNA PORUKA: ziel

Pitanje je to dana draga. Ja sam bila na kontroli u 15:00 dr. rekla da je jedan prst otvoreno, kao beba je poprilicno nisko ali eto nece jos, a meni taj dan poslije ponoci puko vodenjak.. Nikad ne znas...

Draga tebi se opet desavalo nesto, te sluzni cep, te malo otvorena...Kod mene nista user posted image , al hajde sta cu, lijepo joj valjda, lijeno dijete, a i ja sam dosta lezala, mirovanje, pa ce biti da ima i tog.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1440
26.11.2015 21:52:22   
ney75
Beba_Bu i ja sam trudnica elhamdulillah :)
Nego nemam bas vremena u zadnje vrijeme, pa ne pisem cesto, procitam sta pisete samo :) ovako se javim cisto da me ne izbace s liste :P
Pitanje za ove iskusne trudnice, ja imam osjecaj da mi je stalno tvrd stomak, mozda sebi i umisljam :/ Leena ti si mirovala ko i ka prvu trudnocu, ti me prosvijetli ziva bila :D

Neposredna veza do poruke: 1441
26.11.2015 22:52:46   
Leena
Travelove, sve se to promijeni bukvalno u trenu, samo se opusti malo, odmaraj... Meni sa L tako nista, prenijela 7 dana... Kontrola- nista. Na vece blagi bolovi, sutra malo jaci, ali i dalje ne za ici u bolnicu, ali me mm natjerao da odem na pregled, kad tamo 6 otvorena...

Ney, tvrd stomak moze biti od kontrakcija, ali i od polozaja bebe. Kad ti je kontrola? Ako je tvrd od kontrakcija, vidjet ce ih na uz sigurno

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 1442
26.11.2015 23:03:15   
Travelove
Pa draga Leena utjesila si me iskreno, ako je genetski gledano po mami i ona je prenjela, sa mnom 2 dana a sa bratom ne znam koliko, pa cemo vidjeti...Jedina pozitivna stvar je sto me je sve manje strah, sad me neka nazovi ljutnja drzi...
Odoh popiti svoje tablete za pritisak i spavanac. Sutra je novi dan, nova nafakaa. Lakuuu noccc

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1443
26.11.2015 23:10:46   
Leena

Pa draga Leena utjesila si me iskreno, ako je genetski gledano po mami i ona je prenjela, sa mnom 2 dana a sa bratom ne znam koliko, pa cemo vidjeti...Jedina pozitivna stvar je sto me je sve manje strah, sad me neka nazovi ljutnja drzi...
Odoh popiti svoje tablete za pritisak i spavanac. Sutra je novi dan, nova nafakaa. Lakuuu noccc

Ja sam se bojala te genetike, mene mama 20 dana prenijelauser posted image tek kad su cr zakazali, ja izaslauser posted image
I ja sam isto govorila da je najbolje sto me strah prosao, samo sam jedva cekala da se nesto desi. Pokusaj sa toplim tusom pred spavanje i masazom bradavica

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1444
27.11.2015 1:11:03   
Isha
Daliyah 92, napisi ponovo, ne znam gdje sam te izgubila, cini mi se da je bio u maju user posted image .

Arijana, herpes je opasan ako se dobije u trudnoci prvi put u zivotu, tako sam saznala. Ja sam ih imala u svakoj trudnoci osim ove do sada.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1445
27.11.2015 8:54:25   
Leena
jutrooo
kako ste mi? slusaju li user posted image ?

Mene jutros boli žuč, ali i kukuser posted image Osjećam se kao da mi je 70 najmanje fakat... Ne znam od čega me boli, kao da je bebac mijenjao polozaj nesto, svu noc se vrtio, jutros me taj kuk ubija... Hajde jos 2 sedmice do termina, uzdrzat cemo valjda user posted image

Travelove, kako si ti?

Je li nam Farah izasla iz bolnice? Trebalo bi da jeste do sada... Nadam se da ce nam se javiti da nam detaljno kaze kako je proslo i kako sada sa bebicom user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1446
27.11.2015 9:53:40   
mala_sa
Jutro, ja danas ne vidim na oci user posted image . Alina mi navukla neku upalu mokracnih (pece je kad piski), evo vec 3 noci zaredom ne spavamo nikako user posted image , svako piskanje je budi pa place svako malo user posted image .

Travelove ja sam u prvoj trudnoci isto bas bila zabetonirana, prenijela sam 5 dana preko termina, a par sati prije pucanja vodenjaka (tako mi je poceo porod) sam bila na pregledu i sve zatvoreno bllo kao i svih 9mj prije user posted image

Leena postalo je tijesno i njemu, nesto se vjerovatno okretao pa ti pritisnuo neki zivac user posted image , jos malo aBd user posted image

BebaBu ja nisam imala kolostrum ni u jednoj trudnoci, al znam kad sam citala da ga ne treba dirati, to sto istece istece, mozda da kupis blaznice ako ce ti biti lakse da ti ne bude bas sva pidzama mokra?

Nista vise zapamtila nisam, bukvalno mi mozak na pola rad!!

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1447
27.11.2015 10:03:51   
Leena

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Jutro, ja danas ne vidim na oci user posted image . Alina mi navukla neku upalu mokracnih (pece je kad piski), evo vec 3 noci zaredom ne spavamo nikako user posted image , svako piskanje je budi pa place svako malo user posted image .

Travelove ja sam u prvoj trudnoci isto bas bila zabetonirana, prenijela sam 5 dana preko termina, a par sati prije pucanja vodenjaka (tako mi je poceo porod) sam bila na pregledu i sve zatvoreno bllo kao i svih 9mj prije user posted image

Leena postalo je tijesno i njemu, nesto se vjerovatno okretao pa ti pritisnuo neki zivac user posted image , jos malo aBd user posted image

BebaBu ja nisam imala kolostrum ni u jednoj trudnoci, al znam kad sam citala da ga ne treba dirati, to sto istece istece, mozda da kupis blaznice ako ce ti biti lakse da ti ne bude bas sva pidzama mokra?

Dok lijecite to, najbolje ti je kupiti sudocrem. Namazes joj fin sloj i on stiti kozu od dodira sa mokracom i nece je peci. nije lijek sa upalu mokracnih kanala, nego koze, ali ce se i ona naspavati i vi... bas je veliko olaksanje, ja sam svojim curama koristila, a i sebi kad imam te probleme.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1448
27.11.2015 10:28:07   
ney75
Jutro zene :)
Leena bila sam na kontroli u ponedjeljak, sve super, cak mi je rekla da je i grlic urednog oblika i duzine, pa mi bilo nejasno kako je Miseljic vidio blago na Y da ide, ili je Aida sfuserila :D

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1449
27.11.2015 10:47:51   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Leena

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Dok lijecite to, najbolje ti je kupiti sudocrem. Namazes joj fin sloj i on stiti kozu od dodira sa mokracom i nece je peci. nije lijek sa upalu mokracnih kanala, nego koze, ali ce se i ona naspavati i vi... bas je veliko olaksanje, ja sam svojim curama koristila, a i sebi kad imam te probleme.

Hvala ti, bas sam se pitala koju bih joj krenu mogla mazati i smije li uopste ista se mazati. Sad znam user posted image . Srecom nekom mi je ostalo i Panicevog caja, pa je evo i sa njim filujem da ispiskimo bestije sto prije. A ona uzas, kap caja jedva popije, a o apetitu mi se i ne prica...

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *