Leena
|
Jutro, drage moje Mene sinoc neki bolovi uhvatili, ali prodose, kao da ih nije ni bilo... A jutros mi je muka katastrofa, ne znam kako sjedim na poslu stvarno... Jedva cekam taj utorak da vise ne radim, sad mi je bas dodijalo... Da sam kuci, legla bih, nesto, ovako sjedim i kuliram, a ne znam kako izdrzim fakat... Strah me i otici u toalet da probam povratiti da mi bude lakse, jer poslije svakog povracanja dobijem kontrakcije, valjda od naprezanja... ma eto. vakat mi je da sam kuci... Nudzejma, imala sam ja u dvije prethodne trudnoce odmah na pocetku echerihiu coli u mokraci i isto pila brusnicu i antibiotike... Nikakvih posljedica nema, ne brini, padne imunitet sa pocetkom trudnoce. Cuvaj se. Nova 86, ja bih na tvom mjestu sto vise mirovala, pa ces vidjeti imas li tada bolove... Ako prestanu kada pocnes mirovati, to su blage kontrakcije i onda svakako trebas nastaviti mirovati... Ja sam u prvoj trudnoci prelezala skoro cijelu trudnocu, nije lako, ali vrijedi. Svakako se nemoj plasiti puno i sekirati, to isto izaziva kontrakcije, nego se opusti i lezi, utrogestan bi trebao cuvati bebicu, nemas razloga za brigu. nanaca, ako je rizicna trudnoca, probaj zaista izbjegavati i teske kese i usisavanje... Nadam se da mozes to izbjeci. Nema potrebe da se naprezes ni protezes, najvjerovatnije to ne bi skodilo, ali zasto riskirati bez veze... uzimas li neku terapiju za cuvanje trudnoce? Travelove, ne daj da ti ljudi stvaraju pritisak fakat... Mene je to sa L izludivalo, pa sam samo prestala odgovarati na pozive i poruke onda su biliubijedeni da sam otisla u porodiliste, pa zvali mm, pa se on time bavio Jos ti i elsastigirl, pa je na mene red To ako nam se Mersija porodila, a vjerujem da jeste, pa se ne stigne javiti.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|