|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
25.11.2015 10:40:28   
mala_sa
Jutro user posted image

Mama se mazi sa svojim prvim sinom, danas nismo isli u skolu pa profitiramo 😍😍

Arijana ja sam se porodila prirodno oba puta, ali imam poznanice dvije jedna je imala 3 carska za redom i hB sve ok; a druga je poslije 2 carska treci porod imala prirodno i isto sve super proslo. Samo se opusti i uzivaj u trudnoci bit ce sve uredu aBd user posted image .

Ada hahahah kod mene je ista situacija, jedva skontala da sam trudna, tek u 7oj sedmici uradila test. A ne znam ni kako samo ista uspjeli taj mjesec, mm imao upalu mokracnih i bas nismo bili aktivni... Znas li kojeg je spola bebica? Kako E reaguje?

Farah sretno draga danas, hairli da sve prodje aBd user posted image

Nove clanice dobro nam dosle, ima nas jos tako u prvim sedmicama trudnoce
user posted image . Sto se tice simptoma meni su poceli tek od 7 sedmice (mucnine, umor i iscrpljenost). Ja nijednom nisam isla doktoru prije 8 sedmice, tad se vec fino vidi i srculence.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 1351
25.11.2015 10:45:09   
mala_sa
Zaboravih za ljubomoru, kad se Alina rodila Adin je imao 2,5god i bio je ljubomoran ali samo prvih par dana, tacnije najgore je bilo dok smo mi bile u bolnici a on dolazio samo u posjetu. Kuci je vec druga prica bila. A sad mislim da ce Alina puno vise ljubomorna biti, veca je punoooo maza i ne odvaja se od mene bukvalno, tako da vidjet cemo na sta ce sve izaci aBd user posted image .

Andjela bude taj period u bolnici malo tezak emotivno al prodje i to par dana zacas user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1352
25.11.2015 10:46:58   
Leptiri
Jutro zenice user posted image
Farahmila srecno danas user posted image

Ja odbrojavam dane do devetoguser posted image polahko ali sigurno. Prije dva dana mi se pojavio herpes na donjoj usni, u apoteci mi dali cinkovu kremu da mazem, evo pocelo je da izvlaci, srecom ne boli.
Neki dan sam isla nasoj Carobnici i njenoj Cezi...user posted image user posted image user posted image one su masala dobro i divne su objeuser posted image .

Novoj trudnici zelim skolsku trudnocu, a sto se tice simptoma ja ih takodjer nisam imala, evo ni dan danas nista od njih. A tacno sam imala vise simptoma tokom tri godine borbe za plusic.

Leenatebi bas zanimljivo sa djecicomuser posted image , pozitivno zavidim i tebi i Isha-i zivite moj san...ali zadovoljna sam i zahvalna i na ovoj maloj princezici koju ocekujemuser posted image , ali bih voljela jednog dana da pisem slicne postove kao vas dvije.

Danas je dan odvojen za iscekivanje da se Farah javi na viber, pa kome prvo javi...neka pise na rruser posted image .

"Na uho ću ti šaptati tajne, a kada ih prepoznaš,
ti samo glavom kimni i ostani u tišini. " Rumi

Neposredna veza do poruke: 1353
25.11.2015 10:55:55   
*andjela*
mala_sa ma da i meni samo to ispocetka se cini,ja kazem samo da odem da se porodim,prezivim user posted image i vratim kuci sto pre i da sve bude uredu sa bebicom,malo prvih dana dok se oporavim i uhodam,i eventualno prva 2/3 mjeseca dok ova bebica malo ne ojaca,a onda ne mislim da c eto biti tako strasno ,mada sad svi komentarisu joj ,bice tesko ,ovo -ono ,oboje mali,mala razlika
al ja se ne brinem puno ,spremna sam user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 1354
25.11.2015 10:59:19   
*andjela*
Mene jedino malo brine sad na zadnjem UZV beba bila postavljena karlicno,idem opet iduce sedmice,al mislim da je isti polozaj,bas osjetim nisko udarce kako je i bilo pre mesec...jest da ima jos vremena da se okrene,
u prvoj trudnoci stalno bila glavicom dole beba tako do poroda,pa a to nisam ni obracala paznju
Evo sad se dvoumim dal da izvedem djecaka malo vani pre spavanja,d se obucemo proce pola sata,zimska oprema user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1355
25.11.2015 12:00:14   
Daliyah92
Dobro dosle nove trudnice user posted image

Ja sam na prvi pregled isla cim sam saznala za trudnocu, na pregledu sam tad bila 5+4. Cisto da potvrdim.. mozda sam malo sumnjala u test user posted image
I meni je druga trudnoca a haman kao da je prva haha. Neke stvari sam zaboravila a neke su mi ipak nove u ovoj trudnoci.

Danas idem na pregled pa se nadam da cu saznati je li user posted image ili user posted image
Meni je svejedno, al malom i nije bas user posted image
Kad ga pitam hoces djecaka ili curicu, kaze hocu bebu. Pa rekoh hoces da se oblaci tako kao ti ili haljinice, kaze ovako kao ja.
A kad mu na netu pokazem sliku dvije bebe, curicu i djecaka i pitam koje bi, on pokaze u djecaka user posted image
Ako bude curica, trebace mi vremena da mu objasnim da je i to fina beba, jer on kaze da curica nece lijepo mirisati user posted image

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 25.11.2015 12:02:53 >

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

Neposredna veza do poruke: 1356
25.11.2015 12:27:17   
Beba_Bu

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Dobro dosle nove trudnice user posted image

Ja sam na prvi pregled isla cim sam saznala za trudnocu, na pregledu sam tad bila 5+4. Cisto da potvrdim.. mozda sam malo sumnjala u test user posted image
I meni je druga trudnoca a haman kao da je prva haha. Neke stvari sam zaboravila a neke su mi ipak nove u ovoj trudnoci.

Danas idem na pregled pa se nadam da cu saznati je li user posted image ili user posted image
Meni je svejedno, al malom i nije bas user posted image
Kad ga pitam hoces djecaka ili curicu, kaze hocu bebu. Pa rekoh hoces da se oblaci tako kao ti ili haljinice, kaze ovako kao ja.
A kad mu na netu pokazem sliku dvije bebe, curicu i djecaka i pitam koje bi, on pokaze u djecaka user posted image
Ako bude curica, trebace mi vremena da mu objasnim da je i to fina beba, jer on kaze da curica nece lijepo mirisati user posted image

Boee gagi, sta sve neće djeci past napamet :D user posted image A svugdje je tako brace zele bracu, seke zele seku :) user posted image

Dok sam radila vaginalne UZV beba se super vidjela na "fotkama" , sad odkako me pregleda preko trbuha, samo zamrljano nikako mm da objasnim gdje se sta nalazi :D
Čak je jednom mislio da je 2, umjesto trbuha i glave :D user posted image
Meni moja doc. jos nikad nije rekla koja sam sedmica..sve sama racunam , sve sto kaze :"Sve je uredu,10KM." i rekla mi tek zadnji put da je "izgleda djevojcica" , a ja nekako sve mislim dječak,stalno snijem dječake, mm djevojcice :D Ili je to do zelje. :) PA od zelje snijem sta bih voljela. :)

JEste li vi prije ili pred kraj trudnoce kupovale stvarcice za prinovu? :D sve kontam hocel mi se ljudi smijat, ima jos 3 mjeseca do poroda a ja da kupujem krevetac,torbu,nosiljku..Stim da kad vidim u izlogu neki komadic baby odjece koji mi je presladak ne mogu da odolim,d ane kupim. :)
Koje ste kombinacije koristile boja?Rizik na ono što vam je doktorica rekla muško-pa muške boje,zensko-pa zenske boje?Ja neku kombinaciju prljavo roza i sivo..Pa rekoh sta bude,bude. :D Oboje moze.
Ljudi su navikali curice ROZA , djecaci PLAVA. :D

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1357
25.11.2015 13:04:09   
ada_
DD ja prehladjena jedva disem,kasljem,nos zacepljen uzas,kontam ako krene porod kako cu ovakva user posted image

Farah sretno

Mala_sa ovaj put se pokazala nije se krila ko E,curica je opet a sad za sad E super reaguje,maze pupu prica bebi,moli je da sto prije dodje da se grle hihihi,slaze samnom stvarcice,bas sam je u sve ukljucila i stalno joj pricam,jedino malo negoduje kad mama mora doktoru bez nje al dobro je,nadam se da ce i kasnije sve biti dobro a moja E je mirnica i njeznica obozava djecicu pa me to tjesi

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1358
25.11.2015 13:26:55   
Arijana2
Mi smo sinoć rekli svojima da čekamo bebu(i ako je jos rano,ali aBd nadam se da ce biti sve u redu.Posto nam je to treća beba svi su se šokirali,i pitanje i sta sad user posted image vjerovatno jer kao i ja misle da je to kritičnije zbog C.r ali uglavnom reakcije okoline na 3 dijete su pomalo smiješne .mala_sa hvala ti ,bas se obrađujem kad čujem da su i druge mame dobro prolazile i po treći put na C.r jer dam opterećena s tim .Sve je u Bozijim rukamauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1359
25.11.2015 13:41:37   
*andjela*
Beba_bu ...meni moja doktorica sve pise i koja sam sedmica i svaki mjesec i vaginalni pregled i uzv,mjerenje ,vaganje i to dzabe idem u dom zdravlja,prvu sam trudnocu krenula privatno i ovu mi doktoricu peporucili i prebacim se kod nje,stvarno je super,i meni je prosli uzv rekla d aje curica,al to je tek spomenula,ja idem iduce sedmice opet pa ako potvrdi jos jednom onda ce biti rozo user posted image user posted image
kad ti trebas na UZV,ja mislim da su nam termini tu negdje,ja krajem februara ti pocetkom marta...
Mi smo tako u prvoj trudnoci,vise mm nego ja ,necemo nista do se beba ne rodi kupovati ,unositi u kucu ,bla,bla...al tamo pred kraj ja sve pripremila ,krevetac nov dobili od njegove sestre,njoj vise ne treba,stvari zadnji mesec dva sve poprala i opeglala.
a kupili smo mu bjelo -plavi kompletic jer znali smo da je djecak,od 4 mjeseca mi je svaki put ponavljala ,tako da sam bila ubjedjena d anemoze biti kontra ,u sta gleda onda
Kod mene moze sve osim da djecaku obucem bas rozo,sad imam dosta plavih stvarcica,od djecaka ,bodica al mislim da to moze i curia obuci,neke sam odvojila,mada kazem sama sebi pored rozih bas cu joj oblaciti plavo user posted image user posted image
Po meni su zuta,narandzasta,bjela,zelena neutralne sta god bude

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1360
25.11.2015 13:48:22   
Isha
Nove clanice, dobrodosle, i pisite nam termine da vas stavim na listu.

Farah, javi nam se user posted image

Arijana, ja necu ni pisati reakcije najblize okoline na trece dijete. Mozda sto su saznali tek kada sam bila trudna 20 sedmica, jos sam otisla u bolnicu na serklaz, a muz nije znao sakriti user posted image

Leena, i kod mene je D.ljubomoran, na sta ce to liciti user posted image . Ja sam na bolovanju, tako da se on nije odvajao od mene, osim jednu noc, pa smo stalno zajedno.

Neposredna veza do poruke: 1361
25.11.2015 14:01:02   
Arijana2
Primjetila sam da od početka imam blago povišenu temp.do 37 ne sjećam se da li sam to imala u prethodnim trudnoćama,kakvo je vaše iskustvo ?
Ja sam odjeću za bebice kupovala uvjek ranije odprilike pomalo čim saznam spol.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1362
25.11.2015 15:19:17   
Beba_Bu
Arijana si na početku trudnoće?Koliko znam normalno je da bude temp. povišena. :D

*andjela* - moja baš ništa, počelo mi je to smetati užasno! Ispočetka sam išla privatno,ali sam se prebacila u dom zdravlja jer je preksupo vođenje trudnoće u drugom gradu i još 70KM svaki mjesec. do 8mj. onda se ide svake sedmice na ctg i onda je umjesto 70KM - 50KM , jer sam tu svake nedelje. :/

A u domu zdr. mi je samo jednom rekla da sam 14 sedmica, ostalo sve sama računam i pročitam šta piše na slikama, i obavezno 10 KM, baš su mi govorile ove što su se porodile prije mene da u Zenici "viču i galame" što nam naplaćuju u državnim Dom.zdr. - što je i normalno! .. Ali eto.. Šta se može..

Meni je prvi bebač,pa sam ispocetka nekako voljela da je sinek ono da bude "mamin sin" , a mm opet user posted image samo :"Djevojcica,djevojcica." da bude "babina princess" . Sad mi je vec svejedno,neka je zdravo,spacno i zivo što god da je :) Koliko smo htjeli user posted image , neka bude pa štogod,sigurno će se voljeti više od muža user posted image :) ^_^

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 1363
25.11.2015 15:44:59   
Leptiri
Porodila se nasa Farah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1364
25.11.2015 15:53:01   
Leena
Poruka od farah: Samo da javnem da je sve super proslo, rodila sam djevojcicu, tesku 3600 grama, dugu 53 cm
Kaze malo pukla, nisu je rezali
Jupiiiiuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 1365
25.11.2015 16:01:42   
Leptiri

IZVORNA PORUKA: Leena

Poruka od farah: Samo da javnem da je sve super proslo, rodila sam djevojcicu, tesku 3600 grama, dugu 53 cm
Jupiiiiuser posted image

I ja imam iste informacije, obzirom da brane da koriste mob, nije u prilici nista vise da napise, ali vazno je da su obje dobro i da je sve lijepo proslo.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1366
25.11.2015 16:14:44   
mala_sa
Farah iskrene cestitke user posted image user posted image da vam aBd uvijek bude zdrava, sretna i poslusna princeza user posted image

Arijana i Isha kod nas jos niko i ne zna da je trece na putu user posted image mislim da ce biti sokirani user posted image

Ada ja sam na porod sa Alinom otisla bas prehladjena i slinava user posted image . Sam porod je lahko prosao pa mi i nije nesto smetalo to, al kasnije prvih dana mi je bas islo na zivce. Probaj ti svim silama da se izlijecis, ipak user posted image
Bit ce E aBd bas dobrica sekica user posted image

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 1367
25.11.2015 16:16:13   
blue moon

IZVORNA PORUKA: Leptiri

Jupiiiiuser posted image

I ja imam iste informacije, obzirom da brane da koriste mob, nije u prilici nista vise da napise, ali vazno je da su obje dobro i da je sve lijepo proslo.

Draga Farah cestitam, želim ti sto brzi oporavak, uzivaj u malom slatkisu

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 1368
25.11.2015 16:27:54   
ada_

Jupiiiiuser posted image

Masallah user posted image ,brzo ona to obavi nek im je ziva i zdrava princezica

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1369
25.11.2015 16:31:19   
ada_

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Farah iskrene cestitke user posted image user posted image da vam aBd uvijek bude zdrava, sretna i poslusna princeza user posted image

Arijana i Isha kod nas jos niko i ne zna da je trece na putu user posted image mislim da ce biti sokirani user posted image

Ada ja sam na porod sa Alinom otisla bas prehladjena i slinava user posted image . Sam porod je lahko prosao pa mi i nije nesto smetalo to, al kasnije prvih dana mi je bas islo na zivce. Probaj ti svim silama da se izlijecis, ipak user posted image

A evo pijem sve sto znam pa valjda sta upali,ama smeta mi sto ja haman nikad nisam prehladjena ne sjecam se kad me grlo bolilo ili kasalj da me mucio i sad me uhvatilo user posted image al bice dobro aBd

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1370
25.11.2015 16:40:16   
Leena

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ima nas nekoliko ovdje koje cekamo trecu bebu, a ima ih i sto su se porodile
Svakakvih je reakcija bilo i kod nas, ali me najiskrenije nije briga

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1371
25.11.2015 17:44:15   
Leptirica87
Masallah Farah nek ti bude bebica ziva i zdrava,uvijek sretna i vesela skupa sa svojim roditeljima.Nadam se da je prosao porod brzo i da se nisi puno napatila 😊...Bas mi je drago sto procitah da si i ti svoju princezicu donijela na svijet,sad sigurno mirises svoj cvjetic.Samo uzivaj

Sad sam bas procitala cini mi se da je Rose pisala vezano za kontrole nakon poroda.Ja kad sam bebu odvela na kontrolu 8 dan meni dr rekla sve ok,i kontrola opet za 7dana,al kako vidim ne preporucuje se ici do mjesec dana,pa sam sad i ja u nedoumici da li da idem ili da cekam i ja taj mjesec.Jer kako mi rodica rece te kontrole su samo zbog pracenja kilaze bebe.Moja je malkice izgubila na kilazi al su rekli mi da je to uredu prvih 10-15dana jer beba ocisti se kroz stolicu i plodnu vodu dok izbaci sto je gutala,a onda pocne dobivat na kilazi.
Sta bi mi savjetovale iskusne mame?
Ljubim vas sve i novim trudnicama ouno srece i lijepe trudnoce zelim 😊

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1372
25.11.2015 17:58:17   
nanaca
Cestitke i od mene:).

Kako je krenulo, ovo ce mi biti najposjeceniji portal u ovom periodu. `Cesljam` temu po temu. Ja imam zakazan pregled kod dr. pocetkom 12. mjeseca. Prema nekim racunicama na netu, sada sam u 4.-5. sedmici. Kod dr idem u 6.-7. sedmici.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1373
25.11.2015 18:03:25   
anandi
Dobro vece
Farah stara moja cekalice cestitam ti na rodenju vjerujem prekrasne princezice user posted image user posted image user posted image user posted image Uzivaj mila, ljubim vas obje user posted image user posted image user posted image user posted image

Ostalim user posted image zelim ugodan ostatak trudnoce i lagan porod

(odgovor članu nanaca)
Neposredna veza do poruke: 1374
25.11.2015 18:27:13   
Leena

IZVORNA PORUKA: anandi

Dobro vece
Farah stara moja cekalice cestitam ti na rodenju vjerujem prekrasne princezice user posted image user posted image user posted image user posted image Uzivaj mila, ljubim vas obje user posted image user posted image user posted image user posted image

Ostalim user posted image zelim ugodan ostatak trudnoce i lagan porod

Hvala, mila, i mi tebi zelimo sretan pocetak bockanja i da sto prije postanes redovna na ovoj temiuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *