|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
24.11.2015 19:56:18   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: blue moon

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Blue moon i kod tebe bi bio brz porod da nije glavica bila tako okrenuta? Koji doktor te porodio? Ja sam isto rodjena na vakum pa nista mi ne fali, bar ja tako mislim 😂😂😂😂

Ziel kako rana, boli li te jos? Riki fina beba, slusa mamu 😊 Dajes li vise AD mlijeko?

Mene nit sta boli niti sta osjecam, kontam mogu ja ovih 5cm biti otvorena citavu vjecnost, vidjecemo kako ce se odvijati situacija sutra.

Bila dva doktora Idrizbegovic i Rovcanin...neke zene porodi sama babica a oko mene bilo pet ljudi

Bitno je da ste ti i tvoja princeza sada dobro 💟

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 1326
24.11.2015 20:07:11   
nanaca
Pozdrav zenice:). Meni kasnila vjestica i prvi test, jutarnji, mi bio negativan. Juce kupim test Gravidnost, s njim je moguce test uraditi u bilo koje doba dana, i odmah mi pokaza dvije crtice. Ja shvatih da sam trudna. Ali se ne osjecam trudno uopste. Prema nekim kalkulatorima koje sam nasla na inter., sada sam u 5. sedmici. Zakazala sam se kod dr 7.12. Sta da sada cinim? Prva mi je trudnoca, pocela tek juce piti folnu kiselinu. Je li se pije samo jedna tabletica dnevno ili vise? Danas sam imala puno bijekog iscjedka. Je li to normalno? Smijem li sada koristiti ikakve vaginalete? Bas prije nekoliko dana mi je dr preporucila vaginalete zbog upale, a nisam ih ni stigla kupiti.

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 1327
24.11.2015 20:08:02   
Leptirica87
Pozdrav drage moje.
I mene bradavice bole jos uvijek kad tek krene dojit bas zaboli a onda malo manje.al se zato znojim dok je dojim nenormalno..stalno ulijecem pod tus 😊
Meni rodica rece da grcici krenu oko 15dana.
Kod moje je isto stolica zlatno zuta odavno i stalno puni pelene,negdje sam cula da to znaci da beba ima dovoljno hrane da nije gladna.
Neko me upita vezano za dojenje jucer u Domu Z. dojila bih ja nju al kako mi je bilo prvi put da s njom izadjem i jos onaj snijeg zima ja sam se sva pogubila,...bilo me dtrah da se nece prehladit...
Drugi put cr bit bolje i mama ce se bolje snaci heheh 😊

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 1328
24.11.2015 20:24:44   
škorpija

IZVORNA PORUKA: nanaca

Pozdrav zenice:). Meni kasnila vjestica i prvi test, jutarnji, mi bio negativan. Juce kupim test Gravidnost, s njim je moguce test uraditi u bilo koje doba dana, i odmah mi pokaza dvije crtice. Ja shvatih da sam trudna. Ali se ne osjecam trudno uopste. Prema nekim kalkulatorima koje sam nasla na inter., sada sam u 5. sedmici. Zakazala sam se kod dr 7.12. Sta da sada cinim? Prva mi je trudnoca, pocela tek juce piti folnu kiselinu. Je li se pije samo jedna tabletica dnevno ili vise? Danas sam imala puno bijekog iscjedka. Je li to normalno? Smijem li sada koristiti ikakve vaginalete? Bas prije nekoliko dana mi je dr preporucila vaginalete zbog upale, a nisam ih ni stigla kupiti.

Čestitam dragauser posted image , pij folnu kiselina, jedna tableta dnevno, vaginalete nemoj uzimati na svoju ruku i stavljati, cekaj prvi pregled. I inace nikakve tablete na pocetku se ne preporucuju, ni kapi za nos, moze paracetamol ali i on je plmalo stetan za muske bebe, pokazala su najnovija istrazivanja

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu nanaca)
Neposredna veza do poruke: 1329
24.11.2015 20:37:25   
rose

Pitanje za zene koje su se vec porodile vezano za kontrolu poslije poroda, sta da ocekujem na pregledu, kako ste sa bebicom to izveli?

odvela je tek mjesec dana nakon prve vakcinde...e maltretiraj dijete bezze po zimi a ako si zabrinuta ili nesto nek ti dodje patronazna...meni je prva patronazna rekla da ne vodim i da u dz ne vole kad im se donose bebe od 15 daa i izlazu virusima

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 1330
24.11.2015 20:58:22   
nanaca
Hvala ti. Samo me cudi sto se ne osjecam trudno. Vise simptoma trudnoce sam imala prije, kad sam pokusavala zatrudniti.

A je li ja jos nisam zvanicno trudna dok mi dr ne potvrdi trudnocu? Kako tece prvi pregled? Je li ultrazvucni pregled obavezan na prvom pregledu?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1331
24.11.2015 21:04:19   
ziel

Blue moon i kod tebe bi bio brz porod da nije glavica bila tako okrenuta? Koji doktor te porodio? Ja sam isto rodjena na vakum pa nista mi ne fali, bar ja tako mislim 😂😂😂😂

Ziel kako rana, boli li te jos? Riki fina beba, slusa mamu 😊 Dajes li vise AD mlijeko?

Mene nit sta boli niti sta osjecam, kontam mogu ja ovih 5cm biti otvorena citavu vjecnost, vidjecemo kako ce se odvijati situacija sutra.

Bila dva doktora Idrizbegovic i Rovcanin...neke zene porodi sama babica a oko mene bilo pet ljudi

Bitno je da ste ti i tvoja princeza sada dobro 💟

Ma rana je kod mene super, ne boli previse, mama me previja kod kuce, u petak ce mi ona izvaditi i konce kod kuce, ne bih mogla ici do ambulante, oblaciti se ostavljati bebu... ne dajem dohranu vise nikako, samo 2.dan kad smo izasli iz bolnice, a sad nema potrebe jer mi kipi iz sika user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1332
24.11.2015 21:11:38   
škorpija

IZVORNA PORUKA: nanaca

Hvala ti. Samo me cudi sto se ne osjecam trudno. Vise simptoma trudnoce sam imala prije, kad sam pokusavala zatrudniti.

A je li ja jos nisam zvanicno trudna dok mi dr ne potvrdi trudnocu? Kako tece prvi pregled? Je li ultrazvucni pregled obavezan na prvom pregledu?

Ma rano je jos 😊 ja sam odmah poslije dana izostanka menstruacije uradila test, al sam se narucila tek kasnije, prvi pregled u 8. sedmici, kad već srce kuca. U prosloj trudnoći otisla prerano, u 6. sedmici a uzv pokazai samo gestacijski mjesak pa sam opet za dvije sedmice morala na uzv. Prvi pregled bit će uzv vaginalni i pregled grlića, ali ako je test potvrdio to je to. Mozes za dva dana eventualno ponoviti test. Inace simptomivrane trudnoće ne moraju biti izrazeni, meni mucnine pocele od 10. sedmice, prije toga ama bas nikakve prpmjene nisam osjetila

(odgovor članu nanaca)
Neposredna veza do poruke: 1333
24.11.2015 21:25:24   
Beba_Bu

IZVORNA PORUKA: nudzejma

Pozz...
Pitanje za sve friske trudnice a moze i za ove pred kraj trudnoce ako se mogu sjetiti....
Uglavnom,test pozitivan hvala Bogu.Znam da je sad rano za ginekologa ali ja imam nedoumicu.Naime,bolucka me nisko na lijevoj strani vise kao neki grc nego bol,kao da imam upaluuser posted image Uz to imam i zuckasti iscjedak....Da li je to normalno za pocetak trudnoce?Trebam li odmah ginekologu?Je li se neko od vas susreo sa ovim u prvim sedmicama trudnoce?....

To je super. user posted image Hehe..Meni doc. rekla da je to od znakova trudnoce..I mene je boljelo na lijevoj strani,te mi je rečeno da se oplodnja desila u lijevom jajniku (msm oplodjeno jajasce iz lijevog jajnika) otud bolovi,i takođe sam imala taj iscjedak, čak da se pojavila i koja kapljica krvi to je ok. Nema razloga za brigu. :) user posted image

Čuj vidjeo se plod u 4 sedmici?Sve zavisi od zene do zene hehe. Ja išla u 4 sedmici i nije mi vidjela doktorica ni gest. mješak,kaže samo sumnja na trudnoću...Ali sam vjerovala svojih 10 testova koje sam uradila. :D user posted image Nemoguće da svi lažu. :D Tek u 9+3 sedmici sam vidjela svojeg bebaca kojem su se nazirale rukice i nogice :)

škorpija , meni nije se vidio ni mješak, ništa..To sam otišla privatno od silne želje da vidim tačkicu na ekranu user posted image , i kad sam se naručila u našoj bolnici,kod moje trenutne gin. naručili me za 4 nedelje tj. 10seta sedmica,vidjela se bebaca. :)

Farah kako ide? :D Ja kao da sam ja pred porod ^_^ Nestrpljiva sam. :D

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 1334
24.11.2015 21:29:49   
škorpija
Ma da, sve je to individualno od žene do žene 😊. Zato i ne treba ići prerano ginekologu, samo se trudnica bezeze uznemiri ako nema jos otkucaja srca.

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1335
24.11.2015 21:30:12   
Leena
Farah, nista se ne sekiraj, super bi bilo da ti tako protekne i ostatak otvaranja... Samo odmaraj i cekaj user posted image

Blue moon, pa tebi porod bio kao meni sa L, ona isto celom krenula... Toga se sada bojim bas. Ali smo mi izbjegli okretanje i vakum, cekali su da se sama okrene, po mene uzasno bolno, po nju ocito bolje...

Pcelice, moja E i sada to glumi, a bas je samostalna bila... L se sama obuva, ne fuli nikad lijevu i desnu, evo Skorpija je vidjela... A E se folira, nista sama ne moze... Neki dan je gledam poslije casa baleta se zapricala sa drugaricom i sama se obukla, obula, slozila opremu za balet, sve u nezanju... Sutra iste ze cizme fol ne zna sama obuti za vrtica, nego stoji na stepenicama i kuka kako ne moze sama...

Garant sam nesto zaboravila sto sam htjela napisati, ne radi mi mozak najbolje...
Imam blage menstrualne bolove cijeli dan, neka ih, ako ce sta pomoci za kasnijeuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1336
24.11.2015 21:41:54   
škorpija
Leena E je princeza i tako se molim vas ponasajte prema njojuser posted image , a L je krajiški bandit, sve zna i sve može sama user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1337
24.11.2015 21:55:12   
Leena

IZVORNA PORUKA: škorpija

Leena E je princeza i tako se molim vas ponasajte prema njojuser posted image , a L je krajiški bandit, sve zna i sve može sama user posted image

Lakse je sa bandom, nego princezi udovoljavatiuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1338
24.11.2015 22:09:06   
Farah 00
Ja odmaram, trenutno gledam film sa mm, odavno je vec sve spakovano. Sutra doruckujem, popijem kafu i pravac na GAK. Kako ce se situacija odvijati i kako cu se dalje otvarati javljat cu preko Ishe ili Leene na viber 😊 ako budem u mogucnosti. Nista me ne boli, ja bi radije da imam neke bolove da znam da se i dalje otvaram, za sad nista.
Saljem vam 😚😚😚😚😚

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1339
24.11.2015 22:16:37   
Leena

Ja odmaram, trenutno gledam film sa mm, odavno je vec sve spakovano. Sutra doruckujem, popijem kafu i pravac na GAK. Kako ce se situacija odvijati i kako cu se dalje otvarati javljat cu preko Ishe ili Leene na viber 😊 ako budem u mogucnosti. Nista me ne boli, ja bi radije da imam neke bolove da znam da se i dalje otvaram, za sad nista.
Saljem vam 😚😚😚😚😚

Pa do sad te nije boljelo, a otvarala si se user posted image
Sretno sutra, jedva cekam vijestiuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1340
24.11.2015 22:35:02   
almondray

IZVORNA PORUKA: Leena

Saljem vam 😚😚😚😚😚

Vidi nje.Od kad te nisam vidjela.Čestitam nauser posted image .Sta sad nosiš?

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1341
24.11.2015 22:42:43   
Leena

IZVORNA PORUKA: almondray

Saljem vam 😚😚😚😚😚

Heeej user posted image hvala
Ovaj put je braco, barem tako kaze druser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 1342
24.11.2015 22:46:39   
almondray

IZVORNA PORUKA: almondray

Saljem vam 😚😚😚😚😚

Heeej user posted image hvala
Ovaj put je braco, barem tako kaze druser posted image

user posted image super,bas mi je drago.Seke ga sigurno jedva čekaju.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1343
24.11.2015 22:48:06   
Leena
Esma jedva ceka bracu, a Lejla jedva ceka da moze lezati mami na stomaku da joj braco "ne smeta"user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1344
25.11.2015 6:56:01   
almondray

Esma jedva ceka bracu, a Lejla jedva ceka da moze lezati mami na stomaku da joj braco "ne smeta"[sm=jezicek.gif]

user posted image duša draga..kako to oni doživljavaju.Biće skoro 2 g razlike između njih?
Neki baš teško podnesu dolazak novog člana,kao kod mene što je....imam osjećaj da je bio bolestan sve dok se nije navikao na bebu.Sad se ponekad i zaigraju zajedno ali nikad nije bilo to ,to ako kontaš.
Baš moraš pripaziti kako ćeš se postaviti prije nego li dođe prinova.Hairli ti bilouser posted image ljubi curke male.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1345
25.11.2015 7:32:10   
Leena
E toga me najvise strah... Valjda cu se znati postaviti... Ona je maza prava i sigurna sam da ce biti ljubomorna, samo je pitanje u kojoj mjeri, hvala draga, ljubi i ti svoje pilice

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1346
25.11.2015 7:49:20   
Logica
Draga Leena sto me nasmija sad,pa dan si mi popravila :) imala neki ruzan sqn i probudim se hajd nesto proucim i ukucam na guglu ruzni snovi u trudnoci i izmedju ostalog izbaci ringerajinu stranicu na ovu temu iz ovako 2010. Gdje ti pises san o nekoj Azri koja je ubila kuharicu hahha..bas sam se ismijala :D

Cestitam novim trudnicama i dobrodosle :)

Farah sretno danas :)user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1347
25.11.2015 7:53:58   
Farah 00
Jutro ☺
Zene hvala na podrsci 😊
Uspjela sam dio noci odspavati, a kad sam legla dugo san nije htio na oci. Sad evo pijem kafu, pa cu doruckovati, i taman ce doci vrijeme i za pokret u bolnicu.

Cestitam novim trudnicama i dobrodosle 😊

< Poruku je uredio Farah 00 -- 25.11.2015 7:55:01 >

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 1348
25.11.2015 7:57:17   
Leena

IZVORNA PORUKA: Logica

Draga Leena sto me nasmija sad,pa dan si mi popravila :) imala neki ruzan sqn i probudim se hajd nesto proucim i ukucam na guglu ruzni snovi u trudnoci i izmedju ostalog izbaci ringerajinu stranicu na ovu temu iz ovako 2010. Gdje ti pises san o nekoj Azri koja je ubila kuharicu hahha..bas sam se ismijala :D

Cestitam novim trudnicama i dobrodosle :)

Farah sretno danas :)user posted image

Taj mi je antologijskiuser posted image user posted image user posted image Drago mi je da te nasmijao

Farah, sretno, mila, cekamo vijesti, drzimo fige, dovimo user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 1349
25.11.2015 10:02:33   
*andjela*
jutro....user posted image
ja i moj V ustali u 7,kad je MM krenuo na posao,pa se izlezavali,evo sad pijem kafu
Evo danas ulazimo u 7 mjesec,Leena tiker 92 ,hahha,ja na tvom mjestu vise ne bi ni odbrojavala,samo ocekivala svaki dan user posted image user posted image ,ja deveti mjesec i ne racunam,tako sam i u prvoj trudnoci,bojala se da se ne porodim cim udjem u deveti,da necu sve stici pripremiti,pa jos prosla termin 7 dana user posted image user posted image
ja neznam kako ce biti kod mene sto se tice te ljubomore,bice razlike 2 god. i 2 mjeseca,kako ce V reagovati na seku,on inace voli bas djecu,sve ih grli i igra se sa svima,sad jedino zato sto je navikao na moju paznju,ja ne radim pa od kad se rodio stalno sam sa njim,ako ga pricuvaju bake dok negdje odem to je to...Tako neznam ni kako cemo se rastati kad se odem poroditi,vjerovatno ce njemu biti lakse nego meni,oko njega su svi ,babe ,tetke,dede,striko ,svi blizu
Grozdje ma papa nalaz mi pokazao 3a, dva puta ,doktorca mi radila kolposkopiju sve bilo ok,krajem avgusta i kao verovatno od neke upalice,pa posto se ponovio isti papa hoce d apogleda jos neko za svaki slucaj, i brisevi dobri i sve,neznam sto je takav nalaz..ja njoj bas vjerujem ako je njoj to sve bilo ok,a jos pola godine pre trudnoce bio ok papa nalaz,pa m ise sad to i ne radi ,vec veca trudnoca ulazim u 7 mjesec ,dok me naruce mozda cu i u 8,ja bi sve da to izbjegnem
farah srecno user posted image user posted image

< Poruku je uredio *andjela* -- 25.11.2015 10:05:04 >

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *