Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 21:40:04
Farah 00
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Eh imam jedno pitanje ( ja kad postavim pitanje to ni voz ne moze povuci ) Nesto me kopka ovih dana pa me interesuje misljenje drugih. Interesuje me vas stav o poklonu bilo u novcu ili necem drugom sestri koja sprema bebu za otpust. Mi smo do sad oba puta sesti dali poklon buket cvijeca bombonjeru i kovertu. Sad ne znam kakva je situacija da li oni smiju primati te poklone. Ne bih htjela da nekog dovedem u neprijatnu situaciju a opet ne bih ni da se ''''obrukam''''
Ja nisam nista dala. Ni prvi put a ni ovaj. Jedino smo kupili tortu i sokice, pa da se svi pocas_te :).
Ja nemam iskustva s tim😊😊 Mada kad razmislim nije lose kupiti cvijece i bombonjeru babici koja oblaci bebu, ako to mi zelimo, jer je nama to veselje i radost pa zbog toga. A niko se nece obrukati ako nista neda, posebno novac, jer oni imaju platu za ono sto rade kao sto i ja imam. To je isto i za doktore, individualno je da li ce neko dati novac ili poklon doktoru koji je porodio trudnicu, a njihov posao jeste da nas poradjaju.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 28.10.2015 21:43:59 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 21:40:50
ziel
Joj mene bole malo ledja i pupo, kao oni menstrualni tupi bolovi... Moram leci, malo se smiriti, dan je bio poprilicno aktivan.
A kad ste kod poklona i novca nakon poroda, planiram dati novac doktoru kod kojeg idem i koji ce me voditi do kraja aBd, on ce najverovatnije i da me porodi, a babici ce biti neki poklon, bez novca A za sestru koja oblaci bebu na izlasku pojma nemam jel i njoj trebam neki poklon?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 21:47:19
ninuska
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Eh imam jedno pitanje ( ja kad postavim pitanje to ni voz ne moze povuci ) Nesto me kopka ovih dana pa me interesuje misljenje drugih. Interesuje me vas stav o poklonu bilo u novcu ili necem drugom sestri koja sprema bebu za otpust. Mi smo do sad oba puta sesti dali poklon buket cvijeca bombonjeru i kovertu. Sad ne znam kakva je situacija da li oni smiju primati te poklone. Ne bih htjela da nekog dovedem u neprijatnu situaciju a opet ne bih ni da se ''''''''obrukam''''''''
Ja nisam nista dala. Ni prvi put a ni ovaj. Jedino smo kupili tortu i sokice, pa da se svi pocas_te :).
Ja nemam iskustva s tim😊 Mada kad razmislim nije lose kupiti cvijece i bombonjeru toj babici, ako to mi zelimo, jer je nama a nemam iskustva s tim😊 Mada kad razmislim nije lose kupiti cvijece i bombonjeru, ako to mi zelimo, jer je nama to veselje i radost pa zbog toga. A niko se nece obrukati ak nista neda, posebno novac, jer oni imaju platu za ono sto rade kao sto i ja imam. To je isto i za doktore, individualno je da li ce neko dati novac ili poklon doktoru koji je porodio trudnicu, a njihov posao jeste da nas poradjaju. to veselje i radost pa zbog toga. A niko se nece obrukati ak nista neda, posebno novac, jer oni imaju platu za ono sto rade kao sto i ja imam. To je isto i za doktore, individualno je da li ce neko dati novac ili poklon doktoru koji je porodio trudnicu, a njihov posao jeste da nas poradjaju.
Ne znam..nije da nisam imala nego jednostavno ne vidim svrhu da dajem to joj je posao. Kao sto kazes prima platu za to. Eto mi smo tortu i sokice. Da bude kao slatka. Poklon bih kupila u slucaju da me bas pripazi tj da mi izadje u susret. Tada bih osjecala obavezu da se oduzim :). Al opet. Svako zna svoje :) i treba da radi kako misli da je najbolje.
Sta ti se ovo dupliralo .
ziel meni nece nikad napisati recept ili uputnicu pa da dodjem po to. Kazu da se narucim ili da cekam pa ako ko ne dodje da uletim.
< Poruku je uredio ninuska -- 28.10.2015 21:51:36 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 22:02:18
ziel
Ma joj Ninuska i kod mene u amb.je bio rezim narucivanja, ali to je vrijedilo za ljude koji svakog mjeseca ili svako 2 mjeseca dolaze po redovnu terapiju tj. esencijalne recepte, njih sam jedino narucivala, ostalo - preglede, uputnice, pacijente s nekim nalazom to sam uvijek primala izmedju ovih pacijenata. Doduse imala sam doktora - kolegu za pozeljeti, nikad nismo imali problema u poslu stvarno. Sve je islo ko po loju kao sto kazu Nije mu nikad bilo mrsko kad udjem da mi nesto brzinski odradi za npr. neke pacijente koji zure negdje s razlogom. I uvijek sam izlazila u susret radnoj populaciji i mladjima ubacivala im termine i za vrijeme pauze , a starcima u penziji i domacicama nije tesko sacekati, ne zure na posao, tako sam to gledala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 22:04:57
Farah 00
Eh imam jedno pitanje ( ja kad postavim pitanje to ni voz ne moze povuci ) Nesto me kopka ovih dana pa me interesuje misljenje drugih. Interesuje me vas stav o poklonu bilo u novcu ili necem drugom sestri koja sprema bebu za otpust. Mi smo do sad oba puta sesti dali poklon buket cvijeca bombonjeru i kovertu. Sad ne znam kakva je situacija da li oni smiju primati te poklone. Ne bih htjela da nekog dovedem u neprijatnu situaciju a opet ne bih ni da se ''''''''obrukam''''''''
Ja nemam iskustva s tim😊 Mada kad razmislim nije lose kupiti cvijece i bombonjeru toj babici, ako to mi zelimo, jer je nama a nemam iskustva s tim😊 Mada kad razmislim nije lose kupiti cvijece i bombonjeru, ako to mi zelimo, jer je nama to veselje i radost pa zbog toga. A niko se nece obrukati ak nista neda, posebno novac, jer oni imaju platu za ono sto rade kao sto i ja imam. To je isto i za doktore, individualno je da li ce neko dati novac ili poklon doktoru koji je porodio trudnicu, a njihov posao jeste da nas poradjaju. to veselje i radost pa zbog toga. A niko se nece obrukati ak nista neda, posebno novac, jer oni imaju platu za ono sto rade kao sto i ja imam. To je isto i za doktore, individualno je da li ce neko dati novac ili poklon doktoru koji je porodio trudnicu, a njihov posao jeste da nas poradjaju.
Ne znam..nije da nisam imala nego jednostavno ne vidim svrhu da dajem to joj je posao. Kao sto kazes prima platu za to. Eto mi smo tortu i sokice. Da bude kao slatka. Poklon bih kupila u slucaju da me bas pripazi tj da mi izadje u susret. Tada bih osjecala obavezu da se oduzim :). Al opet. Svako zna svoje :) i treba da radi kako misli da je najbolje.
ziel meni nece nikad napisati recept ili uputnicu pa da dodjem po to. Kazu da se narucim ili da cekam pa ako ko ne dodje da uletim.
Ninuska jest dupliralo se, vidjela sam pa prepravila, al ti uspjela prije mog prepravka citirati post😁😁 Ti si eto pocastila tortom i sokicima osoblje, bolje nego i bombonjera babici 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 22:47:33
rose
IZVORNA PORUKA: Elastigirl
IZVORNA PORUKA: Pufnicaa
Jutro Zene..Kako ste spavale? Nadam se da ce sve biti uredu s Demirom i njenom bebom Abd...A pa oni bi onda nju vec mogli poroditi da ne rizikuju?
nego imam ja pitanje ima li neko iskustva...Juce su me pocele boljeti dole stidne kosti i prema guzi,isla po nalaze urina pa po antibiotik neki kontam malo vise hodala proci ce..Medjutim citavu noc me boli kako god se okrenem,i sad dok sjedim,a nesto me i presjeca po stomaku pa se uplasih..Bebu osjecam vrti se od kad sam ustala zivahan je bas :)
Pufnice ja sam imala isti problem negdje pocetkom osmog mjeseca, dakle pubicne kosti su me boljele do te mjere da jaucem kad se reba prekreuti na krevetu, sjedenje mi nije godilo isto. Najvise me je boljelo kada bih bila aktivna cio dan pa uvecer se ohladim, onda Boze pomagaj
Pitala sam doktoricu ona kaze da je to normalno jer se kosti karlice sire i bukvalno spremaju za porod. Sad vec pred kraj osmog to je prestaloi nemam vise tih bolova. Tako da mislim da ce i kod tebe biti sve ok, ne birini se
ja sam ti zivi primjer da je to tacno...mene su bolile cijelu trudnocu i porod me bolio 15 min
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 22:53:01
rose
IZVORNA PORUKA: Leptiri
Evo i padobranca Konacno da se javim, nekad uletim da procitam sta pisete, al se ne javljam jer ne znam sta bih napisala .
Farah te premium imas u bingu i u cm.u, ali i u dmu, ako ne nadjes poslacu ti ja .
I ja sam cula da pelene ne nosis osim za dan kad beba i mama izlaze vani i plus jos i dobijes pelena , al ja sam zenicka porodilja pa za mene to ne vazi . Koliko znam nama u Zenici opet ne daju spavacice donositi, samo njihove mozes obuci , vec me hvata panika kako li cu to izdrzati.
Sto se tice ove mame i vakcina, stvarno nemam komentara...da li je ona svjesna cime se ponosi
bio je jedan njen kometar...naslovnica je senzacionalisticki izvucena iz kontetsa a u intervjuu zena kaze da ona ne vakcinise ali da je to individualna odluka rositeljia a ne njen savjet ili slicno...naslovnice su cudo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 7:49:52
ninuska
Jutro..kako ste . Jeste li se naspavale? . Ja uveliko na nogama :). Mali se prehladio, ne moze da dise, hropti, kise, kaslje. Tako da smo imali neprospavanu noc. Spavao na meni, a ja sjedeci..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 7:51:02
*pcelica*
Dobro jutro mamice i Jeste li se naspavale?Meni nocas grc uhvatio nogu ali skroz gore kod kuka. Sad me noga cijelom duzinom boli jedva se oslanjam na nju Onda nisam zbog nje mogla da spavam na desnoj strani samo nalijevoj. Ukocila sam se. Ustalasam u pola sedam ukljucila mm opremu od termina, ispekla hljeb,pospremila ono standardno po kuci sto je ostalo od sinoc i sadpijem kafu. Mladje dijete mi je slinavo. Otisla je s nanom na jutarnju kafu kod komsinice a kad dodje morat cu joj nosijem izvuci sekret dok je nije uhvatilo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 7:51:11
Arya
Jutroo
Ja sam već na poslu, a prvi put otkad sam trudna spavala sam u komadu 8 sati :)
*Sun* na 4d sam išla u 13+1 i jučer u 17toj, vidjela je ona i prvi put šta je ali nije htjela reći, i sad mi je rekla da nije baš sto posto vidljivo (curica je preksrtila noge to sam vidjela na UZV, čak mi je i mahala ) ali da je djevojčica.
Ako nekom treba madrac, u vitapuru do kraja mjeseca imaju akciju na sve, madrac za djecu kamilica sa dva jezgra je oko 120 KM inače je 170, imaju i ogradice i posteljinu, sve im je lijepo. Ehhh sad pošto su tete koje rade jako ljubazne tražite ponudu i na osnovu te ponude i kasnije možete kupiti madrac po akcijskoj cijeni.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 7:55:21
*pcelica*
Ma ja sam ti protivnik davanja poklona u parama. Oba puta je mm kad sam mujavila da sam se porodila donio toj smjeni rucak/veceru, sokove i tortu. Ali je i onoj teti kad preda dijete davao poklon. Kazu takav obicaj, Vidjet cemo ovaj put kako cemo i hocemo li se i sjetiti. kako sam postala zaboravna, nece mi biti cudno da nesto i zaboravim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 8:04:53
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Arya
Jutroo
Ja sam već na poslu, a prvi put otkad sam trudna spavala sam u komadu 8 sati :)
*Sun* na 4d sam išla u 13+1 i jučer u 17toj, vidjela je ona i prvi put šta je ali nije htjela reći, i sad mi je rekla da nije baš sto posto vidljivo (curica je preksrtila noge to sam vidjela na UZV, čak mi je i mahala ) ali da je djevojčica.
Ako nekom treba madrac, u vitapuru do kraja mjeseca imaju akciju na sve, madrac za djecu kamilica sa dva jezgra je oko 120 KM inače je 170, imaju i ogradice i posteljinu, sve im je lijepo. Ehhh sad pošto su tete koje rade jako ljubazne tražite ponudu i na osnovu te ponude i kasnije možete kupiti madrac po akcijskoj cijeni.
U 13 nedjelji je jos rano 100% biti siguran u spol. Bar je meni dr tako rekla. Tada se nazire sta bi moglo biti. Ali oni znaju sta treba da gledaju pa u vecini slucajeva i pogode. Meni je dr isto u 13 nedjelji vidjela ali nije bila 100% sigurna. Onda mi je druga potvrdila u 19 nedjelji
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 8:07:42
*pcelica*
Jutro..kako ste . Jeste li se naspavale? . Ja uveliko na nogama :). Mali se prehladio, ne moze da dise, hropti, kise, kaslje. Tako da smo imali neprospavanu noc. Spavao na meni, a ja sjedeci..
Dusica draga Stavi jastuk u krevetac ispod madraca dami je malo odignuto. Da mu bude lakse disati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 8:19:30
ninuska
Dobro jutro mamice i Jeste li se naspavale?Meni nocas grc uhvatio nogu ali skroz gore kod kuka. Sad me noga cijelom duzinom boli jedva se oslanjam na nju Onda nisam zbog nje mogla da spavam na desnoj strani samo nalijevoj. Ukocila sam se. Ustalasam u pola sedam ukljucila mm opremu od termina, ispekla hljeb,pospremila ono standardno po kuci sto je ostalo od sinoc i sadpijem kafu. Mladje dijete mi je slinavo. Otisla je s nanom na jutarnju kafu kod komsinice a kad dodje morat cu joj nosijem izvuci sekret dok je nije uhvatilo
Joj pcelice. Bas gadno kad uhvati grc. Boli kasnije. Pijes mg?
Sad se sjetih. Kad sam se poradjala i lezim na porodjajnom stolu i treba da tiskam, a mene uhvati grc u obje noge. Ja pocela izvijati noge i traziti polozaj da prodje. Oni na mene popucaces..ma reko ljudi: grccc.. Sad bih se smijala .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 8:21:34
ninuska
Dusica draga Stavi jastuk u krevetac ispod madraca dami je malo odignuto. Da mu bude lakse disati
. Mislila sam dr da ga vodim. A kaze miz sta cemo. Kontam mali je. Da mu preslusa pluca. Nisam pametna
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 8:35:07
*pcelica*
. Mislila sam dr da ga vodim. A kaze miz sta cemo. Kontam mali je. Da mu preslusa pluca. Nisam pametna
Ne znam sta bih ti rekla. Opet ti znas najbolje. Ako procjenis da bas lose dise bolje ga odnijeti. A pokusaj da naparis kupatilo pa da ga uneses na nekih par minuta. Da mu nosic procepi.Kod malih beba je problem sto ne znaju disati na usta i oni se bas pate kad im se nosic zacepi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 8:44:49
ziel
Jutro i od mene,ustala oko 7, pospremila po kuhinji, rasirila ves koji sam jutros ukljucila u 5 , kad sam vec ustala u wc da reko iskoristim jeftiniju struju pa sad napravila caj, moram uskoro probuditi mm-a da idemo izvaditi ljekarsko za posao mislim za mm-a, a prije toga moram nazvati 2 mjesta da pitam koliko kosta i za koliko vremena bude gotovo... Ja kao da osjecam neke simptome prehlade, u grlu mi ima ona sluz koju ne mogu progutati nikako, a i kihala sam od jutros puno puno. Eto imajte miran dan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 8:57:13
Carobno jutro
Ja bih ga odvela, cisto da ti budes mirna, ovako ces razmisljati hoce li mu sici na pluca. I mi se borimo sa slinicama, cistim nosijem, kapam sljez ali imam osjecaj da je vise suho grlo jer slabo sta izvucemo. Samo znam da ti nije lako ako nisi nikako spavala :( a zao mi i pileta malog
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 9:12:08
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
jutro zene, nja dok mogu da vidim sta ima i sta nema..mi juce bili na kukovima, dobro sve proslo mala slusala..
Kako su trudnice, pceice ti si jos 2u1.. Hajde i ti da se rijesis sto prije i sto lakse, zelim ti od srca
Djesi Carobnice Ma nikako da Pcelicu natjeramo da se porodi Ona ce probiti led u novembru a mozd ai prije
Carobno,ziel nemami druge morat cu se napinjati da se na zor porodim . Sad gledam spisak dezura treceg dezurni Beciragic a cetvrtog Miseljic. Da mi je Miseljica izbjeci. Ako poradja kao sto pregleda da izvinete na..... sam . Valjda me nece tad zaboliti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 9:14:07
Elastigirl
Hvala rose, pogledat cu definitivno ovih dana pa da to kupim aBd jer ne znam kako bih drugacije kupala novorođenče
A sad svima dobar jutar, ja sam vec uveliko na poslu, ima li potrebe da akzem da sam nenaspavana
Veceras mi dolazi prijateljica sa muzem pa sam jutros ostavila tijesto za pizzu a veceras cu je dovrsiti kad dodjem, imam dvak olaca od subotnjih gostiju i tako da ce to biti jedno fino druzenje aBd.
Ja i dalje oticem, stopala su mi bas problematicna ne prepoznajem ih posebno oko zgloba se napusu. U toku noci splahne sve valjda jer lezim ujutro dok jedan sahat na nogama eto ti opet ootoka, na hajr....
Sutra mi je kontrola, jedva cekam da vidim sta ce doktorica reci i za bebu je li se okrenula jer na prosloj nije bila....nadam se da jeste sada aBd.
Ja jos iducu sedmicu planiram raditi i onda bolovanje aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 29.10.2015 9:25:50
ziel
Elastigirl sigurno jedva cekas bolovanje, uh hoce ti biti milina, vidjeces A osjecas li sta drugacije, da cesce ides u wc ili da ti je pupo drugacijeg oblika? Sigurno ces primjetiti ako se beba okrene, bice tu puno pokreta u pupi, mozda te to i zaboli...