Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 14:42:52
Farah 00
Nanda ja na kafi vani mogu dosta izdrzati😊, ali ako odem nekome u goste u kucu, ma ne mogu se nikako nastimati, kako god da se namjestim i zalegnem, naprosto mi bude neprijatno, samo se vrpoljim, boli me ispod rebara.
Pcelica jos si 2u1😊 Cuj medicinske sestre, kao da je uputnica od zlata, sta fali ako si je izgubila.
Sun Dobrodosla, zelim ti lijepo druzenje na rr i skolsku trudnocu☺
Arya Danas sam bila u frizerskom, i dok mi je farba stojala na glavi procitala sam tonu nekih Azri, nisam gledala datume, sigurno je bio i novi broj. Meni je jedino zapala za oci naslovnica sa mamom i njeno sestero djece, gdje pise da njena djeca nisu vakcinisana, ne piju antibiotike, ne jedu cokoladu i sami se zabavljaju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 14:48:31
NandaT
IZVORNA PORUKA: Farah 00
IZVORNA PORUKA: NandaT
Evo i mene da se prijavim. Bila na kafi nakon dva mjeseca, izdrzala pola sata i vratila se kuci. Doduse jesam otisla i do posla prije toga da nesto zavrsim pa me mozda i to smorilo. Elem skontala sam da sam nizasta . I tek sad sam skontala koliki mi je stomak kad sam prolazila pored izloga
Sto se tice odjece za bebu ja nemam pojma koliko cega imam, nismo puno kupovali ali smo dobili stvarno dosta odjece i za novorodjence i za poslije. Mama mi to sve oprala i popeglala i kaze da je dovoljno. Ako bas sta zafali kupicemo.
I da vas pitam kolika temperatura treba biti u sobi gdje je beba? Nama juce sestra na vjezbama kaze da ne treba biti veca od 21 stepen a kad se kupa oko 24-25. Meni nesto malo to 21
I nama su rekli oko 21-22, a kad se kupa oko 25. Uglavnom kazu ako je vama vruce i bebi je, nista posebno ne topliti bebu vise nego nas, jedino carapice obavezno da oblacimo radi cirkulacije. A ja i ljeti nosim carape 😂
Mene ako ne popusti ova trudnicka vrucina ima da pregorim na 22 stepena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:02:09
NandaT
Friziranje ce morati sacekati poslije poroda, jer osim sto ne mogu da sjedim na kafi ne mogu ni u salonu. A u goste ne idem vec 5 mjeseci . Jesam neka naopaka zena. Al ova moja frizerka dok mene osisa ja se i kad nisam bila trudna unervozim. Jest da budem stvarno zadovoljna al strpicu se jos neko vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:14:31
*pcelica*
Zna li neka od zenica trebam li spakovati i pelenu s onim stvarima za izaci iz bolnice. Znam da na gak zene nose. Da li treba i za vojnu. To nisam spakovala. Nisam pelene jos ni kupila. Tek sad sam se sjetila . Sve kontam sta mi fali kad ono glavno
Ja nisam stoljeće bila u frizeraju, a vakat mi je da se farbam, nisam to uradila 20 sedmica :D
Eh znaci prava Azra mi je zapala za oci ☺ Sad sam procitala i ovaj komentar sa linka sto si postavila☺
Nanda joj dobra si, 5 mjeseci vec ne ides u goste ☺ A nas sad u subotu zvala drugarica kod nje kuci da posjedimo, znaci bice 4 para, jos dvoje djece u malom stanu, mislim da cu ja reci da ne mogu, pa necu imati gdje ni zaleci 😂😂
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:23:31
Farah 00
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Zna li neka od zenica trebam li spakovati i pelenu s onim stvarima za izaci iz bolnice. Znam da na gak zene nose. Da li treba i za vojnu. To nisam spakovala. Nisam pelene jos ni kupila. Tek sad sam se sjetila . Sve kontam sta mi fali kad ono glavno
Ja nisam cula, niti mi je ko rekao da se na GAK pelene nose, cak je Rose nedavno dala komentar koliko se sjecam da se ne trebaju nositi pelene, osim one sto se stavi u kesu sa bebinim stvarima u kojima treba izaci iz bolnice.
Ja vec par puta trazim po trznim centrima pampers premium broj 1 i nikad ga nema, pa sam kontala da kupim baby love iz DM i opet dva puta nije bilo ni njihovih broj 1.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 28.10.2015 15:25:56 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:33:48
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Ja nisam cula, niti mi je ko rekao da se na GAK pelene nose, cak je Rose nedavno dala komentar koliko se sjecam da se ne trebaju nositi pelene, osim one sto se stavi u kesu sa bebinim stvarima u kojima treba izaci iz bolnice.
Ja vec par puta trazim po trznim centrima pampers premium broj 1 i nikad ga nema, pa sam kontala da kupim baby love iz DM i opet dva puta nije bilo ni njihovih broj 1.
Na to sam i mislila Nisam ni ja nigdje nasla jedinicu bar kad sam trazila. Kasnije sam zaboravila na pelene Ako ne nadjem kupit cu dvojku i ona je od tri kg.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:34:33
ninuska
Ne treba ti nista za bebu osim stvari za iznijeti :). Jel ides u DZ gdje zivis? Da ti nije nila mamina prijateljica haha. Da je naruzim :D...S.F
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:40:31
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ne treba ti nista za bebu osim stvari za iznijeti :). Jel ides u DZ gdje zivis? Da ti nije nila mamina prijateljica haha. Da je naruzim :D...S.F
Na Ilidzi na ginekologiji. Ne znam kako se zove sestrica. Ne sikiram se ja dobila bih je ali mi krivo kako me doceka ko na noz. Ko da je meni bilo drago sto mi se to desilo. Al dobro je sve sam zavrsila. Cekam petak i sljedecu kontrolu. Samo mi je nekakav pritisak u stomaku. Bas me pritisce ko da se gura da izadje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:41:27
Leptiri
Evo i padobranca Konacno da se javim, nekad uletim da procitam sta pisete, al se ne javljam jer ne znam sta bih napisala .
Farah te premium imas u bingu i u cm.u, ali i u dmu, ako ne nadjes poslacu ti ja .
I ja sam cula da pelene ne nosis osim za dan kad beba i mama izlaze vani i plus jos i dobijes pelena , al ja sam zenicka porodilja pa za mene to ne vazi . Koliko znam nama u Zenici opet ne daju spavacice donositi, samo njihove mozes obuci , vec me hvata panika kako li cu to izdrzati.
Sto se tice ove mame i vakcina, stvarno nemam komentara...da li je ona svjesna cime se ponosi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 15:57:14
Arya
Padobranac :P Sad sam pitala drugaricu, ona je u julu rodila u Ze, obučeš svoju spavaćicu i papuče na prijemnom, ono u čemu si došla izneseš svojima... iii ne nosiš torbu nego kesu, niko ne pregleda šta unosiš Ali je na porodiljskom obukla njihove spavaćice. Inače moja je sestra u salu unijela mobitel i slikala bebu dok su je vadili, na slici se vide njene noge i beba :P Doktor joj rekao ma ne mogu da vjerujem da ti je to odmah palo na pamet
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 16:02:11
Leptiri
IZVORNA PORUKA: Arya
Padobranac :P Sad sam pitala drugaricu, ona je u julu rodila u Ze, obučeš svoju spavaćicu i papuče na prijemnom, ono u čemu si došla izneseš svojima... iii ne nosiš torbu nego kesu, niko ne pregleda šta unosiš
Inače moja je sestra u salu unijela mobitel i slikala bebu dok su je vadili, na slici se vide njene noge i beba :P Doktor joj rekao ma ne mogu da vjerujem da ti je to odmah palo na pamet
E super za info, mnogo ti hvala, ja sam se vec vidjela u njihovim spavacicama ko pepeljuga . Sto se tice osoblja gore cula sam sve pohvale, pa sad vidjecemo sta ce biti . Bas ti je sestra cool ja se plasim da stvari ne zaboravim u tom trenutku a mobitel sigurno necu znati ni gdje mi stoji . Za kesu sa vec cula, ali svejedno svaka info je korisna
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 16:04:26
ninuska
IZVORNA PORUKA: ninuska
Na Ilidzi na ginekologiji. Ne znam kako se zove sestrica. Ne sikiram se ja dobila bih je ali mi krivo kako me doceka ko na noz. Ko da je meni bilo drago sto mi se to desilo. Al dobro je sve sam zavrsila. Cekam petak i sljedecu kontrolu. Samo mi je nekakav pritisak u stomaku. Bas me pritisce ko da se gura da izadje
Aha..ne radi ona tu..mislila sam na tvoj DZ, u tvom naselju gdje je dr opce prakse. Ma rodices ti do petka aBd . Nego odmori dok mozes haha. A bezobrazna sestrica. Ima ih vala svakakvih. ziel ti spadas u onu manjinu
< Poruku je uredio ninuska -- 28.10.2015 16:05:53 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 17:59:34
minie
Hi moje dame,
Je li se neka od trudnica porodila? Nisam citala sve postove od danas. Ja iskoristila lijepo vrijeme danas, isla sa malenim i sveki u onaj park Safet Zajko, stvarno je super. Maleni se bas izigrao, a i nasetali se pravo. Evo malo legla da odmorim. Danas sam toliko vijesti primila i dobrih i losih. Dobra je da su me napokon zvali da pocnem raditi, cekala 1,5 god, u petak nosim radnu knjizicu. Samo se nadam da necw zezati sto sam trudna, po zakonu me ne bi smjeli, imam Rjesenje. Druga lijepa je da mi se porodila rodica danas, prije dvije godine je u nesreci izgubila muza i sincica od 3 godine. Sta je sve prezivjela do svoje 25., ali dragi Allah je danas obradovao jednom malom princezom.
Elastigirl ta mrezica za kupanje je super, nama donijela tetka od MM, uvijek zena donese neobicne ppklone koje bas iskoristim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 19:22:40
*Sun*
Arya, kad budes tu molim te javi mi da li si radila 4D, u kojoj sedmici i kada su ti rekli pol bebice? Tako smo tu negdje sa terminima pa mi najlakse da se raspitam kod tebe..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 20:22:12
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Leptiri
Evo i padobranca Konacno da se javim, nekad uletim da procitam sta pisete, al se ne javljam jer ne znam sta bih napisala .
Farah te premium imas u bingu i u cm.u, ali i u dmu, ako ne nadjes poslacu ti ja .
I ja sam cula da pelene ne nosis osim za dan kad beba i mama izlaze vani i plus jos i dobijes pelena , al ja sam zenicka porodilja pa za mene to ne vazi . Koliko znam nama u Zenici opet ne daju spavacice donositi, samo njihove mozes obuci , vec me hvata panika kako li cu to izdrzati.
Sto se tice ove mame i vakcina, stvarno nemam komentara...da li je ona svjesna cime se ponosi
Leptiri Neka si nam se javila, nema te na rr, ti se javis tek toliko da te nasa ziel ne izbrise sa liste 😊😊😊
A sto se tice pampers pelena znam ja gdje ima, ima u svakom trznom centru, ali kad ti treba broj 1, onda nema bas tog broja, a svi ostali imaju, cak i onaj broj 0, za manje od 2,5kg☺
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 20:31:32
Farah 00
Sad sa vjezbi dodjoh kuci, svratila u DM pa tamo bas zastala, sve ja u tancine pregledam. Na pelenama sam isto zastala, samo broj 1 ima od Violete, a njih ne bi, nesto mi malo grube. Pcelice ja sam nasla u DM jedan jedini paket pampers premium broj 1, al ono malo pakovanje od 33 kom, pa sam njega uzela, a i ja sam kontala na kraju uzeti broj 2 ono veliko pakovanje. Eto ovo malo pakovanje nam moze biti za 3 dana i za izlazak iz bolnice 😀😀😀
Danas je na vjezbama bila tema disanje, taman sam bila sve zaboravila 😄 Meni je to bas super sto slusam i sto vjezbamo disanje, mislim da nekako da samopouzdanja i da je ovo oko disanja i tiskanja vazno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 20:33:47
*pcelica*
Eh imam jedno pitanje ( ja kad postavim pitanje to ni voz ne moze povuci ) Nesto me kopka ovih dana pa me interesuje misljenje drugih. Interesuje me vas stav o poklonu bilo u novcu ili necem drugom sestri koja sprema bebu za otpust. Mi smo do sad oba puta sesti dali poklon buket cvijeca bombonjeru i kovertu. Sad ne znam kakva je situacija da li oni smiju primati te poklone. Ne bih htjela da nekog dovedem u neprijatnu situaciju a opet ne bih ni da se ''obrukam''
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 21:06:12
ziel
Djeste zene Ja bila malo kod svojih, mislila cekati mm-a da me pokupi vcrs kad zavrsi smjenu u 01:00 ali mi ne bi udobno kod mojih, nisam se mogla namjestiti nikako, nekakav im namjestaj da Bog sacuva ili sam ja navikla na svoje stvarno sam se napatila dok sam kod njih sjedila, a kad legnem totalno neudobno. Elem kazem ja caletu da me dovuce kuci i tako i bi. Na putu magla, samo se 10 metara ispred auta vidi, dokle dosezu svjetla, uzas... Pa dodjem kuci kad vidim neko mi bio u kuci, mislim u mom spratu... a ja zakljucala i ostavila kljuc u plakaru u donjem hodniku. 15 min.sam razbijala glavu sta bi svekijevcima trebalo od mene i skontala sam na kraju sigurno se svekar penjao ozracio radijatore, jer nam je danas majstor postavio novu pec za grijanje, pa su nalozili odmah...
Joj kako je meni sve teze hodati Bgm, beba se navalio na donji stomaka, ispod pupka pa mogu ga rukama nositi, tu su mi bas i strije pocele od njegove tezine... A i kad sjedim pa ustanem, jako me zigne dole negdje, pomislim da je krneuo da izadje lopovcic
*Sun* ja sam sa 13ned.+4 dana isla na 4D i tada mi je dr. rekla spol bebe i tako je i ostalo
Ninuska hvala sto me ne smatras mrgudom i strasilom iza salt_era Stvarno pokusavam biti realna i ne napadam narod tako kao ta zbog izgubljene uputnice, nidje veze, ja cak i radim preko telefona, nazovu me pacijenti ja nadjem karton odradim i oni dodju samo podignu... To najvise volim, mislim ono sto se brzo zavrsava
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 28.10.2015 21:28:13
ninuska
Eh imam jedno pitanje ( ja kad postavim pitanje to ni voz ne moze povuci ) Nesto me kopka ovih dana pa me interesuje misljenje drugih. Interesuje me vas stav o poklonu bilo u novcu ili necem drugom sestri koja sprema bebu za otpust. Mi smo do sad oba puta sesti dali poklon buket cvijeca bombonjeru i kovertu. Sad ne znam kakva je situacija da li oni smiju primati te poklone. Ne bih htjela da nekog dovedem u neprijatnu situaciju a opet ne bih ni da se ''obrukam''
Ja nisam nista dala. Ni prvi put a ni ovaj. Jedino smo kupili tortu i sokice, pa da se svi pocaste :).