LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: Farah 00 Leptirice uz zdravstvenu knjizicu pripremi i uputnicu, a LK inace uvijek treba uz knjizicu, samo sto je oni ne traze. Meni u zdravstvenoj pise koja sam krvna grupa, ali eto ponijet cu ja za svaki slucaj i poseban papir LTM ja se sva raznjezim kada pricas o L i N, i kako L vec sada pazi malu seku, a i ona je jos tako malena..... Sto se tice tih radnih subota, isplati se i trece djete radjati Obzirom da imas iskustvo sa dva razlicita porodjaja, reci mi koliko da Vir ulozaka ponesem u bolnicu, ja sam kupila desetak, nego ne znam koliko da stavim paketa u torbu Ti si imala iskustva sa skracivanjem grlica (posjeti me Carobno), ali znam da si bila aktivna do posljednjeg dana. Meni moj dr rece da se primirim i da skratim setnje, mada nije rekao da strogo mirujem. Ziel Ja sam kupila dva paketa tih iz Binga ulozaka, nisu losi, ali ovi Vir su cvrsci i malo veci, tako da se opet vise isplati kupiti Vir, a razlika je 30-40 feninga. Carobno valjda ti se javi ta zenica koja te prepoznala da si sa rr Kako ide dojenje, dohranjujes li, sve me interesuje hej jutrooooo sinoc sam uletila i procitala ali nisam imala snage da pisem sto se tice vira ja sam se oba puta prirodno porodila i prvi put sam nosila 2 paketa falilo mi, takvo je krvarenje bilo. sad sam ponijela 3 i paket i po sam ostavila cimerici. pisala sam ja ali nisi urpatila kad sam sa ziel pricala oko menstruacija i kako sam se sporotm bavila... nema pravila, dvije trudnoce dva poroda sve razlicito totalno. prvi put sam krvarila uzas drugi put u odnosu na prvi isto da nisam ni krvarila mada sam ja uvijek za varijantu od viska glava ne boli. ja bih ponijela 2-3 paketa za svaki slucaj. ne nosis na glavi i vratices ako ti ne zatreba u bolnici. sto se tice grlica i tu ti je istoo, dvije trudnoce, dva skracivanja grlica oba puta razlicito iskustvo. u drugoj dosta opustenija jer sam vec to sve prosla ali generalno prvi put je bilo ozbiljnije meni se grlic poceo naglo oba puta skracivati u 7om mjesecu, prvi put sam pila ginipral i tonu boba (za srce, pritisak...) bila na strogom mirovanju, lezala, samo do wc-a i nazad, znaci kasika mi bila najteze sto sam mjesec i po podigla. kad sam usla u 9ti rekao mi mogu hodat mogu sve ali eto da ne pretjerujem ipak bolje da je beba sto duze u pupi. drugi put sam dosta aktivnija bila (krecila u maju) to me krecenje i zeznulo ali uspjeli smo pocetkom juna na more mada mi je to iskreno bio stres i zaboravila sam i da sam bila jer sam dan prije toga bila na cervikometriji bili na moru 10 dana odmah sutradan opet cervikometrija. i isla na cervikometriju izmedju pregleda (znaci pregled na okrugao mjesec a mjerenje grlica na svako 15 dana) fakticki u mjesec dana mi 3 puta mjerio grlic jer se bas skracivao a beba krupna (N je sa 4200 rodjena ) elem, izgurala sam ovaj put i bolje, bez strogog mirovanja ali zato sam se valjda uspjela i otvoriti bezbolno 12 cm. uglavnom, ako ti nije rekao strogo mirovanje onda nemas brige. setnja ti ne smeta bas naprotiv setnja je dobra, ti smanji saginjanja, cucnjeve, i svaki moguci pritisak na pupu i bebu...setnja je uvijek dobra. koja si ti sad sedmica i koliki je grlic? (predpostavljam da ti mjeri grlic) u svakom slucaju nije ti gore nego meni u prvoj trudnoci meni u 7om mjesecu ispod 1 cm ocuvani dio grlica sa unutrasnjom diletacijom. sad u drugoj u 1oj bio ispod 2 cm sa vecom unutrasnjom diletacijom (to ga je vise brinula jer je beba bila na glavi i pritiskala i grlic se iznutra otvarao i pravio diletaciju, pocetna bila 3 cm)