Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 5.10.2015 21:35:50
Farah 00
IZVORNA PORUKA: blue moon
Pozdravcic svima, danas ste puno aktivne...Ziel kuha, Farah pere, ltm oko curica, ja se danas relaksiram. Bole me kosti karlice, pogotovo po noci kad se prevrcem sa jedne na drugu stranu, valjda se kosti šire. Inace samo jednom po noci idem u wc i nemam poteskoca sa spavanjem, jedino me zadnjih dana kosti bole kad se okrecem, pa mi se tesko namjestiti.
Mene je dr zadnji put gledao vaginalno nekad tamo na početku trudnoće, čini mi se u 4. mjesecu, poslije toga svaki put preko stomaka, za grlić mi ništa nije govorio, a i beba je poprečno pozicionirana do sad bila pa valjda i to ima veze, nije toliki pritisak dole.
UmmuHamza koja ti je to doktorica dala uputnicu za ctg, jel to u tvom domu zdravlja, zaboravila sam gdje ono ti vodis trudnocu?
Farah čini mi se da si ti prošle sedmice trebala na prvi pregled na GAK kod Dekovica, kako ide to sa zakazivanjem gore?
Ja idem na kontrolu u srijedu pa ćemo vidjeti šta će mi dr reći za dalje i kad je vrijeme za prvi ctg.
Fino nazoves na broj 250-285 i narucis se na pregled kod dr kojeg zelis, i treba ti uputnica da znas. Ja sam namjerno ranije otisla, prije nego sto krenem na ctg, rekao mi je za mjesec dana opet na kontrolu, a po potrebi i ranije. Sljedeci put cu taman biti 36 sedmica, pa cu se dalje dogovoriti za ctg.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 5.10.2015 21:40:09
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Leptirice je li tebi mozda doktorica rekla koja ti je duzina grlica maternice, je li te pregledala vaginalno? Mene dr nije pregledala vaginalno od mozda 18-te sedmice, jer je bolje da se ne cacka svaki put, medjutim obzirom danosim bas nisko, dr me zadnji put pregledao sad i vaginalno i ustanovio da se grlic ipak skratio.
Nije mi rekla jer uvijek nekako to na brzinu ide jer sam u DZ pa bude puno trudnica,uglavnom mene je do sad uvijek vaginalno pregledala i pregleda otkzcaje na UZ ....znam da svaki put kad pregleda nekakve oznake govori sestri i ona to zapisuje.Sad sam bas gledala u trudnicku knjizicu i gdje je rubrika grluc stoji 1,5cm ali neznam sta to znaci. ...ona je meni samo rekla da je beba bas nisko i da mi pritisce grlic i da je on omeksao...ali ja da budem iskrena nista se ne razumijem u sve to
Meni nije nista jasno kod tog grlica Kod tebe 1,5 cm i dr rekla skracen i omeksan, kod Ziel isto 1,5 cm a dr rekla da je sve ok, kod mene 24mm i dr rekao da je ipak skracen, ali je zatvoren, nije spominjao je li omeksan , ali je rekao da se pripazim i da smanjim setnje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 6:17:51
Travelove
Dobro jutro drage moje, nadam se da ste sve ok i da se lijepomosjecate. Jq ne mogu da spavam, opet..ali hajde..sta cu. Evo jedem neki madjarski ko!ac i citam vas. Da jedem mogu, to bez problema,mada manje kolicine,jer mi zeludac nemoze da primi istu kolicinu hrane. Juce prva masina vesa za bebu, danas peglanje i nova masina. Sad mi prodje kroz glavu, ne valja djeciji ves da prenoci napolju, eno ga prvi pa prenoci. Cini mi sejos danas daje linepo brijeme i onda kiseeeeeee. Ja i dalje kontam u cemu cu ubolnicu, iako je podaleko, imam samo jedne cizme i to bas za snijega koje su sire, ali su samo za snijeg ne za kisu,na fazon uggs. Bicu najruznije obucena porodilja heheeh. Tema grlic,ne znam koliki je moj jeer me nije pregledala vaginalno prosli put, ali se fino skracuje, ali je zatvoren bio pretprosli put. Sinoc u setnjimosjetim bebicu bas niskooo, pritisak na mjehur
zelim srecu svim trudnjacama koje su vecu bolnici i lripremaju se za porod, da bude brzo i lakoooo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 7:19:01
NandaT
Jutro drage moje i od mene.
Ja vas redovno pratim al nesto nikako da se javim . Ovo lezanje i mirovanje me totalno ulijenilo pa nemam energije ni da tipkam . Nadam se da ste se naspavale, ja sam jedva izgurala noc. Ledja bole kako god se namjestim, a i bebac se nesto vrtio svu noc.
Ziel i ja mislim da bi trebala malo primiriti ovih nekoliko dana dok ne udjes u deveti, jer se beba sigurno spustila. Tako je i kod mene bilo, samo mjesec ranije jer se bukvalno nisam zaustavljala ni na poslu ni mimo posla.
Travelove razumijem kako ti je, jer i ja imam samo jedne cizme koje mi mogu i to ove jesenske a nesto mi se sad ne kupuje nista jer znam da ih vise necu nositi. A trebas mene vidjeti kad se skockam , mislim da cu ja biti najsmjesnija trudnica gore kad se pojavim u bojama i dezenima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 7:46:08
mom2B
Dobro jutro i mame
Travelove i NandaT vas dvije bas uranile Ja se nocas napokon naspavala. Nekako mi je postalo normalno da ukupno odspavam 3-4 sata dnevno i onda svaku 7-8 noc lijepo odspavam po 6-7 sati
Travelove ne brini se za cizmice... Odemo mm i ja u setnju u subotu, prelijep dan, grad pun setca, a uggsice su bile na svakoj petoj curi, kad tome dodas i ostale tipove cizama koje smo vidjeli, mi smo skontali da je haman svaka treca zena nosila cizme Zato no sikiriki
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 8:09:18
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: aidana
da vam mahnem iz bolnice. meni je ctg bio los pa su me zadrzali na pracenju. nisam pretjerano zabrinuta, vjerujem da ce sve biti ok...ali ne prestajem plakati zbog malca, bas mi nesto tesko sto se nisam s njim pozdravila a i nema gdje biti dok ja lezim u bolnici morace svaki dan ici po malo kod svakog :(((
hej draga ne stigoh juce da ti odgovorim ali cijeli dan si mi bila na pameti jer sam se sjetila odmah sebe i kako sam trcala da malenu vidim onaj petak kad su me vaginalno pregledali i kad sam mislila da ce porod krenuti. izdrzi mila bice to sve ok. znam da te srce boli zbog malenog ali nece ni to dovjeka. sad si najpreca sebi i bebi imas veliki i od Nore i mene
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 9:28:54
ziel
Morning cure Sta se radi kod vas na ovom tmurnom danu?
Kod mene nista specijalno, maloprije ustala, i dok sam citala neke novine na portalima, trne mi ruke... A i sinoc su mi trnile dok sam se namjestala za spavanje. Znate da sam koristila Mg sumece tbl. i nije bilo trnjenja ali bila stolica grozna, tecna 2-3x dnevno. Pa sad nekih 2 sedmice koristim onaj Mg u kesicama i primjetim da mi s vremena na vrijeme trne ruke ponovo, a stolica se dovela u red. Ne znam ni ja sta da radim Nemam grceva hvala Bogu, ali ovo trnjenje bas neprijatno... Bolje se jutros osjecam, nema pritiska u pupi, ono sto sam vam govorila jucer, da li je to bilo sto sam se premorila...uglavnom sad je bolje
Mojbebac i Aidana neka je sa srecom, da se sto prije i sto lakse porodite
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 10:01:25
Farah 00
Jutro
Meni je danas rodjendan, pa evo da vas malo pocastim
Sinoc mi mrsko bilo prati kosu, pa evo sad se kanim.... stavila sam i ja jos jednu turu bebinih stvari u masinu, a jednu imam za opeglati Kanim se ovih dana da odem do apoteke i da pokupujem jos i to sto mi stoji na spisku, a sutra cu kad krenem na vjezbe kupiti jos jednu vecu Aventovu flasicu, jer uz nju dobijes jos jednu takvu gratis, pa se stvarno isplati.
Travelove i ti si krenula sa pranjem bebinih stvari, ja sve kontam da sam preuranila, ali inace volim da mi je sve na vrijeme poslozeno i zavrseno
Sto se tice spavanja, jos uvijek spavam ko top, legnem oko 12-1h i budim se oko pola 9 -9h
aidani i mojbebac jos jednom zelim srecu, da sve prodje najbolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 10:09:47
ziel
Farah i ja sam oprala bebinu odjecu jos prije 2-3 sedmice, ne znam ni ja i slozila vec u komodicu, ne prasi se uglavnom i komodica je prije toga dezinfikovana... a jucer oprala posteljinu i ostala da se susi na balkonu na gvozdenom striku, preko noci isto i jos se nije osusila... Nije bas toplo a posteljina poprilicno debela... i neka ti je sretan rodjendan
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 10:37:54
Leena
Drage moje, evo i mene Vratili smo se s puta u nedjelju iza ponoci.. Juce i danas mi je frka na poslu, nadoknađujem propušteno, a dobila sam upalu uha (sto kod mene nije rijetko, ali ne mogu sada popiti lijekove koje kad nisam trudna pijem)... Napravila mi je mama neki prirodni antibiotik (maslinovo ulje i bijeli luk), pa sam kapala u uho, mogu misliti kako ugodno mirisem mm tvrdi da se ne osjeti, ali ja ipak drzim distancu od ljudi... Na to me i grlo boli.. Ma eto, da mi nije dosadno. Nista nisam upratila sta ovdje ima, sad cu pokusati procitati sta se ovdje desavalo dok me nije bilo
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 10:44:44
Leptirica87
Jutro i od mene sa zakasnjenjem I ja maloprije s kontrole ...dr mi rece do sad koliko sam mirovala sad moram duplo naredne 2sedmice dok ne udjem u 9,jer se beba jos vise spustila...a grlic i dr je isto sve... Meni jutros stigao krevetic,sad samo da se nakanim oprati stvari za bebu al muz neda sad pogotovu mrdat iz kreveta....ja inace sacekam da ode on na posao pa onda se dignem i malo radim po kuci...
Farah nek je sa srecom i danas i svaki naredni
Ziel da te pitam koje si ti sumece Mg uzimala i koliko kostaju ...cini mi se da su pojake bile cim si izbacivala visak na stolicu predpostavljam...ja pijem neke Mg u tabletama al sam mislila ako su tvoje te jace da uzmem koju nije na odmet...zbog tih grceva a i kako lezim vise od mjesec nekako sam ko trut heheh pa mislim da bi dobro doslo i za misice i kosti..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 11:06:11
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Jutro i od mene sa zakasnjenjem I ja maloprije s kontrole ...dr mi rece do sad koliko sam mirovala sad moram duplo naredne 2sedmice dok ne udjem u 9,jer se beba jos vise spustila...a grlic i dr je isto sve... Meni jutros stigao krevetic,sad samo da se nakanim oprati stvari za bebu al muz neda sad pogotovu mrdat iz kreveta....ja inace sacekam da ode on na posao pa onda se dignem i malo radim po kuci...
Farah nek je sa srecom i danas i svaki naredni
Ziel da te pitam koje si ti sumece Mg uzimala i koliko kostaju ...cini mi se da su pojake bile cim si izbacivala visak na stolicu predpostavljam...ja pijem neke Mg u tabletama al sam mislila ako su tvoje te jace da uzmem koju nije na odmet...zbog tih grceva a i kako lezim vise od mjesec nekako sam ko trut heheh pa mislim da bi dobro doslo i za misice i kosti..
Mg 375, Dietpharm proizvodjac...vjeruj da sam zaboravila cijenu stvarno, nisam sigurna da li je bilo nesto oko 12 KM... nemoj mi vjerovati probaj. a jel imas ti grceve?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 11:12:39
Leena
mojbebac & aidana, sretno
Carobno, ljubac veeeeliki za Dzanicu i tebe
Ja sad zvala Vojnu da se zakazem kod Nakasa, kazu nema termina prije novembra A i za novembar trebam zvati krajem oktobra... A fakat mi se ne da ni kod koga drugog ici sada... Nazvat cu krajem oktobra, ako ne budem opet dobila, necu ni ici tamo do ctg-a.. Mada i to ce sada, za 6 sedmica Leti ovo vrijeme bas.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 11:35:06
Travelove
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Jutro
Meni je danas rodjendan, pa evo da vas malo pocastim
Sinoc mi mrsko bilo prati kosu, pa evo sad se kanim.... stavila sam i ja jos jednu turu bebinih stvari u masinu, a jednu imam za opeglati Kanim se ovih dana da odem do apoteke i da pokupujem jos i to sto mi stoji na spisku, a sutra cu kad krenem na vjezbe kupiti jos jednu vecu Aventovu flasicu, jer uz nju dobijes jos jednu takvu gratis, pa se stvarno isplati.
Travelove i ti si krenula sa pranjem bebinih stvari, ja sve kontam da sam preuranila, ali inace volim da mi je sve na vrijeme poslozeno i zavrseno
Sto se tice spavanja, jos uvijek spavam ko top, legnem oko 12-1h i budim se oko pola 9 -9h
aidani i mojbebac jos jednom zelim srecu, da sve prodje najbolje
Sretan rodjendako, sve najbolje od srca
Ves se sporo susi, a jos aamo danas je kao neko sunce, od sutra blagi pad temperature. Ma vjeruj da stvari stoje u kutijama i kesama u sobi , a u ormar stavljamo samo oprano i popeglano. A stvari ima i previse, osim ako nas ne iznenadi muskic. Hihihi....Al opet sve ce stici na vrijeme. Ne znam u cemu da iznesemo bebu, nista mi nije dovoljno debelo, a nisam naletila niti na jedno lijepo odjelce, sva su mi nesto djidji. Sad probala mrezaste gacice L, mogle bi i ,Xl, da me stiscu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 11:43:29
ziel
Travelove gdje si kupila gacice? U DM-u ili ? Ja u DM-u kupila najveci br. i opet me stisnu previse, odustala sam od njih, necu da se patim kad se porodim, da navlacim jedva, vidjecu u apoteci, neko rece da su malo drugacije i vece
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 11:58:45
Leena
Farah00, sretan rođednan
Ja sam te gacice kupila prvi put u DM, jesu pouske, ali mi nisu smetale. AS drugi put sam imala te i mrezaste (isto u dm-u su bile), cini mi se 4 u pakovanju dodu i 20ak KM su, ali su perive i stvarno nigdje me nista nije stiskalo.
Btw, kako se porod blizi, hvata me lagano panika Ma samo da aBd sve ok bude, ali nakon dva poteska poroda, nisam bas optimisticna da ce ovaj biti lagan
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 12:10:12
Travelove
Imam i ja one sarene iz dm, a jos ih nisam probala, a vidjela sam i tu skuplju verziju, oko 18 KM, koliko god da su perive i sa tim jos da se bakcem. Ovako iskoristim i u smece.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 12:34:20
Carobno jutro
Jutro zene, Ja jos pijem kafu od jutros, hladna ali nema veze, divna je Dz spava pored mene pa reko da iskoristim dok se nije probudila. Iscitala sam ovaj mjesec uredno, nesto sam zapamtila, nesto nisam ali evo kako se sjetim sta.
Hvala vam na cestitkama cure moje drage , Dz je super, sto mi je najbitnije a ja cu sa ranom nekako na kraj izaci
Aidani i mojbebac, sretno da sto prije svoje beb drzite u narucju i da se mirisete
Farah, sretan rodjendan od srca, pokusavam i na fb da napisem ali me nesto omete ..da nam budes ziva i zdrava i da docekas svoje zlato zivo i zdravo Sta bi sa tim grlicem? Vidim pises skratio se? Kod LTM je bio skracen sve vrijeme pa je bilo sve ok. Cuvaj se ti malo za svaki slucaj. Eto jos koju sedmicu samo da udjes u deveti abd.
Isha, sta bi i sa tvojim grlicem? Isto se skratio? Kad je serklaz?
LTM, i mi imamo tu ljulju, ali pomalo je stavimo, nekako mi jos mala da je stavljam. Ima malo grcica ali nista strasno.
Ziel kuha standarndo kako se ti osjecas? jesi li isla na preglede? Da se gledas sa bebacem?
Ja sam kupovala te mrezaste gacice u apoteci i super su mi bili. ja sam kupila tri paketa, Koristila sam ih u bolnici a i poslije kad sam izasla. Bas su mi zogne bile. DOkupila sam naravno jos. Onda zene ne kupe dovoljno u bolnici pa ti sestre traze pa dadnes sta ces, tako da nije ih na odmet vise kupiti. Vir ulozaka sam kamion potrosila. Ja jos krvarim i to fino. Doduse sve je to individualno ali ja sam stvcarno toga potrisla broja nema i gaza za ranu. Auuuu kamara gaza
Jos sam upratila da ste spominjale tetra pelene, ja sam ih dokupljivala, jer stvarno za sve treba.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 12:39:29
Farah 00
Hvala vam na lijepim zeljama, I ja vama zelim lagane porode i da rodite zdrave bebice
Ja sam kupila u apoteci te jednokratne gacice, velicina L, izgledaju kao bokserice, mozda i bolje, da se ulozak ne mrda Prije 15dana ta mi je velicina odgovarala, sad necu ni da probam, a valjdamalkice ispuse odmah stomak poslije poroda, pa ce nam moci gacice koje ponesemo
Leptirice, znaci jos dvije sedmice i eto tebe u 9 mjesecu aBd Ja pijem Mg od NW u tabletama od 500 mg i bas mi godi, ali uzmem pola tablete ujutro, pola navece. Imam normalnu stolicu Mg direkt je dobar, ali meni sladak pa mi zgaravica od njega, a htjela sam uzeti ovaj jaci.
Travelove ja sam sve stvari nagurala u krevetic, pa uzimam dio po dio, perem i peglam. Jos malo imam stvari za oprati, i na kraju ce mi ostati navlaka od autosjedalice, nosiljke i lezaljke, jer bi ja ipak da to sve operem.
Leena Znaci svi termini zauzeti u oktobru kod Nakasa, a ionako dobijes neki temin a jos 20 zena u istom terminu Ja se jednom narucila kod Dr Miseljica u Vojnu, prije nego sto sam bila trudna, imala termin u 13h, ja dosla, kad ono 50 zena, nisu dosle na red ni one sto su u 11 bile narucene, valjda imao neke hitne intervencije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 12:41:44
LieToMe RR
oooooo carobno jutro gdje si ti drugarice, kako princeza slusa sto se tice vira ja ovaj put nazor trosila jos sam paket i po poklonila u bolnici cimerici, jos sam u pocetku po 3 stavljala a startala sam sa 12 paketa (one gratis ako se sjecate sto mi je mm kupio) dvije trudnoce dva poroda dvije princeze sve totalno drugacije samo ja ista nema nikakvog pravila.
farah sretan rodjendan sve najljepse od srca ti zelim!!! moj bebac i aidana sretno objema, drzim fige
ostale imate mahanje od nas dvije. N pajki ja imam i peglat i prozore prat u spavacoj i svasta nesto ali sam skontala da uzmem slobodan dan pa sam sjela i nalakirala nokte tako da sad mogu samo da tipkam valjda se N nece neplanski probuditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 6.10.2015 12:46:32
ninuska
Hello zene :). Kako gurate? Nemsm kad citati. Ova dva dana su mi ludnica. Mali skoro nikako ne spava. Mislim da ga muci stomak. Curica ne ide u vrtic ovu sedmicu, pa zamislite. Samo nestasluke radi pa galamim :(. Isarala je pod karminom :D. Malo smo isli da prosetamo dok je sunce. A reko nece li se i ovaj mali malo smiriti. Ljubim vas