Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 11:44:43
araj
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro drage moje ,zahladilo brr hajd bar mozete ljepse spavati sa pupama
Ninuska sto kazes za organizaciju,i moj mm odmarao ova 4 dana tacno nisam znala kud bi sa sebe,a kad sam sama sve sebi fino organizujem,evo sad cejfim kaficu dok se mala ljulja,preklapa ocima da zaspi,imam vesa tonu a kad ce se osusiti ptice znaju
Ziel iskreno ja nisam razmisljala o tom riziku u osmom mjesecu samo molila Boga da se porodim jer su bile one nepodnosljive vrucine,plus sam jos pred kraj otekla uzasno,tako da sam samo brojila dane da udjem u deveti
Mala C ljuuuubim je tako medenu masAllah sto je napredna
Ja na brzinu da se javim. Moj mali Rambo jede svakih sat do dva sata. I stalno bi visio na siki. Ja kad sam procitala MAM da ti dijete spava u komadu 6h, nisam mogla da vjerujem. Moj je mozda 2 puta spavao u komadu 3h i to po danu. A navecer je igre bez granica. Ja sam kao zombi. Iscrpi me dojenje non stop. Jedan dan sam zapisivala koliko puta je jeo. 16 puta u 24 sata. Problem sto on najduze doji 12 min. i nece vise. Pedijatar mi kaze da mora 15 min.najednon i 15 min, na drugoj sisi. Al to je nemoguce. Jer ga ne mogu razbuditi. Samo izbaci sisu i nastavi spavati. Hvala Bogu on napreduje i kaki ko veliki. Po 6 puta u roku 24 sata i zuta mu je stolica. MC bebac je predsladak mashala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 11:53:54
*nur*
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: *nur*
Jutro i od mene drage moje i mame mala curica princeza je med masallah
ninuska evo guramo i gegamo se polako
Ah što je neki virus zavladao dosta raje bolesno
Drage moje mame i treutne jeste li vi imale strah od prijevremenog poroda, nekako svi govore da se 8 treba cuvati, pa me interesuju ova malo iskustva.
cuvaj se i ne beri brigu smanji sex
šta da smanjim, sex šta ti je pa to sada? E moja rose nema ti keksa odavno, zaboravila kako to i izgleda
Prvo bile zabrane zbog kontrakcija, a i sada nemam želje, helem ništa do poslije poroda , ako ne pocnem u 9 da se keksam
Ma nekakvu težinu osjecam po dnu stomaka,a i svaki dan vozim auto najmanje po sat -sat i po -gradske vožnje (zbog posla) i treskam se pa me nekako strah. A sada sam bila na pauzi i ko budala se naprtila nekim cekerima, jedva doneso do posla.Ali bit ce to dobro aBd, mi moram se zbog nećeg brinuti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 11:56:03
*nur*
IZVORNA PORUKA: araj
Ninuska sto kazes za organizaciju,i moj mm odmarao ova 4 dana tacno nisam znala kud bi sa sebe,a kad sam sama sve sebi fino organizujem,evo sad cejfim kaficu dok se mala ljulja,preklapa ocima da zaspi,imam vesa tonu a kad ce se osusiti ptice znaju
Ziel iskreno ja nisam razmisljala o tom riziku u osmom mjesecu samo molila Boga da se porodim jer su bile one nepodnosljive vrucine,plus sam jos pred kraj otekla uzasno,tako da sam samo brojila dane da udjem u deveti
Ja na brzinu da se javim. Moj mali Rambo jede svakih sat do dva sata. I stalno bi visio na siki. Ja kad sam procitala MAM da ti dijete spava u komadu 6h, nisam mogla da vjerujem. Moj je mozda 2 puta spavao u komadu 3h i to po danu. A navecer je igre bez granica. Ja sam kao zombi. Iscrpi me dojenje non stop. Jedan dan sam zapisivala koliko puta je jeo. 16 puta u 24 sata. Problem sto on najduze doji 12 min. i nece vise. Pedijatar mi kaze da mora 15 min.najednon i 15 min, na drugoj sisi. Al to je nemoguce. Jer ga ne mogu razbuditi. Samo izbaci sisu i nastavi spavati. Hvala Bogu on napreduje i kaki ko veliki. Po 6 puta u roku 24 sata i zuta mu je stolica. MC bebac je predsladak mashala.
a ženo draga dok ga podojiš, presvuces cio dan ti u tome prodje. Ali neka su oni nama živi, zdravi i normalni sve ce se nadoknaditi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 12:03:25
ziel
Hehe ja gledam jesam li sta pisala o 8. mjesecu pa nisam, vjerovatno si mislila napisati Nur umjesto mene Ni ja ne razmisljam o rizicima, dr. mi je u 7. mj. rekla da se pricuvam, da je to rizican period, a sad nista ne rece, znaci da je sve ok, jos mi 2,5 nedjelje fale da udjem u 9. mjesec po onoj nekoj racunici s neta i onda ožeži kad god zaboli dobrodoslo
A sto se keksa tice , ni ja nemam zelju nesto nikako, dzaba sto mi je sve dozvoljeno... valjda to nadodje nakon poroda, nezz jesam li 3x u trudnoci bas nesto bila za keks
Elastigirl pitala si za kilazu, ja sam 33. nedjelja udebljala se citavih 14 kg od pocetka...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 12:04:02
araj
IZVORNA PORUKA: *nur*
a ženo draga dok ga podojiš, presvuces cio dan ti u tome prodje. Ali neka su oni nama živi, zdravi i normalni sve ce se nadoknaditi.
Taman dok ga podojim, pronosam da podrigne i dok ga presvucem i stavim da spava. Za 20 min, sve nanovo :) Sve kile koje sam dobila tokom trudnoce, a dobila sam 17 kg. Sad sam se vratila na svoju kilazu, A djetetu je 28 dan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 12:35:33
ziel
IZVORNA PORUKA: ziel
Araj bas ti je zahtjevno dijete, nemoj nas plasiti pa citav dan ga presvlacis i stavljas na siku, imas li vremena sta za sebe
ima kad joj dodje muz kuci
Tad jos gore nema , hoce i muz paznju ko'' dijete ja imam osjecaj da ce moj m biti ljubomoran sto cemo svi iz kuce bebi poklanjati svu paznju , a on naviko do sad biti mamina maza centar paznje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 12:54:48
*pcelica*
Dobar dan svima Probudila sam se u sest. Onda sam se ko morz valjala po krevetu. Kad su djeca ustala Atiju odvela na kontrolu. Produzila joj je jos tri dana inhalacije ali joj je smanjila dozu jer puno bolje sad dise. Ukljucila joj opet flixotide. Valjda bude bolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 13:04:44
*pcelica*
Mala curice ceza je med medeni. Kako je ona sad? Ziva i zdrava bila puno godina da je nikad ni prst ne zaboli. Leena i vas uhvatilo? Da sto prije ozdrave. Ovo zahladjenje donijelo i viruse. Mene isto grlo boli i nos mi zacepljen. Mm od sinoc se vuce ko prebijen. To tableta i cajeva sinoc oko njega ko pravi hipohondar Atiji sam kupila onajnosi set. Koliko sam joj sekreta izvukla to je strasno. Ali zato je sad prodisala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 13:06:20
blue moon
Pozdrav žene, kako ovaj bajram proleti nisam stigla ni da vam čestitam niti da šta drugo napišem, pa dok sam iščitala šta ste pisale proleti vrijeme...
Ja po nekoj računici ulazim u 34 sedmicu, jutros vadila krv i urin da vidim kakvo je stanje, iduće sedmice mi je kontrola, inače sam na +12 kg od početka trudnoće, doktor kaže da je to optimalno, al da gledam da do kraja trudnoće bude max. +15 kg.
Sto se tice rizika 8. mjeseca ni meni moj doktor nista nije govorio da se nesto moram posebno paziti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 13:25:57
*andjela*
Evo ja pijem kafu,momak zaspaomalopre,bili malo vani pa s esav izblatnjavio leena da bas sam skoro pimjetila,svaka cast za trecu bebu... momak vec porastao,pravi nemirko,sad se jos mucimo sa tutom i pelenama,sve zna al nece da sjedi,nema vremena .Kao tvoja cura? ja mislim dasu tu oni negdje ja se porodila 1. januara,a ti koji dan posle...meni sad termin u februaru ,a vidjela sam tebi u decembru...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 13:31:56
*andjela*
Sto se tice kilograma...ja u prvoj trudnoci dobila 25 kg,a bila sam mrsavija imala 54 kg,kad sam otisla da se porodim 79 kg ...ma sve spalo u prvoj godini vecina,i ono sto sam htjela da ostane otislo .stomak se skroz vratio, Sad kad sam zatrudnila drugi put nakon godinu i po imala 57 kg..jos skoro nista nisam dobila mozda 1-2 kg ...sad ce to kod mene da krene..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 13:35:57
rose
Araj bas ti je zahtjevno dijete, nemoj nas plasiti pa citav dan ga presvlacis i stavljas na siku, imas li vremena sta za sebe
ima kad joj dodje muz kuci
Tad jos gore nema , hoce i muz paznju ko'' dijete ja imam osjecaj da ce moj m biti ljubomoran sto cemo svi iz kuce bebi poklanjati svu paznju , a on naviko do sad biti mamina maza centar paznje
nek zaboravi na tu paznju...zna se ko je preci znaci kad muz dodje..preuzima bebu mama popije prvu kafu ili doruckuje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 14:19:19
Leptirica87
Dobar dan i od mene drage moje... Ja nesto u zadnje vrijeme samo razmisljam hocul znati prepoznati taj osjecaj kad pocne porod jer citam da nije kod svakog ni isto i da ne mora se ni imati bolovi pri otvaranju koga su bolile kosti tokom zadnjih mjesecu... A meni kako su rekli da bi mogla se porodit cim udjem u 9mj sad nekako intenzivnije o svemu tome pocela razmisljati....jer dani nekako lete ...priblizava se.... Jel jos neko ima ovakve misli...il sam ja jedina??
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 14:24:13
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Dobar dan i od mene drage moje... Ja nesto u zadnje vrijeme samo razmisljam hocul znati prepoznati taj osjecaj kad pocne porod jer citam da nije kod svakog ni isto i da ne mora se ni imati bolovi pri otvaranju koga su bolile kosti tokom zadnjih mjesecu... A meni kako su rekli da bi mogla se porodit cim udjem u 9mj sad nekako intenzivnije o svemu tome pocela razmisljati....jer dani nekako lete ...priblizava se.... Jel jos neko ima ovakve misli...il sam ja jedina??
Joj sto se mene tice, ja jedva cekam da udjem u 9. mj. imam neki predosjecaj da ce moj porod ranije krenuti, ne kazem odmah na pocetku 9. mj. ali uglavnom prije termina, a i nemoj brinuti o tim laznim bolovima, pa i ako odes jednom ili 2put na UKC dzaba , nema veze , jednom ces potrefiti prave
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 14:26:51
M.A.M.
Ma draga isto mi je bilo do nedavno,jos prvih dana nisam imala mlijeka,pa patnje zive kupuj bradavice pa pumpicu,pa dok je ona pocela navlacciti muke zive,sad hvala Bogu ima mlijeka,pa valjda guzli bude dovoljno,al zato kad se probudi nakon 6h valjda pregladni heeej pa zgradu dize na noge dok ne dobije siku
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 14:27:11
sunce mojee
sve ste onda vidili po tickeru :) a kako se osjecam ne znam ni ja.... sretno i zbunjeno,drugi put cu vam svoju pricu pricat,sad reko samo da se puspasim.....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 28.9.2015 14:28:26
ziel
IZVORNA PORUKA: sunce mojee
sve ste onda vidili po tickeru :) a kako se osjecam ne znam ni ja.... sretno i zbunjeno,drugi put cu vam svoju pricu pricat,sad reko samo da se puspasim.....
ako zelis da te dodam na spisak s terminima, onda ce mi trebati tvoj termin i ako znas spol bebe , mislim ako ces se s nama cesce druziti na RR ,razmjenjivati iskustva...