|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
15.9.2015 15:52:47   
Arya
IZVORNA PORUKA: mom2B

Dobrodosla Arya user posted image user posted image

Neka ti trudnoca prodje bez problema do samo kraja user posted image user posted image

Hvala :-)

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1251
15.9.2015 15:55:02   
Elastigirl

IZVORNA PORUKA: Arya

Hello

Dok sve pročitam trebat će vremena.
Uglavnom prva trudnoća, 10+6, sve uredu, željezo je nisko i samo spavam, a pupo se već vidi :)

Welcome Aryaa :)

user posted image user posted image

Čestitam na trudnoci, da bude školska aBd, i da na svijet doneseš zdravu bebicu aBd.

Mazi pupu, brzo prolazi ;)user posted image

(odgovor članu Arya)
Neposredna veza do poruke: 1252
15.9.2015 16:31:19   
M.A.M.
Pozz zenice,zanima me je li neka od vas kupovala za bebu onu ljezaljku za bebu,meni se cini da je rose spominjala da ima,ali ona sto se beba moze ljuljati,ako ste kupovale zanima me gdje i cijena?

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 1253
15.9.2015 18:40:14   
ziel

Hello

Dok sve pročitam trebat će vremena.
Uglavnom prva trudnoća, 10+6, sve uredu, željezo je nisko i samo spavam, a pupo se već vidi :)

Dobrodosla i sve najbolje user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Arya)
Neposredna veza do poruke: 1254
15.9.2015 19:21:21   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Pozz zenice,zanima me je li neka od vas kupovala za bebu onu ljezaljku za bebu,meni se cini da je rose spominjala da ima,ali ona sto se beba moze ljuljati,ako ste kupovale zanima me gdje i cijena?

hej draga
imam ja ali onu sto se ne ljulja, nije nam trebala sa L ali N je skroz druga prica user posted image
mi smo onu camovu obicnu kupili L i platili je oko 150 km prije 3 godine, sad smo samo novu presvlaku uzeli, onu ovcicu, stavljala sam slike
te na ljuljanje camove nisu skuplje od 350 km (znaci najskuplja i najbolja je toliko) imas u adaxu jeftinijih modela (adax ti je kod svarovskog, bocna strana bbija, radiceva ulica)

jel to mala hoce da se nosa user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1255
15.9.2015 21:25:15   
*nur*
Farah gdje i koji si dusek kupila?I gdje si kupila spavacice?
I ja sam svasta nesto kupila user posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1256
15.9.2015 22:23:19   
mojbebac

IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Ja sam zadnjih dana izgubila 2 kg,vjerovatno zbog bolesti tako da sam na +13, inace se vagam kuci i mjerim pritisak... sto se tice vaginalnog pregleda ne bi ga trebalo biti do pred sami porod,meni je tako dr rekao

Pa OK ti je kilaza... ti si na korak do poroda user posted image
Da li ti je dr preporucio koliko kg bi bilo dobro da se udebljas? Meni je rekla izmedju 10 i 12kg je najbolje jer se najlakse poslije skinu.

Mislim da je 12-15 kg ok dobiti,sudeci po mom iskustvu od prvog poroda,kada sam 10 kg u startu na porodu izgubila,samo sto sam se tada zeznula jer sam pretjerivala sa hranom dok sam dojila,k'o kad imas savjetnike iskusne ;)

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1257
15.9.2015 22:27:50   
mojbebac
Ja sam kupila jako prakticne spavacice sa otvorima sa strane ispod grudi za dojenje na otvorenoj otoci,i to ne u onom prvom dijelu nego iza,bile su 15 km i tu sam kupila dva grudnjaka za dojenje po 5 km... to me je drugarica prosvijetlila,otkuvale su se i skroz su ok sa nekim aplikacijama sa rodama koje nose cucle ;)
A dusek sam odnijela na dubinsko pranje i tako su ga dobro oprali neki momci koji peru namjestaj dubinski,za 8 km,tako da nisam kupovala novi....

< Poruku je uredio mojbebac -- 15.9.2015 22:29:59 >

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1258
15.9.2015 22:33:26   
aidana
Ja sam uzela spavacicu u Jasmilu na snizenju za 14,70 km. Ima dugmice naprijed, tamnoplava i ima samo neke sare na kraju rukava i isti dezen kais da se zategne...pa se moze nositi i poslije poroda...ko nosi spavacice. A druga mi je ostala od prvog poroda.
Madrac u nobilu, vec sam pisala da je i poslije 3,5 godine ko nov...taman za drugu bebu.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1259
15.9.2015 22:44:54   
aidana
Oooo pa carobno u petak ima zakazano user posted image user posted image user posted image jos malo i eto bebice.

I mi smo negdje pokupili neki viruscic, malac vec dva dana kaslje, slini...a i mene pocinje grlo boliti. Sutra idem na ctg pa po ugovor za maticne celije. U zadnji cas smo se odlucili sacuvati ih.

Idem pokusati malo odspavati...ali tesko da cu uspjeti, decko ne prestaje kasljati. Ln

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1260
16.9.2015 0:45:45   
Farah 00
nur meni je mama kupila spavacice u nekoj radnji u Robotu, ovaj na socijalnom.... bile su snizene pa ih je platila po 15 KM, a da mi ih ona nije uzela, sigurno bi prvo potrazila na pijaci, gdje planiram grudnjak za dojilje uzeti, obzirom da mi je bolje platiti 5 KM nnego u Alma Ras 30, obzirom da evo zene hvale da su i ti od 5 dobriuser posted image user posted image user posted image Ove moje spavacice su bas mekane, imaju dugmice naprijed i to duboko, ali mi se najvise svidja sto su meni do koljena, a inace sam bas visoke. Ove druge mi dodju ko pravi minjaciuser posted image user posted image A ipak ce biti i hladnije dobauser posted image Madrac sam kupila Dormeo u onoj radnji Top Shop, mi imamo na bracnom Dormeo madrac pa smo prezadovoljni. Krevetic sam narucila u Daani radnji na Stupu, tu je najpovoljniji, a isti takav po gradu za 50 KM skuplji, tu su jeftinije i ogradice.

M.AM. ja sam vidjela u Bimacu lezaljke/nosiljke od 80 KM do 150 KM, one se ono lagano rucno ljuljaju, ali one ko prave ljulje su od 220 KM pa do 350 KM, na baterije sa muzikom i itd.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1261
16.9.2015 0:55:54   
Farah 00
Moj pregled danas dobro prosao, beba ima oko 1,7 kg, sve mjere u parametrima, samo nogice duge kao da sam vec 32 nedjelja, a ne 30-ta..... user posted image beba je okrenuta glavicom prema dole, ali opet ponisko, pa mi dr rece da stavljam jastuk pod guzu dok spavam, a eventualno i pojas da kupim u apoteci.... Zeljezo mi je 21, ali mi je rekla da pocnem koristit Heferol tablete jer ce mi ta rezerva biti sve manja i manja..
Sto se tice briseva, dala mi je prvo da ispijem turu Ampicilina i da stavljam Macmiror vaginalete zbog moje baje, pa tek onda da ponovim briseve.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1262
16.9.2015 1:59:29   
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00

Moj pregled danas dobro prosao, beba ima oko 1,7 kg, sve mjere u parametrima, samo nogice duge kao da sam vec 32 nedjelja, a ne 30-ta..... user posted image beba je okrenuta glavicom prema dole, ali opet ponisko, pa mi dr rece da stavljam jastuk pod guzu dok spavam, a eventualno i pojas da kupim u apoteci.... Zeljezo mi je 21, ali mi je rekla da pocnem koristit Heferol tablete jer ce mi ta rezerva biti sve manja i manja..
Sto se tice briseva, dala mi je prvo da ispijem turu Ampicilina i da stavljam Macmiror vaginalete zbog moje baje, pa tek onda da ponovim briseve.

Super, beba visoka user posted image
Ja se bojim da ce moj biti nizak ne daj Boze hehe, ja niska kao i moja mama i sestra i nene, a mm normalne visine kao i moj otac ali mm-ov otac nizak i sitan covjek nece valjda na dedu user posted image ja cu aBd 26.sept. na kontrolu pa cu vidjeti kako stoji s kg, zadnji put 1385gr user posted image
Eto zene idem leci, imam sad gore mucnine nego u prva 3 mj.povraca mi se i gadi mi se hrana evo mm jede radio do 01:00 a meni fujj miris ..... zeludac kao da mi je ko kamen tako se osjecam vec 10ak dana...

< Poruku je uredio ziel -- 16.9.2015 2:14:12 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1263
16.9.2015 7:42:10   
*pcelica*
Dobro jutro user posted image i mamice
Prezivjeh jucerasnji dan user posted image Oko tri bila narucena kod dr da joj odnesem nalaze. Dogovorile smo se da se opet vidimo 6 10 da se pozdravimo user posted image Onda mladje dijete odvela u skolicu, a mm radio duze. Starijoj na roditeljski a od drugarice mama otisla po djecu u skolicu. Starija nam djeca zajedno idu u razred a mladja u predskolsko user posted image
Arya dobro nam dosla. Ugodnu i skolsku trudnocu ti zelim. user posted image
Ostale imate mahanje idem da citam sta ste juce pisale

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Arya)
Neposredna veza do poruke: 1264
16.9.2015 8:15:20   
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

hej draga
imam ja ali onu sto se ne ljulja, nije nam trebala sa L ali N je skroz druga prica user posted image
mi smo onu camovu obicnu kupili L i platili je oko 150 km prije 3 godine, sad smo samo novu presvlaku uzeli, onu ovcicu, stavljala sam slike
te na ljuljanje camove nisu skuplje od 350 km (znaci najskuplja i najbolja je toliko) imas u adaxu jeftinijih modela (adax ti je kod svarovskog, bocna strana bbija, radiceva ulica)

jel to mala hoce da se nosa user posted image

Eh trazim onu na vibriranje ili elektricnu,ma zeno draga od sedmog dana zna za ruke,al sreca nije peglativna vec samo hoce da se drzi i da joj se pricauser posted image ,pa da probam i ono cudo

Hvala Farah na info,gledala sam na internetu malo i kod njih i u bojpromu,pa da se ne zaletim moram se prvo malo ovdje raspitati user posted image

< Poruku je uredio M.A.M. -- 16.9.2015 8:18:08 >

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1265
16.9.2015 8:43:21   
Carobno jutro

Jutro zene
Vidm Farah se javila user posted image Bebaca mahAllah, a mamu visokauser posted image doduse i tata je user posted image Ne moze u vas bebaca da bude nisik nikakouser posted image .

Nur, ja sam uzela spavace na Otoci, 10 KM, pamucne, imaju dugmice sa obje strane i jako su zgodne, dugmici su ispod ramena, ne znam kako da ti objasnim, otkopcas s jedne strane i spustis samo tu stranu i mozes dojiti bez problema i tako s drugom stranom. Ja inace ne nosim spavacicce i nesto mi se nije davalo previse para na njih.

Pcelice, i ti si u ciljnoj ravniniuser posted image

aidana, eto nadam se u petak aBduser posted image

MAM, imas ove sto spomenu Farah u Bimacu a imas i u Baby centru isto tako na ljuljanje, do 200 KM. Mi smo uzeli tu jednu, pokusat su ti naci link pa staviti. Ima tri brzine i muziku i one igrackice sto viseuser posted image

< Poruku je uredio Carobno jutro -- 16.9.2015 8:49:32 >

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1266
16.9.2015 8:45:24   
mojbebac
Ja sam gledala u baby centru neku cam cini mi se,oko 350 km,mm htio da je kupi ali nekako mi ono djeluje da ce se moci koristiti 3-4 mjeseca i kraj....nekako mi preosjetljivo djeluje,nzm ni sama...

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1267
16.9.2015 8:48:35   
Carobno jutro

http://www.babycentar.ba/katalog/cam2014/

strana 44-45, mi smo uzeli ovu sa str. 44 sa medom. Ima kolegica moja i beba je u njoj evo i sa 11 mjeseci i njoj bas sluzi, a sad sam tacnu cijenu zaboravila ali znam da je bila jeftinija u odnosu na ove iz Bimaca

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1268
16.9.2015 8:51:02   
mojbebac
Ekstra onda.... i mi cemo ici u subotu da je uzmem, volim kad cujem necije misljenje,sve mi se svidja samo nek se na ruke ne navikava,jer sam apsolutni protivnik nosenja beba u rukama. .. tako su mi govorili i za prvu curu da cu se ogrijesiti sto je nikad ne nosam,nikad mi to nije zamjerila ;)

< Poruku je uredio mojbebac -- 16.9.2015 8:52:05 >

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1269
16.9.2015 9:23:40   
Arya
Jutro dame :)
Hvala na dobrodošlici.

Mi kupujemo stan, opremamo ga, trudni smo, dižemo željezo. Malo me uhvati nervoza kako ću sve stići, pa me uhvati strah jer sam popila colu i pojela pizzu da ne naškodim bebi, znam da sam luda ali eto.
Ovih dana se bavim jorganima i jastucima. Gdje imaju dobri, kvalitetni? Dormeo? Yisk? Ili nešto treće?

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1270
16.9.2015 9:33:32   
ziel

Jutro dame :)
Hvala na dobrodošlici.

Mi kupujemo stan, opremamo ga, trudni smo, dižemo željezo. Malo me uhvati nervoza kako ću sve stići, pa me uhvati strah jer sam popila colu i pojela pizzu da ne naškodim bebi, znam da sam luda ali eto.
Ovih dana se bavim jorganima i jastucima. Gdje imaju dobri, kvalitetni? Dormeo? Yisk? Ili nešto treće?

hehehe ne brini mila, evo ja skuhala tijesto za pizzu , otkad mi se jede user posted image a pijem i colu i sve gazirano kad mi se pije , ako smo trudne ne znaci da postimo , mozemo svasta pomalo uzeti user posted image ne mogu ni zamisliti kako ste sretni sto ste kupili stan pa to uredjivanje, ja u tome bas uzivam pa valjda svaka zena tako user posted image a stici ces sve aBd, imas vremena user posted image jesil iz Sa ili?

< Poruku je uredio ziel -- 16.9.2015 9:35:30 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Arya)
Neposredna veza do poruke: 1271
16.9.2015 9:45:53   
*nur*
Jutro drage moje.
Ayra dobro dosla,ne brini svi smo u brigrama oko nasihuser posted image i oko trudnoce.Ja sam se tek nedavno malo opustila ali ne bas potpunouser posted image
Mi smo uzeli tusek i jastuke Moj san,e sada se razmisljamo i za bebu uzeti Moj san ili Nobel neznam jos.

Nalaze krvne slike sam vadila i željezo palo na 9 user posted image ,mama mi je jos juce napravila sok od cvekle,jabuke i mrkve.

Hvala na informaciji za spavacice,otici cu na Otoku,i meni se ne daju pare jer ne nosim spavacice a i dobila sam preporuku da onu sa poroda bacim.Ja sam gledala u Fisu ali mi sve kratke i bojim se da ce mi biti zima u novembru,pogotovo sto nisam navikla na spavacice.

< Poruku je uredio *nur* -- 16.9.2015 9:46:56 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1272
16.9.2015 9:48:19   
ziel
Nur i kod mene je 9 bilo jos na prosloj kontroli, nezz sad... Jel ti dr. sta dala za odrzavanje zeljeza ili samo na prirodnoj bazi i na kasiku da pokusas regulisati?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1273
16.9.2015 9:48:30   
*nur*
I jos bilurubin ukupni mi pao ispod normaleuser posted image ali sam citala da he to u trudnoci normalno

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1274
16.9.2015 9:48:37   
Arya

IZVORNA PORUKA: ziel

hehehe ne brini mila, evo ja skuhala tijesto za pizzu , otkad mi se jede user posted image a pijem i colu i sve gazirano kad mi se pije , ako smo trudne ne znaci da postimo , mozemo svasta pomalo uzeti user posted image ne mogu ni zamisliti kako ste sretni sto ste kupili stan pa to uredjivanje, ja u tome bas uzivam pa valjda svaka zena tako user posted image a stici ces sve aBd, imas vremena user posted image jesil iz Sa ili?

Sarajevo.
Uhh stan treba biti kupljen do kraja mjeseca, čekamo čika procjenitelja, gužva im pa dok dođemo na red.
Trudnoća nam je sve planove ubacila u šestu brzinu user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *