*pcelica*
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: hexe A sto god da kazes ona ce opet njega ispracati a ti ces u njegovim ocima biti babaroga kojoj smeta njegova mama uzas ovi razmazeni muskarci. Ja mislim da u biti vas dvoje funkcioniset_e, problem je ta zajednica. Ako bi mogli negdje drugo zivjeti bilo bi bolje. ja sve nekako imam dojam da se vi mlade trudnice buduce mame (ne mislim sad na tebe hexe nego onako generalno pisem) zamarate sa jako nebitnim stvarima. ja sam se udala kad mi je bilo 24 u stvari tek bila napunila 25 i za koji dan se vjencali. on imao 26 punih. ja tek mjesec dana prije toga uzela diplomu u ruke. dala otkaz na jednom poslu, drugi radila od kuce. trebali prije vjencanja kupiti stan, skoro sve sredili, covjek koji nam je trebao prodati stan proda stan drugom liku, mi ostanemo i bez stana. vjencanje zakazano, sve zakazano mi nemamo krov nad glavom. uletila njegova tetka i tetak dali nam prazan stan na pola godine kasnije se preselili kod njegovih i tamo zivjeli 2,5 godine dok nismo kupili nas stan. znaci 2,5 godine nas 5 u stanu. mi imali svoju sobu. sve ostalo bilo zajednicko. svekar, svekrva, dvejer i nas dvoje... ja opet jedno vrijeme bila bez posla. nekad ustajala da ga ispratim a boga mi nekad se znao isunjati a ja u dubokom snu, on sa mamom i tatom na posao. nisam se opeterecivala zivota mi niti vagala rijeci, niti sam cak osjetila ikad da mi svekrva zamjera sto joj sina ne ispracam. cak sta vise znala me potjerati u krevet kaze sta si se nadigla idi spavaj ja toj zeni mislim da se ne mogu oduziti dok sam ziva ali eto, volim joj sina, i pazim ga i mazim, mislim da je to dovoljno. ako je on sretan i ja sam sretna i ako smo mi sretni sretni su i nasi roditelji. sjecam se dana kad smo nakon 6 mjeseci zabavljana bili kod njegovih i kad je moj buduci muz rekao kako planira da se vjencamo i njegova mama se nasmijala a tata je bio ok ali je rekao: pa zar ne zelite prvo da putujete zajedno, da malo skupa prozivite. da bi on na to rekao: mi mozemo i u braku putovati! par mjeseci poslije toga smo se vjencali. ja sam znala nakon 2-3 mjeseca da je on moj materijal za brak on je kaze znao mnogo prije. istina, nismo bas puno proputovali ovih 7 godina sto se tice Evrope, prijecio nas moj posao, njegov posao, vise je bilo tih faktickih odvojenih sluzbenih putovanja...ali sto se tice "naseg puta" jako smo daleko dogurali...imamo dvije predivne djevojcice, mislim da se to najvise pika. postali smo porodica a opet smo ostali svoji. poenta ovog mog piskaranja je bila, da se treba koncentrisati na to nesto "svoje" a ne na ono ko sta misli, i zasto je to rekao...nekad ljudi stvarno nemaju skrivenu poruku iako kazu nesto dvosmisleno...ne treba energiju trositi na nebitne stvari nego tu energiju uloziti u to nesto svoje, taj mali univerzum koji je samo tvoj...valjda je neko skontao poentu LTM mozda nisam sva svoja trenutno ali nisam shvatila sta pisac hoce da kaze Jel tebi ne bi smetalo da svaki dan kad krene tm na posao ti hoces da ga ispratis , svaki put izadje i njegova mama i tako vas dvije stojite na vratima gurate se dupetom koja ce stati ispred a koja nazad? I tako i ujutro i kad se vraca s posla zena ga ceka svaki dan na vratima Pa ne da meni da ja docekam svog m da ga pitam jel umoran, sta ima na poslu itd itd. Jel to ti ne bi smetalo? Leptirice javim ti se sutra, ne brini Jbg ziel, moras se nekad i tiprilagoditi njihovim navikama. Sta fali sto ga i mama isprati. Ti ga mozes ispratiti do tog vaseg ulaza. Ja svog mm jos nikad za ovih 12 godina nisam ni ispratila na posao ni docekala s posla. Dok mu sveki svako jutro otvori kapiju i pripremi obucu. Isprati ga, djeca ga docekaju, a ja ga iz kreveta ispratim i u krevetu ga docekam Treba i njima vremena da se naviknu na cinjenicu da on sad ima porodicu. Ne moze to preko noci.Opusti se zeno i gledaj da sebi ugodis. Kasnije kad ne budes raspolozena on ce traziti da ga ispracas. Nemoj ga uciti. Nekad ga isprati ali nemoj da ti to prelazi u naviku