Farah 00
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel LTM Tvoje misljenje je ok i slazem se kad kazes trebam i ja u necemu doprijeniti ,promjeniti se pa ce i ostali, to cinim kako sam dosla ovdje, kao prvo imamo vrata i kljuc a mm ima problem oko zakljucavanja, uvrijedice se njegovi, bilo je tako do neki dan kad mi je puko film, hocu svoj rahatluk jer je takav dogovor bio da zivimo sami a ne u zajednici i necu svako malo da me neko ometa, da ustajem itd. Daa sebicna sam. I necu da glumim nesto sto nisam. Volim tisinu i sto manje ljudi u kuci. Sve sam sama radila po kuci od pranja, usisavanja, kuhanja itd SVE, i jos isla na posao svaki dan. A zamisljala da ce mm pomagati, medjutim on je MUSKO, to je sramota da on radi ZENSKE POSLOVE, i to je bilo sve do neki dan kad sam pocela prigovarati da sam i ja umorna i da me bole i pete i trticna kost, da ne mogu sve sama da i on ustane, sad ponekad nesto stavi na sto ili skloni, ali i dalje nece darnuti ni usisivac ni krpu, nista. I onda kazes da ne pridonosim? Kazem mu da hocu zasebni ulaz, protivi se, hocu da zakljucavam protivi se, hocu da mi pomogne u kuci, protivi se. I onda da ja slijezem ramenima i da mi bude svejedno na neke stvari... Hmm... Hexe mi nismo u klasicnoj zajednici, ali je jedan ulaz u kucu, pa hodnik pa vrata za gornji sprat gdje smo mi. Ali mi je do neki dan ulazila zaova, pozvoni i odmah se penje, nemam kad da se obucem ona se vec popela. I svako malo nesto otvaraju vrata. Koliko god se pravila da mi je svejedno, nije. Eh sad zadnjih 7 dana primjetim promjenu, kako sam ono prvi put zakljucala , nisam mm-u ni rekla kad je neko htio otvoriti a nije mogao, niti je zvao imenom niti je zvonio, a niti sam ja pitala KO JE. Otad su otvorile vrata mozda samo 2x. Znaci mora se nesto raditi i pricati, inace cu u sebi skupljati gnjev pa ode to daleko... ja nisam rekla da ti ne doprinosis, nego da ako nesto trazis moras nesto i dati zauzvrat. nisam mislila na kucanske poslove nego vise na tvoj karakter. tu me ocito nisi razumjela. placem i zvocanjem neces nista postici, mozda samo kontraefekat, njemu ce dosaditi da te slusa i gleda kako places i u jednom trenutku ce navici da si ko pokvarena ploca i da stalno pricas jednu te istu prica, da on mora ovo mora ono... kuca se na dogovoru i slozi gradi, nikako na naredbama i pod prisilom. bravo za vrata, ali to si trebala odmah na pocetku, cim si se tu doselila ali bolje ikad nego nikad. sto se tice kucanskih poslova, trudnoca ti je idealno vrijeme kad ces iskoristiti da se gospodin pocne malo bakcati sa tim stvarima. legnes, sve cetiri u zrak. ako njemu ne smeta ne bi ni meni smetalo, pa nek bude par dana i nered, neraspremljeno... nek bude i neopeglano...pa da skonta da je ko u onom vicu kad je muz dosao s posla a nered po kuci pa on pita koji je ovo vrag a ona na to e onaj koji nije nista radio danas (nesto na ovu foru zaboravila sam tacno kako ide). ja ne znam jel do mene ili sta, ili imam vidok prag tolerancije kao i bola...mene tako malo stvari nervira i izbaci iz takta. podjem od sebe, ne prigovaram ono sto ne bih voljela da i on meni prigovara. ne kocka se, ne posjecuje kladionicu, ne pije, ne pusi, nema nikakvih poroka sem da pare trosi na igracke (na tome jos radim ), kad me nekad huja uhvati radi neke gluposti koju je napravio po kuci udahnem izbrojim do 10 i skontam gdje smo dosli za ovih 7-8 godina od kako smo zajedno, shvatim da nemam nikakvih velikih problema i da malima necu da unistavam zivot ni sebi ni njemu. o svemu mogu s njim normalno porazgovarati, ako me nesto stvarno izbaci iz takta porazgovaramo o tome, on promjeni, ja promjenim. u zivotu sam naucila da ljude vise zabole ruzne rijeci nego jesi li nesto uradio ili nisi. rijeci odzvanjaju jako dugo, urezu se u pamcenje, sitna djela se zaborave, kasnije se smijes tome. zena prije svega u braku mora da bude mudra ako zeli nesto da postigne i promjeni. na silu i preko noci nista ne moze Ziel nadam se da ces bar dio razumjeti od ovoga sto ti je LTM napisala jer zaista se slazem s ovim. Jednostavno trosis rijeci i energiju i zvocas TM za npr to pracenje, koje stvarno nije toliko bitno, kazem ti ja svog iz kreveta poljubim i uopste ne pratim. Sama si rekla da ti dok si radila a on nije radio, ti dodjes s posla on lezi, a ti kuhas, cistis.... pa vec tada si trebala suptilno da se dogovoris s njim npr sta bi mogao da vam napravi da jedete i sl. Muskarcima sa zvocanjem neces nista uciniti, samo suprotno, ja radije svog u drustvu pohvalim, a imam i razloge, nego sto bi ikada u drustvu nesto raspravljala i njemu dokazivala. Ako mi nesto smeta fino mu kazem kad dodjemo kuci, ali bwz zvocanja non stop.
|