Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 9:42:57
M.A.M.
Pozz drage moje,ja sad s kontrole beba ok hvala Bogu,al me zabrinuo dr sa dijagnozom kalcificirane posteljice i rekao na kontrolu za 2 sedmice,vidim da je to starenje posteljice i slaba prokrvljenost kisikom,al prerano je ,mada je rekao da ne brinem kao desava se u trecem tromjesecju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 9:44:07
mala curica
Dobro jutro. Zene,sta je ovo,za mene su noci da me slome.Sat spavam dva sjedim.Pa ja danima nocu ne spavam,samo se budim naspavala se,moram u wc,gladna.... Evo sad me glava boli.Noc moja nocna mora.
Ova nasla stan i eno je pakuje se.Neka joj je sa srecom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 9:52:03
ninuska
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Pozz drage moje,ja sad s kontrole beba ok hvala Bogu,al me zabrinuo dr sa dijagnozom kalcificirane posteljice i rekao na kontrolu za 2 sedmice,vidim da je to starenje posteljice i slaba prokrvljenost kisikom,al prerano je ,mada je rekao da ne brinem kao desava se u trecem tromjesecju
Nemoj se sekirati, draga...k9ntam da je kriticno ostavio bi te u bolnici...i nemoj guglati previse . Bice sve dobro aBd mala curice spremas se za nespavanje po noci . Salim se...e, super da je nasla stan ..nek ide
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 9:56:16
memsi
Jutro trudnjace kako ste mi, Ja odoh u srijedu na kontrolu i ostadoh u bolnici.Beba okrenuta zadakom,pritisak malo povisen,proteini pozitivni u urinu,i tako ja ostadoh odmah na hospitalizaciji i vjerovatno tako do kraja.Svima vam zelim da do kraja ostanete zdrave,vesele i da sto bezbolnije produ porodi.Toliko od mene zasad...Imate veliko mahanje .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 9:56:32
M.A.M.
Ma po mjerama je sve ok sa bebom,razvija se u skladu sa sedmicama,al me sad zabrinu s tim starenjem,nedaj Boze da krene ranije,vidjecemo za 2 sedmice opet
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 9:58:14
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: memsi
Jutro trudnjace kako ste mi, Ja odoh u srijedu na kontrolu i ostadoh u bolnici.Beba okrenuta zadakom,pritisak malo povisen,proteini pozitivni u urinu,i tako ja ostadoh odmah na hospitalizaciji i vjerovatno tako do kraja.Svima vam zelim da do kraja ostanete zdrave,vesele i da sto bezbolnije produ porodi.Toliko od mene zasad...Imate veliko mahanje .
cuvaj nam se draga,a pritisak i to ce dr regulisati,bitno da je bebica ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:05:35
ninuska
IZVORNA PORUKA: memsi
Cuvaj se draga. Kad je ono tebi termin? Da sve bude aBd dobro.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:07:49
ninuska
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Ma po mjerama je sve ok sa bebom,razvija se u skladu sa sedmicama,al me sad zabrinu s tim starenjem,nedaj Boze da krene ranije,vidjecemo za 2 sedmice opet
HB nek bebica napreduje. Ma nece aBd. Meni je posteljica bila zrelija...doktor je mislio da pusim jer navodno kod konzumiranja cigareta ranije sazrijeva posteljica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:18:00
rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Dobro jutro. Zene,sta je ovo,za mene su noci da me slome.Sat spavam dva sjedim.Pa ja danima nocu ne spavam,samo se budim naspavala se,moram u wc,gladna.... Evo sad me glava boli.Noc moja nocna mora.
sretan joj put
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:29:56
lala88
jutro loptice, kako ste mi? Mala curice kod tebe ko u seriji, nek joj je sretan put i nek se ne vraca. Memsi draga sretno i tebi, da sve bude ok. MAM bice sve ok, nemoj da se sikiras. Ziel i ja sam cjelu trudnocu bila na vaginaletam zbog bjelog iscjedka i zadnjih 7 dana koristima kantarion ulje tako da juce na preglede nije ni spomenuo iscjedak i vaginalete, a i ja sam primjetila da se 90% povuklo, pa ako ti ko ima trazi da ti da jer zene to cesto prave, a mozes i sama napraviti. Rose za kontrolu, bas je divno sto su se seke vidjele. Ostale, ako sam koga zaboravila izvinite. Svima saljem mahanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:33:45
LieToMe RR
Evo da se i ja javim. Ja se vratih sa vadjena krvi...joj mojih putesestvija krenula sa mm i dosli na dip i n aravno uvela me drugarica da mi vade krv (odmah naravno pocelo ovo dvoje prije mene da komentarise kakav je nacin prekoreda na to izleti neka doktorica ocita im bukvicu kaze zena je trudna u cemu je problem a meni majke mi doslo da kazem evo sacekacu ja nije problem pa samo je dvoje prije mene fakat ne mogu da vjerujem) zavrsili meni vadjenje krvi izlazim ja kad mene mjerka ova teta vidim zacrvenila se kad je vidjela pupu i majicu coming soon Uglavnom, kaze meni prijateljica nemaju reagensa za zeljezo reko nije problem izvadicu ja kasnije u sanasi (kontam usput mi kad se budem vracala na posao a krivo mi sto ce me dva puta bocati jer mi duboke vene i uvijek mi se podljevi naprave ko narkoman budem 15 dana ) reko odoh sad prvo da jedem da se ne srusim. I taman ja na dorucku sa mm kad zvoni telefon kaze ona ako nisi krenula vaditi ne vadi skontala sam nesto e hajd reko super, drago mi sto necu imati stereo podljeve . E posto nisam nigdje zurila odemo i na sladoled u McDonalds evo me ko na drogama, cini mi se mogla bih letiti do Ilidze i nazad
malo sam procitala sta ste pisale memsi draga cuvaj se i bitno je da je sa bebom sve super ostalo ce biti ok, ne sekiraj se ni to sto je beba okrenuta na zadak ne znaci nista. i moja je jos uvijek na zadak a rece mi Divke da moze i do termina biti okrenuta tako pa da se na samom stolu okrene na glavu a i moze se i tako roditi ni to nije neki belaj...ni prva ni zadnja beba okrenuta na zadak...bitno da je sve ostalo kako treba MAM draga ne brini ni ti, bice to sve ok, bitno je da te narucio za 2 sedmice i da prati stanje. bice to sve ok, znam da se covjek zabrine ali bude to sve ok na kraju
Dora koliko upratih ti ko i ja imas problema sa skracivanjem grlica. Koliko skontah u sedmicama ti si negdje pred ulazak u 7mi mjesec. Ja sam u prvoj trudnoci u tvojoj sedmici bila otvorena 2 cm i bez grlica. To sto imas 1,5 cm grlica je ipak nesto (kod mene se i u ovoj skracuje mada sam sad bolje nego u prvoj trudnoci). Ja sam bila na strogom mirovanju, pila ginipral,apaurine i jos neke bobe za srce i krvni pritisak... doktori mi davali tek toliko sansi da udjem u 9ti, ja se porodila dan pred termin. Znaci moze se i bice to sve ok. Kod mene je jedina razlika bila sto ja nisam imala kontrakcija, mada je dovoljno zabrinjavajuce bilo sto je beba od 6tog mjeseca bila okrenuta na glavu. Kod tebe je jedino to zabrinjavajuce sto imas kontrakcije ali ni to ne mora nista da znaci. Miruj i slusaj doktora sta ti govori. I ja da sam na tvom mjestu ja bih svake dvije sedmice isla na mjerenje grlica (meni to moj doktor uveo sad kao praksu pa sam u mjesec dana bila na 2 pregleda i na jednom mjerenju grlica) i sad za dvije hefte idem opet na pregled. sa grlicem se nikad ne zna i treba ga pratiti. Uglavnom sretno ti i bice to sve aBd ok!
ninuska jutros sam te spominjala za doruckom sa mm, spomenuh mu recepat (on je mesozder) i reko pravim nam sljedece hefte tako da eto znas da me se dojmio recept pravo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:35:43
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
sretan joj put
nek joj je sretno i od mene
rose ja sam malo u dilemi sto se tice one dvije roze crte kod mene moze komotno pored da stoji ili ili da napisemo pol nepoznat salim se ali eto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:54:02
alman
jutro i od mene, nema jos nikakvih promjena osim sto me je grc jutros uhvatio u listu i evo jedva hodam, jos nisam trzala nogom, nego me bio popustio i ja da se pomjerim ponovo me uhvati i evo ne mogu da se oslonim na nogu
memsi nemoj se sikirati nek si u bolnici oni ce pratiti stanje i sanirati pritisak
ninusko i meni se svidja recept obavezno ga probam
rose za urednu kontrolu i za veliku i malu curu
mala curice bas mi je drago sto ti iselila gosca, nek joj je sretno
LTM i kod mene su iste vene, i ja sam evo kod narkomanka sve pomodrilo, jos im bile one debele igle
MAM dobro je da beba napreduje a bit ce aBd i to sa posteljicom sve uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 10:56:27
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
sretan joj put
rose ja sam malo u dilemi sto se tice one dvije roze crte kod mene moze komotno pored da stoji ili ili da napisemo pol nepoznat salim se ali eto
ma ako hoces da sklonim sklonit cu..dok ne budete sigurni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:02:21
ninuska
sretan joj put
Sta je reci . Je li nesto naraslo? Onda necete morati na popravni . Ovo je za vid one price od jucer
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:07:29
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
sretan joj put
Sta je reci . Je li nesto naraslo? Onda necete morati na popravni . Ovo je za vid one price od jucer
ja imam osjecaj da ce meni neko izvalit budalastinu tipa da ce trece biti musko ...ako se ja pitam treceg nece biti i savrseno smo sretni s dvije cure
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:07:32
Carobno jutro
O zene drage, citam vas sat i vidim bilo je interesantnih tema skroz juce ali ja ne stigoh. . Krenuh ja juce ujutro po nalaz za titar antitjela i dobar je hvala Bogu. Kontala onda reko zacas cu tufahije i kompot i supu i onda iftar pred aksam ali ne bi tako. Cijeli dan sam se oko tufahija zezala. Tri agde sam pravila. Nikako da potrefim, onda sam sjedila i plakala jer ne znam agdu da napravim. Pa sam se nasekirala i tako mi dan prodje da ne povjerujes jednostavno
Prvo da kazem pcelici da mi je jakoooooooooooooooooooooo drago sto je nalaz odlican Mogu misliti rasterecenja
rose za kontrolu. To nam je neka dugonoga cura a vidis kako njoj seka teppa vec..majko draga ima li sta ljepse
MAM, nemojj molim te samo googlati, da je toliko opasna situacija, slao bi te u bolnicu a i tada se izgura, prema tome smiri se. Bitno je da je beba ok. nam da ne mozes da se ne sekiras ali bit ce to sve ok.
memsi, ti u bolinici Kooliki ti je pritisak? Bit cce to sve ok. Lijekovi to regulisu sve lijepo.
Mala curice, nek si se rijesila te Eto covjek hoce da ispadne fin i eto ti, svasta a ovom svijetu
Ziel, nek je beba dobro i neka naapreduje
LTM, da nalazi budu savrseni
i ninushka, imale smo isti iftar juce
lala, maksi, pandica iostale saljem vam
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 19.6.2015 11:10:32 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:09:51
ninuska
sretan joj put
ja imam osjecaj da ce meni neko izvalit budalastinu tipa da ce trece biti musko ...ako se ja pitam treceg nece biti i savrseno smo sretni s dvije cure
Hoce sigurno. .dvije cure...sta covjek moze pozeljeti vise...nek budu zive i zdrave.. ja bih voljela troje..ali mi se zelja nece ispuniti . Ne mogu da deveram sa konstantnim povracanjem i mucninama
< Poruku je uredio ninuska -- 19.6.2015 11:11:54 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:13:20
*pcelica*
Dobar dan drage moje. Memsi ne sikiraj se. Gore si u bonici i oni ce te pratiti. Kod mene bebica se zadnju sedmicu okrenila na glavu. Cijelo vrijeme sjedila. Ja se brinula sta cu kako cu a ona se okrenu. Tako da ima jos fore bebica da se namjesti kako treba. MAM slusaj sta ti doktor kaze. Miruj i ne guglaj.Sve sto te interesuje pitaj doktora a od interneta bjezi ko od vatre. Mala curice usitnilo a?Nek se gospodja seli daleko jojkuca bila. Sad na miru mozes iscekivati bebicu bez nepotrebnih stresova.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:24:20
Carobno jutro
carobno jutro cijela rr ce da pravi ove snicle . Neka, brzo budu gotove, a ukus...mljacccc...meni ostalo danas za rucka
meni ostalo veceras za iftara mm-u. Samo cu mu prilog promijeniti a sebi cu nesto lagano za rucak. Snicle su odlicne. Ja uvijek imam u zamrzivacu sprermljene po jedna ili dvije popakovane ako ko naleti zacas ja njih spremim i vazda dobro prodjem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:25:45
LieToMe RR
sretan joj put
ma ako hoces da sklonim sklonit cu..dok ne budete sigurni
ma jok bona ne sklanjaj nego mi smijesno sve mi njegova faca od prosli put pred ocima i onaj njegov uzdah i "nista me ne pitajte" nek stoji mada vise ni za ime nismo sigurno...ma kad malo bolje razmislim mi smo gori nego u prvoj em ne znamo sta je em nemamo ni ideja za ime