Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 22:25:26
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ziel koja si ti nedjelja pa ti dr vidjela Ja sam isla u 14toj. Nije bila 100% sigurna
U cetvrtak ce biti punih 14. Vjerovatno se kod djecaka bolje vidi. Tako je rekla nakon sat vremena UZ-a... a u cet.cu ponovo otici da izmjeri nuhalni, nije mogla jucer beba nije bila poslusna, pa dr.sumnja da se ne moze namjestiti kao druge bebe zbog one pregrade sto mi je ustanovljena tek kad sam ostala u drugom stanju.
Rose ... nadam se da cu uspjeti zavrsiti ovo u cet.i sa dobrim nalazima pa da ne moram razmisljati o tim daljim pretragama kao sto je amnio...
kod moje bebe se vidjelo nesto ko chuna oko 17-e sedmice... i ja vidjela svojimm ocima i dr...a ipade da je cura i sad se fino vidi da je cura...opet ja svojim ocima vidim...znaci moze biti i pupcanica, 14-a sedmica je jos prerano...sacekaj bar do 20-e za spol
Dobra si bas me nasmija. Izgubila se cuna negdje u putu hahaha. Meni iskreno nije toliko ni bitno da li je djecak ili curica. Ja sam rekla da cu bebu zvati Dejvid Koperfild koje god ime joj izaberemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 22:30:42
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
je li moras imati odredjen br godina da bi te dr poslao na te testove iako je nuhalni ok? Jer ovaj moj je radio uzv svih organa, mjerio sve paramtre, mjerio nuhalni i pitao me koliko imam godina, nesto pogledao i rekao sve je ok? Uopste nije spominjao ni duble ni triple ni amino, bas nista.
Trudnice sa preko 35god.spadaju u tu riziicnu grupu pa njima se preporucuje a nama mladim samo ako nuhalni nije ok onda salju dalje...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 7:57:45
ziel
Ja se nikako nisam naspavala, bila je fina temperatura kao sto kazes ali nije htio san na oci, pa i kad sam zaspala budila se vise puta... Sad sam kao pregazena... A moram izdrzati na poslu do 15:00
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:04:17
LieToMe RR
Jutrrroooo kako ste, jeste se naspavale? Ja vec uveliko na poslu, zavrsila i neke aktivnosti, pristavila kaficu i caj i sad cu malo da kuliram
Upratih pricu od sinoc vezano za broj godina i testova. Cini mi se da je lala88 pitala moras li imati odredjeni broj godina da bi radila testove. Ne ne moras! Moj doktore salje sve trudnice da rade dabl test (ove iznasd 35 ili oko 35 rade i tripl ili amnio ili nifty test zavisi sta se preporuci i zavisi kakva je trudnoca). Ja ni u drugoj trudnoci nisam u dobnoj skupini iznad 35 (prije 2 dana napunila 32 godine) pa sam svejedno isla raditi dabl test iako je huhalni bio idealan, a u prvoj sam radila i dabl i triple, nuhalni isto bio odlican a imala svega 29 godinica . Sve to zavisi od doktora. Ja stalno isticem da je ovaj moj old school, on te salje da radis sve moguce testove za koje su trudnice ikad cule meni opet to ne smeta, lijepo je provjeriti i znati kakvi su parametri i kakvoje opce zdravlje.
odoh pijuckat kaficu i jos vas citati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:22:31
ninuska
Jutro, jeste me zaboravile Imala nekih obaveza, a i nisam bila raspolozena. Nemam poseban razlog vec jednostavno mi nadoslo. Valjda hormoni . Ledja me ubise tj krsta i jos od kuka ko zivac se upali i udara u nogu. E, svasta, ovako mi nije bilo sa A. Stari se valjda haha. kako ste, jel' bilo kontrola? Upratila sam da je kod ziel djecak . LTM Jeste zadovoljni krevetom i madracom? ko o.cemu ja o krevetu . Ali, do petka se moram odluciti. Mislila raditi kod stolara, ali krevet bez icega izadje oko 650 KM..bas puno. nas mala nadigla u 6. Upiskila se, pa je presvlaci, dizi posteljinu tako da nismo ni nastavili da spavamo. Svakako bi samo do 7 i morali bi ustati zbog vrtica. Ovako ukljucih dvije masine, jednu prostrla da se susi dr radi, spremila A. i ispratila ih. Sad uzivam malo sama, pa cu za poslom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:25:26
ninuska
I sam radila triple test iako sam imala 28 godina, a i ostali pokazatelji su bili ok. Tada mi je Masic vodio trunocu. Sad su mi isto govorili da radim, ali nisam, jer je sve hB bilo ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:34:02
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jutro, jeste me zaboravile Imala nekih obaveza, a i nisam bila raspolozena. Nemam poseban razlog vec jednostavno mi nadoslo. Valjda hormoni . Ledja me ubise tj krsta i jos od kuka ko zivac se upali i udara u nogu. E, svasta, ovako mi nije bilo sa A. Stari se valjda haha. kako ste, jel' bilo kontrola? Upratila sam da je kod ziel djecak . LTM Jeste zadovoljni krevetom i madracom? ko o.cemu ja o krevetu . Ali, do petka se moram odluciti. Mislila raditi kod stolara, ali krevet bez icega izadje oko 650 KM..bas puno. nas mala nadigla u 6. Upiskila se, pa je presvlaci, dizi posteljinu tako da nismo ni nastavili da spavamo. Svakako bi samo do 7 i morali bi ustati zbog vrtica. Ovako ukljucih dvije masine, jednu prostrla da se susi dr radi, spremila A. i ispratila ih. Sad uzivam malo sama, pa cu za poslom.
Jutrrrooooo ja se bas neki dan pitam gdje si ti Nedaj se, stari se
Sto se tice kreveta mi smo prezadovoljni (kad stvarno vidimo sta seprodaje za 600-700 KM i to lezajevi bez madraca, sa onim oprugama) mi smo dobili krevet sa pravim madracem za te pare, sa latofleksom, sandukom (koji nam je odlicno dosao dok se beba ne rodi jer smo madrac iz krevetica odmah dole pohranili ), jos je krevet tapaciran da se malena ne moze udariti. Mi smo 2 mjeseca trazili, gledali, obilazili radnje, htjeli smo stvarno nesto malo kvalitetnije i da znamo da smo kupili krevet da ima i kad u skolu kreve i kad bude u pubertetu (a da se madrac moze zamijeniti). Iskopacu racun kad dodjem kuci ali mislim da nas je krevet sa 2 bocne strane, sandukom, latofleksom i madracem (bio je na snizenju 25%) dosao oko 700 Km (sto je jeftino jer smo u dalasu vidjeli obicni lezaj za onim oprugama koji kosta 650 KM). Mi smo dodatno uzeli u Nobilu jos i nepromocivu plahtu za taj isti krevet i kupili ogradicu da malena ne moze da padne. Stvarno smo iskreno prezadovoljni a imas slikice malo naprijed
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:34:35
savi
Jutroo , vidim većina se nije naspavala, ja hvala Bogu super spavam, i ako se probudim usred noci, opet sam za 2 min. u dubokom snu . Jedino me iritira što mi trne desna ruka, al bože moj ne može sve biti idealno .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:38:38
*pcelica*
Dobro jutro Kako ste? Jeste li se naspavale?Ja sam jutros ustala kad je mm krenuo na posao. Obavila sve jutarnje zadatkekoje inace svekrva obavlja sad mogu polahko svoje. Cuko me je zabrinuo. Nece da jede. Vrlo malo je pojeo juce. Skoro sve sto sam mu dala on je ostavio. Sad ne znam je li to zato sto mu svekrva ne daje ili mu je vruce. Vodu pije ali hranu skoro nikako. Sad jos i on treba da mi ugine pa da zvanicno postanem ubica zivotinja. Dva papagaja su uginula mojom krivicom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:51:30
aidana
Jutro Mene probudio grc jutros u pola 7. Ustala, popila mg malo prohodala, i vratim se u krevet i nastavim spavati do sad. Ne bi ja ni sad ustala da nas nije telefon probudio. Danas mi je rodjendan pa odmaram, idem se jedino sisati kasnije. LTM mene Divanovic nije ni u prvoj ni u drugoj slao na double, samo tripl. Ja sutra idem na kontrolu, nisam htjela za danas zakazati. Prosle godine sam na rodjendan pocela krvariti i imala spontani.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:57:32
rose
Ziel koja si ti nedjelja pa ti dr vidjela Ja sam isla u 14toj. Nije bila 100% sigurna
U cetvrtak ce biti punih 14. Vjerovatno se kod djecaka bolje vidi. Tako je rekla nakon sat vremena UZ-a... a u cet.cu ponovo otici da izmjeri nuhalni, nije mogla jucer beba nije bila poslusna, pa dr.sumnja da se ne moze namjestiti kao druge bebe zbog one pregrade sto mi je ustanovljena tek kad sam ostala u drugom stanju.
Rose ... nadam se da cu uspjeti zavrsiti ovo u cet.i sa dobrim nalazima pa da ne moram razmisljati o tim daljim pretragama kao sto je amnio...
kod moje bebe se vidjelo nesto ko chuna oko 17-e sedmice... i ja vidjela svojimm ocima i dr...a ipade da je cura i sad se fino vidi da je cura...opet ja svojim ocima vidim...znaci moze biti i pupcanica, 14-a sedmica je jos prerano...sacekaj bar do 20-e za spol
Dobra si bas me nasmija. Izgubila se cuna negdje u putu hahaha. Meni iskreno nije toliko ni bitno da li je djecak ili curica. Ja sam rekla da cu bebu zvati Dejvid Koperfild koje god ime joj izaberemo
mi smo nasu zvali hudini
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 8:58:44
rose
je li moras imati odredjen br godina da bi te dr poslao na te testove iako je nuhalni ok? Jer ovaj moj je radio uzv svih organa, mjerio sve paramtre, mjerio nuhalni i pitao me koliko imam godina, nesto pogledao i rekao sve je ok? Uopste nije spominjao ni duble ni triple ni amino, bas nista.
Trudnice sa preko 35god.spadaju u tu riziicnu grupu pa njima se preporucuje a nama mladim samo ako nuhalni nije ok onda salju dalje...
ma ja sam prvu trudnocu imala u 33 godini , nuhalni ok, i posla me na triple.... poslije amnio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:04:02
LieToMe RR
Aidana sretan rodjendan. Sve najbolje da ti se zelje ispune
Sretan rođendan i aidani i M.A.M. i njoj je danas rodjendan. Sve najljepše u životu vam želim od sveg srca, da vam se sve želje ostvare, da uvijek budete sretne, zadovoljne, nasmijane!!!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:11:03
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Sretan rođendan i aidani i M.A.M. i njoj je danas rodjendan. Sve najljepše u životu vam želim od sveg srca, da vam se sve želje ostvare, da uvijek budete sretne, zadovoljne, nasmijane!!!
i od mene sretan rodjendan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:18:36
ziel
ma ja sam prvu trudnocu imala u 33 godini , nuhalni ok, i posla me na triple.... poslije amnio
Kao sto LTM rece sve zavisi od doktora do doktora, eto samo kad se radi o rutinskim krvnim pretragama, neki doktori zahtjevaju mjesecno, a neki samo 3x u citavoj trudnoci, ko ce ih uganjati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:23:15
M.A.M.
Jutro drage moje,ja jutros odspavala a ne pamtim kad sam ovako,da me telefon nije probudio jos bih Hvala vam na lijepim zeljama,bas ste me sto bi se reklo docekale na sabahu Aidana sretan rodjendan i od mene ,sve najljepse
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:32:07
*pcelica*
Ja sam u ponedjeljak zvanicno usla u drugi trimestar Danas sam 16+2. Bas mi u ovoj trudnoci sedmice lete. Kao da sam juce uradila test. Prosle su mi se oduzile imala sam osjecaj da sam trudna godinama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:35:13
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutro, uz cestitke ovim nasim slavljenicama
ja jos 123 dana meni ovo sve nesto dugo, oduzilo se bas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:37:30
M.A.M.
Ma meni sad lete dani ko ludi,na pocetku malo bilo sporo cekajuci hoce li sve biti ok.ja jedva cekam akoBogda rose mi bi mogle mozda i isti dan ako ja malo poranim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 20.5.2015 9:39:22
mala curica
Dobro jutro Nasim slavljenicama sretan rodjendan i sve najbilje od srca im zelim. U zadnje vrijeme jako slabo spavam,budi me bol u kuku,vrucina,sva mokra cak i kosa,suho grlo i osjecaj gusenja......postajem uzasna. Uzivala sam cijelu trudnocu bez problema,a sada pred kraj sve mi je gore. Danima nisam izasla iz stana......ne mogu od noge
Alternativna medicina bebacha
Kad ste bolesni vi ili vase dijete,dali prvo pokusate sa alernativnom medicinom,homeopatijom ili odma idete doktoru i posezete za lijekovima,antibioticima.
domaci lijekovi (66%)
homeopatija (6%)
biljni lijekovi iz apoteke (8%)
antibiotici (11%)
nesto drugo (9%)
Broj svih glasova: 64
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!