Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 16:01:30
alman
IZVORNA PORUKA: lala88
LTM hajd kod mene na maslenjak sa suhim mesom i paprikama (inace moj omiljeni maslenjak) I ja sad najvise volim helanke i haljine, inace ne volim kad me nesto stisce a pogotovu kako je pupa narstla
mogla bih i ja tvog rucka o i tih punjenih paprika, maloprije smo se smijali rekoh ja sad kad sam ocistila elektricnu, necu nista da kuham da se ne bi isprljala al vjerovatno cu spagete sa fasiranim mesom, nemam ideje sta drugo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 16:01:54
pandica
LTM Sretan rođendan, želim ti da ti čitava godina bude sretna i vesela kao i ovaj dan Ziel obavezno sa muzekom na kontrolu, moj je tek postao svjestan bebice kad je vidio na UZV. Vidjeces ako Bog da kako ce se situacija i vas odnost popraviti. Samo polako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 18:03:53
no idea
drage moje, evo da se i ja prijavim da sam još 2u1 k'o nescafe kako su mi odobrili sjedenje i hodanje ja se pravo zadala, što po kući što oko kuće...sutra opet na kontrolu pa ćemo vidjeti koliko sam otvorena...pošto sam danju baš aktivna-hodam, raduckam pomalo...naveče se svalim u krevet smorena, nisam stigla ni čitati ništa.. mojoj malenoj izgleda lijepo sad u pupi, čeka svoj termin upratih samo da je LTM danas rođendan...sretan rođendan i sve najljepše želim! i sve ostale, imate veliki pozdrav i najljepše želje od mene i moje curice!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 19:01:25
alman
IZVORNA PORUKA: no idea
drage moje, evo da se i ja prijavim da sam još 2u1 k'o nescafe kako su mi odobrili sjedenje i hodanje ja se pravo zadala, što po kući što oko kuće...sutra opet na kontrolu pa ćemo vidjeti koliko sam otvorena...pošto sam danju baš aktivna-hodam, raduckam pomalo...naveče se svalim u krevet smorena, nisam stigla ni čitati ništa.. mojoj malenoj izgleda lijepo sad u pupi, čeka svoj termin upratih samo da je LTM danas rođendan...sretan rođendan i sve najljepše želim! i sve ostale, imate veliki pozdrav i najljepše želje od mene i moje curice!
super nek si nam se javila, da znamo da si jos 2u1, podorila se scarlet ako nisi upratila a Marien nam se joj nije oglasila, al vjerovatno je i ona cim nam nista ne javlja, nek ti je sa srecom da se sto prije i lakse porodis
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 20:50:51
ziel
Zeneeeee obavljen fetalni skrining Ali ne potpuno, moram opet u cetvrtak da utvrdi doktorica mjere nuhalnog nabora, beba nije slusala nikako se nije postavljala u odgovarajuci polozaj da bi dr. mogla izmjeriti... Sat vremena je doktorica pokusavala, ali beba nije slusala, a sta cemo... A ostalo je sve ok, nosna kost, srce, kosti, sake, sve je za 5 a i nalazi krvi koje sam radila i oni su ok spadam u trudnice s niskim faktorom rizika za downov sindrom , samo jos taj nuhalni nabor da utvrdimo u cetvrtak, ali kaze dr. ako je ovo sve ostalo ok, pogotovo nosna kost razvijena lijepo onda bi trebao i nuhalni da bude u okviru granica...
Cak sam je pitala dal se vidi spol, kaze djecak A ja bila ubijedjena da nosim zensko , cak kupila neku barbikicu i roze majčicu, nisam jos ni raspakovala Ali mi je isto drago sto je djecak, oduvijek sam zeljela da imam sina , a nakon ovog ima jos vremena, mozda u iducoj trudnoci bude cura aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 21:43:41
*pcelica*
Dobro vam vece LTM sretan rodjendan. Sve najbolje. Da ti se sve velike zelje ispune a male i nemoraju Puno zdravlja srece para keksa i svega sto ide uz to, Ziel za kontrolu. Ako su ti svi ostali uz markeri uredu onda ce biti i nuhalni. Jelde kako padne kamen s ledja kad obavis pregled. Covjeknije ni svjestan koliko se brine dok ne obavi pregled i dr kaze da je sve ok. Ja evo lezim odmaram. Danas sam pretjerala s poslovima i sad me malo ispod stomaka boli. Jos sam svasta nesto procitala ali ne mogu da se sjetim sta je jos bilo vazno. Postajem senilna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 21:52:34
*pcelica*
Da li neko vodi trudnocu u domu zdravlja. Znate li da li oni pustaju muzeve da prisustvuju pregledima? Sljedeca kontrola mi je poslije podne mm bi mogao stici na uz ali ne znam hoce li ga pustiti da udje. Vidjala sam da muzevi cekaju skroz ispred u ovom domu na Ilidzi a nesto ne obratih paznju da li ulaze u ordinaciju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 21:58:42
rose
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Da li neko vodi trudnocu u domu zdravlja. Znate li da li oni pustaju muzeve da prisustvuju pregledima? Sljedeca kontrola mi je poslije podne mm bi mogao stici na uz ali ne znam hoce li ga pustiti da udje. Vidjala sam da muzevi cekaju skroz ispred u ovom domu na Ilidzi a nesto ne obratih paznju da li ulaze u ordinaciju
pitaj moja S vec planira sa mnom na iducu da vidi seku...i naravno vodimo i tatu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 22:16:50
lala88
danas smo opet bili u ribolovu i uspjela sam upecala sam 2 soma, ali malo manja pa smo ih pustili da narastu, jedena je pobjegao sa udice a drugog smo pustili. Drage moje sve me boli, beba stiska na sve strane, kazu da se bebe radjaju kad im postane tjesno u stomaku ovoj mojoj je vec tjesno, gura na sve strane
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 22:39:14
mala curica
Vece i od mene... Lala bas si uzivala u prirodi danas. Mene od sinoc donji dio stomaka boli kao da cu dobiti Evo i sada me boli,prestane pa opet u 2 sata zaboli.Neka tupa bol,bas kao menstrualna.Beba aktivna gura se .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 22:41:10
lala88
mene sve boli, evo sad me boli sa lijeve strane ispod rebara. Najgore mi je kad beba pritisne desni jajnik tad vrisnem, MC to su pripremne kontrakcije sad ce tvoj mjesec jos malo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 22:47:03
mala curica
Dusa mamina evo je gura se nocna pticica Jeste najgore kada pritisne nesto,kod mene je pritiskala ka dole nogicama,kako se okrenula glavom sada moj zeludac strada ali neka.Zna me tako jako udariti da se trznem i zastane mi dah od iznenadzenja i bola. Ljubi je mama njena...... Pa sl sedmice ulazim u 9 mjesec po zadnjoj mengi Dali je pametno da popijem mg?Citala sam kao pred kraj ne treba ga piti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 22:48:43
lala88
MC ima li treme, sad ce tvoj mjesec. Ja sam sad u fazonu ma samo da mi je da se porodim, jos kad me nesto boli odma bi da se porodim, pitam mm ima li tremu on samo suti, kaze da bi vise volio da moze on to obaviti da se ja nemucim, dusa draga. Moram na sledecoj kontroli pitati dr kakva je procedura da mm prisutvuje porodu na UKC-u TZ? Ziel jeli tm vidio bebu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 23:01:13
lala88
aidana svi su takvi, prosli mjeseci kad je bila sezona gripe pricali smo o tome i sve su se zene zalile da su svi muzevi ko bebe kad su bolestni. Mm prizna da je ko djete kad je bolestan, samo se razvlaci po krevete, kuka i sve mu smeta, a za lijekove nece ni da cuje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 23:02:15
mala curica
Lala.....paaaa....moram priznati da ima mali.Jedva cekam da dodje taj momenat da bebu uzmem u ruke u osjetim je na svojim grudima. Za sada nema straha ali treme pozitivne ima.Da ovako ostane do kraja bilo bi super. Kao sto kazes kada zaboli obradujes se blizi se,ubrzo ce......tako i jeste zaista. Svaki bol i ziganje daje mi znak da smo sve blize i da se tijelo priprema,a beba davno spremna,okrenula se i spustila.
< Poruku je uredio mala curica -- 18.5.2015 23:05:09 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 23:12:20
aidana
Kazem ja njemu danas, ja sam na danasnji dan rodila bebu od 4.5 kg, izgubila dosta krvi, sili me bezbroj puta pa nisam tolika jaukala kao ti sad. Ma ni da se postidi
Sad sam skontala da sam usla u 20tu sedmicu, znaci na pola puta sam vec....kako vrijeme leti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 23:17:59
lala88
onu su "jaci pol" a nemogu podnijeti sekundu bola. Treba svakog natjerati na porod da vidi kakav je bol, mom zetu je otekla ruka koliko ga je sestra stiskala i to samo na putu za bolinicu nije prisustvovao porodu. Ja se neboim bola, cjeli zivot imam bolne cikluse, vise me je strah jer neznam kako ce da ide sve to, ja se uvjek nepoznatih stvari koje nemogu kontrolisati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 18.5.2015 23:25:37
mala curica
Ma da,strah od nepoznatog.... Ja sam svoju psihu usmjerila prema strucnim doktorima i jakoj bolnici u kojoj cu se poroditi. Sta god da bude i ne daj Boze krene ne planirano tu su vrhunski doktori. Malo sam mirnija..... Na neka nama nasih JACIH polovina,uvijek cemo imati jedno dijete vise
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 8:24:07
M.A.M.
Jutro zenice,kakva je noc bila?Kod mene nikakva,bebica bas postala aktivna imam osjecaj da nikada ne spava,neda mi nikako leci na desni bok,udaraaaa u sve Sinoc smo ja i mm izvodili eksperiment sa daljinskim na stomaku,oplakali od smijeha
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
uputnica za psihologa milkicc
ako je neko od vas posjetio psihologa da li ste isle privatno ili preko uputnice porodicnog dr._??imam namjeru da trayim uputnicu al me yanima da li porodicnom dr.moram da kayem raylog mog odlaska njemu.
isla sam privatno (94%)
putem uputnice (6%)
Broj svih glasova: 53
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!