Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 12:07:34
fashionlover
Drage zene, nova sam ovdje. Vec 2 i po godine pokusavamo bebu i nista. Zadnju menstruaciju sam dobila 30. marta, inace imam redovne. Radila sam 2 testa od kojih su oba bila poyitivna sa drugom linijom svijetlijom ali dosta vidljivom. S obzirom da non stop imam bolove kao da cu procuriti jutros sam otisla na UZ, doktorica mi nije uspijela vidjeti nista, rekla mi je kako ona po necemu misli kako je to trudnoca ali da ne vidi plod i da ne moze jos uvijek da tvrdi. UZ nalaz-uterus u AVF, dimenzija 58x46x69 mm sa endometrijumom 11/2 mm, bez jos uvijek vidljivog EO, desni jajnik 33x25mm, multicistican, levi 28x22, uredne morfologije. Kontrrola za 5-6 dana. Jeli mi neko moze reci nesto o ovome? Sta uopste znaci taj endometrijum? Unaprijed hvala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 12:16:33
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: fashionlover
Drage zene, nova sam ovdje. Vec 2 i po godine pokusavamo bebu i nista. Zadnju menstruaciju sam dobila 30. marta, inace imam redovne. Radila sam 2 testa od kojih su oba bila poyitivna sa drugom linijom svijetlijom ali dosta vidljivom. S obzirom da non stop imam bolove kao da cu procuriti jutros sam otisla na UZ, doktorica mi nije uspijela vidjeti nista, rekla mi je kako ona po necemu misli kako je to trudnoca ali da ne vidi plod i da ne moze jos uvijek da tvrdi. UZ nalaz-uterus u AVF, dimenzija 58x46x69 mm sa endometrijumom 11/2 mm, bez jos uvijek vidljivog EO, desni jajnik 33x25mm, multicistican, levi 28x22, uredne morfologije. Kontrrola za 5-6 dana. Jeli mi neko moze reci nesto o ovome? Sta uopste znaci taj endometrijum? Unaprijed hvala.
Draga mozda je jos prerano da se nesto vidi,ako zelis mozes uraditi betu,kao sto sam ja,isti slucaj kao kod mene cekanje 2.5 god,testovi pozitivni bili i uradim betu da se uvjerim pa sam onda otisla na uz Sretno u svakom slucaju,mogla bi to biti bebica akoBogda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 12:22:14
lala88
fashionlover dobrodosla, jos je rano da se vidi plod jer si trudna tek 5 sedmica. Je li ti dr dala kakve lijekove protiv bolova? Pij sto vise magnezija i ja sam imala bolove na pocetku trudnoce, ali dok nema krvi sve je ok. pokusaj lezati sa dignutim nogama meni je to pomagalo i pij caj od nane. A endometrijum je sloj u matrenici koji se stvori nakon ciklusa u koji se beba ugnijezdi, a ako nedodje do trudnoce on puca i izadje tokom krvarenja. Pokusaj se opustiti i slusati muziku jer stres uveliko utice na spontani. Lezi odmaraj i cekaj sledecu kontrolu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 12:52:05
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
fashionlover dobrodosla, jos je rano da se vidi plod jer si trudna tek 5 sedmica. Je li ti dr dala kakve lijekove protiv bolova? Pij sto vise magnezija i ja sam imala bolove na pocetku trudnoce, ali dok nema krvi sve je ok. pokusaj lezati sa dignutim nogama meni je to pomagalo i pij caj od nane. A endometrijum je sloj u matrenici koji se stvori nakon ciklusa u koji se beba ugnijezdi, a ako nedodje do trudnoce on puca i izadje tokom krvarenja. Pokusaj se opustiti i slusati muziku jer stres uveliko utice na spontani. Lezi odmaraj i cekaj sledecu kontrolu
Ja sam prvi put otisla kada sam imala 5 nedjelja i doktorica je potvrdila trudnocu, vidjela se tackica koja sad vec mice rukicama i nogicama jedino ako je kod nje kasnila ovulacija pa se oplodnja kasnije desila, mozda nema ni 5 nedjelja pa se zato ne vidi...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 12:53:33
Leptiri
Draga moja mi smo znaci isto trudne i cak isto i pokusavamo . Prije svega cestitke za plusic. Ja sam danas 4+6 , a bila sam na pregledu sa 4+4 i nista se nije vidjelo, ocekivano. Ja sam isla da bih dobila dobroston jer sam imala neke roze i smedje iscjetke pri kraju mokrenja. Dr.obzirom da je dugo ocekivana trudnoca poslala me da uradim betu samo kako bih se smirila i uopzori me da treba biti preko stotinu. Moj nalaz je pokazao preko 1400. Dovoljno da smirim brigu. Sad mirujem i cekam 6tjedan kako bih ponovno otisla na pregled. Ako si isla u drzavnu sluzbu kod njih su ultrazvuci jako jako stari i kod njih se tesko sta vidi kad je tako mala trudnoca. Zato odmaraj i ne brini puno, pusti mrvi da naraste .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 12:56:46
LieToMe RR
fashionlover dobrodosla, opusti se bice sve ok. Vjerovatno si otisla prerano. Ja sam u prvoj trudnoci otisla tako u 5toj nedjelji bilo prerano, doktor mi rekao da dodjem za 2 sedmice i tad je samo konstatovao trudnocu. tek nakon jos 4 sedmice bio je ipak detaljniji pregled.
Vec su ti trudnice rekle ako hoces neki konretniji dokaz uradi betu (ja je nisam radila ja sam cekala sljedeci uzv). U principu ako je test pokazao trudnocu ne bi trebalo da omane, veca je vjerovatnoca da bude lazno negativan (da si trudan a da ti pokaze da nisi) ili da je test pogresno uradjen pa pokaze nepravilnost.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:01:26
rose
endometrijum ti je sloj materice koji se ljusti prilikom svake menstruacije a zadeblja nakon toga i sluzi da se jaajsce ugnjezdi i onda ocekivano ni nema menstruacije ...kod zena kojima je pretanak zna biti problematicno ugnjezdjavanje ...ako je 11-12 mm mislim da je to optimalno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:01:33
ziel
Hej zene meni nesto pade napamet, ove koje cu vec bile trudne pa imaju iskustva... Do koje nedjelje ili mjeseca trudnoce se smije kupati u moru? Ja bas volim plivati i to dugo po 3-4 sata budem u vodi kad sam na moru pa to sad vjerovatno necu smjeti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:04:44
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
Hej zene meni nesto pade napamet, ove koje cu vec bile trudne pa imaju iskustva... Do koje nedjelje ili mjeseca trudnoce se smije kupati u moru? Ja bas volim plivati i to dugo po 3-4 sata budem u vodi kad sam na moru pa to sad vjerovatno necu smjeti
smijes ti do poroda...pa i porodit se u vodi uzivaj i plivaj dok god mozes e sad to 3-4 sata reduciraj...nemas potrebe da se toliko kiselis ali plivanje je svakako super stvar...meni zao sto ove godine necemo ici a nismo ni prosle..aBd ima slijedeca
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:08:37
LieToMe RR
Kako mislis do koje sedmice? Mozes se kupati stalno u moru. U bazenu nije preporucljivo zbog infekcija i sta ja znam. Ja i onako ne volim bazene. U prvoj trudnoci sam bila 2 puta na moru na pocetku i na sredini trudnoce. Ovaj put cu biti u 7om mjesecu kad budemo isli na more. I vec sam provjerila sa Divanovicem na perosloj kontroli rekao je da je ok ali posto sljedece sedmice idem na pregled potvrdicemo jos zbog grlica. U principu doktori i preporucuju kupanje u moru i setnje ako je trudnoca po ps-u
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:11:00
lala88
ja sam na prvom uzv bila u 6 sedmici i 3 dana i vidjela se crna taca velicine otiska prsta i u njoj bjela tacka oblika zrna rize i moglo se cuti srce. A tek u 9 sedmici su se vidjele rukice i nozice, evo bas sad gledam slike uzv. Sve zavisi od ovulacije i kavliteta uzv kad ce se beba vidjeti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:16:57
ziel
IZVORNA PORUKA: rose
smijes ti do poroda...pa i porodit se u vodi uzivaj i plivaj dok god mozes e sad to 3-4 sata reduciraj...nemas potrebe da se toliko kiselis ali plivanje je svakako super stvar...meni zao sto ove godine necemo ici a nismo ni prosle..aBd ima slijedeca
bas sad racunam, imacu oko 22 nedjelje kad budem isla na more , uhh jedva cekam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:21:20
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
ja sam na prvom uzv bila u 6 sedmici i 3 dana i vidjela se crna taca velicine otiska prsta i u njoj bjela tacka oblika zrna rize i moglo se cuti srce. A tek u 9 sedmici su se vidjele rukice i nozice, evo bas sad gledam slike uzv. Sve zavisi od ovulacije i kavliteta uzv kad ce se beba vidjeti.
pa i kod mene isto, ja sam isla i sa 5 i sa 6 nedjelja, to dr. put sam dobila jak smedji iscjedak pa sam morala otici, pa opet sa 10 nedjelja tad sam vidjela da mice rukice i nogice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:31:57
ninuska
Samo se kupaj i uzivaj. U prvoj trudnoci bila na moru u 8 mjesecu, a sad cu u 6 i opet u 8 tj augustu, a termin mi u seopembru
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 13:36:12
ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Kako mislis do koje sedmice? Mozes se kupati stalno u moru. U bazenu nije preporucljivo zbog infekcija i sta ja znam. Ja i onako ne volim bazene. U prvoj trudnoci sam bila 2 puta na moru na pocetku i na sredini trudnoce. Ovaj put cu biti u 7om mjesecu kad budemo isli na more. I vec sam provjerila sa Divanovicem na perosloj kontroli rekao je da je ok ali posto sljedece sedmice idem na pregled potvrdicemo jos zbog grlica. U principu doktori i preporucuju kupanje u moru i setnje ako je trudnoca po ps-u
Bas tako. Jedino da je trudnoca rizicna i da postoji mogucnost komplikacija. a, ne volim ni ja bazene ni mimo trudnoce, a pogotovo sad. Zadnji put bila na termama na nocnom kupanju, prije nekih 5 g, i takvu sam upalu dobila da mi vise nije palo na pamet
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 14:10:48
rose
IZVORNA PORUKA: rose
bas sad racunam, imacu oko 22 nedjelje kad budem isla na more , uhh jedva cekam
i ja sam tako 2010...termin novembar a na more smo islu u julu mislim...tako neki 5-6-i mjesec ...bas mi je godilo...jedino sam bila jako otecena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 14:22:37
maksi
Dan zene,
Cjelo jutro po kuci pospremah,pa sam peglala duga dva sata,koliko sam se oznojila da sam se morala presvuci,sparno je bas jos najavljuju kisu sutra i pad temperatura bice sok za organizam.a
Sada nazvala muza da nam donese rucak jer bas nemam snage da kuham,legla sam
Mislim da nema potrebe ici prije seste sedmice doktoru jer se ne vidi nista pa se buduce mame prepadnu i traumiraju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 16:31:31
fashionlover
Hvala vam, malo ste me ohrabrile. Ako ja to dobro racunam sad bih trebala biti 5+3. Bila sam na pregledu na privatnoj klinici, ali bih otisla da uradim betu na drzavnoj pa jeli zna neko sto se Banja Luke tice gdje da odem i jeli mi treba neka uputnica ili sta? Jos me zanima ova debljina endometrijum 11/2 mm, jeli to 5,5mm, kako se to uopste tumaci? Inace imam problem sa stitnom zlijezdom i pod terapijom sam zato mi je stalo da sto prije utvrdim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 17:31:28
M.A.M.
Hvala vam, malo ste me ohrabrile. Ako ja to dobro racunam sad bih trebala biti 5+3. Bila sam na pregledu na privatnoj klinici, ali bih otisla da uradim betu na drzavnoj pa jeli zna neko sto se Banja Luke tice gdje da odem i jeli mi treba neka uputnica ili sta? Jos me zanima ova debljina endometrijum 11/2 mm, jeli to 5,5mm, kako se to uopste tumaci? Inace imam problem sa stitnom zlijezdom i pod terapijom sam zato mi je stalo da sto prije utvrdim.
Ja ti neznam za BL,ovdje u Sa ti treba samo uputnicu od ljekara opste prakse,i vadis u najblizoj labaratoriji drzavnoj,al ja nisam mogla cekati nalaz pa sam isla kod privatnika,kostao me 20 km i gotov bio za 20 min.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 7:34:53
ninuska
Jutro zene! Naspavane? Bujrum na da se razbudite. rekose kisa, ali mi se cini da nema nista od iste . HB. mala ode u vrtic, pa malo uzivam u samoci. konacno smo zavrsili glavni.dio radova. Ploca izlivena . samo jos ogradu staviti i to je to. Kafica sa podignutim nogama na stolici i ima da opletem .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 7:39:10
ziel
Dobro jutro dame. Sjecate li se prva 3 mj. trudnoce, kako ste se osjecale, kako je trudnoca djelovala na odnos s muzem? Jel vam bila smanjena zelja za ** onim stvarima? Ja imam problem tu... Zelja i ugodjaj mi se smanjili za 90%. Ne znam jel to samo faza ili sta... Primjeti i moja jaca polovina pa mu nije drago.....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 7:57:04
ninuska
Sjecam, itekako. Konstantne mucnine i povracanje. Nista mi nije bilo na umu. A, draga dok se hormoni malo stabiliziraju. Vidjeces kasnije . U pocetku si i troma, uvijek pospana. Sad ce to proci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 8:09:41
mala curica
Jutro Ni kod mene nije bilo bajno... Prva tri mjeseca samo sam spavala,bila sam teska sama sebi.A imala sam i neki strah.... Nisam imala volju za odnosom niti sam mogla....neko kaze ima drugi nacin muza da zadovoljis.....nisam mogla ni to. Mm je razumio i shvatio da ima ruke Poslije jednom u sedmici,dva puta,pa jesnom u dvije sesmice...zavisi sve. A sada od kako sam usla u osmi mjesec nisam imala ni jednom. Cekam deveti pa da navalim koliko budem mogla od stomaka naci polozaj...
< Poruku je uredio mala curica -- 7.5.2015 8:16:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 8:13:16
LieToMe RR
Jutrrrooo i od mene Bujrum i kod mene na evo ja podigla noge na kutiju ispod stola (kolege mi montirale juce neku fensi kutiju ko tabure da mogu noge povremeno da ispruzim).
Mi juce s posla, po kuci, dosli ovi za cilime odnijeli ih na pranje juuuppiiii i laganini u setnju i po malenu kod mojih. Jao njene radosti kad nas je vidjela ne zna kome ce prije, tati ili mami... to ljubi, grli, vristi u po frke nosi palacinak da beba jede, gura u stomak pozelila i ona nas a vala i mi nju, pusta kuca bila bez nje.
Imali smo burnu noc naravno, do pola 2 nije zaspala, ne zna gdje ce prije, na nas krevet da skace, ili igracke daobidje, cijelu je reviziju stana napravila
Mi vala jutros jedva ustali i spremali se za posao...sreca cetvrtak. Jos malo pa vikend
Ziel draga, ja ti napisala da sam samo spavala nisam imala kad od spavanja nista drugo da radim proci ce to. Pusti da hormoni odrade svoje, uzivaj, odmaraj, spavaj... bice to sve kasnije super vidjeces
ninuska i kod vas radovi lijepo napreduju sve nas je vrijeme lijepo posluzilo.