|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
5.5.2015 9:51:39   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Aman zene...ostavim vas malo vi se rastorokate ne moze covjek sve da pohvata ko kome sta user posted image user posted image user posted image
Citala sam vas malo sinoc ali nisam imala snage da tipkam sa mobitela, krenula i bas nisam imala snage.

Kupili smo juce stazu za curicu. Nasli u Plavom oku, bio plavi kao sto smo i imali i sivo-zeleni (koji nije bio kad smo uzimali prije dvije godine) tako da sam jedva docekala da uzmem taj sivo-zeleni jer mi ovaj plavi totalno odudarao od cijelog namjestaja i boja u stanu user posted image

Onda smo kuci, ostavili to, pa malo izasli proset___ati, vratili se oko 9. Ja naravno opet masinu pustila, jutros rano jos jednu masinu pustila...valja to sve danas peglati user posted image  uspjela sam jutros da u kadu nakiselim i onaj paravan u kupatilu (nekakav je specifican materijal, pa ja njega s vremena na vrije napunim kadu malo, dodam domestos i odkiselim). Ma mice se, ostalo sad ovo pranje deka, jastuka, prekrivaca...peglanja do besvjesti user posted image
Popodne ovi dolaze po cilime da ih nose na pranje. Trebamo lijepo prebrisati jos podove, da ih uglancam user posted image  i usisati i da postavimo curici stazu, vratimo njenu fotelju i igracke na mjesto...

Mene jos uvijek bole svi misici, sva sam ukocena user posted image  

Finipex ti rece od doktora ocekujes komunikaciju, ako ti se ne svidja doktor lijepo promijenis. Pa valjda ces naci nekog po svom standardu. Samo ako ocekujes da ce ti doktor odgovarati na nebuloze koje si ti googlala umjesto da te vodi kroz trudnocu i stvarno stanje, onda si stvarno u zabludi. To ti ama bas nijedan ginekolog koji imalo drzi do sebe nece dopustiti. Da ti njega po cijeli dan smaras dijagnozama koje si sama sebi postavila i koje si iscitala na googlu tako sto si ukucala neke simptome i kliknula enter user posted image  a koje u krajnjoj liniji nemaju mozda apsolutno veze sa tvojom trudnocom. Opusti se bona malo, uzivaj u trudnoci. To je tako lijep period cak i kad si na mirovanju i na infuzijama, ovo ti govorim iz iskustva.

Ocekujem komunikaciju da mi se malo vise kaze. user posted image Pa ko je u sarajevu pricljiv? Dodjes, hajd lezi, ultrazvuk, snimi ti, i to je to. Ako sta ima kaze ti, ako sta nema, suti. Pa de reci mi koliko treba da se brinem, koliko ne treba. Sta kako gdje. Da budem odmah u toku. Uzme nalaze, pogleda, suti, napise svoj nalaz, kasnije procitas sve uredno, hvala Bogu. Pa daj.. Nisam ni znala koja sam sedmica dok mi nije rekla. user posted image Ne znam jel s eto moze gdje na ultrazvuku procitati.

Doduse muskim doktorima ne idem. Pomogucnosti da je zena a pricljiva iz sarajeva. ako zna ko.

E ja majke mi ne znam kod kakvih ti doktora ides user posted image  da nam napisem imena ginekologa kojima si isla koji su te tako tretirali. Iskreno ne znam sta sad pretjerano i ocekujes. Ja sam do sad milion puta napisala kako meni tece pregled kod mog doktora, ako je sve ok i ako su nalazi ko kod bebe, sta mi imamo elaborirati broj crvenih krvnih zrnaca, hgb ili zeljezo ili boju i ph urina ako je on koji je specijalista ginekologije strucan da nakon iscitavanja nalaza konstatuje da su nalazi odlicni. E sad bih ja trebala da kazem znate doktore, ovaj hgb je malo manji nego na proslom nalazu i sta to sad treba da znaci user posted image

Od svog doktora bi trebali da svaki put na nalazu dobijes gdje ti pise koja si sedmica. Na prvom pregledu se konstatuje jel trudnoca po zadnjoj menstruaciji ili po UZV-u, kasnije mozes i sama racunati. Na UZVu mozes sve procitati ali doktor bi trebao sve podatke da prekuca i da fino napise, mozes eventualno imati problema sa skracenicama ali to sve da objasniti (ja sam nekad u prvoj trudnoci na papiricu napisala sve skracenice i sta znace, taj papiric i dan danas imam u providnoj fascikli u kojoj nosim nalaze na pregled - tu su mi poslozene zudravstvena knjizica, 2 zadnja nalaza, kopije nalaza krvi, urina i cega vec sve ne i zaljepljen papiric)
Evo ti i skracenice da ne guglas bezveze
CRL - duzina bebe
AC- obim stomaka
HC - obim glave
FL - duzina butne kosti
HL - duzina nadlaktice
BDP - precnik glavice

Ima jos more skracenica ali to ti nije bas bitno, ovo su one koje se koriste na svakom pregledu tj trebalo bi da ti doktor svaki put premjeri bebu na ovaj nacin.

Sto se tice zenskih doktora tu ti ne mogu pomoci, ja idem iskljucivo kod muskih user posted image  pazljiviji, su njezniji i vise pricaju user posted image

Kod nje u nalazu pise sve sta je mjerila pise uredno, sve je znaic ok, nije stvar procitati kada prodje pregled, nego da mi se kaze, ili znas sta kaze za kicmu, eto vidjet cemo. user posted image Pa ja od necijeg vidjet cemo mogu osijedit. Citam sto je beba veca utice na kicmu. Kod ove..vidjet cemo. hocul mirovat ili ne. Jedino za taj polozaj da se ne saginjem, ne nosim tesko, itd. pretrgla se. A ton kakvim je rekla, kao da to vidja svaki dan.

moja nikad ne pise uredno vec tacne mjere...npr. BPD 17+0, FL 17+3, AC 17+2 i slicno...na taj nacin i vidis da li ti je beba npr dugonoga user posted image i otprilike softver procjeni kilazyu bebe ko meni prosli put cca 0.5 kg user posted image gleda stanje posteljice tj zrelost pa imas 0, I i II stepen... 0-ti je ok haman sve do 9 mjeseca, biljezi srcanu reakciju, polozaj bebe (prednjaci glava, zadak )... da li imas edeme, kolika ti je kilaza i pritisak...mene moja dr pri tome sveki put pita kako sam, imam li posebnih tegoba i svaki put ganja bebu i 45 minuta da snimi sve sto je zanima...npr prosli put je ganjala da snimi kosti glave, provjeri ima li rascjepa i slicno ...ako se pozalim na neki bol ili ischedak, pogledat ce i vaginalno i uzet bris..evo sad trebam uraditi KKS i urin pred kontrolu u cetvrtak a i to mogu kod njih pa oni salju u ne neku svoju laboratoriju

I kod mene je tako, udjem fino, pozdravim se sa doktorom, pita me kako se osjecam, jesam se naspavala, kako spavam, kakav je metabolizam - stolica, pregleda mi obje noge (napipa vene), izmjeri pritisak, izvagam se, onda on krene upisivati u karton sve pobrojano plus ako su bili nalazi, onda prodiskutujemo malo o nalazima o tome sta jedem, kako jedem, na sta trebam pripaziti, cega se cuvati (eventualno), pita me za iscjedak, imam li tegoba, boli li me sta, kako bebu osjecam... e onda ide pregled (prosli put se bas napatio dok je sve pohvatao beba bas bila nemirna). Posto su nalazi uredni svako drugi mjesec me salje da vadim komplet nalaze (KKS, DKS, i jos milion onih parametara, plus urin). Pregleda mi grlic jer na to moramo posebnu paznju da posvetimo. Predpostavljam da ce sad za 10 dana na pregledu da mi uzme i bris (tako je u prvoj trudnoci ako se sjecam). E onda kad zavrsi sa pregledom, lijepo sve opet popise, dimenzije bebe, protok kroz pupcanu, posteljicu... e onda dole na kraju nalaza napise kao napomenu, brusnica, reglan bedoxin (dok sam to imala mucnine) pa prenatal, magnezij, onda napise sta treba od nalaza da izvadim (tako da moja doktorica porodicne medicine ne mora plaho da se pati). Kaze mi sta trebam od hrane da forsiram (sta je u sezoni). Opet naglasi nedaj Boze necega da ga zovem na mobitel.Vidimo se za mjesec sljedeci put i baj baj user posted image  Elem, meni vise ni ne treba user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 251
5.5.2015 9:54:05   
rose

MAM ja sam u clarusu vec godinama...vodila mi prvu trudnocu, vodi sad i ovu...bas se lijepo osjecam kod amre..a btw. ona je i juvenilni ginekolog..sto znaci moza pregledati i nase curice...ja sam vec jednom vodila svoju S kad je pokupila neku infekciju, zena joj uzela bris i dala terapiju user posted image

gdje se nalazi? Koliko je komunikativna?

veoma komunikativna i fina a nalazi se na skenderiji kod nebodera gorenje

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 252
5.5.2015 9:55:01   
rose

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

jutro zene,
Ja uredno sve iscitah. Sta ste se napisale auuu...user posted image
Spremam se na hematologiju ici. Da vidimo kakvi su nam nalaziuser posted image pa mozda skoknem i do pijace da vidim ima li kakvih farmerica za trudnice da kupim i tako.

ma ja mozes ti landarat okolo user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 253
5.5.2015 9:59:15   
rose

i da vam pravo kazem, ako dr kaze da je sve u redu. Ne pada mi na pamet da uporedjujem mjere i googlam. To sam prije radila i bukvalno sebe dovodila do ludila.
Oni su strucni i znaju i sigurna sam da ne bise rekli da je sve ok ako nije. Jer eto desi mi se i da ne bi ok pa mi rekose. Tako da ja fino samo pitam je li sve ok, ona prica uporedo, evo malog srca, svo jedne, druge, trece, cetvrte komore...hahah ma reci je li ok, kaze sve ok i ja mirna. Sebi sam obecala da ne slusam i ne citam nista pored pregleda jer samo tako mogu ostati mirna

da..meni je ovo zapravo treca trudnoca...prva je bila anembrionalna...i amra je odmah rekla ovo nije dobro, kiretaza,,,kasnije i divanovicu odem na drugo misljenje i on potvrdi...i bude kiretaza...e kad sam drugi put ostala trudna samo sam gledala njeno lice i trazila neku reakciju...kad mi je pustila da cujem srce, svanulo mi user posted image treci put nisam odmah cula srce al mi je rekla da je ok i pokazala zametak user posted image

Neposredna veza do poruke: 254
5.5.2015 10:04:27   
Carobno jutro

jutro zene,
Spremam se na hematologiju ici. Da vidimo kakvi su nam nalaziuser posted image pa mozda skoknem i do pijace da vidim ima li kakvih farmerica za trudnice da kupim i tako.

ma ja mozes ti landarat okolo user posted image

user posted image
user posted image user posted image odoh polako...javim se sa hematologije...moderni su imaju wi fiuser posted image je li ovo toplo vani ili mi se ciniuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 255
5.5.2015 10:06:19   
rose
toplo je...najavili su vuisoke tem danas...obuci se slojevito lako je skinuti se

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 256
5.5.2015 10:16:39   
maksi
Jutro user posted image

Vi se site ispisale ja tek ustalauser posted image

Bas je fino i toplo ali ja ne mogu maknuti bole me prepone i cjela unutrasnjost nogu u nedelju sam cjeli dan precucala i upalil mi se misici,kad hocu da ribam cuceci. Tako da danas odmaram.

Toplo je bas,i juce je bilo ja sa kontrole kada sam isla sva sam bila mokra,kako ce biti u julu user posted image

Mene i alergija slomi ali sta se moze,valja mi trpiti.

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 257
5.5.2015 10:27:41   
ziel

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: ziel

E umalo da zaboravim, da se prijavim. 2 11 nam je ocekivani termin poroda.user posted image

mi smo znaci u nekoliko dana razlike :) meni je predvidjeni termin 19.11. ali eto nikad se ne zna hoce li ranije krenuti user posted image

Kako mi je drago i lijepo vidjeti koliko jos ima trudnica sa terminima poslije mene,a doskoro sam bila zadnja na spisku user posted image

Ja sam znala da mi je pocetkom novembra ali nisam znala datum. Eto juce mi izmjerise tacnu sedmicu i ocekivani termin. Danas sam 14+1.Kad se sjetim na prvoj kontroli bila 5ta sedmica. Kontam Boze dragi valja izgurati jos 35. A prolijece sad pa sad. Ova mi trudnoca prolaziu neznanju user posted image Dok sse okrenem porodit cu se

Ma zimske bebe su najbolje user posted image  ja sam u zadnje vrijeme ko zena u klimaksu, samo se znojim, jos ova sparina i omorina, ostanem cesto bez daha, alergija me da prostite sjeba a provjerila sam i sa doktorom, ne bi smjela nista piti (nije jos nista dokazano ni da utice ni da ne utice na plod pa ako mogu bolje da izguram nego da se kasnije kajem).

Zimske bebe su zakon, taman prodjes one prve kontrole, vakcine, patronaznu sestru...taman lijepo i bwebica poraste, ustabilite dojenje-jelo, i mozete na proljece skitati. Mi sa ljetnim bebama dok sve to izguramo eto kisa i zime pa cekaj proljece i da dijete prohoda user posted image
Posto je meni muz najavio aBd bude se zivo i zdravo i trece dijete user posted image  moram steliti opet zimsku bebu user posted image user posted image user posted image

Imas pravo, nisam do sad o tome ni razmisljala user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 258
5.5.2015 10:33:11   
Finepex
@lieto me da se ne citiramo. user posted image

Evo jedan nalaz od nje

:

blablabla osim sto imaju one sifre, da ne pisem sada brojeve, ev.. pocinjem.. bez uvoda..pelxux ch.pravilno ispunjavaju mozdane komore, 3 4 uredna, te aquedectus uredni, doctus venosus i tricuspid uredni, da ne nabrajam, trbusni zid ocuvanog konriuniteta, zeludac i mokracni mjehur se prikazuju, extremiteti uredni, dinamika ploda b, ..o.

Sta je th: valjda terapija

pregnital 1X1

i to sve u 15-20 minuta ( +- presvlacenje)user posted image

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 259
5.5.2015 10:33:27   
ziel
Zene je li ima neka od vas pregradu endometrija? Meni je to dr. ustanovila na prvom pregledu kada je potvrdila trudnocu i kaze mi ako se ne smanji u toku sirenja maternice beba mi mogla biti u karlicnom polozaju, pa mozda se porodim na carski... Ne razmisljam previse o tome, necu da sama sebi dizem tenzije, uvijek gledam pozitivno i bice kako je odredjeno... Ako je neka od vas imala to pa kako se na kraju porodila? Carski ili prirodno?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 260
5.5.2015 10:34:45   
Finepex

Zene je li ima neka od vas pregradu endometrija? Meni je to dr. ustanovila na prvom pregledu kada je potvrdila trudnocu i kaze mi ako se ne smanji u toku sirenja maternice beba mi mogla biti u karlicnom polozaju, pa mozda se porodim na carski... Ne razmisljam previse o tome, necu da sama sebi dizem tenzije, uvijek gledam pozitivno i bice kako je odredjeno... Ako je neka od vas imala to pa kako se na kraju porodila? Carski ili prirodno?

Uh jel to ona pregrada? Ne sikiraj, bitno da je dijete zdravo hvala Bogu.

< Poruku je uredio Finepex -- 5.5.2015 10:35:03 >

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 261
5.5.2015 10:37:49   
memsi
Pozdrav zenice,
Vidim raspolozenje na nivou cim se ovako aktivno na forumu.Ja sa radovima prezadovoljna,a i zavrsili sve sto smo planirali.Devastirala sam se ali se i isplatilo.LTM vidim i kod tebe teklo sve po planu i programu,svaka cast.Sad slijedi odmor do sledeceg vikenda pa nastavak radova ponovo.Svim terminusama ugodan ostatak trudnoce i sto laganiji porodi.Ja na kontrolu ponovo u sledecu srijedu,tada cu biti 30 sedmica,valjda sad svako 2 sedmice do 36,barem mi sestrica tako kaze.Beba lupka,vrti se ma nikako da se namjestim navece kad legnem.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 262
5.5.2015 10:38:02   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: mala curica

Kod mene se do 8 mjeseca predpostavljalo sta je.Djecak ili djevojcica.......jos u Austriji.
Sta ti sa 18 sedmica ocekujes tacan odgovor.....nigdje veze.
Nisu tako losi ljekari u Sarajevu.Previse googlas i previse ocekujes.
Pcelice radi li jos Branka Samek na Ilidzi ?Ona je nekada bila moja dok,pa sam presla kod rahmetli Bice(njegova smrt me jako pogodila) bio mi je jako dugo doktor.

Branka jeu penziji. Ja sam kod nje isla na kontrole. Nije mi trudnoce vodila jer sam isla u drzavnu ali ovako sam kod nje bila. Sad je umijesto nje Azra Karic, imajos Selma Sikiric Hrustanovic i Enis Hasanovic

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 263
5.5.2015 10:42:39   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: memsi

Pozdrav zenice,
Vidim raspolozenje na nivou cim se ovako aktivno na forumu.Ja sa radovima prezadovoljna,a i zavrsili sve sto smo planirali.Devastirala sam se ali se i isplatilo.LTM vidim i kod tebe teklo sve po planu i programu,svaka cast.Sad slijedi odmor do sledeceg vikenda pa nastavak radova ponovo.Svim terminusama ugodan ostatak trudnoce i sto laganiji porodi.Ja na kontrolu ponovo u sledecu srijedu,tada cu biti 30 sedmica,valjda sad svako 2 sedmice do 36,barem mi sestrica tako kaze.Beba lupka,vrti se ma nikako da se namjestim navece kad legnem.

Ja sve cekam da se ti javis (mozda si se i javila ali ja ne upratih). Svaka cast user posted image  samo nek ide po planu i programu. Jos nas i vrijeme sluzi, sve sto se opere osusi se jako brzo.
Sto kazes devastirala sam i planiram i danas da se devastiram maksimalno user posted image  ali bar znam da sam sve sto sam planirala zavrsila (cak i vise od toga jer uvijek ima nesto sto je uletilo neplanski). Sutra idemo po curicu, bas smo je pozelili mada je njoj lijepo kod bake i dede, uziva, hodaju, igraju se user posted image  ali kod nas kuca pusta bez nje. Za vikend cemo ako nas vrijeme posluzi na neki izlet ili cemo u najgoroj varijanti trknuti malo do vrela bosne ili u pionirsku, da malo porodicno odmorimo.

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 264
5.5.2015 10:45:15   
*pcelica*

E umalo da zaboravim, da se prijavim. 2 11 nam je ocekivani termin poroda.user posted image

nesto se raznjezim kad vidim ove termine u novembru...mojoj S bio termin 7.11...rodila se 13.11., dva dana pred moj rodjendan user posted image

Znas kako je mm drago. On isto rodjen u novembruUvijek je bio ljubomoran jer starijacurica je rodjena osam dana poslije mog rodjendana. I njemu je etonesto bila zelja da ima dijete rodjeno kadje injemu rodjendan user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 265
5.5.2015 10:50:19   
*pcelica*

jutro zene,

Jesili ti u Sa. KOd koje si doktorice. Ja babu vodim gore. Prije je bio kod dr Ibricevic sad je kod Meline. Sve sam ih upoznala s njim user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 266
5.5.2015 10:50:28   
LieToMe RR

Evo jedan nalaz od nje

:

blablabla osim sto imaju one sifre, da ne pisem sada brojeve, ev.. pocinjem.. bez uvoda..pelxux ch.pravilno ispunjavaju mozdane komore, 3 4 uredna, te aquedectus uredni, doctus venosus i tricuspid uredni, da ne nabrajam, trbusni zid ocuvanog konriuniteta, zeludac i mokracni mjehur se prikazuju, extremiteti uredni, dinamika ploda b, ..o.

pregnital 1X1

Pa dobro nece ti sad pisati esej ili ljubavno pismo user posted image

Meni moj doktor napise gore na vrhu nalaza ime prezime, datum pregleda, sedmicu trudnoce, kilazu, pritisak, urin, edemi,uterus opise 
E onda ide sljedeci pasus gdje opisuje tok uzv-a, sa detaljnim opisom ploda, protok kroz pupcanu vrpcu, srcani intervali, cerviks, zrelost posteljice, biometrija ploda, morfologija ploda, protoci... bla bla

Na kraju je terapija (to je th) i na kraju nalazi sta vadim

Kod njega je nalaz na A4 formatu i bude solidno popunjen ali nije bitan kvantitet nego kvalitet. On u tih 10ak recenica napise sve sto treba, elaborira 25 minuta pregleda.

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 267
5.5.2015 10:56:39   
ziel

nesto se raznjezim kad vidim ove termine u novembru...mojoj S bio termin 7.11...rodila se 13.11., dva dana pred moj rodjendan user posted image

Znas kako je mm drago. On isto rodjen u novembruUvijek je bio ljubomoran jer starijacurica je rodjena osam dana poslije mog rodjendana. I njemu je etonesto bila zelja da ima dijete rodjeno kadje injemu rodjendan user posted image

A u mom slucaju godisnjica braka 21.11. a termin 19.11. user posted image mozda se i poklopi

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 268
5.5.2015 10:56:51   
Finepex

Evo jedan nalaz od nje

:

pregnital 1X1

Pa dobro nece ti sad pisati esej ili ljubavno pismo user posted image

Meni moj doktor napise gore na vrhu nalaza ime prezime, datum pregleda, sedmicu trudnoce, kilazu, pritisak, urin, edemi,uterus opise 
E onda ide sljedeci pasus gdje opisuje tok uzv-a, sa detaljnim opisom ploda, protok kroz pupcanu vrpcu, srcani intervali, cerviks, zrelost posteljice, biometrija ploda, morfologija ploda, protoci... bla bla

Na kraju je terapija (to je th) i na kraju nalazi sta vadim

Kod njega je nalaz na A4 formatu i bude solidno popunjen ali nije bitan kvantitet nego kvalitet. On u tih 10ak recenica napise sve sto treba, elaborira 25 minuta pregleda.

I kod mene imaju otkucaji srca, i kod nje se mjeri kilaza i pritisak, ali ono znas kako ti je kad ti legnes, ima ona ekran ispred sebe a i ti ispred sebe, i ti fakticki lezis i gledas bebu, mogla je na neki nacin tokom pregleda da kaze eh ovo je to i to, ovo je to i to, nego sve procitas na "ruzicastom" papiru. I onda na osnovu pojmova guglas na internetu sta je sta.

Meni jos nije ni pogledala vaginu, ono sta druge rekose da gledaju. Samo legnes, uzme onaj sto se snima, i to je to. nne pise uopste komentarisanje nalaza, krv, stitna, nista, urin, nista, kako je vidjela rekla je da su dobri nalazi.

Jest na pcoetku, prvi put rekla da se ne debljam.user posted image Da pazim da ne unosim slatko da dijete ne fasuje dijabetes.

Neposredna veza do poruke: 269
5.5.2015 10:57:26   
rose

ma ja sam kontala nastimat da drugo bude u maju ...kad je mm rodjendan..al ovo nas iznenadilo..hoce ono u augustu da se rodi user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 270
5.5.2015 10:59:10   
ziel

Sta znam, nisam to prije ni cula da postoji... Nije dr. izgledala zabrinuto dok mi je objasnjavala sta je to , cak kaze: svaka 4. zena to ima, tako da te to ne brine, ako se dese 2-3 spontana pobacaja onda se radi hirusko uklanjanje te pregrade... Pa sad ne znam sta mislim, prekosutra punim 12 nedjelja, za sad bez problema, kasnije sta ce biti... Da li ce beba imati dovoljno prostora za normalan rast , to je jedino sto me brine...

< Poruku je uredio ziel -- 5.5.2015 11:05:49 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 271
5.5.2015 11:00:18   
LieToMe RR

ma ja sam kontala nastimat da drugo bude u maju ...kad je mm rodjendan..al ovo nas iznenadilo..hoce ono u augustu da se rodi user posted image

Muz ti Bik u horoskopu user posted image  nama je sve u maju, i moj rodjendan i godisnjica ali djeca nijedno nece biti. jedno januar jedno august user posted image  do duse ni muz nije u maju ali eto sve nam je u maju, sve moguce godisnjice, kumin rodjendan, godisnjica od mojih od njegovih user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 272
5.5.2015 11:08:02   
Finepex

Sta znam, nisam to prije ni cula da postoji... Nije dr. izgledala zabrinuto dok mi je objasnjavala sta je to , cak kaze: svaka 4. zena to ima, tako da te to ne brine, ako se dese 2-3 spontana pobacaja onda se radi hirusko uklanjanje te pregrade... Pa sad ne znam sta mislim, prekosutra punim 12 nedjelja, za sad bez problema, kasnije sta ce biti... Da li ce beba imati dovoljno prostora za normalan rast , to je jedino sto me brine...

nemoj samo citati internet, meni je receno da mi je polozaj "nizak" i da pazim da nebi izgubila dijete. Al kako je to receno, kao da je to najnormalnija stvar. Druga stvar sto sam ja bila budala pa svasta se nacitala. Gore se iztraumirala citajuci. Nemoj puno citati, uzivaj, opusteno.

jel ti dala sta da pijes? Imali nesta da se maternica prosiri, da se to smanji? user posted image

Ono sto je meni receno da se tako ne brinem za dijete, koliko bi se trebala birnuti za sebe, jer su djeca otporna, znaci nisu onako "nejaka" koliko mi mislimo da jesu.

Evo npr, sta sam se ja nacitala, da ne smijem kada odem u wc (da izvines kada je velika nuzda) da se nesmijem naprezati.

< Poruku je uredio Finepex -- 5.5.2015 11:10:36 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 273
5.5.2015 11:11:38   
rose

Muz ti Bik u horoskopu user posted image  nama je sve u maju, i moj rodjendan i godisnjica ali djeca nijedno nece biti. jedno januar jedno august user posted image  do duse ni muz nije u maju ali eto sve nam je u maju, sve moguce godisnjice, kumin rodjendan, godisnjica od mojih od njegovih user posted image

da, njemu rodjendan 16 maja...a ja tada aBd ulazim u III tromjesecje user posted image . Ja sam rodjena u Novembru i S u novembru a godisnjica nam u julu user posted image e poklapaju nam se godisinjice roditelja u januaru ...moji 9 a njegovi 19 user posted image

Neposredna veza do poruke: 274
5.5.2015 11:15:52   
maksi
Ja nesto imam osjecaj da cu ovu bebu roditi na bratov rodjendan 29 jula,bilo bi super.
Inace ja sam u februaru,mladji sin u martu,muz u julu i stariji sin u julu. Imacu ih troje ako Bog da u julu

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

dojenje i pušenje
Merylin

Da li ste pušile cigare dok ste dojile svoje bebane (mame koje su pušile i prije trudnoće)

Da, kao i prije trudnoće (36%)

Ne, u potpunosti sam prestala pušiti (38%)

Smanjila sam pušenje (8%)

Samo ponekad zapalim, uz kafu itd. (18%)

Broj svih glasova: 131

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *