|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
30.4.2015 9:08:19   
mala curica
Jutro zene......jutro specijalisti......
Skolioza da se izlijeci?user posted image

Kako ste spavale?
Ja ustajala u wc i ispratila mm na posao,vratim se leci i sanjam jako cudan san.Neke osobe bas ne bitne ........
I kod nas je lijep dan,jzcer nisam setala ali danas cu.
Jedva cekam da idemo po krevetac.user posted image
Sra cu danas praviti stvarno nemam ideju

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1276
30.4.2015 9:10:43   
mala curica

IZVORNA PORUKA: alman

bujrum na maslenjak evo sva kuca mirise, sveki bila vrijedna pa napravila dok nevjesta spava user posted image al sta cu kad mi se da user posted image

Mmmmmmmm ,kako bi mogla maslenjaka.Pozlatile joj se ruke.user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1277
30.4.2015 9:11:08   
ziel

IZVORNA PORUKA: mala curica

IZVORNA PORUKA: ziel

U Bosni je dosta jeftinije.....user posted image

ponekad je dobro zivjeti u Bosni haha,,,, a ostatak vremena od ono ponekad bas i nije dobro user posted image

Pa u pravu si nazalost,prije bih rekla dobro je doci i kupiti sta ti treba.Iskreno kupovala sam ali ruku na srce sve isto a kvalitet ni blizu.

sve lazni originali, od odjece do namjestaja, znam to vrlo dobro, nisam do sad zivjela u inostranstvu ali vidim stvari kod prijatelja koji tamo zive, bas se prepoznaju u masi user posted image ali eto sta cemo, ja licno trenutno i ne bih isla van, jer sam za sad u solidnoj finansijskoj situaciji ali ako dodje do problema, Njemacka prima zdravstvene radnike , to je jedini spas user posted image

Nisam ni ja planirala ostaviti posao,stan i doci ovamo.Ali mm ovdje zivi od malih nogu i tako da,on da dosje u Bosnu nema sanse.Cijeli zivot mu je ovdje,a i ne zna najbolje nas jezik.Zaljubih se ja i spakova prnje i put pod noge user posted image
I ovdje isto primaju dosta med radika(ja sam Fizioterapeut)......

dok pisem moja cura pravi nepravilne oblike od maminog stomaka......udara sa svih strana.user posted image

:) sigurno je osjecaj divan kad osjetis pokrete hihi... a i ne vracaj se u BIH niposto, za djecu je tamo buducnost, ovdje nemaju nade da ce biti neko i nesto, mislim desava se ali rijetko, i to samo djeca koja imaju roditelje jake kao pozadinu. ja sam babica :D ali ne radim bas taj posao, nego posao obicne med. sestre u jednoj ambulanti :)

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1278
30.4.2015 9:11:12   
alman

IZVORNA PORUKA: rose

hajmo zene na vedrije teme user posted image

ma eto ja se vratila...danas na poslu, sutra aBd kod svekijevaca na produzeni vikend ...pa je i to neka promjena

juce su mi tako zglobovi bili oteceni valjda od silnog sjedenja i duge voznje...ja sam mislila da mi se ponavlja scenario iz 2010-e...ali jutros gledam stanje je mnogo bolje nakon budjenja...da potraje ovako aBd bar do 8 mjeseca user posted image

znaci stigla si, mala se obradovala mogu misliti,user posted image
i ja sam mislila da ce mi jucer od hodanja nateci noge, al jos uvijek mi ne oticu ni ruke ni noge, jos nosim prstenja, a sa malim nisam mogla nista da stavim na prste jer su mi bili ko kiflice user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1279
30.4.2015 9:16:12   
LieToMe RR
Nisi ti vec neko drugi jest ali ne bi me vise nista cudilo.

I ne prica se odvje o jednom te istom terstu nego o 3-4 totalno razlicita testa. NN i dable, pa triple pa tejk onda amnio. Mozda im je cilj isti ali u principu to su sve razlicite tehnike odredjivanja stepena mogucnosti za oboljevanje ploda od neke nasljedne/genetske bolesti ili poremecaja.

Ja ti fino rekoh da dabl na dipu bude pouzdan, uradis triple bude nepouzad, sto da bude neka greska u formularu, sto u sedmici u kojoj se radi...sto da im reagensi ne valjaju...sto da aparat moze da pokaze neku gresku, odstupanje... znaci vezano je za dva razlicita testa koji se rade na istoj klinici gdje su se za jedan ocito izbirikali a za drugi jos nisu. S obzirom da je triple privatno skup (ja sam ga prije 3 godine platila oko 200 KM) trudnice nemaju para da ga rade privatno pa ga ipak urade na dipu i onda bude los. Mene je moj ginekolog prvi put upozorio na tu mogucnost ukoliko odem na dip da radim triple da budem svjesna da ce rezultat mozda biti los zbog svega nabrojanog, ja sam tad u tom trenutku odlucila da cu rahat dati tih 200Km kako bih sebe, muza, porodicu postedila tih "lazno negativnih nalaza".

Znaci milion i jedan faktor utice na to sve. Niko nije rekao da su dabl i triple 100% pouzdani, nego se zna tacan postotak/procenat statisticke pouzdanosti. Ko imalo zna o statistici u sali ce reci da je to "tacan zbir netacnih podataka" o cemu sam upravo govorila, statistika nece pogrijesiti, dace konacnu cifru ali nacin na koji se doslo do te cifre moze biti aljkav sto zbog nestrucnosti ginekologa koji nije dobro izmjerio nuhalni nabor, sto zbog netacnosti sedmice u koj se radi NN i dabl test, pa opet reagensi, opet ljudski faktor...

Amnio, za razliku od toga uvijek daje skoro pa 100% tacne rezultate (geneticari vole da kazu da je pouzdanost amnio oko 99%), ali nije ni amnio svetac, ne moze odrediti sve genetske poremecaje. Tako da ne vidim stvarno razlog da se upustamo u dalju raspravu zasto se neko odlucio na neki korak jer ti ne znas sta sve trudnice prolaze samim cinom saznanja da moraju na amnio. Ne preporucuje amnio doktor tek tako, eto njemu cejf pa ce te slat na amnio, nego ako je trudnica u nekim srednjim godinama, ako je muz stariji od 40 godina, ako skupa imaju zbir godina preko 70, ako u porodici vec ima nekih genetskih poremecaja ili bolesti, ako je trudnica vec imala trudnocu u kojoj je rodila dijete sa nekim od poremecaja...
IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Finipex stvarno se vidi da u neke stvari nisi upucena i da lupas na pamet i da ne citas forum dovoljno pazljivo (pa se ti sad ljuti do mile volje i nek opet bude prica vaka sam naka sam user posted image )
Amnio se ne ponavlja. Rose ju je radila dva puta jer je drugi put trudna (logicno). Radi se jednom u trudnoci i dovoljno je i to. Na siguran i bezbolan nacin analizira se sve sto se moze analizirati i 99% je tacna sto se tice statistike za sve vrste nasljednih i hromozomskih bolesti i poremecaja. Znaci ne ponavlja se nikakva procedura.

Ono o cemu ti pricas da se ponavljalo ja sam vec stranicama dobrano ispred objasnila. Dabl se radi na DIP-u i bude dosta pouzdan (kad imaju reagensa), obicno doktor preporuci trudnicama i triple, koji se ne mora ako je dabl dobar medjutim, kod nas na DIP-u jos uvijek ne rade taj triple dobro i zna biti losiji nalaz da ne kazem katastrofalan u odnosu na dabl (triple bi fakticki trebao u neku ruku da "potvrdi" dabl) pa se onda trudnice istraumiraju pa idu opet raditi triple privatno a ove "malo starije" odu direkt na amnio jer nema potrebe da prolaze sve procedure jer ce ti testovi vrlo vjerovatno biti losiji zbog starosne dobi trudnice i zbira godina trudnice i partnera pa doktor odmah preporuci amnio da rijesi sve nedoumice.

I moj ti je savjet ne guglaj dijagnoze i nalaze, imas svog doktora za to. Jos narocito ako su ti stranice poput wikipedije gdje svako moze nesto da ukuca, bas ces imati svasta za procitati user posted image

Jutro zene, vidim aktivno bilo sinoc user posted image
Ja na poslu ez juzul, jos danas juupppiiiiiiii i onda radna akcija user posted image

Bas me zanima s kim sam ja to tebe gasulila pada bude "opet", kao sto rekoh, nisu price iz moje glave, zene su pisale svoja iskustva. zasto bi lagale?

Nije mi jasno kako jedan te isti test moze imati toliko razlicite rezultate . Zar nam to ne govori da test nije pouzdan?

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 1280
30.4.2015 9:16:56   
mala curica
Ziel ti mi trebas da me malo prosvijetlis user posted image
Hvala Bogu pa imas posao.Moja sestra je med sestra i radi na produzenje ugovora u drzavnoj ustanovi.
Sada joj je istekao ugovor od godinu dana i pestala je raditi.Tako ne radi par mjeseci i vrate je.Svaki put isto.

Pa jos malo i ti ces ako Bog da osjetiti slatke pokrete user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1281
30.4.2015 9:19:16   
ziel

Za svaku sumnju na neki rizik postoji amnio,to nikada,bas nilada nije pogrisilo

Dok sam zivjela u Bosni imala sam komsinicu koja je imala sina,kao beba pa do punoljetnosti nio mogao rukama,nogama,nike imao govor,znaci cijeli svoj zivot u krevetcu je bio i u kolicima.Majka je placala mnoge operacije u stranim drzavama,nista mi nijr pomoglo.Znaci 24 sata je bila samo oko njega,kupa ga,hrani,gleda tudzu djecu koja idu u vrtic,osnovnu,srednju......a njen sin?Sjedi i place sto se njeno dijete pati a pomoci mu ne moze.
Ovdje imam prijateljicu,jako dobru i jako velikod i toplog srca u 6 mjesecu je morala da rodi bas zbog deformacija.

Iz toga razloga se suosjecam sa svim tim majkama,zenama ......ne treba pametovati i stavljati sol na ranu.

slazem se sa tobom...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1282
30.4.2015 9:22:19   
LieToMe RR
E sad malo relaksirajuce teme user posted image
ja jedva cekam kraj radnog vremena pa daidemo u skitnju (valjda nece kisa padati) da prosetam nove tene user posted image

Dragi juce kupio repromaterijal...opet jutros monolog pred spemanje na posao..."samo tebi moze pasti na pamet da ovaj vikend krecis" user posted image a ja se pravo radujem, isto malo dijete, to mi je ono najveci projekat do poroda, da sredim sve, prebrisem... pa da onda krenemo laganini sa lijepim i finim radovima.

Ja nisam imala problem sa oticanjem ni u prvoj trudnoci, u ovoj malo vise sjedim na poslu ali trudim se da ustanem bar svako sat i odem ako nista do wc-a. Mada su mi prva i ova trudnoca totalno razlicite, totalno razliciti periodi. Nadam se samo da necu pocet naticati nekad u junu pa da moram u japankama na posao user posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1283
30.4.2015 9:29:00   
rose

bujrum na maslenjak evo sva kuca mirise, sveki bila vrijedna pa napravila dok nevjesta spava user posted image al sta cu kad mi se da user posted image

i moja sveki tako kad je kod mene....ustane ranije jer S ode njoj pa je probudi user posted image pa onda ona kafu napravi dok snaha otvori oci par sati kasnije user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1284
30.4.2015 9:30:59   
rose

hajmo zene na vedrije teme user posted image

ma eto ja se vratila...danas na poslu, sutra aBd kod svekijevaca na produzeni vikend ...pa je i to neka promjena

juce su mi tako zglobovi bili oteceni valjda od silnog sjedenja i duge voznje...ja sam mislila da mi se ponavlja scenario iz 2010-e...ali jutros gledam stanje je mnogo bolje nakon budjenja...da potraje ovako aBd bar do 8 mjeseca user posted image

znaci stigla si, mala se obradovala mogu misliti,user posted image
i ja sam mislila da ce mi jucer od hodanja nateci noge, al jos uvijek mi ne oticu ni ruke ni noge, jos nosim prstenja, a sa malim nisam mogla nista da stavim na prste jer su mi bili ko kiflice user posted image

i ja jos nosim prstenje...meni su najveci problem noge i bas se bojim jer mi je prosla trudnoca pracena otiocanjem i visokim pritiskom ostavila dozivotni problem...sad se bojim da se ne pogorsa...valjda nece user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1285
30.4.2015 9:31:43   
ziel

Hvala Bogu pa imas posao.Moja sestra je med sestra i radi na produzenje ugovora u drzavnoj ustanovi.
Sada joj je istekao ugovor od godinu dana i pestala je raditi.Tako ne radi par mjeseci i vrate je.Svaki put isto.

sto se tice ugovora , draga, moram te razocarati, u domu zdravlja gdje ja radim ima 5 doktora kojima se prekidaju ugovori stalno, mislim potpisu na 3 mj. pa 6 mj. pa prekid, pa tako sve, nepravda a dom zdravlja ne moze bez njih, a sta se to desava , zasto ih muce tako nemam pojma, ne mogu sebi ljudi obezbjediti ni stambeno pitanje, dici veci kredit i sl. ja sam hvala Bogu vec 5 god. u ovom poslu, "upala" sam nekako kako su i mnogi, da sad ne pricam o tome i ostala, nisam imala prekida... znas kako je to u BIH sad politika vodeca za sve

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1286
30.4.2015 9:38:37   
LieToMe RR
jel se ti to zalis ili hvalis user posted image

i moja sveki tako kad je kod mene....ustane ranije jer S ode njoj pa je probudi user posted image pa onda ona kafu napravi dok snaha otvori oci par sati kasnije user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1287
30.4.2015 9:39:34   
mala curica

sto se tice ugovora , draga, moram te razocarati, u domu zdravlja gdje ja radim ima 5 doktora kojima se prekidaju ugovori stalno, mislim potpisu na 3 mj. pa 6 mj. pa prekid, pa tako sve, nepravda a dom zdravlja ne moze bez njih, a sta se to desava , zasto ih muce tako nemam pojma, ne mogu sebi ljudi obezbjediti ni stambeno pitanje, dici veci kredit i sl. ja sam hvala Bogu vec 5 god. u ovom poslu, "upala" sam nekako kako su i mnogi, da sad ne pricam o tome i ostala, nisam imala prekida... znas kako je to u BIH sad politika vodeca za sve

Da,to prekidanje ugovora i produzavanje mi nije jasnom.Ja dok sam radila u Bosni tacnije u jednom termalnom ljecilistu,prvu godinu su mi produzavali ugovor svako tei mjeseca(kao neki zakon bio).U medzuvremenu nisam prekidala rad.
Evo moj rodjak(od tetke sin) je Neurohirurg i njemu se na 1-2 produzava ugovor s tim da jenon i prof. u srednjoj skoli.
Mozda je to neka budzetska taktika u prekidaju i produzavanju.
A logicno da jedan DZ ne moze bez ljekara......

< Poruku je uredio mala curica -- 30.4.2015 9:42:23 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1288
30.4.2015 9:39:39   
anitaa
Lijepo se provedite za praznik, mi idemo kod svekrve, prošli put kad smo bili vratih se pravo dobra i odmorna, pa se zezam - meni za sreću malo treba, šta bi da sad odem u NY, vratila bi se poluluda od sreće (ovo na konto moje, inače, velike ljubavi prema putovanjima) ali nemam pojma kako i zašto zaštopalo kako rodih curicu..i taman sam počela ponovo gledati malo dalje destinacije pred ovu trudnoću, ali neka - od prečeg ima preče...pozdrav...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1289
30.4.2015 9:43:43   
ziel

Da,to prekidanje ugovora i produzavanje mi nije jasnom.Ja dok sam radila u Bosni tacnije u jednom termalnom ljecilistu,prvu godinu su mi produzavali ugovor svako tei mjeseca(kao neki zakon bio).U medzuvremenu nisam prekidala rad.
Evo moj rodjak(od tetke sin) je Neurohirurg i njemu se na 1-2 produzava ugovor s tim da jenon i prof. u srednjoj skoli.
Mozda je to neka budzetska taktika u prekidaju i produzavanju.
A logicno da jesam DZ ne moze bez ljekara......

u Tuzlanskom kantonu trenutno je na snazi onaj rezim, 2 god. bez prekida a onda ZA STALNO ,
ali cini mi se da i to pocinju da krse, ko ce ti znati user posted image
meni je npr. bilo 2 ugovora po 6 mj. nakon toga na godinu dana pa onda ZA STALNO...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1290
30.4.2015 9:46:57   
ernadanada
Jutro dame 😊 ja bih zamolila da mi neko sto pre odgovori na moje pitanje.osma sam sedmica trudnoce,svaki put kada idem u toalet za malu nuzdu imam jake bolove u dnu stomaka,pogotovo noci.ne znam sta bi to moglo da bude i dali je alarmantno da se ide doktoru.urin je bistar i ne pece me samo imam taj tupi bol i uvojek po malo idem.i ne tako puno cesto.

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1291
30.4.2015 9:47:21   
alman

ma hvalim, ziva i zdrava bila i kuhala jos puno godina user posted image i unucad cuvala kad treba user posted image neka nana

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

Neposredna veza do poruke: 1292
30.4.2015 9:48:09   
mala curica
Tj na odredzeno i neodredzeno.
Ja njima nista ne vjerujem i to neodredzeno-za stalno oni olahko shvataju i dijele otkaze.
Hajde i donekle u zdravstvu je ok,ali kada poglesam trgovine,sitne privatnike stvarno je zalosno sta rade
Kao uveli kazne za radnika ako radi na crno(mislim skidanje s biroa i neka novcana kazna) i kazna zanvlasnika.
Pa kako ce jadan covjek raditi regularno ako poslodavac ne zeli da prijavi,primoran je na crno.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1293
30.4.2015 9:50:12   
mala curica

IZVORNA PORUKA: ernadanada

Jutro dame 😊 ja bih zamolila da mi neko sto pre odgovori na moje pitanje.osma sam sedmica trudnoce,svaki put kada idem u toalet za malu nuzdu imam jake bolove u dnu stomaka,pogotovo noci.ne znam sta bi to moglo da bude i dali je alarmantno da se ide doktoru.urin je bistar i ne pece me samo imam taj tupi bol i uvojek po malo idem.i ne tako puno cesto.

Samo sto vise odmaraj i lezi,bit ce to sve ok user posted image

(odgovor članu ernadanada)
Neposredna veza do poruke: 1294
30.4.2015 9:53:34   
ziel

Tj na odredzeno i neodredzeno.
Ja njima nista ne vjerujem i to neodredzeno-za stalno oni olahko shvataju i dijele otkaze.
Hajde i donekle u zdravstvu je ok,ali kada poglesam trgovine,sitne privatnike stvarno je zalosno sta rade
Kao uveli kazne za radnika ako radi na crno(mislim skidanje s biroa i neka novcana kazna) i kazna zanvlasnika.
Pa kako ce jadan covjek raditi regularno ako poslodavac ne zeli da prijavi,primoran je na crno.

da, to na odredjeno ili neodredjeno.
a nazalost zalosno je ovo sto rade ljudima, jos dugo cemo gledati tu nepravdu ali sta mozemo mi pojedinci user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1295
30.4.2015 9:54:35   
ziel

jesi li skoro bila na pregledu?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1296
30.4.2015 9:54:37   
LieToMe RR
user posted image user posted image za sve svekije koje kuhaju dobro i nista im nije mrsko... i za mame naravno user posted image

ma hvalim, ziva i zdrava bila i kuhala jos puno godina user posted image i unucad cuvala kad treba user posted image neka nana

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1297
30.4.2015 10:02:23   
ernadanada
Da 23 sam bil na ultrazvuku vaginalnom i sve je bilo ok.bebino srce je kucalo.

Neposredna veza do poruke: 1298
30.4.2015 10:08:31   
Finepex

Da 23 sam bil na ultrazvuku vaginalnom i sve je bilo ok.bebino srce je kucalo.

bas fino :) jelda cudan je osjecaj kada cujes srce user posted image

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

Neposredna veza do poruke: 1299
30.4.2015 10:10:16   
Carobno jutro
Jutro dame,

Meni dosao nalaz od amniouser posted image user posted image sve je ok hvala Bogu (kad vec pricate o tome)
Nije me bilo jer nisam bila kod kuce, citala sam vas s moba a mrsko mi kucati s njega, nabosti nikako ne moguuser posted image

Vidim u Leene srceko kucauser posted image . Leeno buduca majko troje djeceuser posted image vidim rodjendani su super prosli. Mala je bila preslatkauser posted image

Kratko cu se osvnuti na temu o kojoj ste pricale jer mene direktno pogadja. Ovo je moja cetvrta trudnoca. Sada sam najduze dogurala, da li cu do kraja doci, sam Bog zna. U prvoj sam ostala trudna sa cetvorkama (slovom i brojem) , naravno otislo poslije milion komplikacija. Ubrzo ostajem trudna i drugi put i tada blizanci. Brzo ode jedan plod ali ostane drugi sa kojim guarm nekako. I dodjemo na mjerenje nuhalnog. Sok, panika, nevjerica, 10 mm izmjeren. E sad zamislite sta se tu sve desava. Svi sigurni da je dijete bolesno. Uopste ne predlazu ni da guram do amnio, jedan uvazeni dr nas mi kaze da sumnja na Turnerov sindrom, drugi dr koji nisu znali za sumnje isto kazu...srce kuca i dalje. U mene agonija. Medjutim dok sam se ja odlucivala da li da rodim dijete koje nije zdravo u ovakvoj drzavi, spontani se desi sam. Patologija potvrdi dijagnozu. Onda milion nalaza zbog cega je doslo do toga. Niko nam nije bolestan u porodici itd itd. Da skratim. Ne d''o Bog nijednoj jedinoj zeni na ovoj planeti, kao niti mom najgorem neprijatleju da se nadje u toj situaciji pa da mora odlucivati sta i kako dalje. Bol se ne moze mjeriti. Trauma ostaje za cijeli zivot. Vjerujte osjetim tu bol i danas. Treca trudnoca, srce nije ni prokucalo.E ova ide i evo i nalaz od amnio dobar.
Vi ne znate moju srecu kada se ujutro probudim i vidim stomak ispred sebeuser posted image .

Zato finepex molim te, ne pricaj o necemu sta nisi dozivjela. Nemas to pravo. Ljuti se koliko zelis. Radi sta god zelis. Ja ti zelim od srca zdravo i zivo dijete da se rodi. SKolioza nije kraj svijeta. I ti zivis sa tim ali sto neko rece ima milion stvari gori od toga. Misljenja tudja postujem ali ne dozvoljam da mi neko kakze kako si mogla..ne znas tu bol...
BTS ovo nije bilo kratko uopsteuser posted image

Rose, je li se mala obradovala mamiuser posted image

LTM, jesi li nasla boje koje ti odgovaraju? Mi cemo onaj tamo vikend kreciti..jedva cekamuser posted image

Mala curice, vidim da si bila na kontroli i da je sve superuser posted image

ostalo nisam pohvatala, izvinite, citala sam puno stranicauser posted image user posted image

< Poruku je uredio Carobno jutro -- 30.4.2015 10:13:47 >

Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *