Finepex
|
IZVORNA PORUKA: pandica Svaka čast, istog sam mišljenja. Dok nisam bila trudna i ja sam pričala kako bi ja uradila sve moguće analize, dok nisam ostala u drugom stanju. Prvi put kad sam čula srce maleno znala sam da šta god bilo ne bi mogla odlučiti da se ugasi jedan maleni život. Što kažeš ionako su sve ove analize predpostavke i iskreno znam već za jedan slučaj da su rekli ženi da je dijete sa poremećajem, a rodila je potpuno zdravo dijete. Kako god ga je Bog dragi stvorio ima razloga zasto je to tako i po meni dijete treba da zivi. Iskreno sam misljenja da danas i doktori malo pretjeruju. Meni moj ginekolog osim nuhalnog nabora nista nije trazio da radim. Kaze ako je nuhalni ok bice i ovo ostalo ako Bog da. Na tome smo sve zavrisli i iskreno drago mi je. Sta bi dobila i da sam uradila neku od analiza i da su mi rekli da nije ok, samo bi se ubijala čitavu trudnocu. A s druge strane, koliko djece se rodi zdravo, pa iz nekog razloga oboli naknadno, sta bi trebala onda u tom slučaju... Al eto hvala Bogu imamo svi izbor i onaj ko zeli nek radi, ko ne nek ne radi... Bitno je da sve bude nasa odluka IZVORNA PORUKA: Finepex Samo da napisem za one koje misle da su konekakvi dable, triple i slicni testovi takoooo vazni, da ne govorim aminocinteza kako se zove kada te posalju da ti s iglom probodu kroz stomak do bebine krvi, ili te vode kako se zove. Da li biste vi zaista ocistili dijete ili to dijete manje voljele kada bi vam rekli da dijete nece biti ok. Ustvari kada skotnas ni ti testovi pogotovo dable, triple nisu 100% sigurni. Tebi ce doci neko i reci eh 60% bolesno, 40% zdravo. Sta ti procenti kazu? Zbog 10% neko ce ubiti dijete? Jeste li vi svjesni da doktorima nije cilj da se radjaju bolesna djeca, iako nisu 100% sigurni.Hej, to dijete nije mrtvo, tto je dijete zivo.. da Allah sacuva. I hajde sve na stranu, zasto se sikirati dodatnim stresovima hocel biti ovako ili onako? Pa pogledajte zdrave zene, koliko ih je rodilo dijete s mahanom? Jel zdravlje neka sigurnost? NIJE! zato drage zene, pamet u glavu. Ja nisam radila ni tourch test jer ga vec dva mjeseca nema na dipu, a sad da ja kesiram 200KM da me testiraju na "polne bolesti" ili konekakve polne infekcije..allahimanet. Nalazi su dobro, hvala Allahu, ostalo, biti ce kako Allah odredi. Ja sam sretna. Sve je to , za moj pojam uzimanje novca. I opet pitam, one koje smatraju da su ti neki testovi tako bitni, da li bi vi zaista svoje dijete ubili jer bi se rodilo s mahanom? Da li bi ubili dijete na osnovu "statistickih nalaza" koji nisu 100% sigurni? Djeca su blagodat. Hvala. I to sto kazes, nnuhalni razvoj, valjda nesta mjeri, debljinu, i gleda se kost nosa, ako je to ok, 90% ginekologa ce reci da je ostalo ok. Medjutim, ti imas slucajeva gdje ni nuhalni,nevalja, pa ipak dijete bude zivo i zdravo bez ikakvog sindroma. Znaci sve to sta oni kazu, su pretpostavke. Meni je nepojmljivo da neko ocisti dijete, znaci dijete koje je zivo, da ga prvo ubiju pa ociste. Pa ni ne uspavaju te. Valja trpit dok te strugaju s nozevima od (figurativno 20-50cm) a ti..deri se. nedo Bog nikome. Treba zahvaliti Allahu. Doviti Allahu. dova majke se ne odbija. Ako Bog da da svi imamo zdravu djecu. Medjutim, dodatno stresiranje moze promijeniti dnk zdravog djeteta. Stres je onaj koji moze napraviti vise stete nego neki x hromosom koji nosi neki sindrom, ili bolest u sebi. Ono sta mene cudi, jeste toliko hodanje, i sikiracije tokom trudnoce. Ako su nalazi ok, sve ce biti ok. Sama pomisao na proces aminocinteze..pozlije ti. Pa covjece jesi li vidjela kolika je igla. To boli. Zene pricaju da uzas boli. Mislis da te uspavaju? Ne smijes se trznuti.
< Poruku je uredio Finepex -- 29.4.2015 15:26:17 >