Finepex
|
IZVORNA PORUKA: mala curica Za svaku sumnju na neki rizik postoji amnio,to nikada,bas nilada nije pogrisilo Dok sam zivjela u Bosni imala sam komsinicu koja je imala sina,kao beba pa do punoljetnosti nio mogao rukama,nogama,nike imao govor,znaci cijeli svoj zivot u krevetcu je bio i u kolicima.Majka je placala mnoge operacije u stranim drzavama,nista mi nijr pomoglo.Znaci 24 sata je bila samo oko njega,kupa ga,hrani,gleda tudzu djecu koja idu u vrtic,osnovnu,srednju......a njen sin?Sjedi i place sto se njeno dijete pati a pomoci mu ne moze. Ovdje imam prijateljicu,jako dobru i jako velikod i toplog srca u 6 mjesecu je morala da rodi bas zbog deformacija. Iz toga razloga se suosjecam sa svim tim majkama,zenama ......ne treba pametovati i stavljati sol na ranu. Shvatam, saosjecam, nisam krme. Znam da nije sala gledati dijete koje je bolesno. Da nam se Allah smiluje svima. Znam koliko je moja mama plakal zbog mene, i mojih dijagnoza. Pa kada smo odlucili operaciju, znas sta su rekli 50:50 da cu ustat na noge. Idemo do kraja. Danas sam pokretna, hvala Allahu, sretna. Mozda ne mogu trcati maraton, sklekove niti trbusnjake, mozda mi je ogranicenje 2kg da nosim, ali ljudi zivot je uzivanje. Ima ljudi gori od mene. Trba biti zahvalan. Moji starci imaju komsije, ljudi su gluhi, ali ne skroz, znaci ono pricaju ali slabo cuju pa se moras derati, zeni su pricali da ce joj se roditi dijete haman "strasilo", vjerovala ili ne da joj je dijete zdravo. Od oba roditelja gluhonjema. Kada zvoini telefon ona se javlja, ona prica, svaku funkciju ona obavlja, ona im je fakticki sluh, vid, vodja.