|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-April
28.4.2015 9:00:31   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: alman

Psiholog27...04.05 user posted image
Marien...13.05 user posted image
Scarlet...17.05 user posted image
No idea...25.05 user posted image

Pinkie pie...04.06. user posted image
Bella...08.06. user posted image
Alldi.. 10.06.
Seashells... 12.06. user posted image
Alman...29.06 user posted image
Mala curica...30.06. user posted image

Sabiinaa...01.07.user posted image
Mybaby...03.07.
Lala88...20.07. user posted image
Adano...22.07. user posted image
Memsi ...22.07. user posted image
Anitaa...30.07. user posted image

Maksi....06.08.user posted image
Rose...14.08. user posted image
Pandica ...15.08. user posted image
Mastalica...15.08.
Meri1983...17.08. user posted image
Putujuca...18.08. user posted image
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8.
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09. user posted image
Pcelica Maja5.... 15.09.
Carobno Jutro ....20.09. user posted image
Ninuska ...23.09. user posted image

Aidana ...06.10.
Finepex..13.10.
Blue moon ... 22. 10.
Amiina ....24.10.

Leena .....14.12.

Mogu li i ja upasti tu negdje :) U 11. sam sedmici,
ocekivani termin je 19.11.
jucer sam bila na kontroli, bebac mice rukicama i nogicama,
pre-pre-preslatkooo user posted image
polovinom maja idemo na fetalni skrining user posted image
i da napomenem, ovo mi je prva trudnoca, jako sam uzbudjena
za mjesec dana punim 24 god.

Naravno dobro nam dosla,zelim ti urednu i skolsku trudnocu user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1051
28.4.2015 9:03:30   
ninuska
zieldobrodosla user posted image .
MAM Bas me nasmija. Vjerovatno spavas na ledjima user posted image . Jos uvijek mogu spavati hB. Nadam se da ce tako i ostati. Imacemo vremena za neprospavane noci. Jesi ono ti pravila mantije user posted image . Kakve su ispale?

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1052
28.4.2015 9:07:25   
M.A.M.
Sto je najgore spavam na desnoj ili lijevoj strani,nemogu nikako na ledjima user posted image
Nisam ih jos pravila,sinoc mi bila namjera al napravih burek,al slikacu kad napravim user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1053
28.4.2015 9:12:35   
mala curica
Dobro jutro i od mene.
Valovi kao sto neko sponemu unistit ce me,cijelu noc mi kosa mokra i potkosulja.A hrkanje.......hrcem k'o konj user posted image
Mm nekada pobjegne u dnevnu,a nekada i ne zeli pokusavati u spavacoj sobi zaspati.
Kaze da hrcem kao da me neko davi,a sto je najgore i mene to probudi i znam da hrcem.Nikada prije nisam hrkala .
Sta cu mu ja ......nije mu lahko user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1054
28.4.2015 9:21:59   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: mala curica

Dobro jutro i od mene.
Valovi kao sto neko sponemu unistit ce me,cijelu noc mi kosa mokra i potkosulja.A hrkanje.......hrcem k'o konj user posted image
Mm nekada pobjegne u dnevnu,a nekada i ne zeli pokusavati u spavacoj sobi zaspati.
Kaze da hrcem kao da me neko davi,a sto je najgore i mene to probudi i znam da hrcem.Nikada prije nisam hrkala .
Sta cu mu ja ......nije mu lahko user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
ja sam se sve mami smijala kad nju uhvati val jer joj je tek poceo klimaks,sad vidim kako je,kad me uvati sve bi sa sebe zgulilauser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1055
28.4.2015 9:31:15   
mala curica
Smijala sam si i ja svojoj na te valove i smetalo mi njeno hrkanje ....cccc

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1056
28.4.2015 9:46:06   
maksi
Jutroooo okruglice,
Mene glava boli da sam iz spavace presla u dnevnu sobu i opet legla. Tacno sam primjetila da mi ove promjene vremena ne odgovaraju.

Nova clanice dobro dosla

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1057
28.4.2015 9:49:12   
LieToMe RR
Mojoj je za koji dan ravno 2 godine i 4 mjeseca (sto bi rekli najgori neki period). Ona je strasno vezana za njega, to je strasno... kad sam pocela raditi poslije porodiljskog i mi sa posla zajedno, ona se njemu regularno zatrci, siri rukice, mene nije ni konstatovala user posted image Meni to nikad niej smetalo ni sekunde jer sam ja jako vezana za svog oca, mada sa mamom imam taj neki opusteniji odnos, ali tata mi je kao maloj uvijek bio zakletva i to totalno razumijem i kuzim taj njihov odnos i srce mi je ko kuca kad ih vidim kako se igraju, cice, smiju se... Njemu nista nije mrsko kad je ona u pitanju. Preuzeo je u mojoj trudnoci skoro svu brigu oko nje, kupa je, nahrani navece, dok sam se borila sa mucninama i povracanjem izvodio ju je vani da se ja malo odmorim... Njih dvoje imaju svoje rituale, mene kad vidi u kupatilu zna da je pranje kose i mislim da se cujemo do prizemlja...regularno pocne vriskom hajde pa pa user posted image , On je njoj zakletva. Toliko da je covjek bio na voltarenima user posted image polomi mu i kicmu i sve. Sa svima regularno hoda i za rukicu samo njega kad vidi to je odma uzmi, nosaj, mazi user posted image

Medjutim, unazad par sedmica, mama je pocela da igra vaznu ulogu user posted image ali i to je samo kad njega nema user posted image Juce smo imali scenu, htjela je ko po obicaju nesto sto nije za igru i nakon mog monologa ode ona njemu i govori tati, tati...daaaajjjjj user posted image sreca pa nas dvoje imamo usaglasene stavove. Ono klasicno djecije, nece mama pa ce tata 100%, samo kod nas toga nema, mada ona uvijek iznova pokusa da vidi hoce li proci user posted image Jutros je recimo njega konstavala na vratima, ni pusa ni zagrljaj nista... ja sam recimo ispracena uz glasnu vrisku i plac.

Nema jos uvijek nekih naznaka za ljubomoru nadam se da cemo te sitne bolesti prevazici u letu kad se beba rodi. Ukljucicemo je u presvlacenje, kupanje u sve moguce aktivnosti oko bebe da se ne bi osjecala zapostavljenom. Nema ona neku komunikaciju sa pupom i bebom izuzev kad obucem majicu sa aplikacijom onda se zaleti mazi pupu, govori bejbi bejbi user posted image i jedino sto stvarno trci sa svom mogucom hranom da hrani pupu user posted image

Koliko je tvojoj malenoj? Kako vi u toj nekoj komunikaciji pripremate malenu za drugu bebu u kuci?
IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro zene,

almanan odmori danas malo. Ako mozes odspavati.
Vidim da je kisa padala, a malu poslah u platnenim tenama. Ukljucila i.masinu,,pa valjda se osusi danas user posted image .
LieToMe koliko je tvojoj curici? I moja je vise vezana za oca, ali meni ne smeta user posted image . Nek ga malo smara. Mada, on dosta radi tako da opet ja vise uskocim.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1058
28.4.2015 9:53:40   
bejbibi
Hello zenice gdje ste...pitanje za duple mame...jel se nakon vakcine odmah stavljaju.obloge hladne..danas smo primili onu drugu dozu.protiv hepB..... Rekla je da nece dobit temp samo obloge da stavljam al ne sjecam se jel odmah idu...
Vi ste mi ovdke.puno aktivnije pa moram pitati

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1059
28.4.2015 9:53:56   
LieToMe RR
sto se tice valova i vrucine user posted image ja da mogu ja bih svoju kozu sa sebe zgulila. Meni na poslu nekad bude neugodno, ja u majicici kratki rukav dok kolege sjede normalno u kosuljama dugih rukava, jos ja otvorim prozore, stalno nesto otvaramo user posted image diskretno zatvorim prozor kad vidim da kolega oblaci sako user posted image

Neposredna veza do poruke: 1060
28.4.2015 9:55:52   
LieToMe RR
Mi smo te oblogice stavljali cim bi dosli kuci, i to bi trajalo od prilike do pola sata dok ona to ne vi uredno sve povadila user posted image nikad joj nisam davala paracetamol preventivno. Sve vakcine smo prezivjeli bez ikakvih oticanja i temepraturica i primili ih na vrijeme.

Ako dopusta, stavljaj joj oblogice od stajace vode (vidila sam naknadno da si napisala hladne, nama je pedijatrica govorila od stajace vode), nece odmoci sigurno.
IZVORNA PORUKA: bejbibi

Hello zenice gdje ste...pitanje za duple mame...jel se nakon vakcine odmah stavljaju.obloge hladne..danas smo primili onu drugu dozu.protiv hepB..... Rekla je da nece dobit temp samo obloge da stavljam al ne sjecam se jel odmah idu...

< Poruku je uredio LieToMe -- 28.4.2015 9:57:04 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1061
28.4.2015 10:01:56   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Mi smo te oblogice stavljali onako reda radi, i to bi trajalo od prilike do pola sata dok ona to ne vi uredno sve povadila user posted image nikad joj nisam davala paracetamol preventivno. Sve vakcine smo prezivjeli bez ikakvih oticanja i temepraturica i primili ih na vrijeme.

Ako dopusta, stavljaj joj oblogice od stajace vode, nece odmoci sigurno.
IZVORNA PORUKA: bejbibi

Hvala draga...a trenutno spava pa mi je zao stavlhati, probudit ce se pa zato.pitam jel odmah idu.....ovo nam je prva kontrola bila i hB sve okuser posted image ...sorry sto pisem ovdje, tamo na bebama mi nema zenica a trebao hitan odguser posted image nastavljajte vi svoje....

Samo kratko da prokomentarisem ovaj tvoj prethodni.post o snalazenju sa dvoje... Moj M je malo bio.ljubomoram na pocetku,jer je jako vezan za mene pa dosla seka i sad nije u centru.paznje...bio gori od nje prvih sedmica al evo nakon mjesec fino se ponasa... Nju nikad nije dirao da he udari i sl al zato jest nas...sad on spava sa babom a nas dvije:).. Da ih ne budimo jer smo jos mali pa se hiljadu puta budimo...uglavnom ne brinite, ljubomora je normalna malo na.pocetku zato vam treba dodatna pomoc sa starijom djecom jer cete vi vit 100 % zauzete bebom...nek mama il sveki il neko treci budi blizu i pri ruci..eto,izvinjavam se na zachatavanje temeuser posted image

Ljubimo vas ja i A i cekamo vas na temi bebe :)) sretnoo

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 1062
28.4.2015 10:03:10   
rose
obloge odma od stajace vode...mi smo primali sve do 6 mjeseca a tu smo porimili sa 9...kasnije smo stali...ove nakon hep b sam obavezno davala paracetamol jer ju je znalo boliti

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1063
28.4.2015 10:20:20   
LieToMe RR
Ma nema na cemu, evo rece ti i rose oblogice ti njoj i dok spava...samo stajacu vodu nemoj onu ledenu sa cesme.
Ma sto se tice ljubomore nadam se da ce biti na mene user posted image ja sam svog bracu pravo pazila kad se rodio, ime mu dala, bas sam bila cool starija sestra. Znam da je mama uvijek pricala kako nikad nije imala problema s nama. Dobro znali smo se mi kao veci dobro potuci ali to je sve djecije.

Imacu ja pomoc u kuci, nije to belaj, mama i sveki ce uskakati, uskakale su i kad sam nju rodila. Samo mislim da tu ne treba ni puno uskakanja jer to onda nije normalna situacija, dijet eosjeti da je nesto drugacije pa mu mozda zasmeta to nesto drugacije u njenoj nekoj svakodnevnoj rutini. pricam napamet... prilagodjavam se datoj situaciji vrlo brzo, tako da ne razmisljam unaprijed opste o tome kako ce i sta ce biti kad se beba rodi. Do tad imamo puno divnih trenutaka, krecenje user posted image , njen prelazak u veci krevet, more...pa onda cu jedan duzi period biti na godisnjem i sa njom sama, uzivacemo nas dvije u svakom trenutku aBd.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1064
28.4.2015 10:28:48   
rose
ja sam u apoteci kupila one mreyaste elasticne zavoje, sto se navuku...pa stavim oblogicu i navucem to da cuva...tako joj ne spadne niti je nesto zulja

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1065
28.4.2015 10:37:55   
bejbibi
Rose super,hvala na savjetu,bas sam kontala tako da joj stavimuser posted image ..onda cu gazu jednu nakvasiti i stavit..imam prokuhanu vodu vec pa sam stim..???

Lie to me hvala i tebi na brzinskom odgovoruuser posted image

A ne brini snaci cete se...a kako god da okrenes starije ce biti ljubomorno i shvatit ce da nije vise isto...meni je mama bila sedam dana pa je ona oko njega deverala,tipa hranjenje,wc,oblacenje,a vecinom je bio.kod mene..pa ga mm vani vodio u igraone itd...uglavnom taj prvi njesec je najtezi( meni bii) mala beba zahtjeva punu paznju pogotovo kad dojis..onda prvih sedam dana strasno.me grudi bolile,plakala san..pa mi je bas pomoglo sto.mi je mama bila oko M... Jer je meni sama ta bol veliku nervozu nabijala..zato kazem da trebate pomoc barem tih sedam dana... Sad je vec sve lakse..bebu na memi a drugo na soljiuser posted image nema sta,mi zene smo.svestrane fakat..dvije ruke a deset stvari odjednomuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1066
28.4.2015 11:13:34   
*nur*
Ziel kad kažeš fetalni skrining je li mislis na nuhalni nabor? I ja sam na samom početku pa nisam baš upoznata sa tim svim?

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1067
28.4.2015 11:19:16   
ziel

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ziel kad kažeš fetalni skrining je li mislis na nuhalni nabor? I ja sam na samom početku pa nisam baš upoznata sa tim svim?

pa vjeruj da i meni doktorica nista spec. nije rekla, samo mi je preporucila fetalni skrining i rekla u kojem vremenskom periodu je najbolje da ga uradim, nije mi objasnila, ja sam malo cackala na netu i nasla da se na tom fetalnom skriningu oko 13. nedjelje gleda nuhalni nabor, rad srca, nosna kost, ne znam sta jos :D

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1068
28.4.2015 11:22:10   
ziel
M.A.M
[/quote]

Naravno dobro nam dosla,zelim ti urednu i skolsku trudnocu user posted image
[/quote]

hvala puno :) mene brinu ovi kg. vec sam dobila 3 kg, a tek 11 nedjelja user posted image a bas sam smanjila hapanje... iznenadila me je vaga...

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1069
28.4.2015 11:23:23   
*nur*
pa to je vjerovatno to, jer nuhalni nabor se baš pregledava u toj sedmici. Samo neko možda zove nako , neko nako.Hajd valjda će se javiti neka iskusnijauser posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1070
28.4.2015 11:25:31   
*nur*
Mai ja sam smanjila unos hrane, ne jedem grickalice slako sasvim malo i to samo poneka bas kada bi prahne, ali se osjecam strasno naduto.

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1071
28.4.2015 11:44:48   
LieToMe RR
postoje dva fetalna screeninga koja su jako bitna. Taj prvi kad se gleda nuhalni nabor, nosna kost, srce... protok kroz pupcanu vrpcu (to se gleda i na svakom pregledu) ali ovo prvo pobrojano se koristi za dozuble test (vadjenje krvi i odredjivanje rizicnosti skupine na dva sindroma - vec je bilo price o ovome pa se vratite unazad da sene ponavljam).

Drugi bitan fetalni total screening organa radi se izmedju 20 i 24 nedjelje trudnoce kada se temeljito pregledaju bebini mozak, srce, bubrezi, zeludac, nogice, rukice...sve se detaljno pregleda, prebroji, konstatuje da se razvija kako treba ili se konstatuju neke urodjene mane. Takodjer se opet provjeravaju svi protoci, pokreti bebe...

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: *nur*

pa vjeruj da i meni doktorica nista spec. nije rekla, samo mi je preporucila fetalni skrining i rekla u kojem vremenskom periodu je najbolje da ga uradim, nije mi objasnila, ja sam malo cackala na netu i nasla da se na tom fetalnom skriningu oko 13. nedjelje gleda nuhalni nabor, rad srca, nosna kost, ne znam sta jos :D

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1072
28.4.2015 11:45:51   
pinkie pie
Pozz trudnicama,s obzirom da sam i ja morala raditi fetalni skrining,znam ponešto o tome...u sklopu fetalnog skrininga se mjeri debljina nuhalnog nabora,to se sve radi ultrazvukom,nije bolno,vidiš bebu fino,uživaš,povedi muža obavezno jer je baš lijep doživljaj,doduše ja sam bila pod strepnjom,ali hvala Bogu sve je bilo dobro,znači nije bolno,i sve se tu vidi,bilo kakve ne daj Bože anomalije...to uglavnom rade trudnice iznad 35 godina,zbog isključivanja mogućnosti Down sindroma,ja sam radila u 12 sedmici...nadam se da sam pomogla user posted image

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1073
28.4.2015 11:51:03   
pinkie pie
A ja sam samo radila taj prvi u 12-toj nedjelji (vadila sam i krv)..i bilo je hB u redu,tako da nisam htjela raditi taj drugi,rekla sam sebi sve je u Božijim rukama,i ne daj Bože da bude šta isto bi mi bilo,ne bih prekidala trudnoću...a sve se vidi i na običnom ultrazvuku,dobro se pregleda srce (4 komore),nogice,rukice,mozak...samo eto oni zaradjuju na nama,pa sad sve šalju da se to radi,i stare i mlade trudnice..opustite se,mislite pozitivno i molite dragog Boga da se bude u redu user posted image

< Poruku je uredio pinkie pie -- 28.4.2015 11:52:23 >

Princeza 2003 :)
Još jedna princeza 2008 :)
Princa očekujemo 4.06.2015 :)

(odgovor članu pinkie pie)
Neposredna veza do poruke: 1074
28.4.2015 11:59:05   
LieToMe RR
Pinkie pie ti brkas total fetal screening organa izmedju 20 i 24 sedmice sa triple testom (koji se radi do 18 nedjelje) kad se isto vadi krv. I to veze nema sa starosti trudnice. Nuhalni nabor i ovaj drugi screening organa nemaju veze sa starosti trudnice nego svaki bolji ginekolog ce ga uraditi u okviru redovnog pregleda. Meni je moj ginekolog i u prvoj i u drugoj trudnoci radio ovaj screening organa, nema veze sa mojim godinama (za koji dan cu napuniti 32 godine, ne spadam ni u kakvu rizicnu skupinu, nemamo ni suprug ni ja nikakvih nasljednih bolesti hB) jednostavno to se radi i nije nista lose, cak sta vise pozeljno je.

Triple i amnio nisu obavezujuce ali ginekolozi vole da upozore i skrenu paznju da imas pravo i na to, da postoji kao opcija. Hoces li neces li to je iskljucivo tvgoj izbor. Ja sam u prvoj radila triple, nisam amnio. Nije me doktor tjerao jednostavno sam eto htjela. U ovoj sam radila samo double koji je bio odlican, preskocila sam triple. Tako smo odlucili suprug i ja.

(odgovor članu pinkie pie)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *