rose
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe mene ovo podsjetilo na onu staru narodnu: Ne znas timati kako je dijete roditi Jebi ga eto mi sa vec jednim djetetom i drugim haman koje je izaslo ne znamo kako se rade fetalni screeninzi, kad, gdje, sta, kako... Svaki malo ozbiljniji i bolji doktor ce to sve raditi u sklopu normalnog pregleda i nece od trudnice "uzimati pare". Mene u prvoj trudnoci Divke posjeo ispred sebe i rekao uputnice i na dip i vadi nalaze da mu je stalo da uzme pare i da proda neke ljekove slao bi me u neke "svoje" klinike i laboratorije i ne bi mi svaki put trudio jesti voce, jesti povrce, nikakve tablete ni sumece... naravno prenatal i folna u to ne ubrajam Ali eto, sta ja znam, meni je ovo drugo dijete, more biti da nisam u toku sa novim tehnologijama IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: LieToMe Ja ti fino rekoh da moj ginekolog to radi u okviru regularnog pregleda trudnice, znaci ne placa se nista extra, svaki put mi pregleda grlic, svaki put provjeri protoke kroz pupcanu, svaki put je vaganje, mjerenja pritiska, analiza nalaza od proslog puta (ako ih je bilo), opce stanje trudnice, svaki put mi pregleda noge, provjeri vene... moj ginekolog je old school i jako je temeljit Takodjer pregled u 12toj sedmici radi se vaginalnim uzv jer je preciznije i svi ti prvi pregledi se rade vaginalnim uzvom sve dok se naravno moze. Cak i kasnije se grlic pregleda vaginalnom sondom. Iskusni ginekolog zna kako grlic pregleda i mjeri vaginalnim uzvom. Ne raspravlja mi se stvarno s tobom, to sto tvoj ginekolog nesto naplacuje sto moj radi regularno nije ni do mene ni do tebe nego do ginekologa. Ja samo lijepo objasnih postupak i sta i kako. To sto kod nas svi nesto vide kroz pare na zapadu je standard, obaveza. IZVORNA PORUKA: pinkie pie Ja sam radila fetalni skrining u 12 sedmici,valjda znam :)....a nisam htjela raditi 4D,to se radi kasnije,a to što doktori preporučuju svima,to je glupost najveća po meni,to je samo izvlacenje para,a pogotovo kao što kažeš da se radi amniocenteza,to uopšte nije bezopasan postupak i imam u porodici doktorica koje su bile trudne u nekim poznim godinama koje to nisu radile,znači,šta ćemo sa ženama koje nemaju 200 KM za to sve,a opet hvala Bogu radjaju zdravu djecu i nisu vidjele ginekologa?...Svako ima pravo na odluku,i nema svako para za to,a ipak želi djecu i hB bude u sve u redu,kažem sve je u Božijim rukama. hehe evo i mene upalilo ono da ona zna jer je radila..a mi kao nismo zenu dezinformise...evo iznad link gdje je fino objasnjen fetalni skrining 11 do 14 sedmice i meni moja dr svaki pregled pogleda protoke, srce, mozak, kicmu, svaki put broji prstice ..i ne koristi 4d za to da i mene moja poslal na gak ya amnio..rekla kojeg dr da trayim a mi napise uputnicu i nista ne platih a opet u Tz kod pinki mozda rade odjednom nuhalni i double test...cim vade krv...ja ne ynam u kojoj semdici se radi double...nisam ga radila al sam radila riple u 16
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|