Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 17:22:31
Anoniman
ej, porodila sam se rodila sam curicu u ponedjeljak u 16:20, teska 3450 gr, duga 53 cm, danas smo izasle, super smo i naravno pisacu detalje ovo je samo da vam potvrdim vase sumnje, hvala sto ste mislile na mene
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 18:22:05
Ella_H
Sahara iskrene cestitke na maloj dami!!! Sve najbolje od mene...Ja vas sve pratim i cekam kad ce koja hehehe... Mnn i tebi zelim lagan porod i brz naravno...Ja sam u augustu tek a vec me strah neki hvata...Pusa svima kojima se blizi porod a i onima koji ce malo pricekati i da sve prodje ok... :)
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 20:51:43
Anoniman
Ljepota . Baš mi je drago da je sahara sa bebicom . Jedva čekam porođajnu priču. Eh sad, mnn na tebe je red , pa sonja, pa mustafica..... Samo hrabro trudnice .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 21:50:43
mnn
maleni me tako jako lupa..idem se otuširati i spavati jer sam koma...baš me sve boli od toga...a pritisak imam...uh pokušavam ne misliti o svemu ali ne mogu...baš sam napeta.jedva čekam dolazak malenoga...
enisa hvala na podršci puno mi to znači! javim novosti.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 22:07:49
HannaS
Mnn jel te beba bas lupa kao i do sad ili je drugcije?Kod mene slabo lupa,vise gura na sve strane,imam osjecaj da ce izletit kroz pupak Sad mi je skroz tesko,ne mogu ni sjedit kako treba,beba stalno gura a mene to nekako i boli i neugodan osjecaj.Izgleda da je ovoj mojoj bebari skroz tijesno.Jadan!Najbolje se osjecam kad lezim.Ne znam kako druge trudnice i da li je ovo normalno kod mene.Enisa-sara ti si vec prosla kroz ovo,pa mozda bi mogla pomoc Kod mene se to desava skoro pa citav dan.Aktivna beba .Navecer se smiri!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 22:31:40
Mala Selma
Drage moje... danas sam bila na redovnoj kontroli kod doktora na Kosevu...Uradio je UZ, sve je ok, CTG ok....plodna voda ok...beba okrenuta, spustenai doci ce na ovaj svijet vjerovatno prije termina Ljubi ga mama Rekao mi je da dodjem 12. opet na kontrolu, ali on mislim da je moguce do data da vec bude moj sin rodjen....mada ja mislim da samo dragi Bog zna kad ce se on roditi!!!!
Inace ja sam ok, setam i daljei danas sam bila 6 sati na nogama i sad osjecam posljedice . Hodala sam po novom BBI Centru i kupila svojoj bebi super izrackicu, Zeku!!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 22:32:09
Anoniman
mnn sad što više odmaraj i spavaj da imaš energije. Ja sam koma ova 2 dana, baš mogu spvati hB a ujutro kad mi zazvoni budilica..... najradije bih . HannaS i ja već osjetim da beba ima manje prostora al je aktivan i dalje poprilično, znam odskočiti sa stolice kad me gurne . Još se ja užasno malo krečem, gotovo nikako, katastrofa!! Morat ću onih zadnjih dana, aBd, stalno hodati. Kako si ti, je li sve pod kontrolom?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 22:57:27
mnn
HannaS imam baš osječaj da če mi iskočiti iz stomaka....maleni moj. rekao mi je ginekolog da ima mjesta...da nije stisnut...lupa na sve strane...sve jače i jače i zaboli me kad hodam...pa mi fali zraka...uh stalno nešto radim da mi bude bolje...ali kad ležim ili sjedim dugo padne mi tlak pa budem kao da me netko opalio po glavi....najbolje da stojim...
enisa_sara baš sam se otuširala pa mi je lakše...ali maleni baš lupa...evo ga opet..i pritišče mi donji dio ...kaže ginekolog da ču roditi prije termina ...pa čemo vidjeti... svaka tebi čast kad radiš...divim ti se. drži mi se.
moram opet početi šetati, rekla mi je jedna prijateljica da čučnjevi pomažu pri otvaranju...ako ne krene ja počinjem ....
kaže moja mama da beba ne mora biti mirna da krenu trudovi...da sam ja bila nemirna...sad mogu samo čekati.
Mama Selma ti imaš termin dan poslije mene, jedan dan...ali ja sam na redu...sahara je rodila sad ja slijedim... malo se šalim, samo da sve prodje uredu.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.4.2009 23:05:49
Anoniman
A ovaj moj mali dundolino je opet sjeo. Čitav dan osjetim pritisak dole i odmah znam kad sjeti. Isto kao da zna kad trebam na pregled i hop okrene se i sjedne . Samo na jednom UZV-u od početka trudnoće je bio u "ispravnom" položaju. Namazanko mali . Ma treba sve isprobati, ko zna za šta je nešto dobro pa i ti čučnjevi. Samo lagano, beba će doći kad bude spremna. A posao..... još 1,5 mjesec, tako sam planirala, ma brzo će i to proletiti, ovako ću više uživati kad ne budem radila . Za 15-tak dana počinjemo kuću raditi i jedva čekam, da sve spremim i očistim. Kako nam je mustafica, dokle li je ona sa radovima? Selmice sretno, super sad će nama još dvije bebice, ti i mnn .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 11:38:14
Sonja
haj drage sta mi radite evo ja dosla od dok. isla na kontrolu pa mi dala uputnicu za bolnicu ako se malom misicu bude izlazilo da sve bude spremno nije mi vala nista posebno rekla kontrola opet za 7 dana... eh nisam se nista udebljala od prosle sed. nego sam cak smrsala pola kile
danas sam primjetila da se puno teze krecem...jako brzo se umorim i noge mi oteknu u tabanima...neke vene iskoce...boze sacuvaj strasno izgleda... nisam znala da mogu vene izac po tabanima al eto tjesim se da nema jos puno do pa me to odrzava
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 11:56:36
mnn
drage moje trudnice...ja imam sve spremno za malenoga...a i za mene....samo čekamo trudove i krečemo...joj baš me to sve umara..jedva čekam da krene.nadam se da če se otvariti prognoza od ginekologa...baš bi bila sretna...jer jedva se držim...
Sonja znam ja kako noge zezaju...ali meni nisu ništa natekle u trudnoči...kako sam sretna zbog toga... ali sad če one po ljeti...
imamo nas dvije još malo...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 12:44:25
HannaS
Uh Sonja i ja se isto patim s nogama,nateknu i onda me bole od hodanja.A i te vene su mi se pojavile Jedva cekam da sve ovo prodje.Ovom mom malisi je izgleda skroz tijesno,stalno gura jadan,a mene to smori...bas imam osjecaj da bi izasao na pupak Evo nam i nase Sahare,navratila malo!Kako ste ti i bebica A i Nunichi nam navracala.Blago vama zene,vi ste sa svojim bebarama.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 12:54:17
mnn
sahara hvala ti što misliš na mene. odmaraj, poslije češ nam napisati porodjajnu priču. pusa malenoj princezi
Azra moja draga, kad krene javim ti odmah...
baš sam sva kao bačva...jedva čekam. susjede sam pripremila da znaju kad krene....mm se smije kaže pa ja ču te odvesti u rodilište...a ja njemu dok ti stigneš iz grada susjedi me odvedu... reica je najbolja..samo klima glavom...sve je njoj jasno.strašna je...
Sonja, HannaS uh sve ste tu blizu...ajde moramo to izdržati za malene bebice. sad če one uskoro...pa čemo i mi uživati u šetnji.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 12:56:16
Sonja
jest vala upravu si ma jasta je neg tjesno...jadnik mogu mislit koliko se skupio unutra ja imam nekad osjecaj kad on zapne da ce mi koza popucat na tom mjestu al eto nema jos puno...i ti si blizu
uh bas deveram ovih zadnji dana sa nogama... jos su me i grcevi poceli hvatat... neku noc sam toliko zajaukala da sam i tatu probudila u drugoj sobi.. kad uhvati nikako da prodje...a sto je najgore kad lezim ne mogu da dohvatim nogu od stomaka pa muza probudim da mi izmasira nogu u neka doba noci
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 13:02:15
Anoniman
A ja sam sam sebi šega, od kad sam na ovoj temi , a imam još 2 mjeseca . Danas sam ušla u 8-mi mjesec . Joj ne spominjite mi noge, meni po malo otiču već nekih 10-tak dana. Al mi je šega što mi desna noga otekne više od lijeve . Od danas uvodim šetnje Vilsonovim svaki dan poslije posla, ne ide ovo više ovako, samo sjedim, posao, auto, kuća.... baš se skoro nikako ne krečem. Sarči na role a mm i ja "tabanović-fijakerom" . Uvodim sama sebi sankcije . Sahara, samo ti odmaraj, biće vremena kad ćeš nam pisati porođajnu priču, mada je jedva čekam . mnn neka si se ti osigurala, što je sigurno, sigurno.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 13:03:40
HannaS
Joj Sonja dobra si.Ja ne mogu nista dohvatit od stomaka Kad trebam carape obuc,uh...ne ide ni na jednu stranu.Evo sad bas gledam svoje noge Natekle,veeelike ,debeleeee... o boze!Ne licim na sebe
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.4.2009 13:19:35
Sonja
ja neki dan kazem muzu de mi malo izmasiraj noge ( a tek sam dosla iz setnje ) i kad sam skinula carape kaze on meni uuuuu pa ti ko Big Foot i sad me stalno zeza da sam njegov cakani Big Foot
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.