Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 16:48:19
alman
IZVORNA PORUKA: Bella.88
Dan ženice,kako ste mi
ja završavam ručak i čekam malenog da se probudi,nešto produžio danas
mi juče gledali stanove...,u jednom se pronašli,baš onako kako smo zamišljali našu kuću znate onaj osećaj kad uđete negde i odmah se pronađete,ali treba dosta ulaganja tako da nam se ne isplati danas u 18h.idemo gledat još jedan,dosta je povoljan i funkcionalan,pa budemo videli jeli to to
ja i maleni smo bolje,on preksinoć i sinoć odspavao po par sati hvala Bogu zadnjih 15dana nije oka sklopio
araj sad uživaj
crnianđeo rano je još uvek,ne sekiraj se pričekaj još 2sedmice pa odi dr.,verovatno će sve biti dobro
super hvala Bogu nek mu je lakse nema nista gore nego kad ti je dijete bolesno, jos kad ne moze da spava, nervozno, ljuto bas se covjeku sazali, a i tebi nek je lakse sad se cuvajte
valjda vam se danas posreci u trazenju stana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 17:07:31
crniandjeo
drage moje hvala vam,puno mi je lakse sada.. da li je normalno da imam menstrualne grceve? Nisu bas cesti jave se ponekad,ne krvarim hvala Bogu samo sam malo krvarila na dan implantacije..U petak idem na pregled i nadam se da cu vidjeti moju mrvicu tad ce vec biti 5 sedmica.. :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 17:40:49
lala88
crniandjele ako ti dr nije rekao da dodjes sacekaj sledecu sedmicu da cujes i srce, a sto se tice bolova normalni su i ja sam ih imala to se maternica razvlaci pa te boli popij magnezij pomoce ti ili kupi buskopan i popoij. dobrodoslica novoj clanici
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 22:21:23
bejbibi
Vecer hanume prvo da cestitam novim mamicama,da su ima zive i zdrave bebice i brz oporavak :))... Imate i nove clanice vidim bas mi nedostaje chat sa vama do kasnih vecernjih sati ...roz vam je taj spisak Alman hehhe....bice cura mashallaa....
Kako ste mi drage moje??? Tamo na temi beba nismo bas aktivne al valjda zbog bebica pa ne stignemo :(( ja znam da sam slomljena nenaspavana....
Alman ti si me zamolila da pisem iskustvo sa dvoje djece, uh zeznuto je draga moja dobroooo se naspavaj, i sve vi.... Kad dodje beba gotovo je sa spavanjem.. Ja sam modra ispod ociju ...tako bih se voljela barem tri sata u komadu naspavat al nista....A doji svako sat,dva pa nista od spavanja a preko dana ne mogu od m zao.mi ga ostavit :(.... On nju ne dira al na mene ljut... Danas je dusa moja toliko plakao bez razloga,valhda mu se nakupilo ...uglavnom tesko na pocetku Bogami, a kako ce bit ne znam..... Pisat cu vam heheh....
Veceras sam bila pozvala babicu da dodje vidjet pupak jer sam juce vidjela krv i uplasila se... Al okupala je i ocistila i kaze mashalla sve ok
Eto toliko zasad,zove alarm mali
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 23:48:50
alman
bas mi je drago da si nam se javila, uletim ja malo i na vasu temu da vidim sta se tamo pise hajd nek je sad pupok uredu, mene je bas strah jer prosli put kod malog otpao cetvrti dan tako da kad smo dosli kuci ja to nisam ni vidjla kako izgleda, al hajd imama mama hvala Bogu pa ce se ona oko toga vise baviti to i onako radi svaki dan
a sad te razumijem kad si prije poroda govorila da te hvata trema i panika kako sa dvoje, ma nekad podjem da razmisljam kako cu pa opet sve mislim ma hajd bit ce to sve uredu ... znaci da se naspavam
imamo sad novim na forumu koje vec imaju dvoje djece pa cemo od njih traziti savjete
a i M mora na neki nacin i na sebe da privuce paznju, djeca sve osjete i primjete tako da mi nije cudno to sto je plakao iz cista mira. malo oponasa sekicu , ljubi ih od nas pa nam ponovo pisi iskustva
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 9:30:04
rose
i ja sam primjetila da mi sada kontrole nekako brze stizu...isti je razmak 3 sedmice...ali prvih 2-3 mjeseca su mi beskrajno duge bile...sad dok se okrenem, eto kontrole , ja idem aBd slijedeci cetvrtak, bit cu aBd 23-a sedmica
nesto ste mi se jutros uspavale
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 10:01:39
M.A.M.
Jutro zenice,eh ja frisko sa kontrole sa Jezera,hvala Bogu sve ok,bebica lopov okrenula guzu neda ni da se vidi ,rekao mi dr da pijem onaj Hipp mama,jel neka od vas kupovala i gdje,jer sam sad bila u 3 apoteke i nemaju ga
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 10:04:58
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro zenice,eh ja frisko sa kontrole sa Jezera,hvala Bogu sve ok,bebica lopov okrenula guzu neda ni da se vidi ,rekao mi dr da pijem onaj Hipp mama,jel neka od vas kupovala i gdje,jer sam sad bila u 3 apoteke i nemaju ga
doduse nekad bude pupcanica...pa nije bas najjasnije...ko meni ja vidjel ai dr vidjela...vec kod drugog dr kad sam radila amnio on vidio djevojcicu i amnio na kraju i potvrdila
< Poruku je uredio rose -- 9.4.2015 10:08:14 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 10:09:42
mala curica
Dobro jutro i od mene. Poslije jucerasnjeg dana koji je bio grozan danas sam super. Jucer sam povracala,temeratura,groznica,glava....sva sam.bila kao slomljena. Nikada vise nikakvo meso necu jesti,zeludac me bolio mislila sam da je imam ranu . Danas kao nova.
Idem doruckivati i lagano za poslom.Danas bas dosta obaveza imam. A daaa da ne zaboravim.prijaviti,kupili smo kolica za nasu bebicu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 10:10:20
M.A.M.
Ma rose vidi dr vec mi je rekao jos na prosloj kontroli on ne govori do 28 sedmice,bas mi nesto bezveze,tako da sam svakako namjeravala sljedeci mjesec ici na 4D
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 10:19:07
rose
Ma rose vidi dr vec mi je rekao jos na prosloj kontroli on ne govori do 28 sedmice,bas mi nesto bezveze,tako da sam svakako namjeravala sljedeci mjesec ici na 4D
ma da...uvijek mogu pogrijesiti i kad se pupcnica oko nona zamota...ja ne vjerujem puno ultrazvuku ...samo amnio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 10:45:06
araj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 11:17:16
lala88
zdravo loptice, evo i ja dosla sa kontrole, malo odmorila pa da se javim, sve ok, beba super napreduje, ali vecinom u guzi, kaze doktor da je to ok da nije razlog za brigu. Nije mogao da vidi sta je jer beba lezi i skupila noge, rekao je da mu se cini da je decko, ali nije siguran jer nevidi dobro. Ja sam dobila 2kg ali posto beba napreduje i stomak je duplo veci nije mi nista rekao osim da nastavim piti vitamine.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 11:23:18
maksi
Dan
Bravo za uredne kontrole neka su bebice zive i zdrave
Meni punih sedam dana nije bilo interneta prosto sam poludila,juce su ga napravili svecano
Bila sam utorak na kontroli moj momak super napreduje sve je uredu. Ja muku mucim sa zatvorom,ali sada pijem i slatko mlijeko sa vlaknima pa valjad ce biti bolje.
Hipp sokici imaju u Dm-mu sigurno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 11:28:11
alman
pozdrav, kako ste mi jutros za kontrole koje ste isle, drago mi je da je sve uredu, a sta je nije ni bitno samo neka se lijepo razvijaju, ja sam se vec navikla da je curica kako je rekao prosli put, premda je rekao da nije siguran, vidjet ce te da je fulio, ja nesto ne vjerujem, al hajd vidjet cemo opet sljedeci put, jer sam planirala da odem i drugom dr. koji radi u kantonalnoj bolnici sto me je i prosli put porodio, pa ako mora ponovo na CR voljela bih da on to ponovo uradi, jer sam prezadovoljna bila kako je uradio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 11:29:19
memsi
Jutro dame,vidim danas smo sve pretezno dobro i bolje raspolozene. Da hoce vise sunce izaci pa da se moze lijepo setati.Moja bebaca aktivna cim se ja umirim,kao da vozi biciklo ha ha ha.Danas idem do SCC-a,malo u kupovinu da vidim nesto za bebicu,a ima i nekog dodatnog snizenja u dm-u jer su preuredili i prosirili vec postojecu prodavnicu. Novim clanicama zelim veliku dobrodoslicu i lijepo druzenje na forumu.Drage buduce mame imate li ideju koje pelene i kozmetiku za bebu koristiti.Po pitanjima se vidi da sam vec odavno ispala iz fazona.