Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 11:57:25
araj
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: araj
kako vam mogu poslati nalaz? Ima li ta funkcija? Doktor mi je rekao da je za mene rizicna amnio jer sam u 8 mjeseci imala 3 operacije, a kad sam ostala trudna od zadnje operacije je proslo samo 5 mjeseci.
jesu to operacije u regiji abdomena...imas oziljke? onda je moguce da imas veliki rizik da se iskomplikuje...ne moras slati nalaz...samo negdje pri kraju testa pise...da ukazuje na povecanu vjerovatnocu za neki sindrom...trisomije, 13, 18 i 21 uglavnom
Zadnja operacija je radjena putem carskog reza. A i ostale operacije su bile zbog maternice i jajnika
Vrijednost u serumu ne ukazuju na postojanje Trisomija 18.AFP vrijednosti ne ukazuju na postojanje neuralni efekata. Vrijednost Tripl testa pozitivna. Vrijednost Doubl tetsta i ULM indexa su negativne. Ovakav rezulatat moze biti posljedica netacnih podataka o starosti trudnoce, te je potrebno jos jednom utrvditi starost trudnoce putem UZ. Uocljiva je niza vrijednost slobodnog estriola.
Prekucan nalaz. U zafradi su ref.brojevi
ja ne kontam ovaj nalaz...ne ukazuje ni na jedan poseban sindrom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 12:05:10
M.A.M.
Araj draga ja se fakat ne razumijem u to,al ja kolko god to citam meni to zvuci da je ok,kod mene i za 18,21 i NTD samo pise niski rizik e onda ispod pise objasnjenje za sve ,i onda na kraju pise Molimo uvazite da je izracunavanje rizika samo statisticka procjena koja nema dijagnosticku vaznost
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 12:05:34
rose
kako vam mogu poslati nalaz? Ima li ta funkcija? Doktor mi je rekao da je za mene rizicna amnio jer sam u 8 mjeseci imala 3 operacije, a kad sam ostala trudna od zadnje operacije je proslo samo 5 mjeseci.
jesu to operacije u regiji abdomena...imas oziljke? onda je moguce da imas veliki rizik da se iskomplikuje...ne moras slati nalaz...samo negdje pri kraju testa pise...da ukazuje na povecanu vjerovatnocu za neki sindrom...trisomije, 13, 18 i 21 uglavnom
Zadnja operacija je radjena putem carskog reza. A i ostale operacije su bile zbog maternice i jajnika
ma da...znam da su mene pitali imam li oziljaka i kakav mi je bio porodjaj...jel carski ili prirodni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 12:22:20
araj
dr. Mehmedbasic kaze da je nabitniji nuhalni nabor i nosna kost, koja je bila na doubl testu ok. I da mi je najbitnije da mi je AFP uredu. Sutra idem na GAK, pa da vidim sta ce mi reci dr. Murtezic.
Vrijednost u serumu ne ukazuju na postojanje Trisomija 18.AFP vrijednosti ne ukazuju na postojanje neuralni efekata. Vrijednost Tripl testa pozitivna. Vrijednost Doubl tetsta i ULM indexa su negativne. Ovakav rezulatat moze biti posljedica netacnih podataka o starosti trudnoce, te je potrebno jos jednom utrvditi starost trudnoce putem UZ. Uocljiva je niza vrijednost slobodnog estriola.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 12:28:38
rose
dr. Mehmedbasic kaze da je nabitniji nuhalni nabor i nosna kost, koja je bila na doubl testu ok. I da mi je najbitnije da mi je AFP uredu. Sutra idem na GAK, pa da vidim sta ce mi reci dr. Murtezic.
da...evo test ti je iskljucio rizik za edwardsa a ostaje rizik za down-a ali uz nosnu kost i nuhalni...i mislim butnu kost (cini mi se da ista bude kraca kod down sy) trebalo bi biti ok...meni su svi ti parametri oba puta bili ok...ali u prosloj tridnoci bio visok rizik za downa pa sam radila amnio...sad sam preksocila triple (ili double...ne znam u cemu je razlika) i odmah isla na amnio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 12:57:16
aidana
Araj draga, guglanje ti neci pomoci samo ces se jos vise nasekirati. Najbolje da sa rezultatima odes sto prije dr da se ne ubijas vise u pojam. Gdje si radila tripl? Mm je poslovno cesto na Kosevu i njemu su neki dan rekli da vecina amnio se radio zbog lazno pozitivnog tripl testa, na kraju se ispostavi da je sve ok. Meni je dr rekao da ako mogu tripl radim privatno jer na dip-u ima cesto laznih rezultata Nadam se da ce sve biti ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 12:59:02
aidana
IZVORNA PORUKA: crniandjeo
pozdrav.Trudna sam 3+4,12 dpo je bila implantacija jer sam imala lagani spotting,svi testovi pozitivni menstruacija izostala,medjutim doktorica ne vidi plod .. Isla sam na pregled tacno na dan kad je trebala doci menstruacija,koja nije dosla a trudnocu sam utvrdila malo ranije 2-3 dana prije.Jako sam sada zabrinuta,da li je rano da ona vidi plod mozda sam prerano i dosla ? Kaze da se njenoj kcerki vidjela crna tackica u 4 sedmici,mada sam ja 3+4 trudna.Da li je moguce da nesto nije uredu? Jako sam tuzna,ovo mi je prvi nakon godine pokusavanja..
Meni je u 3 trudnoce prvi pregled bio sa 6 sedmica, dr kaze da prije toga nema smisla. Sacekaj jos malo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 13:06:04
araj
IZVORNA PORUKA: aidana
Araj draga, guglanje ti neci pomoci samo ces se jos vise nasekirati. Najbolje da sa rezultatima odes sto prije dr da se ne ubijas vise u pojam. Gdje si radila tripl? Mm je poslovno cesto na Kosevu i njemu su neki dan rekli da vecina amnio se radio zbog lazno pozitivnog tripl testa, na kraju se ispostavi da je sve ok. Meni je dr rekao da ako mogu tripl radim privatno jer na dip-u ima cesto laznih rezultata Nadam se da ce sve biti ok.
[/qu
Radila sam privatno bas iz tog razloga sto sam cula za DIP. Laboratorija Luzani, a doubl test kod Mehmedbasica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 13:14:27
rose
ja ga radila privatno pa mi pokazao 1:150 za down sy...poslije amnio bila ok i beba ok...nema to veze...ti testovi su ionako samo statisticka vjerovatnoca da se nesto desi a nisu dijagnostika
sto ce reci ti mozes dobiti test 1:1000 za down sy i da ti budes bas ta jedna koja ce roditi dijete sa down sy
< Poruku je uredio rose -- 7.4.2015 13:18:57 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 13:24:22
aidana
ja ga radila privatno pa mi pokazao 1:150 za down sy...poslije amnio bila ok i beba ok...nema to veze...ti testovi su ionako samo statisticka vjerovatnoca da se nesto desi a nisu dijagnostika
pa kazem, procentualno se vecina amnio radi zbog tripl koji pokazuje veliku vjerovatnocu za neki poremecaj (svejedno je li radjen privatno ili na dip-u ) i na kraju vecinom amnio pokaze da je sve ok. Tako barem kazu na Kosevu. A ovo da je veci procenat losih testova sa dip-a mi je moj ginekolog rekao.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 13:28:21
alman
poz drage moje, kako ste mi, ovaj snijeg se meni se cini ne sali pada li pada ko da je decembar
ja vam se nista ne razumijem u ove testove i bas mi je drago sto sam ih izbjegla a kad bih ponovo nekad bila trudna mislim da ih ne bih ni radila, to je samo dodatna sikirancija
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 7.4.2015 13:56:43
LieToMe RR
Ja sam u prvoj trudnoci radila i double i triple. Double radila na DIP-u a triple u privatnoj laboratoriji kod Doma Armije (mislim da se laboratorija zove BH Laboratorija). Bilo sve ok. Nisam pripadala nikakvoj rizicnoj skupini (imala 29 godina), double bio super skroz ali eto cisto radi sebe uradila. I to na preporuku Divanovica da ne idem na DIp jer imaju lose reagense za triple i ne znaju raditi špa mahom trudnice opet idu privatno.
U ovoj drugoj, radila sam double na dip-u, nalazi skroz super, nuhalni nabor odlican, butna kost kako treba (veca u odnosu na lakatnu), tako da sam se postedila dodatnog stresa.
Araj sretno i ne sekiraj se, bice to sve kako treba!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 1:22:38
scarlett
Evo i mene da se malo javim, dok me niste izbrisale sa spiska. Vidim, spisak se rozi, pa vas lijepo molim da i moju curu dodate.
Drago mi je da vidim punooooo novih članica , svima dobrodošlica od Ja imam nekakav problem s RRom, ne mogu da objavim post, stalno me izbacuje. Neki dan mi nestao jaaaako dug post i na kraju odustanem, evo sad opet
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 1:36:37
scarlett
Planira li neka od vas ostaviti matične čelije? Možete li napisati malo vaša mišljenja, iskustva, preporuke o tome? Ja tek hoću da se informišem, pa ne znam odakle da krenem.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 8:57:17
rose
IZVORNA PORUKA: scarlett
Planira li neka od vas ostaviti matične čelije? Možete li napisati malo vaša mišljenja, iskustva, preporuke o tome? Ja tek hoću da se informišem, pa ne znam odakle da krenem.
ja sam ih ostavila 2010 kad sam curu rodila...sada necu jer iskreno nemam para a u slucaju ne daj Boze necega i njene mogu pomocu...druga stvar imas merkur osiguranje koje je namjensko za lijecenje maticnim celijama...ja to jos nikad nisam pokrenula ali se kanim...u biti ti zakljucis policu i u slucaju da ti nekad budu trebale maticne, a nemas para za postupke lijecenja...ovo osiguranje to pokriva...bavim se mislju da to uradim nekad ali jos nisam odlucila...imam milion nekih osiguranja za ne daj Boze i sve veci minus na banci pa ni sama ne znam sta dalje