Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 8:57:26
M.A.M.
Jutro zenice,evo napokon sunca,odmah i ja veselija crniandjeo strpi se jos koji dan pa ces vidjeti svoju mrvicu na UZ,iako ce to biti samo jedna tackica bit ce to ljubav na prvi pogled
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 10:50:38
mala curica
Dancek zenice. Kako ste? Ovo vrijeme ni malo mi ne prija,oblacno,hladno,kisa..... Jucer pravila gulas i najela se kao velika,cijelu noc i danas me zeludac boli od mesa,muka mi da povratim. A od kako sam trudna ne jedem nikakvo meso osim piletine,znala sam da ce me zezati Ali kontam nema masnoce mozda i nece.Dzaba zeludac mi ne podnosi nikakvo meso. Danas je dan kada sam kao slina nikakva.
Crniandjeo,dobro nam dosla.Zenice su ti vec rekle da je to bas prerano da se vidi bilo sta. U 6-toj nedjelji ja sam otisla na uz samo da vidim jeli na mjestu ili vanmatericna.Nista se nije vidjelo osim tackice.U 8 tjednj vec je pocela srcana radnja. Nista se ne brini,samo se opusti i cekaj jos malo.pa opet odi na uz.
Gdje su nam ostale zene? Jeli i vas ovo vrijeme usporilo i uspavalo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 13:01:04
alman
evo i nas, kod mene izgleda crko punjac za laptop nece nikako da puni, i evo sa muzevog laptopa udjem al se jedva sjetih lozinke kad nas je lijepo vani al kad se gleda iz kuce a kad se izadje bas je hladno, pa mi se ne ide ni setati, mislim da moram podhitno poceti ponovo sa vjezbicama za trudnice, bas sam se ulijenila totalno. sinoc malo izlazili i onako upakovana u cizme i kaput ma ja sam jedva se vukla, ne daj Boze da sam morala da negdje pozurim ....,ma nema sanse ......zato ponovo vjezbe pa cemo vidjeti koliko ce tijelo dozvoliti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 13:05:56
alman
IZVORNA PORUKA: scarlett
Evo i mene da se malo javim, dok me niste izbrisale sa spiska. Vidim, spisak se rozi, pa vas lijepo molim da i moju curu dodate.
Drago mi je da vidim punooooo novih članica , svima dobrodošlica od Ja imam nekakav problem s RRom, ne mogu da objavim post, stalno me izbacuje. Neki dan mi nestao jaaaako dug post i na kraju odustanem, evo sad opet
a pa neka si nam se malo javila, ako ti se cesto desava da ti ne prodje post a dosta napises prvo ga kopiraj pa onda ponovo zalijepi u drugu poruku, znaci jos jedna na spiski, sad cu pridefterit neka su nam zive i zdrave male princezice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 13:55:25
lala88
zdravo loptice, kako ste mi danas? novoj clanici dobrodoslica, nemoj se sikirati na UZ se tek u 6 sedmici vidi mala tackica, kod mene je se u 6 sedmici jasno culo i srce, al kod nekih i u 8 se tek cuje srce. danas je dan bas za spavanje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 14:05:57
scarlett
IZVORNA PORUKA: rose
Planira li neka od vas ostaviti matične čelije? Možete li napisati malo vaša mišljenja, iskustva, preporuke o tome? Ja tek hoću da se informišem, pa ne znam odakle da krenem.
ja sam ih ostavila 2010 kad sam curu rodila...sada necu jer iskreno nemam para a u slucaju ne daj Boze necega i njene mogu pomocu...druga stvar imas merkur osiguranje koje je namjensko za lijecenje maticnim celijama...ja to jos nikad nisam pokrenula ali se kanim...u biti ti zakljucis policu i u slucaju da ti nekad budu trebale maticne, a nemas para za postupke lijecenja...ovo osiguranje to pokriva...bavim se mislju da to uradim nekad ali jos nisam odlucila...imam milion nekih osiguranja za ne daj Boze i sve veci minus na banci pa ni sama ne znam sta dalje
Rose, kod koga si ostavila, zašto si se odlučila za tu kuću? Znaš li da li postoji neka varijanta za otplatu, bez kredita? Mislim na neki vid rata. Zna li ko kakve su cijene, koliko čujem vrti se oko 4000 KM
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 14:46:33
anitaa
Zar je toliko skupo pohranjivanje matičnih ćelija, što sam ja mislila da je puno manje...2011.g se vrtila ta priča, ja sam bila za, mm protiv, tako da od tog ništa ne bi, kao osta mi za slj put, kontam pasti će i cijena, kad ono 4.000, e pa male su šanse, nadam se da nekad u životu neću požaliti...a spisak rozi li se rozi, prelijepo je imati kćerku (isto tako vjerujem da bi s neke druge strane divno bilo imati i sina, dalo bi svemu neku novu dimenziju, da me se pogrešno ne shvati), ali kad ona, dijete od 3 i po godine mene kao "ruži" što ne milujem pupu, baš mi bude smiješno i simpatično...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 15:12:08
rose
IZVORNA PORUKA: rose
Planira li neka od vas ostaviti matične čelije? Možete li napisati malo vaša mišljenja, iskustva, preporuke o tome? Ja tek hoću da se informišem, pa ne znam odakle da krenem.
ja sam ih ostavila 2010 kad sam curu rodila...sada necu jer iskreno nemam para a u slucaju ne daj Boze necega i njene mogu pomocu...druga stvar imas merkur osiguranje koje je namjensko za lijecenje maticnim celijama...ja to jos nikad nisam pokrenula ali se kanim...u biti ti zakljucis policu i u slucaju da ti nekad budu trebale maticne, a nemas para za postupke lijecenja...ovo osiguranje to pokriva...bavim se mislju da to uradim nekad ali jos nisam odlucila...imam milion nekih osiguranja za ne daj Boze i sve veci minus na banci pa ni sama ne znam sta dalje
Rose, kod koga si ostavila, zašto si se odlučila za tu kuću? Znaš li da li postoji neka varijanta za otplatu, bez kredita? Mislim na neki vid rata. Zna li ko kakve su cijene, koliko čujem vrti se oko 4000 KM
ja sam ostavila u cryo save a tada su bili jedini koji su radili...nisam otplacivala nista, platila sam odjednom a mislim da je reiffeisan bank davao kredite za ovo...i onda je bilo 4000 KM
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 15:12:16
alman
pohranjivanje maticnih celija jest dobra stvar, i hvala Bogu da postoji, al da je skupo jeste za nas standard zivota,ostaje nam samo se moliti da nam nikad u zivotu kasnije ne zatrebaju i sto kazes da se nikad ne pokajemo sto to nismo uradile
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 15:16:18
rose
IZVORNA PORUKA: alman
pohranjivanje maticnih celija jest dobra stvar, i hvala Bogu da postoji, al da je skupo jeste za nas standard zivota,ostaje nam samo se moliti da nam nikad u zivotu kasnije ne zatrebaju i sto kazes da se nikad ne pokajemo sto to nismo uradile
ma evo sad kako razmisljam...treba poceti placati i ovaj merkur...za tretmane maticnim celijama..i molit se Bogu da nam nikad ne zatrebaju...dobro kazu...zivot u strahu nije zivot
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 15:22:54
scarlett
Eto vidite koliko je važno razgovarati, hvala vam na svakoj info, meni recimo nikada ne bi palo na pamet da treba platiti i tretman tim čelijama, kontam odeš u bolnicu, ustanove ti neku bolest, kažeš imam matične čelije i oni to onda koriste da te izliječe. Logična stvar, al meni fakat da vi ne spomenuste, to ne bi palo na pamet. Zato molim vas da napišete sve što vama sada pada na pamet.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 15:29:38
alman
Eto vidite koliko je važno razgovarati, hvala vam na svakoj info, meni recimo nikada ne bi palo na pamet da treba platiti i tretman tim čelijama, kontam odeš u bolnicu, ustanove ti neku bolest, kažeš imam matične čelije i oni to onda koriste da te izliječe. Logična stvar, al meni fakat da vi ne spomenuste, to ne bi palo na pamet. Zato molim vas da napišete sve što vama sada pada na pamet.
i ja sam ovako identicno mislila, stvarno nisam bila upucena u ovu tematiku, a je li se i ovo cuvanje jednom plati i nema vremenskog ogranicenja za cuvanje ili ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 15:38:36
rose
IZVORNA PORUKA: alman
i ja sam ovako identicno mislila, stvarno nisam bila upucena u ovu tematiku, a je li se i ovo cuvanje jednom plati i nema vremenskog ogranicenja za cuvanje ili ...
20 godina a onda dijete odluci...plati da se cuvaju dalje ili da propadnu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 16:17:06
araj
drage moje, da vam javim da je sve ok proslo na kontroli. Dr.kaze da taj hormon sto mi je nizak, zavisi od hormona zene gdje oscilira iz sata u sat i ako se ne utvrdi tacna sedmica i dan trudnoce. Da se nista ne sekiram. Danas samo saznali da je musko :) Nek je zivo i zdravo. Hvala vam drage moje na jucerasnjoj podrsci. Ljubim vas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 16:21:39
alman
IZVORNA PORUKA: araj
drage moje, da vam javim da je sve ok proslo na kontroli. Dr.kaze da taj hormon sto mi je nizak, zavisi od hormona zene gdje oscilira iz sata u sat i ako se ne utvrdi tacna sedmica i dan trudnoce. Da se nista ne sekiram. Danas samo saznali da je musko :) Nek je zivo i zdravo. Hvala vam drage moje na jucerasnjoj podrsci. Ljubim vas
bas mi je drago sto je sve uredu i nemoj se vise sikirati sad uzivaj u trudnoci , fali nam na spisku, pa da nam se malo zasareni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 16:21:56
rose
IZVORNA PORUKA: araj
eto sad se opusti, najbitnije je imati dobrog dr koji je siguran u ono sto prica i koji te je u stanju umiriti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 8.4.2015 16:32:28
Bella.88
Dan ženice,kako ste mi
ja završavam ručak i čekam malenog da se probudi,nešto produžio danas
mi juče gledali stanove...,u jednom se pronašli,baš onako kako smo zamišljali našu kuću znate onaj osećaj kad uđete negde i odmah se pronađete,ali treba dosta ulaganja tako da nam se ne isplati danas u 18h.idemo gledat još jedan,dosta je povoljan i funkcionalan,pa budemo videli jeli to to
ja i maleni smo bolje,on preksinoć i sinoć odspavao po par sati hvala Bogu zadnjih 15dana nije oka sklopio
araj sad uživaj
crnianđeo rano je još uvek,ne sekiraj se pričekaj još 2sedmice pa odi dr.,verovatno će sve biti dobro