Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 11:55:16
alman
ja sam totalno ispala iz fazona pelena, moj mali je rano prestao nostiti pelene sa god. i po smo prestali stavljati preko dana, a skoreo do druge sam mu stavljala navece da ne bi bilo belaja na madracu , tako da nemam pojma, njemu sam iz pocetka mjenjala dok nisam vidjela sta nam najvise pase, kupovala sam i violetine, i melfix, i dm i pampers, on nam se najbolji pokazao, a na kraju sam kupovala u Ivi HaFu, mislim da se tako zovu ,
neku noc sam malo citala ovdje na forumu za te Lumpi pelene, mame kazu da su dobre da ne preopustaju, a prijateljica mi je rekla da su njoj ove Pufis grozne svaki put prokvase
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 11:58:50
alman
a sto se tice kozmetike i ja sam koristila Hipp a i Bekutan, dobili na babine set pa sam koristila, a znaci dobri su i dm bebylove, mozda njih sad isprobam, stvarno nemam pojma
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:04:17
alman
kod mene se sinoc nesto cudno desavalo u stomaku , valjda se nije ponovo okrenula na guzu, al kad sam lezala na ledjima stomak je imao tako neobican oblik, imala sam osjecaj da se beba poprijecila i da gura glavicom i nogicama i desnu i lijevu stranu, i poslije sve ok vratio se u prvobitan oblik
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:12:09
maksi
Ja sam takodje probala sve pelene ali mi se pampers najbolje pokazao tako da cu ga i sada ako Bog da koristiti.
A od kozmetike sa obojicom sam koristila johnson i jos koristim samo cu za bebu uzeti one blaze verzije za novorodjencad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:14:40
maksi
Moj stariji sin je bolestan kaslje i ima temperaturu vodili ga doktoru kazu virus,slomi ga kasalj bas mi ga je zao.
Za rucak kuham koljenicu pa cu napraviti malo supice i malo u rerni zapeci mladog krompira sa mesom iz koljenice.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:21:47
memsi
Draga jeli to i tvoja bebaca voli biciklo voziti .,Jeste da je malo cudan osjecaj kad se vrte u stomaku ali isto tako je i neopisivo lijep.Ma sto se tice pelena ja sam takode cula za te lumpi,kao dobre su.Kozmetika je otprilike sva ista,cini mi se.Obzirom da ja imam malo vece djete pa sam mozda i dosadna sa ovim pitanjima ali sta cu,vi ste od velike pomoci sa iskustvima koje imate.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:29:05
maksi
Mi smo imali isti problem kada sam uzela druge a ne pampers,mislim da nije ni do pelena nego se bebina koza navikne na jedno i kada se promjeni nastaje crvenilo
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Ja sam takodje probala sve pelene ali mi se pampers najbolje pokazao tako da cu ga i sada ako Bog da koristiti.
A od kozmetike sa obojicom sam koristila johnson i jos koristim samo cu za bebu uzeti one blaze verzije za novorodjencad
meni je pampers bio los...uzela jednom jer sam ostala bez onih koje koristimo...odmah joj se guza zacrvenila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:35:32
bejbibi
IZVORNA PORUKA: alman
bas mi je drago da si nam se javila, uletim ja malo i na vasu temu da vidim sta se tamo pise hajd nek je sad pupok uredu, mene je bas strah jer prosli put kod malog otpao cetvrti dan tako da kad smo dosli kuci ja to nisam ni vidjla kako izgleda, al hajd imama mama hvala Bogu pa ce se ona oko toga vise baviti to i onako radi svaki dan
a sad te razumijem kad si prije poroda govorila da te hvata trema i panika kako sa dvoje, ma nekad podjem da razmisljam kako cu pa opet sve mislim ma hajd bit ce to sve uredu ... znaci da se naspavam
imamo sad novim na forumu koje vec imaju dvoje djece pa cemo od njih traziti savjete
a i M mora na neki nacin i na sebe da privuce paznju, djeca sve osjete i primjete tako da mi nije cudno to sto je plakao iz cista mira. malo oponasa sekicu , ljubi ih od nas pa nam ponovo pisi iskustva
Draga moja necu da te plasim al jest malo tesko :/... Doduse tebi je i mama tu, mozda i sveki pa nek ti se nadju svaki dan ako treba jer fakat ces trebati nekog, pogotovo na pocetku..meni je mama bila sedam dana i fakat mi puno pomogla a sad ja i mm sami, doduse on radi skoro po citave dane i nikakve skoro pomoci nemam pa sve sama..ma crknuta sam ako vjerujes..najvise mi sna fali a nisam se jos ustelila:(.... Vjeruj mi da mi je teze palo ovo drugo dijete,mislim na brigu..il su godine il nesto drugo, ja sam totalno smotana i van fazona ..a mozda sto sad imam i M pa i oko njega moram...znam da se osjeca zapostevljim al jednostavno ne mogu puno oko njega kako sam mislila..A vecinom ima svu paznju,te doji,te mjenjanje pelena,te place pa nosaj..... Jadam moj M ....nadam se da ce biti bolje i lakse kako vrijeme ide..
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:35:39
alman
mi nismo imali problema sa crvenilom, nego mi je kod violetinih smetalo sto su bile nekako debele, pa kad pogledas djete ko da ima kakvu torbu na guzi , a pampers, sad ne znam tacno koji broj mi je svaki put prokvasio, al sam to tacno primjetila da li je bila 4, sad nisam sigurna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:42:15
pinkie pie
Dobar dan svima,meni se pampers pokazao kao najbolji,kad sam pokušala sa violetinim,sjećam se da se kod bebe koža zacrvenila,pa smo se vratili pampersu,a sad evo čitam da imaju i neke lijepe pamučne pelene (tetra),žene ih hvale pa sam u neodumici...:)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:46:54
rose
IZVORNA PORUKA: pinkie pie
Dobar dan svima,meni se pampers pokazao kao najbolji,kad sam pokušala sa violetinim,sjećam se da se kod bebe koža zacrvenila,pa smo se vratili pampersu,a sad evo čitam da imaju i neke lijepe pamučne pelene (tetra),žene ih hvale pa sam u neodumici...:)
moguce da mislis na platnene pelene..koje se siju kao gacice s drikerima...tretra su one obicne kockaste sto su jos nase mame koristile.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 12:53:54
rose
ja sam odustala od njih radi odrzavanja...skupljaj i kiseli smrdljive pelene dok ih ne operes...meni to gnjavaza pored posla i kuce jos i pelene kiseliti i prati...ono jeste bolje za bebu i ekologiju..ali ja nemam vremena za to
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 14:19:23
ninuska
Dan zene, Dobrodoslica novim clanicama. Bejbibi, isprepadala si me..mene mala i ovako izludi u zadnje vrijeme, a kako li ce biti sa dvoje . mi smo koristili ispocetka pampers, ali kad smo dosli do 3 smrdila.mi pelena. Tako da smo presli na violetu i zadovoljni smo bili, a jos i domace . I sada cemo krenuti sa violetom aBd. mala mi bolesna, kaslje, slini a sinoc imala i temp. Danas nema. Tako da smo u kuci cijeli dan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 14:38:19
anitaa
Cura i ja isto danas kod kuce, jutros kad nije htjela ni da jede ni da ide u vrtic odamah mi je bilo jasno da nije regulare, nosic curi, pomalo kaslje, nadam se nista strasno, uglavnom evo je sad marsira po kuci puna energije, a ja nesto padoh, samo zamisljam kako li je puta dva, haha...mi smo koristili prvih pola godine bijeli pampers, zadovoljni bili, poslije na preporuku presli na one DM-ove, isto dobre bile, kao alternativa plavi pampers, ostalo nam nista nije bilo pouzdano, istina hvalili su Lumpi, nismo stigli probati...od kozmetike Hipp, i sad curi koristim, ljepsa joj kosa bude nego od svih onih sampona snjeguljica, helo kiti, kojih imamo citavu kolekciju, a ne valjaju nista...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 16:08:55
rose
meni je najbolji onaj princesin...sa regeneratorom..ima dugu kosu i imala sam dosta problema s iscesljavanjem poslije kupanja...sad s ovim super..kosa ko svila, ne cupam je...ja joj dodatno nakon pranja kosu pospricam onim regenratorom u spreju pa je ne cupa...inace je drama bila kad je bila manja..a kosa do pola ledja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 9.4.2015 16:55:59
anitaa
I mi koristimo taj sprej, mada vise formalno, jer i kad zaboravimo na isto joj je svodi, odavno vec niti se nesto petlja kosa, mada je duga, niti ona ima ista protiv rascesljavanja, a prije su drame bile, k'o da joj kozu gulim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 10.4.2015 6:08:12
crniandjeo
drage moje imam problem,cijeli dan me boli s ljeve strane kao kad imam ovulaciju,maloprije sam isla u wc posto imam problema sa zatvorom naprezala sam se i nakon toga mi se pojavilo malo smedjkastog iscjedka na toaletu kojeg poslje vise nije bilo.. jako sam se uplasila da li je moguce da je od naprezanja ? trudna sam 5sedmica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-April 10.4.2015 8:49:11
LieToMe RR
Jutro kako ste jutros?
Jutros osvanuo lijep dan konacno malo sunca i miline Odmah i ja poletnija.
Kod mene stanje redovno posao, skakanje do nekih doba sa malenom (jos imali goste juce, dolazila joj drugarica pa u kuci isto da je bomba pala dok sam sve pospremila i raskrcila i oko 12 na spavanje). Ona za divno cudo nije protestovala kad je trebala spavati, cak je i trazila da je se stavi u krevet. Ovih dana idemo da joj narucimo veeeliiikiii krevet za spavanje (ovaj cemo oprati i ostaviti bebi) jer u zadnje vrijeme pokazuje interesovanje za velike krevete. Tako da cemo to pokrenuti paralelno sa akcijom krecenja
Mene kiselina uzasno mori, ali sta cu juce nisam mogla ni rucati kad sam dosla s posla
odbrojavam dane do ponedjeljka i sesije kod Divanovica