Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
na kraju u 37 tj me poslala u bolnicu na dijetu...... inače nisam što su se svi čudili jel mi je tlak bio fenomenalan isto tako i šečer.... jedino sam se ja teško kretala i brzo umarala......ipak organizam n ije bio naučen na tako veliku kilažu......
i psihički me to smetalo jel sam sama sebi bila gadna.......ali sve to prođe..... ipak smatram da se treba malo sačuvati......nikada neznaš šta ti se može dogoditi....
e da jedini problem malo ozbiljniji je bio taj šta sam se prije vremena jako otvorila......
pa eto meni je puno 16 sed. +5, ali mene plaši što zaista imam apetit i to od početka trudnoće i nisam imala nikakvih mučnina... Fazon je što sam ja imala problema s time i prije trudnoće ali bilo je lakše a sad sa ovim hormonskim partyjima
cao cure.nadam se da cete me primiti u svoje drustvo iako se dugo nisam javljala,naravno iz opravdanih razloga.ali evo''lesi se vraca kuci''.ja sam se ugojila za 2,5 mj 6 kg. imala sam 49 kg i nakon 2,5 mj 55.sve mi je otislo u stomacic guzu i sike.sad sam 3,5 mj trudnoce i nisam se vagala ali sigurno sam dobila jos bar 1 kg. .ma,ko ga sisa,nek' samo sve bude ok.pozzzz za vas
Dobro nam dosla nazad . Pa cuj, mnogo toga i zavisi kakvu si kilazu imala prije trudnoce, vidim ti si imala samo 49kg, koliko si visoka? Ako si bila mrsavica prije mislim da to sasvim ok, jer je mrsavijima "dopusteno" (od strane doktora) da dobiju vise kilograma. Uostalom da si nabacila previse kg sigurno bi ti i doktor nesto rekao...a i sama kazes da ti se usporio prirast kilograma od 2,5 do 3,5 mjeseca tako da je sve . Cemu tako tuzni smajlici?
ja sam 15+4....i isto nisam imala mučnine i stalno bi nešto jela....
ali pokušavam se malo kotrolirati upravo zbo sebe jel sam ludila u prvoj trudnoči,nisam mogla napraviti 2 koraka da se ne umorim.....
nemoj se sekirati jel kada pretjeraš dr če te upozoriti a do tADA UDOVOLJI SEBI I SVOJOJ BEBI.....
E super mi je kada vidim da nisam jedina debelindja Sinoc smo imali goste,neke rodjake od mm.Kaze meni rodjakova " gospodja" popravila si se pravo,neces vidjeti od obraza Ja sam u 36 ned.i mogu s ponosom da kazem udebljala sam se 17 kg,kome se ne svidja nek ne gleda
trudna sam 25+2 udebljala sam se 12 kg, nisam imala nikada mucnine tako da sam jela kao velika. Do kraja cu vjerovatno nagurati na 30 kg ali bas me briga samo da sve bude kako treba Pozdrav svima
curke aj mi odgovorite,,,mozda je pitanje glupo ali meni treba pomoc imam vodu..to sam saznala prije nekoliko sedmica..sad sam u 24.. recite mi dali se kilaza moze povecavati i zbog vode u tjelu (naticanja)??????????
Uhhh... 34 sedmica +15kg Danas bila kod dr i vagala se...dr kaze da je puno.Sta cu ja,kad mogu jest,al ne smeta mi kilaza,krecem se normalno i mogu sve radit.A imam jos malo do poroda pa me to tjesi
curke aj mi odgovorite,,,mozda je pitanje glupo ali meni treba pomoc imam vodu..to sam saznala prije nekoliko sedmica..sad sam u 24.. recite mi dali se kilaza moze povecavati i zbog vode u tjelu (naticanja)??????????
eh i mene ovo zanima iz razloga se puno debljam a ne znam od ceg jedem kako sam jela i prije trudnoce ne mnogo ali se mnogo debljam, jedino sto sad ne mogu odoliti cokoladi i sto pijem jakooooooooo puno vode cim ustanem ako ne popijem 2 case glava me zaboli i na dan popijem bar 4 litra
ne znam da li imam tu vodu u tjelu, ali mi nije jasno od cega se ovako debljam 31-sedmica a 13 kg vise jedino mi je olaksanje sto sam prije bila fit tako da mi ovi kilogrami ne kvare izgled ali me brine da li skode bebi
naravno da je dijelu kilograma "kriva" voda. I to će poslije poroda sve splasnuti, samo što pojačano oticanje može biti i znak za uzbunu, tako da ga trebate pokušati spriječiti. Izbjegavajte so po svaku cijenu, krećite se i naravno masirajte noge i dijelove u kojima se nakuplja da pospješite cirkulaciju. I dina89, 13 kg u 31 sedmici nije toliko strašno, s obzirom da ćeš do kraja trudnoće dobivati vjerovatno manje kg nego do sada. Ako paziš na ishranu nema razloga za brigu. Uživajte, i vjerujte mi, moguće je da ponovo "normalno" izgledate nakon trudnoće.
naravno da je dijelu kilograma "kriva" voda. I to će poslije poroda sve splasnuti, samo što pojačano oticanje može biti i znak za uzbunu, tako da ga trebate pokušati spriječiti. Izbjegavajte so po svaku cijenu, krećite se i naravno masirajte noge i dijelove u kojima se nakuplja da pospješite cirkulaciju. I dina89, 13 kg u 31 sedmici nije toliko strašno, s obzirom da ćeš do kraja trudnoće dobivati vjerovatno manje kg nego do sada. Ako paziš na ishranu nema razloga za brigu. Uživajte, i vjerujte mi, moguće je da ponovo "normalno" izgledate nakon trudnoće.
hvala draga Shee pomazu te rijeci utjehea meni je stvarno izgled najmanji problem jedino to sto doktorica nije zadovoljna kad god odem na pregled "galami" kaze da nije dobro za bebu
Ja sam evo u 27-oj sedmici i udebljala sam se 9 kg, sutra cu na pregled i znam da ce mi dr. reci da pazim, svaki put mi kaze i ja svaki put obecam da cu paziti, a vala ne znam kako se to pazi, blago onome ko zna i moze, ja nikad nisam mogla i najveca sreca je u tome sto se uopste ne debljam koliko kolicniski jedem i sta sve jedem! Svaka cast onome ko se moze kontrolisati, ja kad krenem misliti kako ne trebam nesto pojesti, mislim ko luda o tome sve dok to ne pojedem i tek onda sam rahat! Tako da se vise ne zamaram puno, pojedem sve sto me sleduje
Ja sam 34 sedmica trudnoce i evo do sada sam se udebljala vjerovale ili ne samo 6 kg, vjerujte ne znam kako sve jedem cak i ne pazim koja su doba. Vjerovatno sam vise u pokretu jer imam trogodisnjeg sina koji je jako nestasan i sve ga interesuje pa visak kalorija trosim na njega.
Drage moje, kada vas cujem kao govorite koliko ste se udebljale prosto padam u depresiju. Ja sam 32-ga sedmica i udebljala sam se vec punih 20 kg. Ljudi koji me poznaju kazu da se uopce ne primijeti, ali ja sebe vidim u ogledalu i jasno mi je da sam tenk. Noge k'o balvani, ruke kao kod boksera, a o celulitu da i ne pricam. Depresija sve prisutnija i non stop placem. Ogledalo mi je neprijatelj No.1.
Ma nemoj to sebi raditi i toliko se sikirati, pa to utiče na tvoju bebicu. Danas sam bila na kafi sa prijateljicom koja je imala 68 kg kada je zatrudnila, a na porodu 120. Nevjerovatno, al sve je prošlo kako treba. Priznajem, imala je malo teži porod, nije imala dovoljno snage, ipak danas njena kćerkica ima 5 godina, a njoj niko ne vjeruje da je mama, jer super izgleda. Ne nagovaram te da se toliko udebljaš, ali bitno je da unosiš zdravu hranu i da to ne škodi tvom i bebinom zdravlju. A kg imaju mnogo faktora - genetika, konstrukcija i sl... Ja sam u 22 sedmici i u početku se uopšte nisam debljala, ali u zadnje 4 sedmice 4 kg. Osjetim već da mi višak smeta, kada savijem ruku ili nogu. Sad nešto kontam, ako nastavim ovim tempom to će biti još 18 kg. Šalim se malo na svoj račun, ali i da bude, bitno je da mi zdravlje sačuvamo. A kada je riječ o strijama, ja sam ih dobila sa 13 godina, a bila sam mršavica sve do svoje 18 godine. Moja mama ih nema ni danas. Znači, mi se žene moramo pomiriti s nekim stvarima, a naravno nastojati da život organizujemo što zdravije.
Ja sam u 31-oj sedmici (punih 30) i imam +14 kg. I neka imam. Inače sam sitnije konstrukcije, mršava, a nakon prvog poroda u kojem sam se udebljala +12 kg sam nakon 7 dana sletila na 47 kg . Nisam imala energije da hodam a kamoli oko bebe. Zato ne sekiraj se, ja molim Boga da šta ostane i nakon poroda da imam snage oporaviti se i brinuti oko . S toga, ne brini, kile će se istopiti htjela ti to ili ne, kad dođe, od svih obaveza nećeš ni primjetiti kako se "topiš" .