Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 8:13:09
bebbe RR
Ovdje ne preporucuju petit jer sadrzi secere. Po novom, ne preporucuju nista sto sadrzi dodane secere u prvoj godini zivota, a isto tako i nista od psenice barem do osam punih mjeseci Mislim da je objasnjeno kao preosjetljivot na gluten, ukoliko se psenica da prerano da je veca mogucnost da se razvije....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 8:42:07
Crvena
IZVORNA PORUKA: bebbe
Ovdje ne preporucuju petit jer sadrzi secere. Po novom, ne preporucuju nista sto sadrzi dodane secere u prvoj godini zivota, a isto tako i nista od psenice barem do osam punih mjeseci Mislim da je objasnjeno kao preosjetljivot na gluten, ukoliko se psenica da prerano da je veca mogucnost da se razvije....
Hvala, onda da zamijenim sa plazmom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 10:23:17
mišur
E drage moje, ja samo da vas pozdravim, pošto prelazim na drugu temu... Moj dječak je napunio godinu dana Elma, Emina, Višnja, Romali...Vi ste sledeće, pa čekam vas tamo....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 10:52:45
jupajdi
Interesuje me kako pravite griz, slani i slatki? Ja Eminu nikada nisam to pravila, a eto sada bih sa Esmom probala. Njoj je 8 i po mjeseci, doji, nisam joj još davala ovo naše mlijeko. Kada ste vi počeli, ili je možda bolje sa jogurtom početi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 12:34:52
Suzana
Jupajdi,
Ja sam svojim dječacima uvela kravlje mlijeko sa zamalo napunjenih 10 mjeseci. Tako da griz pravim sa mlijekom, i to samo slatku verziju - ubacim HiPP šljivu. Sviđa im se i rado jedu. A i mi smo počeli sa jogurtom koji sam im dala sa punih 7 mjeseci i mali više, a potom i ostale mliječne proizvode (pavlaka, sir i sl.)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 12:49:49
Suzana
IZVORNA PORUKA: ziki
Posle prvomajskih praznika se vraćam na posao i moram uvest neki red. Za sad funkcionišemo ovako: 7:00 buđenje(podoj je oko 5-6, ustajemo oko 8 i tad pojede ½ plazme) 9:00 podoj 10:00 doručak (danas proso sa plavlakom) 11:30-12:00 podoj 14:00 užina(uglavnom dukatino ili sokić) 15:00 podoj 17:00 ručak(danas pileća supa sa mrkvom i kukuruzom) 19:00 podoj Večere nema jer je zaspo, inače mi je večera problem jer ni mi ne večeramo a on jede sa nama za stolom a sam baš i neće. Kako se na posao vraćam kad Traik bude imao 11,5 mjeseci neću moći da izlazim da ga dojim i nemam pojma kako da ovo riješim, radno vrijeme mi je od 8 do 16 zači da me kući nema od 7:30 do 16:30.Svi prijedlozi su dobrodošli
Draga Ziki,
Moraćeš se organizovati i zbog sebe i zbog Tarika. Ja sam se na posao vratila kada su Edi i Mak napunili 6 mjeseci - tadašnji tempo je bio dojenje ujutro prije nego krenem na posao (to je bilo između 08 i 08:30 jer ja radim od 09 h), zatim sam dolazila oko 13 h na podoj, podojila bih ih oko 17:30 h kad bih se vratila s posla i onda pred spavanje. U međuvremenu smo izbacili podoj u 17:30, dakle još uvijek izlazim na podoj oko 13:30 h - znači sada imaju jutarnji, "podnevni/popodnevni" i pred spavanje - to su 3 podoja u toku dana (ne pikam njihovo buđenje i dojenje u noći). Planiram i njihov 11. mjesec tj. cijeli april izlaziti na dojenje, a onda u maju, kada će aBd napuniti godinu dana planiram izbaciti "podnevni/popodnevni" podoj, dakle oko godine bi dojili samo ujutro i pred spavanje (mislim da neću biti te sreće da mi prespavaju uskoro noć...). Kako je Tarik samo 5 dana stariji od mojih dječaka, mislim da ti može pomoći ovaj moj raspored. Edi i Mak imaju doručak, zatim voćni obrok, pa ručak i onda večeru. Mislim da Tariku neće biti potrebne flašice, on je već veliki dječak. Pisala si da je mali halapljivac... pa moraćeš ga malo navići da manje doji dok si još s njim. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 13:31:09
ziki
Hvala Suzana, ti si super zena, divila sam ti se onda kad si se spremala da ih ostavis sad kad sam u slicnoj situaciji divim ti se jos vise. Moram iscitat tvoje ranije postove.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 20:01:03
Ivona
Dorucak:Hipp integralna riza sa vocem Rucak:izdinstali malu glavicu crvenog luka na puteru,u to dodali prethodno skuhanu blitvu,zatim zumance i malo mlijeka-njami njam +malo crnog hljeba Uzina:Dukatino marelica i mrkva Vecera:griz sa pola Hipp teglice borovnica u jabuci i malo banane
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 21:01:00
Anoniman
Dorucak: kriska hljeba sa pavlakom, sirom i jogurtom, i posle malo sa pekmezom. Rucak; blitva, tikvica i riza u pilecoj supici. Uzina: jogobela jabuka. Vecera: banana.. Popio je iscijedjeni sok od jabuke i kruske. Posto smo mi u carsiji jeli, i Davud je dobio malo krompiruse.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 21:10:11
SelmaK
Kod nas danas
dorucak -HIPP kasica od Breskve (ona veca)
rucak -blitva i krompir, sve skuhano na maslinovom ulju, nakon toga dodali kasiku pavlake i naredndali malo Dimok sira, svidjelo na se i sve smo pojeli
vecera -Linov grisolino
izmedju malo Hipp djecijeg caja i vode, kao is tandardno 4 flasice aptamila u 24 h. 3x120 ml i jedna 150 ml
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 22:44:18
Visnja RR
mishur eto nas za par dana pa da napisem jos malo ovdje
prvi cvrsti: konacno probali jaje cjelo: umutili domace jaje sa malo AD i napravili cimbur na malo maslinovog... zatim u zdjelici posuli sa malo livanjskog sira i 3 kasike jogurta... malo se neckala a onda smazala... drugi cvrsti: zabusavala... jabuku, krusku, bananu izgnjecila i pomjesala sa malo pahuljica od rize\kukuruza i sa pola kasicicie mljevene plazme... a nije htjela ni primirisati... na kraju otvorih gotovu kasicu Hipp voce sa zitaricama... pojela samo 3 kasicice treci cvrsti: opet pokusaj zabusavanja: onu otvorenu teglicu voce sa zitaricama nastavili papati... ali samo opet samo 3 kasike... pa joj otvorih GoodNight... pojela 3-4 kasicice... pa je onda pustila kontam nije gladna... za sat vremena joj ponudim malo jogurta...smazala pola... jogurt zakon
drage mame bebara od 6 do 12 m zelim vam da bebe papaju odlicno i da male guze napreduju... mi se za dan-dva prebacujemo na od 12 do 18 ... ljubimo vas Asja i ja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.4.2009 10:41:19
haidy
Visnja, Misure, nedostajacete nam na ovoj temi. Ali eto vidimo se ako Bog da uskoro na 12 m. Moja maca juce nije jela u redovnim terminima jer ustala je kasno, a zaspala rano, pa je i veceru propustila, tako da sam joj dok spava dala AD. za dorucak je jela cuspaiz od spinata za rucak carsko povrce sa pavlakom uzina banana i to je to a danas ce za dorucak (cekam je da se probudi) poparu, rucace piletinu sa rizom, brokulom i krompirom, uzina jogobela musli, vecera grisolino.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.4.2009 11:02:53
jupajdi
Hvala Suzana puno na odgovoru i savjetu. Prvo ću joj uvesti jogurt, malo ga je već probala, kao i sir, a onda i kravlje mlijeko. Ona dosta doji pa mislim da joj ne nedostaje mlijeka. Sve ostalo jede, supe sa povrćem i mesom ( teletina, piletina ).....voće, Hippove kašice... A kako praviš griz, dali je mlijeko vruće, koja gustoća treba da bude. I to mi se sviđa što dodaš Hipp šljivu. Moja je Esma pravo voli. Hvala ti puno. Stvarno ti se divim kako uspijevaš stići sa dvojicom dječaka, poslom, dojenje....Svaka ti čast.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.4.2009 16:34:22
Anoniman
joj, moja je juče jela piletinu, prvi put onako pravo i zalila supom, ali odjutros joj stolica pravo tvrda, baš se namučila, sve plače, ne znam je li od toga....?!