Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2009 13:33:47
Emina*
Mi smo doruckovali cicvaru, misure, hvala za recept, svidjela mu se bas , samo sto sam ja stavila kasiku palente, nisam imala kukuruzno brasno... Jel tvoj Luka pojede sve ovo sto mu napravis (mislim u ovim kolicinama)??
Za rucak sam izdinstala luk, mrkvu, dodala piletinu koju sam prethodno samljela, krompir na komadice, i na kraju paradajz sos... Ispala je kao neka gusca corbica... Jos uvijek spava, a kad se probudi, to ga ceka... Za veceru cemo Nestle sa medom, a izmedju sokic, vodica, i keks...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2009 15:55:54
Anoniman
Pura sa bananom; Kriska hljeba sa kajmakom i malo smo zasladili par zalogaja sa pekmezom; E vo sad se priprema povrtna corbica; Veceras cemo prvi put cokolino, ali cemo ga pomijesat sa rizolinom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2009 18:54:08
Ivona
Dorucak:cicvara Smizlici se jako svidjelo...,sve je popapala (ja sam isto napravila sa kasikom palente kao i Emina,a umjesto pavlake sam stavila svjezi sir;zumance sam dodala odmah sa sirom,jer sam se bojala da se nece dovoljno termicki obraditi,ako ga stavim kasnije) Rucak:basmati riza sa prasom i mrkvom+dinstana piletina sa lukom(poslije sam u to dodala i malo paradajza,samo da pusti sok) Uzina:pola jabuke i mini plazmica Vecera:pravit cemo vocni mix(banana,jabuka,kruska i malo Hipp breskve) sa zitaricama
Sve nam se pomjerilo zbog ovog ukradenog sata Svake godine bih mogla plakati od muke
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.3.2009 14:59:30
haidy
Nama je juce i danas sve poremeceno, kasnimo sat vremena u svemu. tako je maca danas spavala do 12, pa smo morali preskociti dorucak. krenuli smo od uzine: dukatino i jedan keks rucacemo griz + kasica od teletine i povrca vecera: neki lino a jos usput cemo malo soka od narandze
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2009 13:47:07
new mama
E kod nas poslije dva dana pauze sa hranom naravno osim dojenja jer je dusica povracala jutros je ruckala bananu,jabuku i rizine pahuljice i hvala Bogu nije povracala ,a za rucak cemo tikvicu,prokulice,krompiric i mrkvicu i malo caja.................
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2009 15:51:29
malecka60
IZVORNA PORUKA: new mama
E kod nas poslije dva dana pauze sa hranom naravno osim dojenja jer je dusica povracala jutros je ruckala bananu,jabuku i rizine pahuljice i hvala Bogu nije povracala ,a za rucak cemo tikvicu,prokulice,krompiric i mrkvicu i malo caja.................
Zao mi je male dusice sto je povracala, ali nadam se da ce biti dobro od sada.
Mi smo doruckovali jabuku sa pahuljicama, rucali mali komadic piletine, mrkvice i spinat. Za veceru cemo, mozda, kuhano zumance sa AD (citala sam dr. Spock da se moze davati djeci od petog mjeseca, a cijelo jaje od desetog mjeseca-ovo naglasavam da izbjegnem napade). Ili mlijecnu kasu za laku noc. Izmedju hapice i sokici.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2009 16:00:28
SelmaK
Ja se nisam prije javljala na ovoj temi u smislu da sam sa vama razmjenjivala recepte, samo sam ponekad trazila savjete. Ali evo od sada cu nastojati da povremeno napisem sta mi jedemo.
Danas
Dorucak oko 7 30h Hipp kasica banana sa kravljim sirom
Rucak oko 12 30h jedna tikvica i krompir sa malo maslinovog ulja skuhani, a zatim izgnjeceni. U to smo dodali pavlaku sa 22% mm i sve pomijesali. Aladin sve pojeo tako slatko.
Vecera oko 18 00h najvjerovatnije cemo jesi grisolino
Takodjer u 24 sata imamo i cetiri hranjenja AD aptamilom 3 flasice 120 ml i jedan 150
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2009 17:33:29
Ivona
IZVORNA PORUKA: malecka60
Za veceru cemo, mozda, kuhano zumance sa AD (citala sam dr. Spock da se moze davati djeci od petog mjeseca, a cijelo jaje od desetog mjeseca-ovo naglasavam da izbjegnem napade). Ili mlijecnu kasu za laku noc.
Ohoo...vi ste bas "ostro" krenuli U svakoj knjizi ces procitati drugaciji savjet.Imam i ja neke literature,pa sam ostala bez teksta kada sam procitala da se kikiriki moze ubaciti u kasicu (od 5 mjeseca) ...ili recimo avokado,papaja i td.(mozda...,ali u nekom drugom podneblju).
Mi smo zumance uveli sa 9,5 mjeseci,a sa bjelancetom cemo jos sacekati.
Nas danasnji menu:
Dorucak:modifikovana cicvara (mlijeko+griz+zumance+malo putera+svjezi sir+pavlaka)...mmm...njamiii Uzina:pola velike teglice Hipp borovnica u jabuci Rucak:teleca koljenica+krompir+tikvica+mrkva+luk Vecera:kruska i banana sa plazmom i malo mlijeka
Izmedju AD mlijeko 3 puta i malo vode,caja i soka (jedva 50 ml )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2009 22:55:38
ziki
Posle prvomajskih praznika se vraćam na posao i moram uvest neki red. Za sad funkcionišemo ovako: 7:00 buđenje(podoj je oko 5-6, ustajemo oko 8 i tad pojede ½ plazme) 9:00 podoj 10:00 doručak (danas proso sa plavlakom) 11:30-12:00 podoj 14:00 užina(uglavnom dukatino ili sokić) 15:00 podoj 17:00 ručak(danas pileća supa sa mrkvom i kukuruzom) 19:00 podoj Večere nema jer je zaspo, inače mi je večera problem jer ni mi ne večeramo a on jede sa nama za stolom a sam baš i neće. Kako se na posao vraćam kad Traik bude imao 11,5 mjeseci neću moći da izlazim da ga dojim i nemam pojma kako da ovo riješim, radno vrijeme mi je od 8 do 16 zači da me kući nema od 7:30 do 16:30.Svi prijedlozi su dobrodošli
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2009 23:07:09
Okarica
Jedino da probaš izbaciti ta dva podoja. Neka mu osoba koja ga bude čuvala da na flašicu. Izmuzi se naveče i ujutro poslije podoja. To je moj prijedlog. Ne znam šta bih ti drugo rekla, namam iskustvo. Vjerovatno će ti iskusnije mame dati neki bolji savjet.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 7:58:07
Okarica
Crvena, meni je jedna medicinska sestra u Vrazovoj rekla da ne dajem djetetu petit keks jer izaziva anemiju. Nisam je pitala zašto, ali me stvarno to interesuje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.4.2009 8:03:30
Crvena
IZVORNA PORUKA: Okarica
Crvena, meni je jedna medicinska sestra u Vrazovoj rekla da ne dajem djetetu petit keks jer izaziva anemiju. Nisam je pitala zašto, ali me stvarno to interesuje.
Provjericu, hvala ti