Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.4.2009 16:39:24
Anoniman
a da napomenem da se to desilo prije jutarnjeg obroka u kojem sam joj namjeravala dati bananu. Tako da nisam, nego sam samu krušku narendanu, a ni ručak joj neću praviti što sam mislila, već ću jabuku samu. Znam da možda nije pravo pitanje za ovu temu, ali me priča o piletini potaknula.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.4.2009 16:41:17
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Okarica
Moraš joj dati malo više vodice ili čaja. I Iris nekad ima tvrdu stolicu, čim to primijetim, pojačam vodu ili čaj i sve bude ok. Ne sekiraj se!
upravu si, pokušaću. malo se mučimo i sa tom tečnošću, jer ne želi ni u snu flašicu ni kljun, već samo iz čaše i tačka i to pravo voli, ali problem je što sve isprosipa, pa se odmah presvlačimo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.4.2009 23:21:58
ziki
Jucerasnji menidorucak: cicvararucak: puretina sa mrkvicom i brokulicomuzina: dukatino marelica i mrkva Danasnji meni:dorucak:marelice sa rizomrucak: spinat sa mlijekom i rizomuzina: dukatino Kako spremate spinat i prasu?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.4.2009 10:24:41
haidy
Ja prasu prvo skuham, onda je proprzim na maslacu, dodam mlijeka i pavlake, a mozes umjesto toga dodati i zumance. a spinat isto skuham, proprzim na maslacu dodam mlijeka, malu kasiku brasna i zumance, ali isto moze bez zumanceta.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.4.2009 11:02:23
ziki
Danasni jelovnik: dorucak: abc sir, kriska hljeba i zalio jogurtom rucak: spinat na haidy-in nacin vecera: frutolino prvi put uzina: ogulicemo jabuku i grickat
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.4.2009 14:33:52
haidy
E sad da i mi podnesemo raport dorucak: prvo sam joj dala kukuruzu sa mlijekom, pa nije htjela, onda sam joj napravila grisolino i to je par kasikica kasnije je pojela dukatino rucak: spinat i piletina uzina banana i kompot od sljiva a vecera vjerovatno pavlaka i hljeb
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.4.2009 15:35:55
Ivona
Jucerasnji menu:
Dorucak:jabuka+kruska+banana sa mlijekom i plazmom Rucak: spinat+krompir+mrkva+crveni luk+mrvica bijelog luka+persun+kuhana piletina (buckuris zivi...,ali smizli sve popapala inace jako voli zelenkastu klopu ) Vecera:bili smo vani,pa je papala Hipp goodnight voce
Tri puta AD,malo svjezeg sokica od jabuke,mrkve i cvekle i malo vodice.
Danasnji menu: Dorucak:cokolino (ovo ne praktikujemo,ali nam se jako zurilo da idemo vani,dok je lijepo vrijeme,pa nam je to bila najbrza varijanta ) Uzina:Dukatino (smazali smo ga vani) Rucak:jos spava...,a kada se probudi carsko povrce sa basmati rizom i malo svjezeg sira i pavlake+malo crnog hljeba Vecera:bit ce neka Hipp s vocem,jer opet idemo skitati
Petkom nas uhvati euforija zbog vikenda,pa nam se ne bavi previse kuhanjem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.4.2009 18:06:35
haidy
Ma i ona je se poboljsala, da kucnem o drvo , konacno joj obrazi postaju buckasti. Mada je nekad uhvati pa nece nista, kao jutros na primjer. mozda ce joj zubici, nema jos nijedan ali najgore mi je ono kad hoce kao da povraca, uh. pusa za selenu princezu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.4.2009 0:05:53
Anoniman
Juce: Dorucak: pura sa sljivama Rucak: Tikvica i riza Uzina: Vocni jogurt Vecera:Nije htjeo nista pa sam mu dala malo krompirica s kajmakom.
Danas: Dorucak: banana i kruska sa mljevenim lino keksom Rucak: tikvica i krompir Uzina: sutlijas Vecera: sutlijas koji nije pojeo za uzinu, a imala sam namjeru dati voce!
Izmedju svega ovoga doji, popije caj i iscijedjen sokic. Naravno sok i caj su iz case, nema sanse na flasicu nesto popit a kljun da ne spominjem.
Shee, djeca koja doje slabo hoce flasice i ostala cuda, pravo na case. Naucice, polahko, pa ce prestat prosipat. Mada je zbog zubica bolje da se i ne navikavaju na flasice i cucle.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.4.2009 8:17:48
Emina*
Mi jos malo na ovoj temi, pa se selimo Za dorucak cicvara sa jogurtom Rucak: Prasa sa piletinom i rizom, na puteru Uzina: Vjerovatno Dukatino Vecera: Cokolino... Izmedju voda, sokic, keks
Nedi, zar vi ne trebate "jesti" na onoj drugoj temi??
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.4.2009 18:30:49
new mama
kod nas danas slatki obrok-breskva i jabuka hipp i kruska i sve smazala,a slani -tikvica,krompiric,prokulica,brokula i proso i tako-tako jela i dostaaaa soka valjda joj vruce
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.4.2009 18:54:11
žana o8
danas smo papali: oko 15 sati pileća supica sa mrkvom , ali nagusto kao kašica , a ne supica u 18 sati više od pola banane sa pola kuhane jabuke. Ostalo smo papali Aptamil sa keksolinom. I malo vodice nasilu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.4.2009 22:56:23
ziki
Danas smo bili na izletu pa je meni izletnicki: dorucak: hipp mrkva rucak: piletina(ne pasirana) i pastrmaka sa zara- mnogo mu se svidjelo, vecera: to kod nas nema jer ni mama i baba ne veceraju a i na izletu nije imo vremena da doji pa je trebalo sve nadoknadit
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.4.2009 23:17:18
sunčica
Skvo,moja i tvoja bebica su blizu,ostale su sve starije.Jel tvoja Uma jos doji ili?moja je Lana dojila 4 mjeseca i sada pije humanu,dobro napreduje.Mislim da sad ima oko 8 kg.Koliko dnevno imate obroko? Lana pije 4-5 puta flašicu (180-200ml)i između imamo sokiće,voćne kašice ili slani obrok (ili joj ja nešto iskuham ono povrće,piletina itd. ili pojede hipp slanu kašicu).Al nekako ja je opet najviše držim na hapici,kontam još je mala (5 mj i 10 dana) imaće kada probati ovu hranu. I još,kada ste počeli uvoditi ovo obično mlijeko,šta misle ostale mame?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.4.2009 23:31:07
manuela RR
Mislim i da je moj Emir jako blizu tvojoj Lani,al je ti neću biti od veće pomoći pošto on i dalje doji. Dajem mu i sokić te jadan obrok hapicu a ostalo je sve mlijeko. Inače sam čula da je Humana jako kvalitetna dohrana jer ne izaziva povraćanje kod beba