canim
|
Daliyah ja se niceg ne odricem, osim svakodnevnog konzumiranja cokolade/kolaca i tjestenine. Dakle recimo danas D; Omlet,kifla i casa jogurta, nakon toga kaficu s kockom secera. U; Jabuka i Narandza u blender smutila i popila, jer ja nisam neki ljubitelj voca, pa ovako mi najbrze popiti R; 2 punjene paprike, s cvrstim jogurtom preko. V; caj ili kafu, kasno sam rucala pa nema smisla da veceram jos. Eh sad sto se vremenski tice danas je otprilike ovako bilo D oko 11:30 U oko 15:00 R oko 18:00 Dakle razmaci izmedju obroka su oko 3,4 sata, s tim da sam ja danas ustala iza 10h, pa je i jelovnik u skladu s tim, dakle najdalje sat do sat i po nakon budjenja dorucak i onda ostale obroke racunas na osnovu toga. Ako ustanem ranije imam i vise obroka, kad sam ustajala oko 7,8h imala sam po 5 obroka dnevno. Vode pijem 2l, ujutro naspem sebi bokal i to moram popiti do kraja dana, ako idem vani nosim vodu sa sobom. Najbolje bi bilo da su obroci priblizno u isto vrijeme, a dodatno da podstaknes metabolizam, 1. mozes koristiti i jogurt sa mljevenim sjemenkama lana, 2. Zeleni caj, 3. citrusi su dobri za sagorjevanje masnih naslaga, 4. gledaj za rucak da imas obrok neko meso i povrce dakle da konzumiras malo mesa svaki dan, jer proteini ubrzavaju metabolizam. 5. Sjemenke raznorazne ubacuj gdje stignes. 6. Izbjegaji przenu hranu, jedi vise variva, corbice i slicnu ishranu. 7. Tjesteninu jedi samo ujutro, hljeb, pite, makarone, pilavi i slicno a najbolje je ako mozes i bez njih ali budimo realni jel 8. Uvedi sebi jedan slatki dan u sedmici i ujutro umjesto dorucka pojedi kolac,tortu, ili ako ne volis slatkise pojedi nesto masno, kaloricno i slicno, ujutro je metabolizam najbrzi a taj 1 slatki obrok ti nece remetiti mrsanje a dat ce ti vise motivacije za nastavak. 9: Voda je obavezna ako hoces da ubrzas metabolizam. Ne znam vise sta da ti napisem, to za med i cimet i ja sam cula,nisam probala, ali s cimetom treba biti oprezan i pri kupovini i pri konzumiranju, nije njega bas preporucljivo stalno konzumirati. Jos da napomenem ja nisam osoba koja voli sokove, gazirano, grickalice i slicno tako da to u rijetkim prilikama konzumiram, ono ako bas moram u gostima ili kad nam dodju i sl
< Poruku je uredio canim -- 11.2.2015 18:34:32 >
|