Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 23:01:57
bejbibi
Alman javi onda sutra jel zaradio ....necemo vise o hrani, marien nam gladna ....idem okupati M ( jos ne spava) zaigrao se..sav oznojen... A ja sam sad zedna od sira, mogla bih 10 l vode popit
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 23:55:29
Adano
Vece, zenice... ja danas bila na komisiji, ultrazvuku i kod interniste punih osam sati... uzas... u ponedeljak ce mi raditi serklazu. Bas me strah s obzirom na to da je u prosloj trudnoci pokusana serklaza u 25.sedmici i na stolu u sali mi pukao vodenjak i nazalost porodila se u 26.sedmici i nije dobro zavrsilo. Medjutim tad sam bila i potpuno otvorena pa zbog toga serklaz nije uspio. a sad radim sedam sedmica ranije i nisam otvorena samo se grlic skratio. Ali kako god, prestravljena sam...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 1:21:53
alman
IZVORNA PORUKA: Adano
Vece, zenice... ja danas bila na komisiji, ultrazvuku i kod interniste punih osam sati... uzas... u ponedeljak ce mi raditi serklazu. Bas me strah s obzirom na to da je u prosloj trudnoci pokusana serklaza u 25.sedmici i na stolu u sali mi pukao vodenjak i nazalost porodila se u 26.sedmici i nije dobro zavrsilo. Medjutim tad sam bila i potpuno otvorena pa zbog toga serklaz nije uspio. a sad radim sedam sedmica ranije i nisam otvorena samo se grlic skratio. Ali kako god, prestravljena sam...
sretno draga bit ce sve to dobro nemoj se sikirati, ovaj put ce uspjeti ako Bog da, odmaraj i miruj sto vise
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 3:29:26
Selzy
Amela i Tukica cestitke i sve najljepse vama i bebicama AZRAB draga zar vec bebica prednjaci glavicom? Pa poranila uff vidjet ces kako ce ti brzo proci znas li sta nosis? :) ostale drage moje sve koje uskoro imate kontrolu neka je sa srecom i da sve bude u najboljem redu, ja imam kontrolu sljedece sedmice BEJBIBI kad je tebi kontrola? Je li se tvoja curica okrenula? Prednjaci li glavicom? sve vas punoo do sljedeceg javljanja ..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 8:14:40
sara_mo
Jutro lijepe moje! Prvo da čestitam svim kolegicama koje su rodile, nek ste svi zivi, zdravi i veseli. Slabo se javljam jer jos radim, pa mi je bila neka guzva na poslu. Uskoro cu i ja na trudnicko, pa cemo se cesce druziti. Inace sve OK, hvala Bogu. U ponedjeljak imamo kontrolu, pa cemo vidjeti je li se djevojcica okrenula u startnu poziciju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 8:40:13
bejbibi
Hello zenice, uranile neke ;) evo i ja sam, nenaspavana...budila se stalno :(....
Adano draga ne brini,bolje i to na vrijeme nego ne daj Boze da sta bude... Bices ok aBd...javi nam obavezno stanje....i miruj strogo,nista nemoj raditi,dizi noge na jastuk... Sretno..
Sara draga cim na trudnicko jvljaj nam se redovno ;)...
Ostale sta ima
Selzy,terminuso moja ja sam pocetkom feb bila na kontroli pa cu opet pocetkom marta aBd.... Meni je druga beba tako da sam cula da se moze tek i pred porod okrenut a dr mi nije nis govorio, valjda ce na narednoj reci sta detaljnije:)) al se meni cini da je svugdje ima gore,dole,lijevo,desno,satra me haha...kako je kod tebe
< Poruku je uredio bejbibi -- 13.2.2015 8:42:30 >
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 9:12:03
M.A.M.
jutro drage evo i mene sredila gospodjicu pa na kontrolu akoBogda kasnije,Adano razumiijem da se sikiras oko toga vjeruj kada sam procitala odmah sam sebe vidjela u tvojoj situaciji,i ja ocekujem da ce mi raditi serklazu rad konusa,al molim dragog Boga da je sve ok,vidjecemo sta kaze dr.Gdje mi je ona kona samy_lo juce je trebala po nalaze i nigdje je,hajmo zenice na noge lagane
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 9:13:11
Dianaa
jutro drage ... vi ste bas aktivne iza ponoci a ujutro opet prije mene budne... svaka cast
ja ne mogu tako, legnem oko 11 i budim se oko 8, inace poprilicno dobro spavam u poredjenju sa vama
i et, neko rece necemo o hrani, ja moram odmah... dorucak prasa sa jajima... nesto mi bas naumpalo a rucak nemam pojma,... mozda sirnica i zelena salata, vidjet cemo...
Adano, samo polako i bit ce to aBd sve ok... cuvaj se i ti i ostale
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 9:14:06
Dianaa
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
jutro drage evo i mene sredila gospodjicu pa na kontrolu akoBogda kasnije,Adano razumiijem da se sikiras oko toga vjeruj kada sam procitala odmah sam sebe vidjela u tvojoj situaciji,i ja ocekujem da ce mi raditi serklazu rad konusa,al molim dragog Boga da je sve ok,vidjecemo sta kaze dr.Gdje mi je ona kona samy_lo juce je trebala po nalaze i nigdje je,hajmo zenice na noge lagane
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 9:25:36
bejbibi
MAM sretno draga :))
Diana i ja bi da doruckujem a ne znam sta bi a gladna saam a rucak pojma nemam..nemam vise ideja.sve bi a nista mi se ne da :(.. Joj sad kad sam se pogledala u ogledaloko zombi podocnjaci crni uvijek sam imala izrazajnije podocnjake,tamne kolutove a sad jos gore smrcc
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 10:19:41
Dianaa
IZVORNA PORUKA: bejbibi
MAM sretno draga :))
Diana i ja bi da doruckujem a ne znam sta bi a gladna saam a rucak pojma nemam..nemam vise ideja.sve bi a nista mi se ne da :(.. Joj sad kad sam se pogledala u ogledaloko zombi podocnjaci crni uvijek sam imala izrazajnije podocnjake,tamne kolutove a sad jos gore smrcc
i ja ih imam, al nisu crni ovo sa kkamilicom uspijeva, a mozes lagano i masirati podrucje oko ociju nekom kremom... tako ja nekad kad mi nije mrsko
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 10:35:18
Marien
Cao zenice moje,
evo i ja sa kontrole, hvala Bogu sve u redu, moja gimnasticarka drzi noge iznad glave i stopalo haman na licu, sou od djeteta, jedino ja nikad nemam normalnu sliku sa ultrazvuka Sad mozete o hrani, jedva sam docekala da se najedem k`o covjek poslije onog groznog stomacnog virusa, Dr. me pohvalio za kile, mislim se nije ni cudo kad tri dana nisam jela Adano, draga ne sekiraj se, drzimo ti fige da sve bude dobro i hairli prodje! Danas za rucak- leso teletina sa krompirom, mora se jos malo lagano jesti Sta je ono jos bila tema...aha, kod mene beba od pocetka skoro dubi na glavi i dole joj glava u fundusu sto znaci bas za porod ali Dr. kaze da se cak i sad (ulazim u 7.mj.) to moze promijeniti, inace je cijelo vrijeme sve bilo nisko i glava i posteljica, zato i kontrakcije i Dabroston. Ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 10:40:56
Dianaa
IZVORNA PORUKA: Marien
Cao zenice moje,
evo i ja sa kontrole, hvala Bogu sve u redu, moja gimnasticarka drzi noge iznad glave i stopalo haman na licu, sou od djeteta, jedino ja nikad nemam normalnu sliku sa ultrazvuka Sad mozete o hrani, jedva sam docekala da se najedem k`o covjek poslije onog groznog stomacnog virusa, Dr. me pohvalio za kile, mislim se nije ni cudo kad tri dana nisam jela Adano, draga ne sekiraj se, drzimo ti fige da sve bude dobro i hairli prodje! Danas za rucak- leso teletina sa krompirom, mora se jos malo lagano jesti Sta je ono jos bila tema...aha, kod mene beba od pocetka skoro dubi na glavi i dole joj glava u fundusu sto znaci bas za porod ali Dr. kaze da se cak i sad (ulazim u 7.mj.) to moze promijeniti, inace je cijelo vrijeme sve bilo nisko i glava i posteljica, zato i kontrakcije i Dabroston. Ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 11:00:22
samy_lo
Kako ste mi zenice..evo da se i ja javnem.. Jucer isla po nalaze..Kreatinin nizak,treba biti 58,a kod mene 57..nista strasno.. Ali zato pise da u urinu imam dosta okruglih i stapicastih bakterija ..u ponedjeljak kontrola,pa valjda ce nesto propisati..nadam se da nije nista strasno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 11:38:12
M.A.M.
eh zenice evo i mene sa kontrole,vidjela sam nogice i rukiceeeeeee moje najdraze heheheh kako lijep osjecaj,NN mi je 2,uputila me je da radim double cisto kaze radi sebe,sta vi mislite o tome?eh da moram i kod interniste na Gak jer sumnja drna blagu trombofiliju pa cemo vidjeti u ponedjeljak,uglavnom bebica je dobro,razvija se danas ulazimo u drugi trimestar
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 11:46:09
Pravnica
Cao drage moje... nisam se ranije stigla javiti. Jucer sam bila ma kontroli... radila ctg... nije me gledao vaginalno jer ctg nije pokazao kontrakcije, pa ce me u utorak pogledati na UZ i valjda odzdo... jer cu vec tada biti u 40. tt ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 11:49:20
Pravnica
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Kako ste mi zenice..evo da se i ja javnem.. Jucer isla po nalaze..Kreatinin nizak,treba biti 58,a kod mene 57..nista strasno.. Ali zato pise da u urinu imam dosta okruglih i stapicastih bakterija ..u ponedjeljak kontrola,pa valjda ce nesto propisati..nadam se da nije nista strasno
Okrugle bakterije nisu opasne... al za te stapicaste ce te sigurno poslati da radis urinokulturu i vjerovatno ces dobiti antibiotik i preporuku za puuuunoo tecnosti dnevno...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 13.2.2015 11:55:07
lala88
zdravo zene, kako ste mi jutros, jeste li se naspavale? Evo ja se pomalo pakujem idemo na vikend kod svekrve i mame, dan je maglovit i nikakav. Raduje me odlazak na cist zrak, a i vidjecu svoje, nisam ih vidjela 20 dana, a pozelila sam i svog macka i ovcu svoju, ja imam zivotinjsko carstvo kod svekrve, jako volim zivotinje.