Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 11:36:43
Dianaa
IZVORNA PORUKA: tukica
Zene moje, evo mene...konacno ugrabih vremena da vam se javnem... Ja sam se sretno porodila 05.02. Curica super, 3350, 52 duga, sve proslo super. sad smo kuci, ludnica nam je, ne znamo gdje cemo prije :) btw, neko pitao za ritam budnosti kod bebe... u mom slucaju, to se pokazalo tacnim... beba po danu spava, a navece dernek :) Nadam se da ste sve dobro, ko se jos u medjuvremenu porodio, cestitam mu od srca :)
masala, sad uzivaj sa svojom bebicom... zasluzila si... a ima nas koje cemo aBd kao i ti, uskoro
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 11:44:31
alman
IZVORNA PORUKA: tukica
Zene moje, evo mene...konacno ugrabih vremena da vam se javnem... Ja sam se sretno porodila 05.02. Curica super, 3350, 52 duga, sve proslo super. sad smo kuci, ludnica nam je, ne znamo gdje cemo prije :) btw, neko pitao za ritam budnosti kod bebe... u mom slucaju, to se pokazalo tacnim... beba po danu spava, a navece dernek :) Nadam se da ste sve dobro, ko se jos u medjuvremenu porodio, cestitam mu od srca :)
iskrene cestitke na rodjenju djevojcice nek vam je ziva i zdrava puno godina, uzivajte nadam se da ce se uskoro taj ritam promjeniti pa da ce dati i mami da spava po noci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 11:45:15
no idea
Dobro jutro po crnogorski u podne! Tukice, cestitamo...neka ste zive i zdrave ti i beba! Uzivajte u mazenju! Alman, prekrasni ste! Ti sva sijas, prava lijepa trudnica! Bejbibi, ni ja ne vadim krv niti dajem urin...slusam svoju dr...ona kaze da nije potrebno...doduse, ja sam sve nalaze i briseve uradila neposredno prije trudnoce i sve bilo ok...pitala je nekad u 16. sedmici trebam li ponoviti...rekla da ne trebam ali ako bas hocu da mogu...i ja vise nisam insistirala...dala mi neki caj za trudnice da pijem preventivno i prenatal...sto ti kazes ja se osjecam ok pa vjerovatno bi se isprepadala da vadim nalaze i da je nesto van granice a ovo je ipak drugo stanje...zato necu da se stresiram...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 11:51:05
bejbibi
Ma bas to NO IDEA, necu nista da radim..jednom u 16 sedmici cini mi se vadila.krv i urin..il je 22 sedmica bila pojma nemam al to u sloveniji kd sam bila na zahtjev domtora i vjeruj da nisam ni zvala da putam kakvi su nalzi necu uopste da razmisljam o tome... Pijem tekucine, caj od brusnice,brusnicu suhu povremeno jedem,trudim se cveklu svaki put za rucak, volim je..vitamin c,voce, pivrce uglavnom pa valjda je ok.. Sta me briga dovoljno sam se prepala na pocetku kad sam prokrvarila, to mi bilo za 9 mjeseci tak da necu uopste da mislim negativno.. Uostalom bice kako je Bog odtedio ja tu nista ne mogu :) a bice dobro aBd ..kad pozitivno razmisljas pozitivno ti i bude
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 11:53:58
no idea
Sad smisljam sta bih jela...dinstani kupus sa kobasicama obozavam ali nemam domaceg kiselog kupusa a ne da mi se ici u grad kupiti...opet cemo nesto brzinski.. I moja cura budna u neko cudno vrijeme...jutros od pola sest do pola sedam tancala a sad spava...ma samo nek je ona meni ziva i zdrava ustajacu ja kad bude trazila...prosla sam ja i gore, vjerujte... Hm...razmisljam filete oslica i krompir salatu...ako nadjem oslica u prodavnici najblizoj...zapravo mi se jede krompir salata sama...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 12:00:38
no idea
Bejbibi i ja sam ista...trudim se da jedem zdravo i slusam svoje tijelo...to mi dr stalno naglasava...lezi ako ti se leze...prohodaj ako ti se hoda...jedi sta ti se trazi..slusaj svoje tijelo... Bas...ko da gledam sebe i ja sam se kad sam prokrvarila isprepadala za svih 9 mjeseci...sad samo s povjerenjem u Boga...bice kako On odredi...mislim pozitivno i vjerujem da ce biti tako...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 12:14:44
anitaa
uh što ovo sunce vuče i mami, ali mi i isprazni novčanik, srećom potoših pare na med i ove zdrave proizvode, sirup od borovnice, slatko od jabuke i tikve, bestilj, integralna tarana, uh ima još...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 12:28:28
lala88
i ja bi vani, ali sad dosla, platila racune i nisam mogla setati stomak me hauss boli. Zene jel to normalno ja sam u 4 mjesecu i nemogu nikako da hodam, cim sam duze od pola sata na nogama stomak me haus boli, oni menustralni bolovi, dodje mi i muka u zeludcu, jel se kome to desavalo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 12:50:19
bejbibi
Ma jasta zemice, ne razmisljajte negativno ;)) samo opusteno i bicete dobro aBd....
Evo i ja kontam vani al tek oko tri prvo skuhat pa proset_at malo pa ce mm po nas.... Moram sad palit masinu,sareno taman dok se operw,dok skuham eto ga tri...ako budem ok jer me nesto stomak bolucka nisko al valjda gura cura a dizala i krevetac malo pitesko pa valjda i to... Ma bice dobro aBd Ma moram malo proswtati.. Nisam od januara.. Ima mjesec.. Sve autom :(... Malo laganini
< Poruku je uredio bejbibi -- 12.2.2015 12:51:32 >
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 13:23:49
AzraB
dancek moje drage
Evo i mene s kontrole. Sve u najboljem redu. Bebica se vrti, prednjaci glavicom kao i na prethodna 2 pregleda. Kod mene malo pritisak povisen, ali valjda i sto ne spavam ova 2-3 dana, bas sam izmorena... Dr. rekao jos jedna kontrola pocetkom marta i onda pravac Jezero, neka me trema odmah opicila, kad prije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 13:50:26
anitaa
meni je sutra pregled, dobro se osjećam, srećom pustila me ona strašna viroza, malo nesanica zeza, ali ništa strašno, bebica kao da se umirila, prije mjesec kao da sam nešto osjećala, mm me zezao, kao prerano (jer tek sad se bližim 17-oj sedmici), ja doktorici govorim na pregledu : je li tako da je na lijevoj strani, ona pogleda kaž jeste..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 15:04:51
alman
e bas je lijepo vani mi smo jedan sat setali, al mene krsta nesto bole kad dugo hodam tako da sad lezim, a od rucka nista bejbibi je pametna prvo rucak napravila pa onda setnja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 16:39:08
bejbibi
Evoi nas zenice....isla jedno 20 min hodali i stomak me zabolio uh..ko da mi ligamenti pucaju a ispod rebara me bolilo..valjda cura gura.... Evo vrti se, valhda nije nista....odoh ugrijati rucak i jest, gladni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 17:01:23
saamy
Hei drage moje evo mene sa kontrole,neće me porodit u nedjelju cekace kaže da mi krenu trudovi sami posle 5/6 dana ako nista onda će i izazvat trudove tabletama Kontam ha sad izazvala ha poslije ako treba izazvat sad il poslije svejedno
Šta vi mislite? Kaže ako ti želiš prije možemo ali ja bi da čekamo ja neznam Šta da kažem mm svejedno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 12.2.2015 17:35:57
bejbibi
Saamy bolje sacekaj draga,tebi je termin tek u nedelju mozda se i porodis do nedelje a ovako bezze da ti izazivaju ako to mozw prirodno ic...cak toleriraju i desetak dana nakontermina tako da bolje sacekaj , beba sigurno nije jos spremna da izadje :))