|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
11.2.2015 9:01:25   
bejbibi
Jooj dijana super si tiuser posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1101
11.2.2015 9:05:07   
Dianaa
ma meni je pitu najlakse napraviti al sad kazem nije mi nesto iz elek,sporeta... i uvijek mi je najbolja kad mama napravi... user posted image ja sam isto zadovoljna svojom kilazom i svi mi kazu da se nisam nikako promijenila...eh sad , da li me samo tjese , to ne znam, a i svejedno mi je... jedem sve sto mi se jede pa kako bude... user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1102
11.2.2015 9:05:38   
AzraB
ja jos uvijek izmisljam sta cu jesti user posted image a za kile se ne brinem user posted image nagurala sam 66,5, okruglo 13 kg od pocetka user posted image mada mi je taman na visinu 173... Ova trudnoca me malo popravila, bas mi dobro doslo user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1103
11.2.2015 9:09:50   
Pravnica
Jaaaaoo kile, kileee... hahhaa... najdraza tema user posted image
Paa ja sam "nabacila" negdje oko 15 kg... mada (ne pretjerujem) svi kazu da imam samo stomak i da se nisam udebljala. Inace nisam otecena, i izgledam pristojno... hehhehee... ma o kilama cu misliti poslije aBd. Da iz sale izadjem 7-8 laksa bila bih sretna... a sigurno da ima i vode u organizmu... pa daje volumen user posted image

Zene koje su u terminu, ima li kakvih naznaka poroda?

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1104
11.2.2015 9:09:59   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: AzraB

ja jos uvijek izmisljam sta cu jesti user posted image a za kile se ne brinem user posted image nagurala sam 66,5, okruglo 13 kg od pocetka user posted image mada mi je taman na visinu 173... Ova trudnoca me malo popravila, bas mi dobro doslo user posted image

ti si onda bila prava mrsavica, i ja sam 172, i dobila sam 13 kg od pocetka... ostala trudna sa 60 kg...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1105
11.2.2015 9:11:15   
Dianaa

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Jaaaaoo kile, kileee... hahhaa... najdraza tema user posted image
Paa ja sam "nabacila" negdje oko 15 kg... mada (ne pretjerujem) svi kazu da imam samo stomak i da se nisam udebljala. Inace nisam otecena, i izgledam pristojno... hehhehee... ma o kilama cu misliti poslije aBd. Da iz sale izadjem 7-8 laksa bila bih sretna... a sigurno da ima i vode u organizmu... pa daje volumen user posted image

Zene koje su u terminu, ima li kakvih naznaka poroda?

kod mene nista, sinoc bila na kontroli, kaze da se nisam ni pocela otvarati... opet za 7 dana na kontrolu user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1106
11.2.2015 9:14:15   
bejbibi
Prave ste zgodniceuser posted image ma ni ja se ne sekiram..nako pitam bezzeuser posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 1107
11.2.2015 9:16:34   
Pravnica
Dianaa imas li bolove u preponama, pogotovo ujutro? Kod mene se javljaju vec nekoliko dana... Inace sutra idem na pregled pa cu vidjeti sta ce mi dr. reci... Jucer sam bila na ctg i kao da je ocitao neke kontrakcije, koje nisam bas osjetila. Vidjecu jesam li ista otvorena... mada sumnjam. Da li treba izaci onaj sluzni cep pa da se pocnes otvarati ili se moze otvoriti neovisno od toga? Hajde iskusne... odgovorite nama neiskusnim user posted image

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 1108
11.2.2015 9:19:10   
Dianaa

Dianaa imas li bolove u preponama, pogotovo ujutro? Kod mene se javljaju vec nekoliko dana... Inace sutra idem na pregled pa cu vidjeti sta ce mi dr. reci... Jucer sam bila na ctg i kao da je ocitao neke kontrakcije, koje nisam bas osjetila. Vidjecu jesam li ista otvorena... mada sumnjam. Da li treba izaci onaj sluzni cep pa da se pocnes otvarati ili se moze otvoriti neovisno od toga? Hajde iskusne... odgovorite nama neiskusnim user posted image

imam bolove u preponama, meni je najgore kad spavam pa hocu da se prebacim sa jedne na drugu stranu... a to za sluzni cep nisam sigurna, treba nam pomoc iskusnih... :)ja jos nisam radila ctg, kaze za 7 dana ce i to i pregled plodove vode jer mi je posteljica pocela sazrijevati...

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1109
11.2.2015 9:24:20   
Pravnica
IZVORNA PORUKA: Dianaa

imam bolove u preponama, meni je najgore kad spavam pa hocu da se prebacim sa jedne na drugu stranu... a to za sluzni cep nisam sigurna, treba nam pomoc iskusnih... :)ja jos nisam radila ctg, kaze za 7 dana ce i to i pregled plodove vode jer mi je posteljica pocela sazrijevati...

Ee upravo to... kad se navecer okrecem bas osjetim prepone. I ujutro kad tek ustanem, dok rashodam bas bole.... kao poslije duuuuugog vjezbanja, haha... a nikakve aktivnosti nije bilo. Kod mene je posteljica II stepen, i kaze dr. ima jos vremena. Ee sad, jel to znaci kad je III stepen da porod pocinje... ko zna....

< Poruku je uredio Pravnica -- 11.2.2015 9:26:01 >

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 1110
11.2.2015 9:28:30   
Dianaa

Ee upravo to... kad se navecer okrecem bas osjetim prepone. I ujutro kad tek ustanem, dok rashodam bas bole.... kao poslije duuuuugog vjezbanja, haha... a nikakve aktivnosti nije bilo. Kod mene je posteljica II stepen, i kaze dr. ima jos vremena. Ee sad, jel to znaci kad je III stepen da porod pocinje... ko zna....

i kod mene je II stepen...user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1111
11.2.2015 9:33:23   
Pravnica
Dianaa, to je sasvim normalno pred porod... odnosno u devetom mjesecu. Skolski :) Kao sto moj dr. sinoc rece, ima jos vremena... hihi....

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 1112
11.2.2015 9:42:41   
Dianaa

Dianaa, to je sasvim normalno pred porod... odnosno u devetom mjesecu. Skolski :) Kao sto moj dr. sinoc rece, ima jos vremena... hihi....

sto duze to bolje, neka ide sve svojim tokom user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1113
11.2.2015 9:44:46   
samy_lo

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro zenice i ja sam bas nesto lose spavala,okretnula sam se 1000 puta,ubise kukovi a sta ce tek biti za koji mjesec,eh lako se vama terminusama radovati,valja se nama u julu valjati po kucamaauser posted image Samy_lo jel tebi vodi trudnocu dr.Pasic u domu zdravlja?

Jutro svima..

ne vodi mi dr.Pasic trudnocu,nego neka nova dr.Samire Ademi Lutelli,nesto tako..gdje ti vodis trudnocu,kod koga???

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1114
11.2.2015 9:59:48   
M.A.M.
aha,i ja sam kod nje,sutra po nalaze pa akoBogda u petak kontrolauser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1115
11.2.2015 10:07:03   
samy_lo

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

aha,i ja sam kod nje,sutra po nalaze pa akoBogda u petak kontrolauser posted image

aha..i ja sutra po nalaze,a u ponedjeljak kontrola user posted image user posted image

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1116
11.2.2015 10:08:55   
samy_lo
M.A.M. imas poruku

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1117
11.2.2015 10:13:18   
AzraB

IZVORNA PORUKA: AzraB

ti si onda bila prava mrsavica, i ja sam 172, i dobila sam 13 kg od pocetka... ostala trudna sa 60 kg...

user posted image ja na prvom pregledu imala 53,5 kile user posted image doduse, prije toga je bio Ramazan pa sam bila smrsala. Sad mi kazu da sam taman, a ja nisam navikla na ovoliku tezinu user posted image sve mi nesto novo kroz citavu trudnocu user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 1118
11.2.2015 10:26:22   
marseljeza
Pravnica i ja imamo termin u 2 dana, možda se i na porođaju sretnemo user posted image I ja sam prošli put na CTG čekala dva sata, pitala sam se jesu li sve žene odlučile u februaru roditi aBd user posted image Ja sam sutra aBd tamo oko 1, ako odlučiš da budeš tad nekad, objasnim ti kako ćemo se sresti :D Ja sam torbu tek jučer spremila, samo osnovno, nešto ne mogu oko toga pretjerano da se zamaram, znam mogu mi donijeti sve što mi treba kad krene, svakako mogu se samo unijeti sitnice kad krene porođaj koliko su me uputili. Ostalo, kasnije uzmeš.
Koji ste broj uzele za bebicu za izlazak aBd?
Što se tiče čišćenja, više mi je muka od toga. Stan koliko god da čistiš, ja ne znam šta je ovo, neka se prašina navuče i digla sam ruke zadnja 2 dana, za vikend ću opet generalno, ako me uhvati porod, tu mi je sestra i zaova, a i svekrva, nek očiste user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1119
11.2.2015 10:39:09   
rose
IZVORNA PORUKA: bejbibi

Helloo zenice,evo mene opet ranim :( jos danas aBd... Nisam se naspavala,jedva u 00.00 zaspala i stalno se budila ma uzas..evo pocinje me glava boliti od nedpavanja....opet ce mi majstori oko 8 doc, samo da hoce zavrsit prije....a ne smijemo ni loziti pa se nadam da se necemo smrznuti user posted image

Selzy,Vir80 su najbolje, te ces koristiti onih 40 dana, pogotovo dok si u bolnici... Jer su one prozracne a dole treba zraka nakon poroda...nemoj zaboraviti kupiti i jednokratne gace, ko mreza su neke,imas u apoteci,dobro ce ti doci, bolje nego obicne gace...a mozda mozes kombinirati vir i prave uloske( ne sjecam se kako sam prvi put)
Ugl ja sam kupila neke violetine sensitive,a inace koristim obicni always al on zna nekad svrbiti... Mislim da cu ipak vir koristiti abd 40 dana...

Nemojte zaboraviti kupiti i D3 kapi i espimusisan za grceve.. Inace to preporucuju... Il mozda mozete to kasnije... Al hidrogen 3%, zavoje,bivacin,to odmah uzmite trebat ce za pupak... Ugl pikazuju ti sestrice kako tretirati pupak i mjenjat pelenne,o dojiti :))) to u vojnoj b...

Selzy ja sam spakovala torbu jos u decembru user posted image trebam jos samo ove dzidze iz apoteke uzeti i uloske..... Bebine stvari su kompletirane, samo moram madrac oprati i neku komodicu kupiti za stvari bebine...danas ce ovo grijanje biti gotovo aBd, pa ce od cetvrtka biti ljepse vrijeme i toplije pa cu generalku aBd.... I pred porod skuhat sta i zamrznuti.... I onda cekati bebaca :))

Dokle ste vi sa pripremama?? Ak vas jos sta zanima pitajte

hehe ne plasi zene...prvo vjerovatno vam nece trebati uslosci 40 dana user posted image user posted image ja sam poslije poroda prirodnog krvarila mozda 5-10 dana pomalo...ode to sve jos u bolnici u ona dva dana user posted image ... nadalje u vojnoj bolnici sestre nista ne pokazuju nemojte se u to uzdati...ako mozete na vjezbe prije poroda iskoristitye jer tu sve objasne...ja sam samo zahvaljujuci tome znala sta trebam s pupkom, i kako bebu uzeti preko ruke da joj perem guzu i slicno...znaci u vojnoj mi je dala bebu, stisla bradavicu da vidim ima li mlijeka i rekla doji 5 minuta na jednoj a onda 5 minuta na drugoj...to su sve isntrukcvje...da ne govorim da mi je mlijeko nadoslo tek 3-4 dana da je do tada samo kolostrum curkao ...pa se nemojte iznnaditi ako vam se to desi user posted image

dobar savjet je da ppored ovih vir ulozaka koje cete odmah poslije poroda staviti, uzmete i neke extra velike standardne (one tanke, nepromocive koje cete staviti ispod i regularno zaljepiti krilcima na gacice)...jer ove vir nemaju nio krilca ni samoljepljivi a ni nepromocivi dio (to je samo vata u mrezici) i sve ce vam otici po odjeci i carsafima

i pitanje kako ces oprati madrac...ono meni djeluje ko nemoguca misija...ja sam planirala kupiti novi... user posted image

< Poruku je uredio rose -- 11.2.2015 10:47:49 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1120
11.2.2015 10:56:42   
Bella.88
hello ladies
da li se nas neko sećauser posted image
evo mene nakon 100 god.ali imam opravdanjeuser posted image ,bila sam bolesna

šta ima ovde,šta se radi?
mučnina,nespavanja,žgaravice i bolova vidim imauser posted image
polako proći ćeuser posted image
kad se porodite mučnine,bolovi i žgaravica odoše papa
ali nespavanje i dalje ostajeuser posted image

mene su mučnine iscrpile prva 4mj.,kako su one prestale došla im prijateljica žgaravica satra meuser posted image
sve mi smeta od hrane,čak mi i voda i čaj izazivaju žgaravicu
pomaže mi plazma,hljeb i orbit ali samo trenutno

ja malenog ispratila kod nane,danaas ne radim odmaramuser posted image
danas ću ručku krompir i kobasice,nisam ih jela ima 100god

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1121
11.2.2015 11:05:41   
bejbibi
Dianna i pravnica ne treba da pukne ni.vodenjak ni sluzni cep da bi.imale bolove..meni nije nista od toga a dan pred twrmin krwnuli bolovi ko menstrualni oko 4 popodne koji su postajali sve veci i twk naredni dan se porodila u 19.15... Vodenjak mi pukli tamo i na kraju drop ukljucili

Neki autor...

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1122
11.2.2015 11:08:59   
bejbibi
Rose necu da plasim zenice, uostalom to krvarenje poslije poroda nije.nista i ne boli al ja sam Bogami 40 dana krvarila pomalo a znas da kazu da 40 dana poslije poroda si osjetljiva i treba polako sve... Zato sam i rekla zenicama da budu spremne user posted image neka ovako neka onako... Kako koja.. Normalno nece sat deset pakovanja ulizaka uzet al da znaju otprilike.... A meni su Bogami u vojnoj sve pokazale swstrice.. Eto valjda imala tu srecu da naletim na fine ljude :)).... Predamnom su mjenjale pelwne bebi i govorile kako trebam pupak srediti..valjda zavisi od osobe do osobe...

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1123
11.2.2015 11:10:17   
Bella.88
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Helloo zenice,evo mene opet ranim :( jos danas aBd... Nisam se naspavala,jedva u 00.00 zaspala i stalno se budila ma uzas..evo pocinje me glava boliti od nedpavanja....opet ce mi majstori oko 8 doc, samo da hoce zavrsit prije....a ne smijemo ni loziti pa se nadam da se necemo smrznuti user posted image

Selzy,Vir80 su najbolje, te ces koristiti onih 40 dana, pogotovo dok si u bolnici... Jer su one prozracne a dole treba zraka nakon poroda...nemoj zaboraviti kupiti i jednokratne gace, ko mreza su neke,imas u apoteci,dobro ce ti doci, bolje nego obicne gace...a mozda mozes kombinirati vir i prave uloske( ne sjecam se kako sam prvi put)
Ugl ja sam kupila neke violetine sensitive,a inace koristim obicni always al on zna nekad svrbiti... Mislim da cu ipak vir koristiti abd 40 dana...

Nemojte zaboraviti kupiti i D3 kapi i espimusisan za grceve.. Inace to preporucuju... Il mozda mozete to kasnije... Al hidrogen 3%, zavoje,bivacin,to odmah uzmite trebat ce za pupak... Ugl pikazuju ti sestrice kako tretirati pupak i mjenjat pelenne,o dojiti :))) to u vojnoj b...

Selzy ja sam spakovala torbu jos u decembru user posted image trebam jos samo ove dzidze iz apoteke uzeti i uloske..... Bebine stvari su kompletirane, samo moram madrac oprati i neku komodicu kupiti za stvari bebine...danas ce ovo grijanje biti gotovo aBd, pa ce od cetvrtka biti ljepse vrijeme i toplije pa cu generalku aBd.... I pred porod skuhat sta i zamrznuti.... I onda cekati bebaca :))

Dokle ste vi sa pripremama?? Ak vas jos sta zanima pitajte

hehe ne plasi zene...prvo vjerovatno vam nece trebati uslosci 40 dana user posted image user posted image ja sam poslije poroda prirodnog krvarila mozda 5-10 dana pomalo...ode to sve jos u bolnici u ona dva dana user posted image ... nadalje u vojnoj bolnici sestre nista ne pokazuju nemojte se u to uzdati...ako mozete na vjezbe prije poroda iskoristitye jer tu sve objasne...ja sam samo zahvaljujuci tome znala sta trebam s pupkom, i kako bebu uzeti preko ruke da joj perem guzu i slicno...znaci u vojnoj mi je dala bebu, stisla bradavicu da vidim ima li mlijeka i rekla doji 5 minuta na jednoj a onda 5 minuta na drugoj...to su sve isntrukcvje...da ne govorim da mi je mlijeko nadoslo tek 3-4 dana da je do tada samo kolostrum curkao ...pa se nemojte iznnaditi ako vam se to desi user posted image

dobar savjet je da ppored ovih vir ulozaka koje cete odmah poslije poroda staviti, uzmete i neke extra velike standardne (one tanke, nepromocive koje cete staviti ispod i regularno zaljepiti krilcima na gacice)...jer ove vir nemaju nio krilca ni samoljepljivi a ni nepromocivi dio (to je samo vata u mrezici) i sve ce vam otici po odjeci i carsafima

i pitanje kako ces oprati madrac...ono meni djeluje ko nemoguca misija...ja sam planirala kupiti novi... user posted image

potpisujem
bar je meni na GAK-u bilo tako,niko ti ništa neće pokazati
jedino možete imati sreće ako vas potrefi dobra patronažna da vam pokaže kako okupati bebu(to će vam verovatno pokazati i pomoći mama ili svekrva) i ono najbitnije kako postaviti bebu da doji ili da odete na vežbice preuser posted image

što se tiče mlijeka to je normalno.mlijeko se stvara 3-10 dana po porodu,a do tada je kolostrum
s tim da se može desiti da i kolostrum kasni pogotovo ako je radjena sekcija,da znate da odmah ne posežete za flašicomuser posted image ...,meni se kolostrum pojavio tek treći dan i to skroz malo,a kasnije mlijeko u potocima navalilouser posted image

ja sam tako koristila uloške ispod violetine,a preko vir i obične pamučne duboke gaće
samo ne znam kad je epizotomija da li se smiju violeta i ostali koristiti zbog rane,pa pitajte doktora

< Poruku je uredio Bella.88 -- 11.2.2015 11:14:35 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1124
11.2.2015 11:10:20   
bejbibi
Gdje si bella bas sto godina te nema :).. Nadam se da si ok sada... Jel to neki virus bio kod tebe.. Ovo vrijwme katastrofa pa svi bolesni

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *