|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
10.2.2015 17:03:48   
AzraB
moja ce mrvica biti jos beba aBd ali nema veze user posted image imam za koga i da sta postizem u zivotu user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1051
10.2.2015 17:08:01   
samy_lo
ZENICEE..mene boli stomak po dnu..cesto..da li je prehlada ili sto vec??

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1052
10.2.2015 17:19:18   
M.A.M.
samy ja sam imala te bolove na pocetku nekako kao bol u predjelu jajnika,pa mi je dr rekla da su to kontrakcije,i dala mi dabroston,sada ih skoro i nemam

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1053
10.2.2015 17:25:47   
alman
i mene je isprva bolilo kod desnog jajnika dr. rekao da se maternica rasteze, aprije 5 dana na uz su pokazane blage kontrakcije al nije bilo potrebe da se ukljuci terapija, a sad sam hvala Bogu dobro samo me znaju rebra boliti valja se rastezu, a bebino protezuanje osetim sa strane kao da stoji poprijeko a na zadnjem pregledu je prednjacila guzom

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1054
10.2.2015 17:52:12   
samy_lo
I prije trudnoce me bolio stomak tako..sve me strah da nemam kakvu bakteriju..jutros sam vadila nalaze..pa budemo vidjeli..u cetvrtak ce biti gotovi nalaz..a ponedjeljak kontrola..tad cemo mjeriti i nuhalni nabor

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1055
10.2.2015 20:40:37   
mala curica
wauuuu user posted image za pisanje.
Vidim pisale ste o "radnom stazu" u pravljenju bebe user posted image
user posted image za one koje su odmah kstale trudne cak i be planirano.

Ko nije prolazio kroz borbu,patnju i bol za neuspjesnim zatrudnjivanjem ne moze znati kako se boriti za user posted image
Za svaku bol lijek je user posted image
Ja jos virim u gacice kada idem u wc.Navika,sta li je.......

Umjesto graha ipak je sarma gotova.user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1056
10.2.2015 20:58:52   
Dianaa
jaooo pa sta ste ispisale... user posted image

i moja prica je slicna kao kod MAM... 6 god sam u braku i eto docekala sam nakon raznih nalaza, terapija iako nijedno od nas dvoje nije imalo problem...i kad sam vidjela user posted image ja nisam vjerovala... i uradila jos 2 testa i opet ne vjerujem... odem na uz, i opet ne vjerujem... evo sad 38. sedmica i cini mi se da ni sada nisam na cisto sama sa sobom... hB mi smo docekale, ni bih nikome pozeljela da prolazi ovakvu situaciju mada ima i gorih...

ja sam upravo iz bolnice, grlic jos zatvoren, za 7 dana opet na kontrolu da mi rade ctg i pregled plodove vode, i rece mi dr da ponesem stvari za svaki slucaj... uhhh, jedva cekam...user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1057
10.2.2015 21:18:39   
marseljeza

IZVORNA PORUKA: Pravnica

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Ima puno stomačnog virusa pa je bolje otići doktoru. Ja sam ga pokupila negdje u 6 mjesecu trudnoće i bilo je baš gadno, primila infuziju, tako lagana hrana i bilo je dobro kroz 24h ;)
Još 14 dana do mog termina, svaki dan otkrivam neku novu bol, em leđa, em stomak, em kukovi user posted image Kontrola u četvrtak aBd, ali kad pomislim na ono čekanje na Jezeru, zlo me uhvati, moraš užinu ponijeti sa sobom. Lagano me trema fata definitivno

I meni je kontrola u cetvrtak na Jezeru... a bas bude guzva... jer je i ona komisija cetvrtkom. Kod kojeg si dr? Mozda se i sretnemo... hehe...

Ja sam kod dr Katice, on je majstor u tome da ga čekamo uvijek, ali se isplati :) Možda se i sretnemo, možda smo već :) Kod koga si ti?

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1058
10.2.2015 21:37:41   
bejbibi
Hello zenice gdje ste mi :)... Ja malo cistila kako su majstori otisli pa rucak pa jeli i wvo sad jos malo da legnem spavat jer sam bas prwmorwna, od pet sam budna a mozda ni necu.moci zaspati :((... Jos sutra aBd raxe i odmah se moze poceti lozitiuser posted image aj kako sam sretna sgo smo ovo stavili,nemate pojma user posted image jos da mm napravi razmjestaj i superishka hehhhw....idem pojest pahuljice cokoladne bas mi se jedu....

Sta ima.kod vas??? Da se nije koja terminusa porodila???

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 1059
10.2.2015 21:41:37   
bejbibi
Evo.link kako izlijwciti gljivicne infwkcije...neku je zanimalo
http://uspesnazena.com/alternativna-medicina/gljivicne-infekcije-kod-zena-prirodno-lecenje/

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1060
10.2.2015 21:43:42   
bejbibi
Evo i za jacanje imuniteta

http://receptizavas.info/?p=1931

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1061
10.2.2015 21:52:34   
samy_lo
Gdje ste zene;nigdje ni jedne user posted image

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1062
10.2.2015 21:55:16   
bejbibi
Evo imam ja user posted image

Neki autor...

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1063
10.2.2015 21:55:45   
bejbibi
Samy jel te prestao stomak boliti

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1064
10.2.2015 21:57:46   
samy_lo
Sad me ne boli..ali cim u ponedjeljak odem na kontrolu aBd spomenut cu to doktorici

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1065
10.2.2015 22:01:05   
bejbibi
Pa najbolje reci, mozda je i sirenje materice.... Ja uvijek imam bolove, navikla sam vise na njih.... Desno,lijevo,gore,dole..najvise me donji dio stomaka boli.... A sad kako bebi polako nestaje prostora satra me.... Mashalla bas jako udara, tako su mu bolni pokreti na hajr... Bas sinoc govorim mm da jedva cekam da se porodim aBd i da ga ne zelim vise blizu sebe user posted image a on se smije kaze ja bas razmisljam kad cemo trece user posted image

Neki autor...

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1066
10.2.2015 22:05:42   
samy_lo
Polako,uzivaj..jos malo i eto tebi tvoje bebane..samo kazem nek je sve uredno i da uzivam..mali me trema hvata pred kontrolu

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1067
11.2.2015 3:50:55   
Selzy
Evo i mene medju nocnim pticicama ili ranojutarnjim user posted image danas se nahodala, sve me zivo boli, trticna i stidna kost uzas, ne mogu se okrenuti user posted image BEJBIBI upravo tako, jesi li ti spremila torbu za porodiliste? Ja sam kupila sve sto mi treba i uzela sam par paketa vir80 ulozaka, rekli su mi da su ti najbolji pa me zanima sta vi mislite? I koje uloske uzeti ili ste vec uzele? AZRAB draga kao sto kazes ni u jednoj nije ostalo user posted image sto se vjezbica tice, sve imas na internetu i na youtube pa se tako mozes informisati i gledati program tih vjezbica, meni muz kaze da sam doktorirala koliko citam i informisem se o svemu, kaze ti kad dodjes gore reck doktoru neka ja cu sama, ne trebas mi ti user posted image user posted image MARIEN kako si sada? nemoj se zezati, ako budes vise povracala bez obzira na temperaturu pravac doktoru, bit ce sve ok.

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1068
11.2.2015 4:24:24   
Selzy
I ja sam brzo ostala trudna, drugi ili treci mjesec, zenice koje su dugo cekale na svoj user posted image zelim od srca skolske trudnoce i lahke porode kao i ostalima user posted image ne mogu ni zamisliti koja je to bol iz mjeseca u mjesec dozivljavati razocarenja user posted image zato sam bas uvijek sretna kad cujem da je neka zenica zatrudnila nakon par godina borbe user posted image sto se tice bijelog pranja, svakako je pojacano u trudnoci i dok je god bijelo, bez mirisa i svraba to je normalno, postoje i trudnicke gljivice koje se rjesavaju oblogama od tople vode, ako to ne pomogne, onda su na zalost klasicne gljivice koje se moraju rjesiti vaginaletama ili kanestenom ..

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1069
11.2.2015 7:14:41   
bejbibi
Helloo zenice,evo mene opet ranim :( jos danas aBd... Nisam se naspavala,jedva u 00.00 zaspala i stalno se budila ma uzas..evo pocinje me glava boliti od nedpavanja....opet ce mi majstori oko 8 doc, samo da hoce zavrsit prije....a ne smijemo ni loziti pa se nadam da se necemo smrznuti user posted image

Selzy,Vir80 su najbolje, te ces koristiti onih 40 dana, pogotovo dok si u bolnici... Jer su one prozracne a dole treba zraka nakon poroda...nemoj zaboraviti kupiti i jednokratne gace, ko mreza su neke,imas u apoteci,dobro ce ti doci, bolje nego obicne gace...a mozda mozes kombinirati vir i prave uloske( ne sjecam se kako sam prvi put)
Ugl ja sam kupila neke violetine sensitive,a inace koristim obicni always al on zna nekad svrbiti... Mislim da cu ipak vir koristiti abd 40 dana...

Nemojte zaboraviti kupiti i D3 kapi i espimusisan za grceve.. Inace to preporucuju... Il mozda mozete to kasnije... Al hidrogen 3%, zavoje,bivacin,to odmah uzmite trebat ce za pupak... Ugl pikazuju ti sestrice kako tretirati pupak i mjenjat pelenne,o dojiti :))) to u vojnoj b...

Selzy ja sam spakovala torbu jos u decembru user posted image trebam jos samo ove dzidze iz apoteke uzeti i uloske..... Bebine stvari su kompletirane, samo moram madrac oprati i neku komodicu kupiti za stvari bebine...danas ce ovo grijanje biti gotovo aBd, pa ce od cetvrtka biti ljepse vrijeme i toplije pa cu generalku aBd.... I pred porod skuhat sta i zamrznuti.... I onda cekati bebaca :))

Dokle ste vi sa pripremama?? Ak vas jos sta zanima pitajte

< Poruku je uredio bejbibi -- 11.2.2015 7:20:51 >

Neki autor...

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1070
11.2.2015 8:06:31   
Pravnica

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Ima puno stomačnog virusa pa je bolje otići doktoru. Ja sam ga pokupila negdje u 6 mjesecu trudnoće i bilo je baš gadno, primila infuziju, tako lagana hrana i bilo je dobro kroz 24h ;)
Još 14 dana do mog termina, svaki dan otkrivam neku novu bol, em leđa, em stomak, em kukovi user posted image Kontrola u četvrtak aBd, ali kad pomislim na ono čekanje na Jezeru, zlo me uhvati, moraš užinu ponijeti sa sobom. Lagano me trema fata definitivno

I meni je kontrola u cetvrtak na Jezeru... a bas bude guzva... jer je i ona komisija cetvrtkom. Kod kojeg si dr? Mozda se i sretnemo... hehe...

Ja sam kod dr Katice, on je majstor u tome da ga čekamo uvijek, ali se isplati :) Možda se i sretnemo, možda smo već :) Kod koga si ti?

Ja sam kod dr. Medjedovica... prosli put nisam dugo cekala na UZ al zaaaaato na CTG... puna dva sata. Moguce da se sretnemo, hehe... mada je moj dr. sutra dezurni pa cu vidjeti da odem popodne... ako to tako ide uopste :-D

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 1071
11.2.2015 8:09:26   
AzraB
Selzy vidim ti se bas informisala user posted image bas cu danas potraziti te vjezbice, hvala ti puno user posted image

Merien jesi li bolja danas?

Bejbibi nisam ni ja spavala skoro nikako. I beba je nemirna bila citavu noc, kako god da se namjestim. Jutros ustala isto pregazena user posted image sve se okrenem na jednu stranu dok mi ne utrne, a na drugu ni naopako, pocne me stomak boljeti kao menstrualni grcevi. Pa sam jos pola noci presjedila dok je mm hrkao user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1072
11.2.2015 8:11:29   
Pravnica
bejbibi , kod mene generalno ciscenje zavrseno... sad samo cekam taj dan, hihi... mozda jos nekih desetak dana aBd. nikakvih simptoma jos nemam, hehe... a jos uvijek nisam spremila torbu u potpunostii user posted image ... vidjecete kad me iznenadi bebac.

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1073
11.2.2015 8:13:59   
AzraB
Pravnica spremaj se, tebi se bas priblizilo. Zelim ti lahak porod i da sve prodje kako treba user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1074
11.2.2015 8:31:26   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: AzraB

Selzy vidim ti se bas informisala user posted image bas cu danas potraziti te vjezbice, hvala ti puno user posted image

Merien jesi li bolja danas?

Bejbibi nisam ni ja spavala skoro nikako. I beba je nemirna bila citavu noc, kako god da se namjestim. Jutros ustala isto pregazena user posted image sve se okrenem na jednu stranu dok mi ne utrne, a na drugu ni naopako, pocne me stomak boljeti kao menstrualni grcevi. Pa sam jos pola noci presjedila dok je mm hrkao user posted image

I ja sam isto pregazena user posted image i glavi rupa neka, gornji dio glave ko da nemam user posted image takva sam kad mi se spava....

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *