|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  310 311 [312] 313 314   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
11.2.2015 11:00:34   
canim

Pocetak 26.1, user posted image

1. Edita1989 /-1,0/-0,1/
2. Canim /-1,4/-0,9/
3. real mama /-1,8/
4. idana1812/-1,0/-0,5/
4. azra i ADI /59,0/-1,0/
5. Daliyah92 /60,4/-0,6/
6. boombar /76,6/
7.AmelaaRR/-/
9.minie/

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7776
11.2.2015 11:15:08   
canim
IZVORNA PORUKA: real mama

Ne stigoh se juce javiti. Kod mene je toliko stresa i sekiracije bilo u prosloj sedmici da nisam ni jela kako treba. Za malo vise od dvije sedmice sam laksa 4 kg, jednostavno sam se topila. Nisam uzivala u svom mrsanju i cak ga i ne primjecujem pored svega sto mi prelazi preko glave. Ali hvala Bogu nije zivot i nije zdravlje u pitanju.

Real mama za 2 sedmice nema sanse da izgubis 4kg sala.
U prvoj sedmici ili prvih 10 dana mozes izgubiti do 3 kg a to zavisi i od tvog viska kao i od toga koliko inace unosis tecnosti - koliko ti organizam zadrzava tecnosti, to nije nista puno a prvu sedmicu i ne moras racunati kao da si smrsala jer je otisla voda u organizmu, tj organizam se poceo cistiti.
Tek od 2 sedmice ili od 10tak dana racunaj realno koliko je skinutog sala a zdravo mrsavljenje je od 1-1,5 kg sedmicno.
Sve preko 2kg je previse i dugorocno moze izazvati probleme u organizmu.

< Poruku je uredio canim -- 11.2.2015 11:19:11 >

(odgovor članu real mama)
Neposredna veza do poruke: 7777
11.2.2015 11:44:08   
Edita1989
Dancic. ..Ja sam nešto malo doručkovala, sada pijem kafu, ne znam Šta ću za ručak. ..

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje placenih poslova,uzevsi u obzir da je placa- cista ljubav."

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7778
11.2.2015 11:48:56   
canim
Ja rekoh ti nas zaboravila, dosla ti seka pa uzivas user posted image

Kod mene ce za rucak filovane paprike, nisam ih odavno pravila, bas sam pozelila.

Za dorucak omlet,jogurt i kifla, sad sjedim uz kaficu.

(odgovor članu Edita1989)
Neposredna veza do poruke: 7779
11.2.2015 12:09:41   
minie
I kod mene stanje nepromjenjeno, ista kilaza.
Od juce sam pocela sa nekim vjezbicama, pa como vidjeti rezultate, ali vec osjecam gdje mi je koji misic user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7780
11.2.2015 16:41:08   
Daliyah92
Ja sam pocela piti cimet i med. Poecet cu i jesti jabuke prije jela, kazu da je dobro za mrsanje.
A trebam i puno salate uz jelo.
Ja sam mnogo smanjila porcije, pijem vode oko 1,5 l, slatko umanjila takodje, veceru izbacila, ali kile slabo idu.
Pa zbog toga cu pokusati jos sa ovim gore spomenutim.
Gdje god citam kako mrsaviti, pisu kako se treba odreci gaziranog, brze hrane, i grickalica, a ja to nista skoro nikad ne jedem.
Nigdje ne pisu kako mrsaviti za one sto vec ne konzumiraju ovo navedeno user posted image

canim, hajde napisi kako izgleda tvoj jedan dan (sto se jala tice user posted image )
Nekako mi se cini da tebi to super ide.
Ako ti nije tesko, napisi i sate u kojima sta jedes, kako bih mogla da i ja sebi napravim slican plan user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 7781
11.2.2015 18:31:25   
canim
Daliyah ja se niceg ne odricem, osim svakodnevnog konzumiranja cokolade/kolaca i tjestenine.

Dakle recimo danas

D; Omlet,kifla i casa jogurta, nakon toga kaficu s kockom secera.
U; Jabuka i Narandza u blender smutila i popila, jer ja nisam neki ljubitelj voca, pa ovako mi najbrze popiti user posted image
R; 2 punjene paprike, s cvrstim jogurtom preko.
V; caj ili kafu, kasno sam rucala pa nema smisla da veceram jos. user posted image

Eh sad sto se vremenski tice danas je otprilike ovako bilo
D oko 11:30
U oko 15:00
R oko 18:00

Dakle razmaci izmedju obroka su oko 3,4 sata, s tim da sam ja danas ustala iza 10h, pa je i jelovnik u skladu s tim, dakle najdalje sat do sat i po nakon budjenja dorucak i onda ostale obroke racunas na osnovu toga. Ako ustanem ranije imam i vise obroka, kad sam ustajala oko 7,8h imala sam po 5 obroka dnevno.

Vode pijem 2l, ujutro naspem sebi bokal i to moram popiti do kraja dana, ako idem vani nosim vodu sa sobom.

Najbolje bi bilo da su obroci priblizno u isto vrijeme, a dodatno da podstaknes metabolizam,
1. mozes koristiti i jogurt sa mljevenim sjemenkama lana,
2. Zeleni caj,
3. citrusi su dobri za sagorjevanje masnih naslaga,
4. gledaj za rucak da imas obrok neko meso i povrce dakle da konzumiras malo mesa svaki dan, jer proteini ubrzavaju metabolizam.
5. Sjemenke raznorazne ubacuj gdje stignes.
6. Izbjegaji przenu hranu, jedi vise variva, corbice i slicnu ishranu.
7. Tjesteninu jedi samo ujutro, hljeb, pite, makarone, pilavi i slicno a najbolje je ako mozes i bez njih ali budimo realni jel user posted image
8. Uvedi sebi jedan slatki dan u sedmici i ujutro umjesto dorucka pojedi kolac,tortu, ili ako ne volis slatkise pojedi nesto masno, kaloricno i slicno, ujutro je metabolizam najbrzi a taj 1 slatki obrok ti nece remetiti mrsanje a dat ce ti vise motivacije za nastavak.
9: Voda je obavezna ako hoces da ubrzas metabolizam.

Ne znam vise sta da ti napisem, to za med i cimet i ja sam cula,nisam probala, ali s cimetom treba biti oprezan i pri kupovini i pri konzumiranju, nije njega bas preporucljivo stalno konzumirati.

Jos da napomenem ja nisam osoba koja voli sokove, gazirano, grickalice i slicno tako da to u rijetkim prilikama konzumiram, ono ako bas moram u gostima ili kad nam dodju i sl

< Poruku je uredio canim -- 11.2.2015 18:34:32 >

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 7782
11.2.2015 19:10:49   
Daliyah92
E hvala puno canim, spremicu sebi ovo pa da se podjecam user posted image
Sto se tice cimeta i meda, to cu koristiti dok ne istrosim cimet jer ga imam jos malo a ne trosim ga inace.
Kazu da pomaze za mrsanje, ali eto ja ga i ne volim bas.
Poslije toga cu poceti piti napitak od zelenog caja.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7783
11.2.2015 19:21:38   
Daliyah92
E jos kod mene je problem sto puno povrca ne volim, tako da mi prilog mora biti krompir, makaroni ili riza, ili nista user posted image
Ali sam to dosta umanjila. Povrce volim samo ono sto u salatu ide, i to bas samo kao salatu user posted image

Neposredna veza do poruke: 7784
12.2.2015 10:42:28   
idana1812
Dobar dan! Da se malo i ja javim. Citam sta Canim pise o ishrani i mogu samo potpisati ono što je napisala. U mene je jedina razlika da ja jedem voće za doručak. Osim toga ručak mi je već oko 12 sati tako da to nije velika razlika vremenska.
Ove sedmice sam cak dva puta vježbala i jako sam ponosna na samu sebe i to kod kuće sam vježbala. Iduće sedmice se nadam odlasku na zumbu.
Danas za rucak planiram povrće pečeno u rerni, a za večeru salatu.

Majke ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvijek..

Neposredna veza do poruke: 7785
13.2.2015 12:13:28   
Daliyah92
Dan user posted image
Sta ima, kako ide mrsanje user posted image Ima li brljanja?
Ja sam dobro zapocela dan, i trudicu se da ne pretjeram u restoranu danas user posted image

(odgovor članu idana1812)
Neposredna veza do poruke: 7786
13.2.2015 12:47:13   
azra I ADI
Pozz ženice, mada nije tema, ali ako ima neko iskustva nek mi odgovori...Imam neku ranicu na grliću maternice i danas idem raditi Papa test, dokt.kaže da ne izgleda strašno, tj.mala je ranica i da se džaba ne prepadam,može biti od upala, od sekreta.. ali mene opet hvata panika.Pa ako neko ima ili je čuo za takvo iskustvo, nek mi javi, ali samo ako se dobro završilo, loša iskustva mi ne javljajteuser posted image iovako sam paničar. Ne znam ni šta jedem, ni koliko, ni kad...Samo nek smo zdrave!

Neposredna veza do poruke: 7787
13.2.2015 13:01:07   
real mama
Bice dobro, aBd, doktor zna i ne bi te hrabrio ako ne misli tako.
Ja sam stvarno 4kg u minusu od pocetka ali sve pod stresom, cijedim se. Inace nemam redovnu stolicu a ove dvije sedmice sam ko grlica. Takav mi je grc u zelucu. Jos vikend da prodje i nadam se olaksanju, aBd.

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 7788
13.2.2015 13:46:13   
canim
azra bas mi je zao, ali ako dr kaze da nije nista strasno onda nemoras se toliko opterecavati, potrazi po forumu mozda ima negdje tema o tome i neke preporuke.

real mama i ti si nam nesto stalno pod stresom, nadam se da ce ti taj period uskoro proci i da ces se osjecati bolje.

Kod mene sve ok s ishranom, idemo laganini u minuse.

(odgovor članu real mama)
Neposredna veza do poruke: 7789
13.2.2015 19:13:26   
minie

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

Pozz ženice, mada nije tema, ali ako ima neko iskustva nek mi odgovori...Imam neku ranicu na grliću maternice i danas idem raditi Papa test, dokt.kaže da ne izgleda strašno, tj.mala je ranica i da se džaba ne prepadam,može biti od upala, od sekreta.. ali mene opet hvata panika.Pa ako neko ima ili je čuo za takvo iskustvo, nek mi javi, ali samo ako se dobro završilo, loša iskustva mi ne javljajteuser posted image iovako sam paničar. Ne znam ni šta jedem, ni koliko, ni kad...Samo nek smo zdrave!

Ej draga, to ti nije nista strasno ni opasno. Moze nastati nakon poroda, u pubertetu i sl, to je kao "izvrnuti" dio nekog sava na majici, malo osjetljivije od ostalog tkiva. Samo redovne kontrole i nema frke.
Mi danas bili na planini i ne moram ni gpvoriti koliko je bilo brljanja, ali smo se bas isankali, nadam se da je bar pola kcal otisli, hehheh.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 7790
13.2.2015 21:19:01   
azra I ADI
Hvala ti draga minie, lijepo je čut takvo miljenje u ovom trenutku vjeruj mi.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 7791
14.2.2015 6:30:46   
Edita1989
Dobro jutro drage..

Azra, nemam iskustva s tim, ali evo zenice rekoše da nema razloga za paniku...Mene tako kad nešto muči i uhvati me "prpa" otjeram u vraga sve dijete svijeta, samo nek smo zdravo. ..

Canim, super je tvoj jelovnik, tamanuser posted image

Daliyah, ja mislim da je teže skinuti 2 kg nego 12user posted image ozbiljno, ja sam 17 kg skinula tako lako, a sad ovih 7 nema šanse. ..

ja sam preumorna stvarno..obaveze oko dječice, po kući, tamo, ovamo, puno mi je teško i da se čuvam nekih dijeta, ne jedem ja Bog zna koliko, ali toliko napravilno, nikakvog normalnog razmaka između obroka, nigdje veze. .zato mi kg ne idu nego stoje...nije lako na dijetu sa dvoje male djece, evo sad se nasekirala, mali neće u školu i gotovo, plače, histerise, jedva sam sa njim, a ova u krevetu, čeka mlijeko. .

vidjet ćemo hoće li biti kakav minuscic ove sedmice, ako ne bbude, ima da se stisnem pa izgubim sav višak odjednomuser posted image

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje placenih poslova,uzevsi u obzir da je placa- cista ljubav."

Neposredna veza do poruke: 7792
14.2.2015 6:33:29   
Edita1989
I još nešto, važno je da se čovjek i naspava,8 sati sna, ja ne znam jesam li sastavila 4 noćas. .a inace max spavam 6 satiuser posted image

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

Neposredna veza do poruke: 7793
14.2.2015 10:00:07   
amrara
Evo mene, danas sesti dan kako sam promijenila nacin ishrane. Da vas podsjetim, u nedjelju se vagala, imala tacno 95 kg. U devetom mjesecu trudnoce i evo sad je bebici tacno dva mjeseca, vjerovale ili ne ja sam jela oko 300 gr cokolade svaki dan. Evo od nedjelje mi je jedini grijeh ona krasova tortica 25 g. Ne jedem mnogo hljeba, umjesto slatkisa ubacila zitarice. Pocela sam pomalo izlaziti s djecicom vani.
Jutros se vagala, 92,6. To je vjerovatno voda. Ne odrazava se manje jela na mlijeko do sada. Posavjetujte me sta i kako dalje. Podsjecam, ciljana tezina 75 ili 80 za pocetak:D

Neposredna veza do poruke: 7794
14.2.2015 11:16:16   
canim
amrara super user posted image , u prvoj sedmici ide voda i mozes izgubiti do -3 kg, zavisi od organizma do organizma. Gledaj samo polako da izbacujes ono sto ti je visak, tipa slatko i tjesteninu, ostalo sve jedi, gledaj da jedes obroke u nekim razmacima od 3-4h jer toliko organizmu treba da provari hranu, slobodno nagradi sebe jednom u sedmici necim sto bas volis.
Dojilje trebaju piti 3 l vode dnevno, gledaj i to da regulises.
I polako ces vidjeti minuse na vagi, sto rece reallovka brze se mrsa kad imas veci visak nego manji.

reallovka ne znam sta bih ti rekla, i ova moja nekad zanovijeta nece u vrtic, ali ja je i nemoram voditi svaki dan pa mi je lakse, da je skola u pitanju ne znam sta bih. Nije ti lako. Sabur.

Ja doruckovala americke palacinke, za rucak ce biti nesto s piletinom, samo jos uvijek ne znam sta user posted image

(odgovor članu amrara)
Neposredna veza do poruke: 7795
14.2.2015 12:20:09   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Edita1989

Daliyah, ja mislim da je teže skinuti 2 kg nego 12user posted image ozbiljno, ja sam 17 kg skinula tako lako, a sad ovih 7 nema šanse. ..

Jeste, teze je skinuti malo kg. Ja sam prije imala oko 7-8 kg viska (i sad imam oko 8), i nije mi ih bilo toliko tesko skinuti.
Isla sam polahko i nisam se obazirala toliko na to ali kile su polahko isle. Tad sam bila dosla do idealne user posted image
Sad nekako puno teze idu... Ali ja sam ustrajna i ne odustajem.
Nekad, kad mi malo dosadi, malo zabrljam, ali nastavim kao da nista nije bilo user posted image

Neposredna veza do poruke: 7796
15.2.2015 15:09:52   
canim
Sutra je ponedeljak aBd nemojte zaboraviti vaganje sutra user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 7797
16.2.2015 10:32:54   
berni_Sa
jutro...

ja kako pijem ova 2l vode preporodila sam se...

slatko ne mogu skroz da izbacim ali sve ostalo jedem u dosta manjim kolicinama...i nemam vagu u kuci ali danas cu maksuz do apoteke da se izvagam pa vam javim veceras.
Ljudi su mi poceli govoriti da sam smrsala al ja to bas i ne primjetim toliko...

danas pileci fileti za rucak sa pirom, i jogurt.

Puno pozdrava svima

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7798
16.2.2015 10:52:05   
Daliyah92
Ima li minusa?

Kod mene jutros -600
Sporo mi to nesto ide user posted image

Recite mi, je li idete puno u wc kad pijete puno vode user posted image
Ja prosli put kad sam mrsavila, samo prvu sedmicu sam cesto isla u wc, kasnije je sve bilo ok.
Sad, evo vec mjesec i vise pijem puno vode ali i dalje, nakon svake 2 case moram ici user posted image
Doduse, ne pijem svaki dan isto, nekad se desi da popijem i manje od 1l...
Mozda moram bas svaki dan da pijem puno da bi se to ustabililo user posted image

(odgovor članu berni_Sa)
Neposredna veza do poruke: 7799
16.2.2015 12:46:48   
idana1812
Dobar dan! Jutros sam od srece skakala kad sam vidjela -1kg. Imala sam u vidu da sam jela kolac i sir u subotu pokasno, pa mi bilo zao. Nadam se da cu nastaviti ovim tempom. Proslu sedmicu sam dva puta vjezbala, nadam se i ove da cu uspjeti...
Cak sam uspjela povecati kolicinu vode na idealne 2l. Do sada sam manje pila...

Mogu zvanicno reci da nakon 11.5 mjeseci sam uspjela da dodjem na predtrudnicku tezinu. Sad mi je cilj da skinem ono sto mi je bilo viska prije...Uz vasu podrsku nadam se da cu uspjeti..

Majke ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvijek..

Neposredna veza do poruke: 7800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  310 311 [312] 313 314   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  310 311 [312] 313 314   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *