|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
29.1.2015 10:59:19   
Amanni
Napravim ija svom ali meni nikako neprija sebi cesto caj napravim da mu pravim drustvo. Meni je termin u nedelju dali vise sto se blizi porod pa sam lijena jutros me prepone bole .

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1776
29.1.2015 11:05:03   
sara_mo
Hm ja pijem onaj HIPP Natal sirup, ali nisam provjeravala da li sadrzi i Omega 3. Moracu to provjeriti.

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1777
29.1.2015 11:06:27   
mala curica
Upravo krenuh tebi napisati za avatar.Sta ti je to s avatarom ili je to fora da te tako vrti user posted image zamanta mi se gledajuci......sve kontam ucitava avatar,a ono nikada lrestati user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu sara_mo)
Neposredna veza do poruke: 1778
29.1.2015 11:09:20   
sara_mo
Ma nisam imala nikakav, a inspiracije ni na mapi. I nasla ovo :). A jeste malo iritantan. Ali ima i simbolike, kao beba se jos ucitava, tamo negdje do kraja marta user posted image

Neposredna veza do poruke: 1779
29.1.2015 11:10:49   
AzraB
Aleah dobro nam dosla i ti, zelim ti urednu trudnocu da izneses do kraja aBd. Zao mi je za prethodnu ali tako je valjda bilo sudjeno. Imala sam i ja strasne mucnine na pocetku, nista nisam mogla jesti, ali sve to prodje. Nekad mi padne na pamet na cemu li je ovo moje dijete opstalo user posted image ali hB samo da je sve uredu.

Amanni ja pijem Orthomol Natal. koji nimalo nije jeftin s obzirom da je pakovanje predvidjeno za jedan mjesec, ali u njemu imam sve vitamine i tablete Omega 3 i neki probiotik...
Zelim ti svu srecu na porodu aBd i da uskoro uzivas u svojoj bebici user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1780
29.1.2015 11:11:32   
Amanni
Mala C ja Sam do 5 Mj. Pila prenatal poslje mije dr zamjenila za Vitaverlan multivitamin-tabletten mit Folsaäure koje sadrze jod . Neznam dali imaju kod vas ja ih uzimam na recept pijem jednu dnevno

Neposredna veza do poruke: 1781
29.1.2015 11:14:00   
Amanni
Hvala Azra B ij tebi zelim ugodan ostatak trudnoce i lagan porod vidjece kako zadnje sedmice brzo prodju

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1782
29.1.2015 11:16:26   
AzraB
mala c pomijesala ja tebe i Amanni za ove vitamine, hajde valjda cete skontati user posted image vise ne mogu da upratim ko sta pise user posted image

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1783
29.1.2015 11:17:00   
bejbibi
Helloo zemske raspisale ste se hehhe.. Bas fino.. Ja u medjuvremenu zaspala,nisam.ni jela tako da sad idem obavit sve... Kasno.sinoc legla, gledali neke filmove....

Vidim nove clanice :)) dobro nam.dosle, zelim uredne trudnoce do kraja aBd i sto lakse porode ;)....

Hmmm vidim.pricate o kafi, ja inace nisam.ovisnik o.njoj tako da mi.ji sad nista ne fali, pila sam.par puta s mamom kad mi je bila i to ke to..znam nekad popit ness al i ono mi doaadilo...
Ja vitamine vise ni ne pijem.
Pila onaj pronatal do nedavno i prestala uzimati.. Ne mogu se vise kljukati tabletama, doaadile mi :))... Pokudavam sto vise voca, povrca.. Sa M samo dva put folacin popila i ispovracala se pa eto ga hB zdrav mi je :) a i taj pronatal sam cula da otvara apetit a posto meni ne manjka nikako bolje da sam ga ostavila hehhw....

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1784
29.1.2015 11:17:06   
Aleah
AzraB, hvala na dobrodoslici i utjesnim rijecima..bit ce to aBd dobro ovaj put.

I ja tebi, i ostalim trudnicama zelim da sto lakse izguraju do kraja, da nam svima sto brze prodje vrijeme, da se upoznamo s nasim bebamauser posted image

Bog samo kaze "budi" i ono bude!

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1785
29.1.2015 11:17:38   
AzraB
Amanni vec mi prolaze, letee user posted image ali nekako i jedva cekam aBd user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1786
29.1.2015 11:18:42   
mala curica
Amani ovaj Elevit je Njemacki proizvod,koji kosta oko 16€ ,takk da sam sigurna da imaju i te tablete.
Jutros onako kontam da u njima nema Omega3.A na pocetku trudnoce doktor mi je rekao da samo uzimam vitamine,ali ne i koje.I ja sam pocela ove dosta sam citala o njima i kao ima sve sto je potrebno za bebu.E sada nezz.....Morat cu doktora pitati za to,ali kontrola mi je tek 25.02 a do tada cu morati kupiti drugu kutiju,jer mi je od ove ostalo jos dvije table tableta.
Ili da odem u apoteku i postavjetujem ae s Farmaceutom.

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1787
29.1.2015 11:19:44   
bejbibi

Mirah...porodila seuser posted image
Elllma..porodila seuser posted image
Rose...porodila seuser posted image
Amela83....29.1

Amanni...1.2
Tukica... 05.02
Adicaa...10.2
Saamy..02
Marseljeza... 24.2
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi..17.3
Selzy...24.3
Sara_mo...31.03

AzraB....03.04
Morena..15.04

Scarlet... 17.5.
No idea..25.05

Alman..29.06
Mala curica....30.06
Bella...06

Anitaa...30.07

Mastalica..15.08
Aleah..26.08
MAM...28.08
BebacBucko....31.08
Rose..

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1788
29.1.2015 11:21:57   
AzraB
bejbibi i ja vise preskacem ove vitamine, nekako smatram da mi i ne trebaju ali eto nekad kad se sjetim popijem. Prosli mjesec sam bez njih nalaze vadila i nista mi nije falilo hB, tako da nastavljam da ih pijem onako ponekad user posted image s obzirom da jedem dosta voca i povrca, i gledam samo sad zeljezo da mi je u normali do kraja, mada mi ni njega ne manjka, ali eto beba valjda sad to najvise uzima user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1789
29.1.2015 11:22:41   
mala curica
Bejbibi,i ja sam citala da one otbaraku apetit i da se od njih deblja,ali meni nista,bas nista.Ne debljam se pretjerano niti mi je apetit da stalno moram nesto jesti da sam gladna.
A za uzimanje voca i povrca u mjesto tableta,ja sam misljenna sa se ipak preko hrane ne mogu unijeti avi potrebni vitamini koji su bebi potrebni.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1790
29.1.2015 11:26:45   
Aleah
Weee, hvala bejbibi sto si me ubacila na spisakuser posted image

Ja trenutno pijem solgar prenatal, a pila sam u prvoj trudnoci natutal welth (ovako nesto) i bile su mi super, pa cu opet mozda preci na njih..

Neposredna veza do poruke: 1791
29.1.2015 11:27:09   
M.A.M.
Aleah dobro nam dosla,vidim blizu smo sa terminima,pa cemo se trkati hehe

Neposredna veza do poruke: 1792
29.1.2015 11:31:09   
Aleah
M.A.M, hvalauser posted image

Mi cemo se bas utrkivati, zapravo nase bebeuser posted image
Super sto smo ublizu, da mozemo dijeliti i porediti sve cari kojr nas cekajuuser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1793
29.1.2015 11:31:46   
Dianaa
i ja prenatal... sto se tice apetita, isto kao i prije trudnoce a i ne debljam se previse... nalazi uvijek uredni, samo jedem i dosta voca i povrca...kafa samo ujutro, mala solja (imam nizak pritisak pa mi bas godi)... i dobro dosle nove user posted image

Neposredna veza do poruke: 1794
29.1.2015 11:32:39   
bejbibi
Ma ne moze se unijet sve normalno al ipak mislim da je bolje ii ono malo sto se unese prirodno nego preko tableta..bas ne vokim tablete, samo ono kad moram.... Ma dobro sad, kako ko hoce, bitno da smo ok i da su bebe dobro ;)).... Ja nisam radila te nalaze, jednom samo i pojma nemam kakvi suuser posted image bas cu sad pitati doktora aBd kad budem na kontrolu isla...

Aleah draga nema na cemu :) ovaj spisak nam je super, tako pratimo kad je koja inace ja uvijek zaboravim pa bih stalno ispitivala a kad,a kad user posted image .....

Rose kad je tebi termin??? Da te fino uvrstim ;)....

Hocemo stavit da nam se amela porodila :)))????

Sta kuhate zene??? Ja nemam pojma :(

Neki autor...

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1795
29.1.2015 11:33:51   
Amanni
Mala C zasto ti Dr ne napise recept za vitamine da ne kupujes u Njemackoj je sve za trudnice besplatno ako ima osiguranje . Sto bi placala vitamine ako mozes uzet na recept . A do kontrole odi u apoteku i pitaj i one tete znaju. Moja Dr mi je strogo naglasila da se vitamini moraju piti koliko god mi jeli voca povrca it kao ne unesemo dovoljno koliko nam je u ovom stanju potrebno .

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1796
29.1.2015 11:37:47   
bejbibi
A ja u prvoj trudnoci nisam cak.ni folacin pila a svw hb dobro, i zdrav i pametan i zivahan moj M user posted image .....sad sam se nakljukala svega i Bog zna kako ce ispasti cura user posted image user posted image

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1797
29.1.2015 11:37:59   
mala curica
Nije mi nista daouser posted image
Antibiotici su na recept i idu sa osiguranjem,ali vitamine nisam jos nikada dobila na recept.
Da,to za vitamine sto strogo podvlace da se moraju uzimati i da su jako vazni,stalno mi govori.
Ispocetka nisam uzimala cekala da mi kazu koje,uvijek me napadnu kada kazem da ne uzimam.
Nema mi druge nego u apoteci pitati,kao sto kazes one najbolje znaju.

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1798
29.1.2015 11:39:24   
Amanni
Ja ću danas telece kremenadle i kropir i supicu nista specijalno meso sam izvadila da se odledi lijena sam bas danas

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1799
29.1.2015 11:40:24   
mala curica
Uhhh,ne spominji mi rucak......ja sam ove sedmice totalno bez ideja i tako lijena.

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *