Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 23.1.2015 21:42:31
Amanni
Bejbibi ja sve teze i teze se krecem jos svega 6 kg sam dobila u trudnoci a 38 sam nedelja stomak mi se spustio pa mi valjda zbog tog teze a u prvoj trudnoci mi nista nije smetalo Jos sam bila 14 kg u plusu a dokraja sam mogla ipotrcati. E sad evo malog legla ja cu hurmu koju pojesti da zasladim . Jedem ih svako vece pred spavanje valjda pomognu za otvaranje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 23.1.2015 21:51:09
bejbibi
Ma ja sam cini.mi se od pocetka.nisam mogla kako treba hodati...valjda sto mi jr nisko uvijek bilo.. A stvarno sam u ovoj trudnoci katastrifa... Bez kondicije, sve me zivo boli i to jako rano pocelo,stomak svaki dan rastura,a sad i cura kako raste dodatno me udarcima opterecuje ...ma samo da udjem u deveti i da se porodim sto prije ...jaooo hurmeee, bas ih volim.. Jedva cekam da udjem u deveti da pocnem jesti.. Mialim da cu po kutiju na dan i da,one pomazu u otvaranju a mozes u kasikicu maslunovog ujutru na taste... Inace je to dobro... Ja cu se i mazati stim i kantarionom da be puknem i da me ne rezu... Mada ne mora znaciti al eto,od viska glava ne boli :))
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 23.1.2015 23:49:59
milenium
večer ženice evo me brzinski da pozzdravim i vidim kako ste bejbibi kako si ti? sjetim se ja i ostalih članica al od trudnjača ti si trenutno najaktivnija nemoj nas zaboravit kad se porodiš s marinci lopticom i ovima koje su rodile čujem se redovno preko mob.
i hvala puuuno moreni koja mi se javila dok sam bila u rodilištu i ponudila se za sve što god treba(naime,ona živi blizu).nije mi zafalilo ništa ali lijepo je znati da ima netko tko misli na tebe. i naravno bitna je namjera. morena
disa i banovici žao mi je zbog vaših bebica disa možda da se pričuvaš barem pola god pa onda opet pokušat.nemoj odmah,treba se tijelo a i maternica oporavit.
mirah,kako si ti? andy i vanchi pozdrav kako bebice? amani,mala curica i bebac bucko kakvo je kod vas stanje?
kod mene je gripa u kuci već dva tjedana,kad sam trebala da se oporavljam ja sam ribala ono što djeca ispovraćaju,boli ih obadvoje,pa onda uhvatilko i mene,znači troje nas već,pa onda i mm,znači četvero nas boluje zajedno. bebica je zdrava. svi gripa . pa hodanje po dr,vađenje nalaza. pa sin ozdravio a nas troje još boli.u svemu tome počmem opet obilno krvarit kao prvi dan iza poroda a bilo je prestalo skroz. a sta ću,nisam mogla mirovati trebalo oko djece,oko mm,a i on se slomio pomažući mi a isto bolestan.pa smo se smjenjivali. jutros sam isla malenoj i sebi vadit nalaze al ih ne znam očitati,tj neke djelove ne znam... ako uspijem se javit pitat cu vas. k tome još i maleni oko 10 uvečer počinje plakati i to traje obično do 2 do 3,grčevi valjda.kapi slabo pomažu. a doji hlapljivo,za 15 dana je dobio 700 grama .hajd bar znam da nije uzalud satima visio na (.) evo sad spava ne znam šta mu je pa spava,samo priželjukujem da to ne znači da ce včrs početi plakati od ponoći do 5
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 0:12:43
Selzy
Amanni meni izgleda u trudnoci vise prija slano i vise mi se jede tako neka slana hrana, ma da moze i sutlija s cimetom kad vec bejbibi spomenu nego da vas pitam je li koja od vas bila anemicna u trudnoci i sta ste pile? Meni su do sada nalazi bili super, medjutim zadnji put na kontroli doktor rece da sam anemicna i da mi je zeljezo bas nisko pa mi propisao ampule tothema, je li ih koja od vas pila?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 9:46:42
morenaa
Milenium nek si nam se javila zao mi je sto vas je gripa uhvatila i nadam se da cete svi brzo ozdraviti,al sta ces sad je bas vrijeme i za gripu i viroze.. bebac ti bas super napreduje znam da ne mozes odmarat s troje djece al pokusaj se pripazit koliko mozes, jos si u osjetljivom periodu.. Mir@h javi nam se jel bebica krenula
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 9:48:54
morenaa
IZVORNA PORUKA: Selzy
Amanni meni izgleda u trudnoci vise prija slano i vise mi se jede tako neka slana hrana, ma da moze i sutlija s cimetom kad vec bejbibi spomenu nego da vas pitam je li koja od vas bila anemicna u trudnoci i sta ste pile? Meni su do sada nalazi bili super, medjutim zadnji put na kontroli doktor rece da sam anemicna i da mi je zeljezo bas nisko pa mi propisao ampule tothema, je li ih koja od vas pila?
Ja sam anemicna cesto, pila sam thotemu al prije trudnoce i brzo mi se popravilo zeljezo.. sad cu pocet pit heferol, nalazi su mi zadnji put bas bili bezveze,moram ih ponovit..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 10:01:25
bejbibi
Jutroodrage,kako ste??? Milenium bas mi je drago da si se javila, napredan bebac,nek samo doji... Cuvaj se kolko mozes,a znam da je tesko sa troje djece :(( i mi smo bili bolesni tri sedmice me drzako..nikad proci, al sad je hB ok....eto deveram nekako hehe...ma gdje cu vas zaboraviti cc.. Pisem aBd kad god stugnem,a nadam se da cemo biti aktivnije na temi beba do 1. Rodjendana... Da se skupi staro drustvo i ovdje cemo aBd pratiti nase terminuse... Ja sam sutra aBd punih 33 sedmice :)) bas proletilo huh...
Mirah draga javi nam obavezni
Ellma,rose gdje steee??? Jeste li se vec porodile :)))
Ostale sta ima,hajmo ustajanje ;))
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 10:13:01
bejbibi
Dianna draga uvrstila sam te u spisak :)) drago nam je da si se javila i zelim ti ugodnu trudnocu.do kraja i lagan porod :))... Jesi ki prvorotkinja??? Imas termin kad je i.mojoj mami rodjendan drag mi taj datum hhehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 10:16:07
bejbibi
Hajmoo spavalicee,ustajanjee ....kakvo je to soavanje u ovo doba ( i ja ustala pruje desetak minuta) hhehe.....hqjmo zene malo aktivnije budite, veselije:))
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 10:19:21
Amanni
Jutro drage moje! Dianaa dobro nam dosla. Mene od kako sam ustala krsta bole ali ono konstantno nema pauze i zigova Kao kad sam malog trebala roditi.Dali od juce sto sam preforsirala se ili se porod sprema neznam . Sad sam spremila u korpu bebine stvari za iznjeti mm to nebi znao nek je spremno. Kod nas hladno snijeg sitni pada vrijeme bas lose
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 10:27:05
bejbibi
Sve je moguce amanni:))... Polako prati,vidi hoce li se bolovi javljati.jos.... Pa samo opusteno.... Mene isto ujutru tako lijeva strana krsta bolila jedva se okrenula na drugu.... Bas mi postaje teze i teze ovo spavanje... Budim se stalno,okrecem se,bolovi u lesjima me ubise.....u preponama..al ja imammm jos vremena.. Samo da mi je ucci u deveti aBd... Ma najbolje imati sve spremno, ja sam odavno sve spremila i bebine i.moje stvari kakvi.muzevi,oni.nista od toga ne znaju hahha... Moj je mwni u prvoj trudnoci sve pogresno.donio morala sam u ogrtacu izaci iz bolnice hahha
Samo se opusti,bez panike.. Pa iako je krenulo neka je, samo hairli da nam stignu bebice aBd... Zive i zdrave nam bile
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 10:39:04
Amanni
Mada mi je dr utorak kad sam bila na kontroli rekla da beba nece jos , mada mene i prije trudnoce znao bolit donji dio ledza vidjecemo hoceli se bolo povecavat i hocel krenuti ziganje :-) i ako je kreno samo da ako bgd bude kako treba a ja sam vec u terminu moguce je sve .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 10:52:34
bejbibi
Pa da,zato kazem :)).. Ja u prvoj trudnoci tako imala bolove i odem navecer u bolnicu... Nista nije pokazalo,nit otvorena nit ista a naredni dan se porodila :))) al sam imala bolove sve do poroda.. Zato kazem, samo prati sebe i svoje tijelo hoces li imati bolove, hoce li se povecati itd...sve je moguce.. Samo bez panike
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 11:08:56
Amela83
Jutro žene I ja sam se malo više uspavala. Ustala ljenčuga u 10.15, i to ne bih da mi sinčić nije počeo šetati po stanu . Leđa me standardno bole, budim se nekoliko puta u toku noći, jako se znojim, i još sam se uhvatila da hrčem Sreća pa muž spava k'o klada. Sad razbijam glavu šta ću praviti za doručak.
Amanni draga, sa se nikad ne zna, za par sati se sve može promijeniti. Možda se bebici žuri da vidi svoju mamu Kako god, nek ti je sa srećom, a i ostalima. Držim nam fige
Heheh, ja svako jutro kad ustajem prvo opipam gaće, da vidim da nije pukao vodenjak Nikad se ne zna!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 11:18:13
mala curica
Jutric,ja sam maloprije ustala i przim paprike(od sinoc mi se jedu).Ovaj moh organizam bas se bori s prehladom.Uhvati me nemoc i teska glava pa popusti i sve tako. Amela bas me naspija s tim pipanjem gacica
Amani,mozda si se i preforsirala jucer sa set_njom.Kako god i ako bebica krene zelim ti da sve bude ok i da sto lakse dodje u narucje svojoj mamoci.
Mir@h mila,ti se javi i usuti,jeli krenulo?
< Poruku je uredio mala curica -- 24.1.2015 11:20:32 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 11:42:19
Amanni
Hvala vam zenice mada ja mislim da sam se preforsirala beba se vrti nije mirna nista drugo me ne boli . Upravo doruckovala pokupila igeacke u djecijoj sobici idem ves stavit da se pere. Ja sam za rucak planirala musaku i supu. Amela83 vodenjak kad pukne i probudilo bi te bio bi i krevet mokar ne samo ves meni je u prvoj trudnoci pukao vodenjak dan prije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 12:17:14
bejbibi
Heheh amela nasmija se mada kad vodenjak pukne bas budes mokra.... Mala c kud spomenu paprike, sad mi se jedu ja pojela pizzu od sinoc sto.je ostala i aad sam uzasno.zedna :((..... Joj mene danima.muci zgaravica, sta god da pojedem :(( opet mi sve pocelo smetati .. Jooj ko ce izdrzati opet to grrr.... MAM dobro nam dosla ba temu zelim ti ugodnu trudnocu aBd.. Ocekujemo.redovno javljanje :))) jesi ti prvorotkinja??
Dianaa bravo draga za trudnocu,bas mi drago.bude kad cujem ovakve pozitivne price :))) izgura ti jos malo hvala Bogu
Kos nas hladno i.kisovito a pokazuje snijeeg....danas pravim pire i pohovane filetw pilece...