Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 12:21:41
bejbibi
Adica,anita,mastalica,scarlet,no.idea...ni glasa od vas... Nadam se da je sve ok zene drage... Javite nam se povremeno :)).....
Jel zna neko sta je sa ellma i rose???? One su se vjerovatno.porodile vec ha?! A i mirah nas ostavi u neizvjesnosti ....kad se samo jedna za drugom.pocnu javljati terminuse da vec drze bebice aBd kako god da je zelim im svu srecu :))
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 13:33:00
mala curica
Bejbibi bolje ti je ne jedi paprike s obzirom da si jela pizuu i ubi te zedz.Ja kao deva samo vodu pijem a usta mi se samo suse koliko sam zedna. Jesam jela i navalila ribati kuhinju i kupatilo.Majkemi sada sebi ne mogu da dodjem.Da se nalo odmorim i idem s mm u kupovinu....uhhh svasta mi za kucu treba.Najvise hemije.Za masinu za sudje svakakvih dzidza,ves masinu i ostale potrbstine.Ima da mu ispraznim dzep.Mada ja kada uzimam kupim vise da imam pa 2-3 mjeseca..
Masala stizu nam nove clanice
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 16:13:41
Amanni
Zene sta ste se usutile nema nijedne ? Ja rucalai malo legla mm izveo malog vani i mene zvali sa njima nisam mogla kako sam rucala bas sam lijena ledza me sad manje bole. Nema nam Mirah cijeli dan sigurno je beba krenula ili je već rodila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 16:22:35
morenaa
Imam neki osjecaj da je mir@h vec rodila amanni tebe ledja popustila, vjerovatno se tijelo priprema tako,uskoro ce bebica.. Amela nasmija me s tim provjeravanjem jel pukao vodenjak,hehe.. dianna i MAM dobrodosle mi bili u setnji, pa vodila djecaka na trening, sad rucali i odmaram.. osjecam se ko balon koji ce svaki cas puknut..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 16:47:17
bejbibi
Evo mene...bas sam se nesto uspavala, takvo vrijeme..bas depresivno nekako... U kuci citav dan nigdje.mi se ne hoda.... Jeli i evo izlezavamo se a M pun energije samo bi skako hehehe.....
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 18:29:11
alman
pozdrav drage trudnice, evo da vam se i ja pridruzim par puta sam vas samo pratila al se nisam javljala, pa da se predstavim ja sam mama jednog djecaka koji sad u februraru puni 5 godina i trudna sam 17 sedmica, do sad je sve bilo u redu hvala Bogu, ali na zadnjem pregledu dr. je nesto kao bio zabrinit kada je gledao mozdane komore kod bebe kao uvecane pa me to malo brine, ne znam da li je kod neke od vas dr. to mjerio i koliki je razmak bio.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 19:00:11
bejbibi
Alman dobro dosla draga:)) cestitam na trudnoci i da aBd bude sve uredu.. Odgovor na tvoje pitanje propustam nekoj od trudnica koje mozda imaju iskustva stim.... Nemoj se samo puno sekirati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 19:01:15
mala curica
Alman dobro nam dosla Nas dvije smo terminuse(samo sto je meninprva bebica). Ja sam bila na kontrolibu 17-toj sedmici doktor mi nije nista rekao.Samo je mjerio obim glavice,rucice,nogice i ramena. Hmmmm sad si mi "ubacila" mrvicu sumnje..... Ja zaista ne znam nista o tome a sada me bas interesuje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 19:26:19
morenaa
Alman dobrodosla, nemam iskustva s tim, a nadam se da ce na iducem pregledu sve biti ok.. ja sam oprala 4 masine robe ne smijem vise,a vani bas divno,bura pocela puhat pa da iskoristim..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 19:30:01
bejbibi
Ahahah bas ti hvala ...malo sam dosla sebi... A stalno mi se nesto jede :(... A tako sam puna, jedva disem.. Ko balon sam napuhana :)... Ma i meni doktor mjeri samo obim glave nikad mi nista o tome nije govorio... Hmm ne znam ni jel mjeri to.. Ma necu da se opterecujem....znam da uglavnom mjere obim glave,kicma,do nogica.... Alman jesil malo.listala po netu da vidis sta je to....ne znam sta bi ti rekla draga, samo nemoj previse da se sekuras sigurno nije nista
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 19:31:25
alman
hvala vam, i kod mene je mjerio sve to i sve su mjere bile super i sa prvim djetetom drugi mi je dr. vodio trudnocu i nikada nije nista detaljno pregledao, al ja sam sad rekla da sam imala griu u 10 sed i on je od tada detaljnije pregleda. Poslao me da radim TORCH nalaz i uradila sam ga i hvala Bogu uredan je tako da je to uredu, ali kad je mjerio razmak izmedju komora izmjerio da iznosi jedna 9mm a jedna 16 mm, i nista mi nije rekao nego da dodjem za 2 sedmice kad uradim taj test pa ce vidjeti sta dalje. Ma bas me je bio prepao isplaka sam se i sikirala dok nije stigao nalaz a evo sad sam dobro, rekla sam da nema vise sikirancije, al ja sam ipak zakazala i kod jos jedne dr. pregled da cujem i njemo misljenje. Termin mi je 29. 06. 2015. god. ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 19:48:37
Selzy
Gdje ste zenice, kakv o je raspolozenje veceras? :) Morenaa nadam se da cemo popraviti nalaze, meni je malo gadan ukus, znam da su i grozdjice dobre za anemiju pa grickaj svaki dan po malo :) nove clanice zelim vam dobrodoslicu nadam se da cemo se fino druziti :) zenicama kojima je krenuo porod zelim puno srece i da sve ako Bog da bude skolski
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 19:53:58
mala curica
Suti ja sam sada popila casu rasola,njegovi donijeli prosli vikend. I meni se stalni nesto jede ali nezz ni sama sta(djeluje mi na zanovijetanje )
Amani,ja te dodatne nalaze nista nisam radila niti cu.Doktor mi je rako da ako zelim mogu,ali nije obavezno i nema potrebe. Tako da sto manje nalaza manje je dijagnoza.Radeci razne pretrage i nalaze ne moze sve da se poklopini bude idealno. Ne zelim sebi bez potrebe stres da pravim.Osnovno znam,da je sta opasno unpitanju dok bi mi rekao. Sto manje znam bolje mi je.Bitno je da je vidim bebicu,srculence kuca i da se beba pravilno razvija.Znaci ziva i zdrava. Ne sekiraj se mnogo oko tih nalaza. Nebi ni googlala mnogono tome.Raznih iskustava ima i mi to odmah k srcu prihvatimo. Uzivaj u trudnoci i ne brini.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 24.1.2015 20:47:37
Amanni
Jeste mi se raspisale drage zenice Alman dobro dosla . Na tvoje pitanje neznam odgovor a ako bgd bice sve ok samo pozitivno misli. Ja sam maloprije pravila palacinke mojim muskim naupalo a i ja sam se najela Odo sad pod tus i da gospodzu sredim koliko mogu