|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
16.1.2015 17:04:07   
bejbibi
Ahahahahaga ja kad navalim pisati,ko mutava hahhahaa...hiljadu postova user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 951
16.1.2015 17:06:51   
bejbibi

Milenium...porodila seuser posted image
Muhica..porodila seuser posted image
Mirah...
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
AzraB.03.04
Morena..15.04
Scarlet 17.5.
No idea..25.05
Mala curica....06
Anitaa...30.07
BebacBucko 31.08
Mastalica....
Banovici:(
Disa:(

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 952
16.1.2015 17:07:56   
bejbibi
Anitaa i mastalica uvrstila sam vas u spisak.:))
Mastalica jel tebi termin nekad u avgustu aBd???

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 953
16.1.2015 17:20:31   
Mir@H
Bejbibi uzivamo bas a S najvise neda nani nigdje mrrdnuti.Ja sam sad sva u mislima o porodjaju,uhhhh

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 954
16.1.2015 17:24:34   
milenium
Samo da vas pozdravim, mislim cesto na vas,al nedostatak vremena. Kad se sjetim teme prva mi padne bejbibi na pamet ona je najaktivnija na temi :-) ja sam dobro, konci jos malo pa ih necu osjecat.maleni doji,ima navecer grceve al proce i to. Malo se tesko s troje organizirat al hB nek smo zivi i zdravi

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 955
16.1.2015 17:31:18   
bejbibi
Heheheh mileniumuser posted image ja cesto pomislim na sve clanice koje su sa nama bile a hB vec drze svoje bebice u rukama...ti,marinci,vanja,andy...ma samo uzivajte sa svojim bebicama i javite nam se ponekad, kad stignete :)) da i muhica heheh....

Mirah samo uzivaj draga sa mamom...i tebi polako kucka a hihi..ma bice to dobro aBd...pokusaj da ne razmisljas o.porodu....kazu da je lakse sa drugim hehehe...nadajmo se...evo i tebi jedanuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 956
16.1.2015 17:43:09   
Amanni
Bejbibi izvukla si se bez jdine :-)Mirah ima opravdano stigla joj je mama a ostale hmmmm sve ce dobit jedinice:-) Ja vise nemislim o porodzaju iako moze krenuti svaki sat jedno vrijeme sam bila bas u strahu u grcu nekom i sama sam sebi rekla neču da mislim ako bgd porod mora krenuti molim drsgog boga da mi olaksa da sve pridje kako treba i da sto prije dobijemo novog clana porodice

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 957
16.1.2015 17:51:53   
bejbibi
Pa naravno,zasto se opterecivati stim?! Pa nema razloga za neki strah..proci ce to sve samo da dobijemo nove clanove sto kazes:)..... Ne valja razmisljati negativno,samo uzivajtw...ja sam konstantno u bolovima od pocetka.. Jos sad kad cura pukne bas pukne hahaha...tako me nekako zna jako udariti, bas zaboli..nekako ispod rebara se vrti.....menw nekad uhvati strah zbog prijevremenog poroda ali onda smirim sebw, zabavim se necim i zaboravim..al sad da bas stalno razmisljam o tome-NE..... A o.porodu samom ni sekunde ne razmisljam...kako god bilo mora izac hihi
Dat ce Bog da nam svima.bude ok porod...evo mashalla svaka je dosad imala ok porod.... Boli ali prodje, to je normalno..menw tih porodjajnih bolova uopste nije strah,necu da me bude strah,odbijam da me bude strah hahahuser posted image user posted image

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 958
16.1.2015 18:01:02   
Disa100
Dobro veče,moje dame...Meni stvarno niko ne moze pomoci prije ponedeljka.. Pisala sam nekom doktoru,ginekologu po struci o svom problemu,on mi je samo odgovorio:Vaše pitanje:
Zdravo.Imala sam spontani pobačaj u 11-toj sedmici trudnoće.Nakon kiretaze su mi radili nalaz krvi koji je potvrdio rh negativnu.Primila sam rogam inekciju i sada odmaram. Zanima me kada smijem ostati u drugom stanju,da li taj rogam utiče na vremenski period koji moram sacekati,jer jako zelim bebu..
Poštovana, na ovakava pitanja Vam treba odgovoriti Vaš ginekolog koji ima uvid u Vaše stanje. Pa jooooooooooooj,a tako sam nestrpljiva da ovo sve saznam.. :/

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 959
16.1.2015 18:02:35   
Amanni
Mene gura ali dole da izvinete bas pritisce:-) znaju me i jajnici zignuti valjda prirodne ih :-) bejbibi ti si bas sva pozitivna svaka čast na tome. A sto si rekla i sama mora izaci bebica e sad da razmisljam i da sam u grcu necu kažu kad si u strahu nemozes ni da se otvaras i boli bise materica se grci. Probacu ako bgd i na porodu bit maksimalno opustena mislim i da je bolje kad neko tvoj je stobom na porodu osjecas se slobonije nekako znaš da nisi sama bar je meni tako bilo muž mije masirao ledza tim mi olakšao dosta kontrakcije dok su trajale ja sam kotrakcije prestajala pored ctg ja nisam mogla nimalo lezati :-)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 960
16.1.2015 18:19:45   
bejbibi
Disa draga jesi bas "procesljala" internet?! Mozda ti je sta promaklo?! Al eto ti ponedeljka brzo,strpi se jos malo.. Ili ako imas broj ginekologa nazovi....
Amanni draga nisam.bas uvijek pozitivne hehhe, normalno.ko svak,ali kad sebi nesto zacrtam onda ustrajem.u tome ;).. Nekad mi za nesto treba vrwmena ali Bogami kad zaokruzim to onda tako bude heheheh.....i da,ako imas mogucnost da neko bude stobom OBAVEZNO... nema nista ljepse od toga,a i tebi je lakse...mm je bio samnom samo naporodu pa mi je bilo duploo lakse a kamoli da je bio dok su kontrakcine bile..upola lakse bi.mi bilo sigurno..ja sam uvijek za to da muz bude uz zwnu...nema nista ljepse...a ovdje ne moze :((((user posted image samo u sarajevu moze i to samo na vojnoj :((( bas zalosno...

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 961
16.1.2015 18:26:22   
Disa100
ma vise mi je i od njega muka,puna mi je historija pitanja,nekakvih naziva...jadna samuser posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 962
16.1.2015 18:28:56   
Amanni
Ovdje vala možeš uvest koga hoćeš da bude stobom svaka žena ima svoju sobu za radzanje sa wc tako da niko nikome nesmeta a mislim da i Bosni nemoze iz razloga sto nemaju te sobe nego u sali se poradza vise zena pa da zenama nebi bilo neugodno nisam dole bila na ginekologiji nikad neznam tacno kako izgleda ali znam svi pominju salu i pred salu :-)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 963
16.1.2015 18:36:03   
bejbibi
Ja sam.prvi.put radjala u vojnoj bolnici i tamo imaju po dvije zenw.u sobi sa wc- om...i ima sala u koju sw poradjas..ali moze ulaziti muz samo ako.hoce...kolko se sjecam tamo.su dvine stolice za radjanje ili tri,ne znam tacno....ja sam bila sama u sali sa dr i babicom i.muz naravno..
Disa draga polako..... Svakako nemozws odmah poceti raditina bebici,moras malo.doci sebi :)... Smiri sw draga, brzo ce proci vikend pa dirwkt kod svog ginekologa,ako treba i.kod drugog,treceg...pa vidi sta ce recii :).... Zabavi sebe necim.ovih dana,ne razmisljaj o.tome...bice aBd

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 964
16.1.2015 19:22:33   
muhica7
hvala vam svima na lijepim cestitkama. vama koje ste pred porod zelim sto laksi porod a mogu reci da je drugi porodjaj puno brzi. uredne trudnoce trudnicama a vama koje zelite bebu da vam dragi bog sto prije ispuni tu zelju. imate mahanje od mrne I moje curice

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 965
16.1.2015 19:23:14   
mala curica
Dobro vece drage moje user posted image
Nasoj muhici cestitam od srca,malenoj princezi dug i lijep zivot.Kao sto Andy rece bas expres porodzaj.
Drago mi jr da si super prosla.
Amani mila,vidim pitas za mrne i ruzis user posted image
Nemam vremena da se javim,bas sam u nekoj frci da postajem nervozna.user posted image
Mir@h mila ti si nam jos 2u1.Slusa li S,vjerujem da bas uzivas sa svojom mamom.user posted image
Novim clanicama zelim dobrodoslicu,ugodnu i lahku trudnocu.

Ostale clabice imate veliki pozz.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 966
16.1.2015 20:27:11   
bejbibi
Polako mala c,nemoj se forsirati draga

Neki autor...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 967
16.1.2015 20:43:55   
banovici
evo i mene zenice ja sam tek danas primila rhogam inekciju disa 100 i to jucer sam isla na transfuziologijua da vadim rh antitijela i da provjere jel sve ok jer ako ne daj Boze budu prisutna nesmijes je primiti jer ti onda djeluje kao otrov u tijelu umjesto zastite a krvnu grupu si trebala draga odmah izvaditi cim si pocela planirati trudnocu i ti i muz ja krvnu grupu znam jos dok sam djevojka bila a muza sam natjerala cim smo poceli planirati potomstvo a sto se tice rada na bebi nesmijes imati odnose do sledece menge i posle nje smijes zasticenje i najbolje ti je sacekati 3 menge i onda zeleno svjetlo aBd s tim prvo uradi nalaze briseve i sve sto je potrebno da saznas zbog cega se to desilo..draga prvo misli na svoje zdravlje pa tek onda rad na djeci opusti se i pripremi maternicu jer je sad preosjetljiva za bilo sta moj savjet a cudi me da ti nije doktor posle otpusta sve to rekao ako te sta zanima javi se privatno u inbox

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 968
16.1.2015 20:54:01   
Maštalica

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Anitaa i mastalica uvrstila sam vas u spisak.:))
Mastalica jel tebi termin nekad u avgustu aBd???

Ako Bog da po mom računanju dodje oko 15.08., doktorica mi jos nista nije govorila user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 969
16.1.2015 21:33:07   
Maštalica

IZVORNA PORUKA: Amanni

Dobro nam došle nove trudnice zelim vam ugodnu i laku trudnocu. Mastalice meni je ta bol isla prema bubrezima u 16 nedelji meni je to bilo zbog infekcije mojracni kanala e sad neznam dali imaš problema sa urinom? Moj savjet tije kontaktiraj svog doktora to je ipak najbolje. Mala curice nema te nikako danas , bejbibi ni tebe e sad ću ja jedinice da pocnem djelit :-)

Uglavnom, nije opasno za bebuuu??? Javljam se doktoru opšte prakse je li tako?

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 970
16.1.2015 21:35:39   
rose 87
bejbibi moram se i ja opravdati,mene je ovo zadnjih dana ova prehlada slomila,sinoc razmisljam Boze oprosti jedva cekam da me uspavaju za CR da se ko covjek naspavam,tamam me krajnici popustili poceo neki suhi kasalj a evo i djecak opet poceo kasljati,bas nam se ove zime neda,na hajr...
mi bili u kupovini,zene moje gora sam od patke,sve imam osjecaj da me svi gledaju kad hodam,boli me ova kost dole a i beba me zna tako nezgodno udariti ili dok se okrece valjda potrefi neki zivac odmah mi se noga ukoci hahaah,sad kazem mm nije hodanje vise za mene,kupih i one zadnje sitnice kremice,pelene i to,sad mi ostaje samo nalaze pripremiti sljedece sedmice aBd i onda cu nazvati dok. za pregled pa se nadam da ce mi reci kada je dan D user posted image ,sve mi to djeluje tako daleko i nestvarno ponekad,sad kad sam se spremala gledam pupu i mislim jos samo nekoliko dana a ko da sam jucer iscekivala onaj plusic i jedva cekala da naraste i pocne da mi smeta,sad mi sve nekako prebrzo proslo,uzivajte drage moje i u pupama,to je bas posebno vrijeme,kad ispod tvog srca kuca jos jedno...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Maštalica)
Neposredna veza do poruke: 971
16.1.2015 21:48:57   
Amanni
Mastalice sad u trudnoci za sve se prvo javljas svom ginekologu onda on gdje treba te uputi ili da savjet lijek tojeste ono sto je potrebno a za malaksalost jesi kontrolisaka krvnu sliku? Moze Bit da imas manjak zeljeza Ali ti ipak pitaj i dr

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 972
16.1.2015 22:13:19   
scarlett
Vidim pitate za mene, ja sam kod svojih od preksinoć, ostajem još par dana. danas sam baš nikakva, više od pola dana sam preležala, znam da me pritisak zeza, znam da sam anemična, al brate, kad mi dođe ova slabost iz ramena i spusti se do šaka, nemam snage ništa u rukama držati, niti glavu držati uspravnom, preležala sam skoro cijeli dan. Žao mi ne iskoristih dan kako treba, al ova slabost je stvarno frustrirajuća, kao da nije moje tijelo.

Zeza me još i proliv, iako pijem nekakvu Normiu probiotik, to me dodatno iscrpljuje, lagano osjetim poboljšanje od antibiotika, sad tek vidim da nema šanse da bi ovo samo od sebe prošlo.

Eto, sva sam nešto niakava, pa mi se odmah i ne piše, ne zamjerite.

Muhica nas se porodila, neka samo lijepih vijesti pa da sve aBd dočekamo takvu sreću.
Muhice draga, samo lijepe trenutnke vam želim, puno puno zdravlja i sreće bebici i vama.user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 973
17.1.2015 7:45:56   
morenaa
Ja sam danas punih 27 tjedanauser posted image moji momci otisli na skijanje a ja i curica cemo u setnju i kupovinu, samo se nadam da nece kisa padat da ne moramo autom jer mi se bas hoda.. jucer sam oprala korpu, kolica i AS tako da su mi te krupnije stvari spremne..

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 974
17.1.2015 8:04:56   
bejbibi
Morena uranila :)).. Bravo za napredak:))....jutro ostale spavalice hihi...ajmo na noge..ili danas odmarate,vikend..ja i zaboravila koji je dan:) kod nas danas tmurno i puse,nadam se samo da nece kisa,da ce ipak sunce..tako je bilo ovih dana...5 stepeni je..uopste nije hladno ovih dana... Vjerovatno cemo u kuci biti citav dan.. Vidjet cemo od vremena,a mozda mi dodju i zaova i svekrva

Neki autor...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *