Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 17:39:06
unchy
Bejbibi vjeruj kad nako gledam ono treba i zatvoriti, ono je ludnica kod nas, fuj, nako ni u ratu nije bilo, lopovi su primili donacija za bolnicu da su je mogli iz temelja novu i jos vecu napraviti, nego nakrali su se i sebi vikendica i stanova nakupovali i ista ta vozila hitne koristili za licne potrebe za prevozenje gradjevinskog materijala za vikendic, svojim ocima sam vidjela i sad ima snage reci da ce se bolnica zatvoriti. Vanja nisam ni izvadila, u ponedjeljak cu ako Bog da.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 17:49:57
marinčii
IZVORNA PORUKA: Vanja88
mislila sam da malo nahvatam mm kad dodje s puta za neku dugoocekivanu akciju ali kad sam sinoc objasnila sta je sluzni cep i kako je dirnu glavicu bebi on se pogubio nece htjeti sigurno haha ima li kod vas akcije zene??
haahha al me nasmija,mogu zamisliti tm face kad si mu rekla da je doktor napipo glavicu...;-) Sto se tice akcije ja sam zagorila skroz na skroz ,nijednom se nismo usidili iako je sve ok,ja sam ja mislim najplasivija osoba na svijetu nekad sam i sebe dosadna zbof toga a vala ni mm puno ne zaostaje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 18:11:43
almondray
almondray sjetih se ja tebe juce kad je doktor rekao da prstom dira bebi glavu haha. :) marina - uradi on taj bris u sekundi, mahnu gore,dole i gotovo ja ocekivala nesto sasvim drugacije....Nalazi ce biti gotovi za sledecu kontrolu,nazalost ja ih ne dizem sama i nemam pristup njima... bice kopija u kartonu u bolnici i kod njega u ordinaciji nekad idem tamo,nekad vamo pa da imaju na oba mjesta. ti rece da ce tvoji z 2-3 dana biti gotovi? kad je tebi sledeca kontrola?
A MI SE NJOJ SMIJASMO i tebi se primiče dan D
jesi li uzbuđena?
IZVORNA PORUKA: marinčii
ALLMOND e nek si na se i ti malo javila,ljubni djecaka od mene.Nadam se da si se oporavila koliko toliko i da sada uzivas s bebicom..
pravo da ti kažem nisam se imala od čega oporavljati hB.Nisam imala epi, sve prošlo super.Drugi dan na nogama bila.S obzirom da sam srednjeg ostavila bolesnog nisam mogla ni leći , ni da sam htjela. Tek 9-ti dan kad sam dobila temp.(predpostavljam zbog mastitisa) onda sam obukla pidžamu i legla u krevet . Nadam se da neću imati posljedice zbog toga.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 18:15:27
Vanja88
almondray vala bas se zeni smijasmo hahaha Blizi se blizi, ja i marinci se takmicimo ko ce prije :D uff uzbudjena trema...svasta nesto :) Ne znam sta da ocekujem prva beba pa ono...uh sta ce kako ce :)
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 18:47:45
bejbibi
IZVORNA PORUKA: unchy
Bejbibi vjeruj kad nako gledam ono treba i zatvoriti, ono je ludnica kod nas, fuj, nako ni u ratu nije bilo, lopovi su primili donacija za bolnicu da su je mogli iz temelja novu i jos vecu napraviti, nego nakrali su se i sebi vikendica i stanova nakupovali i ista ta vozila hitne koristili za licne potrebe za prevozenje gradjevinskog materijala za vikendic, svojim ocima sam vidjela i sad ima snage reci da ce se bolnica zatvoriti. Vanja nisam ni izvadila, u ponedjeljak cu ako Bog da.
Joooj uzas jedan i sramota....bezobraznici jedni... Al ovdje sve tako funkcionise nazalost :( sve vise i vise imam zelju da idem odavde...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 18:51:50
bejbibi
mislila sam da malo nahvatam mm kad dodje s puta za neku dugoocekivanu akciju ali kad sam sinoc objasnila sta je sluzni cep i kako je dirnu glavicu bebi on se pogubio nece htjeti sigurno haha ima li kod vas akcije zene??
Jooj sto me nasmija hahah nisi ni trebala govoriti hahahhaa..odradit prvo pa onda salim se naravno :D.......ja draga imam malo rizicnu trudnocu i do nedavno bilo mi zabranjeno,medjutim na zadnjoj kontroli dr reko ko mozda i bi i ne bi al da sacekam jos malo..a mi smo vec par puta prekrisli zabranu
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 18:59:01
rose 87
joj bejbibi jedan hahaha,mi nismo ni dobili zabranu,sami je sebi stavili hahaha,ja sam u pocetku malo krvarila,ali to onom mom dr. bilo ok kao ne smeta to,ali eto mi se usudismo samo par puta almondray bas mi je drago da je porod tako fino prosao,slusa li ,ja ne upratih kako se zove joj meni se uzasno spava,a gdje cu u ova doba spavati,sta veceras da radim,tako da sam udarila po kiflicama sa nutelom,hajde bujrum
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 19:03:51
bejbibi
Hahahahah a sta cu kad imam neopisivu zelju al fakat....ne znam kako je vama al meni bas bas u trudnoci bude do akcije hhahahahah,nekako mi je ljepse sve ma nije do mene, krivi su hormoni Jedva cekam da mi dr ukine zabranu hahahahha
< Poruku je uredio bejbibi -- 21.11.2014 19:05:00 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 19:32:28
almondray
IZVORNA PORUKA: rose 87
joj bejbibi jedan hahaha,mi nismo ni dobili zabranu,sami je sebi stavili hahaha,ja sam u pocetku malo krvarila,ali to onom mom dr. bilo ok kao ne smeta to,ali eto mi se usudismo samo par puta almondray bas mi je drago da je porod tako fino prosao,slusa li ,ja ne upratih kako se zove joj meni se uzasno spava,a gdje cu u ova doba spavati,sta veceras da radim,tako da sam udarila po kiflicama sa nutelom,hajde bujrum
je dobrica hB i zove se Isad.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 19:50:50
unchy
Vidim vi o akcijama pricate. Mi isto nismo imali zabranu ali nismo htjeli, jer se nikako nismo mogli opustiti u pocetku, i onda jednostavno nas strah neki obuzeo tako da nismo nekih 7 mjeseci. Imam osjecaj da kad budemo ponovo da ce biti kao prvi put hehehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 20:13:38
marinčii
ALMOND ajde drago mi je da je porod bio lagan i da malisa slusa,nadam se da je i stariji sada bolje znam kakav je stres kad je dijete bolesno al eto izdrzi se sve hvala Bogu nista ne traje vjecno.. ANDY i ja sam danas nikakva sto se mucnine tice ,vec povracala a evo mi opet muka pijem kiselu vodu al ni ona ne pomaze,bas sm danas bljak.. UNCHY znaci nismo jedini bojazljivi,al kad se posle poroda opustimo bit ce svega hahah
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 20:36:57
Vanja88
ja ne razumijem ljude....... s kim god sam pricala o porodu i ko me upita ko ce sa mnom biti u radjaoni i ja kad kazem niko,odlucila sam to sama da odradim gledaju me kao da sam luda..... zar je toliko bitno da neko sa mnom bude? ja to stvarno zelim da sama uradim...mm i da jeste kuci s puta on pada u nesvjest kad idem na kontrolu a kamoli da je samnom u radjaoni,i meni to ne smeta, nece on dijete manje da voli ako nije tu kad se rodi. grrr
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 20:56:54
bejbibi
Ma ne brini VQNCHI draga, nemas se sta kome pravdati..normalno da ce voljeti dijete isto ko onaj sto prisustvuje..svako ima svoje razloge...mm je prisustvovao prvom porodu jer je hrio sam a i ja sam... I meni je nekako psihicki bilo lakse mada mi on nista nije mogao nesto pretjerano pomoci...nadam se da ce i ovaj put moci prisustvovati a mala je sansa za to :(
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 20:57:35
marinčii
VANCHII ma pusti ljude nek pricaju sta hoce,nismo svi isti i nemamo iste zelje. Ja bi iskreno volila da mm hoce biti sa mnom al eto on ne moze ,kazw ne moze me gledati u bolovima i eto ,sta da radim necu ga prisiljavati sto kazes necevradi toga manje voljeti dijete...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2014 1:23:04
milenium
unchi ti se baš izvrtila danas,ne znam bi li se smijala il plakala.al ne čudi me,tako je i kod nas slično sam doživljavala
rose uzmi neke pastile za grlo ,kao bombone
bejbibi ja sam pitala za aplikaciju,hvala nema veze što je na eng.
almond kad ćeš nam napisat porođajnu priču?kolko je bilo u bebi?
marinci hoćeš ti kupovati skafander,ja nešto ne znam kontrola mi za 20 dana
vanchi svi te čudno gledaju jer je to u svijetu normalno a samo kod nas nije. a i kod nas bi ja prisustvo muža uvela pod obavezno.jest da mu se manta i nije lakeo al pita li tko kako je meni...nije ni meni lako .ja bi ih uvela petero sa sobom samo da se može,ako ništa da mi odvraćaju pažnju,jer znam kolko to na porodu znači. a mm što se tiče toga nije za to ALI kaže da bi prisustvovao ako bi meni lakše bilo,duša moja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2014 9:51:59
leme
Drage moje zenice, samo da vam se javim :) ja i bebica smo dobro hvala Bogu,rodio se 20.11. u 09:30 h. Ja se super osjecam i ako Bog da ako sve bude oki idemo kuci u pon. Ako koja ide na sekciju,a nije do sad imala to iskustvo,neka se ne brine,nije uopce strasno,bar meni nije bilo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2014 9:59:07
irenaSA
Neka vam je živ i zdrav! Cestitke od srca za malog bracu
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 22.11.2014 10:30:36
marinčii
IZVORNA PORUKA: leme
Drage moje zenice, samo da vam se javim :) ja i bebica smo dobro hvala Bogu,rodio se 20.11. u 09:30 h. Ja se super osjecam i ako Bog da ako sve bude oki idemo kuci u pon. Ako koja ide na sekciju,a nije do sad imala to iskustvo,neka se ne brine,nije uopce strasno,bar meni nije bilo.
hej draga moja pa cestutam ti na sincicu,tako mo je drago da je sve proslo dobro .Sada uzivajte i mazite se,kad stignes napisi nam koliki je malisa bas me zanima jesu doktori pogodili kilazu...
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.