|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
26.10.2014 21:49:46   
bejbibi
Dobrodoslica novim trudnicama :)

Ja sam pitala za nadutost i evo javljam da je malo lakse. Al meni to redovno bude :( bas me muci u ovoj trudnoci. I izgleda od svega sto pojedem mi bude :( nadutost, grcevi uzas.
A uz to imam jos jedan problem. Iscjedak :( a nije mi dr dao nikakve vaginalete. Nekad imam osjecaj da sam se upiskila da izvinete :) al napomenut cu mu to pri sljedecoj kontroli.

A za ZGARAVICU meni je pomoglo hladno mlijeko i svjezi bademi. Pa eto probajte.

Zene drage nemojte mislit na porod prije vremena hehe. Bice to sve dobro. Nemojte se sekirat bezveze. Kako Bog da. Samo nek su nam bebice zive i zdrave a i mi sa njima. Eh sad mora se svasta nesta trpit :) pozz za sve

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 876
26.10.2014 21:53:46   
rose 87
ej drage moje,ja sam imala hitan carski i on se radi bez ikakvih prethodnih nalaza,bitno je samo da niste nista jele par sati prije,jer je jedna moja drugarica kad je krenula na porod dobro se najela tamo dosla bebac naopako i morala cekati koji sat i tek onda je porodili...ja sam se porodila usred noci u pola 2, nisam nista jela od najmanje 6-7 navecer tako da su meni odmah odradili CR,rizicnije je raditi ga hitno i bez pretraga ali kad se mora onda mora tako
lejla 23 slazem se sa zenicama,ja nisam imala problema ni bolova ali prvi odnos nakon plusa sam prokrvarila,pa smo se prepali,hB sve je uredu bilo ali smo mi bili u grcu i nismo smjeli ni pokusati do prije 15-tak dana ponovo...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 877
26.10.2014 22:05:25   
leme
A sta je razlog sto su ti uradili hitan carski? Pukao vodenjak, krenule kontrakcije a beba bila okrenuta na zadak?

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 878
26.10.2014 22:11:58   
marinčii
LEME meni je rekao s punih 37 na pregled al i ja cu koji dan prije ,necu ja movi toliko cekati a evo nema ni 7 dana kako sam bila;-)
ROSE i kako je isao oporavak nakon carskog,mene je iskreno malo toga strah,a da ne spominjem kako cu dojiti ,kad ti donesu bebu posle koliko vremena ub imala bi ja sad milion pitanja

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 879
26.10.2014 22:17:32   
leme
Ja sam bila sa punih 32. i sad bi trebala ici sa 36. al sanseee nema da ja toliko cekam :) muz me zeza da bi ja isla svaki dan da ikako moze :D

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 880
26.10.2014 22:24:30   
marinčii
Ja bila sa pune 33,i recr mi za 4 tjrdna opet sl kako rekoh malo cu ja prije....hehe i mrne moj zeza kaze nsjboljec da nabsvimo uzv pa ti svaki dan gledaj bebicu...
Nego koliko ti je beba bila teska na zadnjoj kontroli?Moj je po doktoroboj procjeni bio 2 490

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 881
26.10.2014 22:43:41   
leme
Moj je bio 2200 g u 32oj sedmici. Sad me bole krsta al u desnom dijelu ledja za poludit,nikako se nastimat ne mogu :/

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 882
26.10.2014 22:46:50   
marinčii
Znaci tu je to negdje ,iako znaju oni fuliti kilazu al nevzamaram se glavno da bebsc nspreduje konstantno.
Uh i mene su pocela ledja zezati,a bebac se vrti i proteze da bude bas neugodno skroz.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 883
26.10.2014 22:51:05   
leme
Ofulaju doktori cesto al obicno kazu manje nego sto beba stvarno ima, sto je dobro :) moj je preaktivan o po cijeli dan lupa,tuce,udara a moja ledja su vec utrnula od bolova :D

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 884
27.10.2014 4:43:37   
BebeLina
Aaaaa... obrisa mi kilometarku poruku.. Ba sam se bila potrudila user posted image

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 885
27.10.2014 8:28:57   
Andy_Bec23
Jutro vidim ovdje veselo ;)

Vanchi draga jesam sredila sam torbu stavila sam : tajice, majicu, spavacicu moju jer su bolnicke ruzne i velike ( kupila sa dugmicima gore da mogu dojiti) , dekicu za bebu, kozmetiku ( pasta za zube, cetkuca,gel za tusiranje, sampon za kosu, cesalj za kosu, gumice, snale, vatice, vodu za pranje lica, krenu za lice, veliki i mali rucnik, 2 debelih carapa, papuce za tusiranje plasticne i papuce normalne za po sobi te stavih ogrtac ako budem po hodniku setala ;) od higijene uloska i pelena itd sve imam na raspolaganju u bolnici i one mrezaste gacice tako da cu samo spakirat ekstra u autosjedalicu sta cu obuc kad krenem kuci za mene i bebu i to muz donese zadnji dan ... Planiram jos bebacu stavit njegovu igrackicu koja pjeva( to pustim svaki vece na stomak)

Vidim marinci i leme bebice se smjestile i ne planiraju se pomaknut ha ? Ma ne sekirajte se ako se ne ojrenu imat ce te carski nije to sigurno strasno... Moja seka je oboje na carski rodila i sve je bilo ok i moja kuma isto ;) a mislim da se hitan carski radi bez icega jer to mora hitno ic i nemaju vremena za nista.. Al kod nas je praksa da trusnica kad dodje da rodi automatski dobije ulazak u venu za infuziju i uzmu krv ;)

Ode sad sa sekom u bolnicu ima neku kontrolu ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 886
27.10.2014 8:32:02   
Andy_Bec23
E da vas pitam jel to normalno da se bebac vise ne pokrece tako cesto? Nor juce i prekluce tako rjetko al ipak se javi tu i tamo... 32 sedmica smo mozd raste il nema mjesta?

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 887
27.10.2014 9:08:37   
marinčii

IZVORNA PORUKA: leme

Ofulaju doktori cesto al obicno kazu manje nego sto beba stvarno ima, sto je dobro :) moj je preaktivan o po cijeli dan lupa,tuce,udara a moja ledja su vec utrnula od bolova :D

onda ce moj biti napredan masala,iako ja ne bi rekla jer mi stomak uopce nije velik pa mi cudno da beba moze biti tolika,.
A moj tako lumpuje da ja nekad vrisnem kako me zaboli,jutros me tako zabolilo i opet onaj bol da me zigne nisko u ledjima i onda bol niz nogu ode :-(

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 888
27.10.2014 9:10:37   
marinčii

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

E da vas pitam jel to normalno da se bebac vise ne pokrece tako cesto? Nor juce i prekluce tako rjetko al ipak se javi tu i tamo... 32 sedmica smo mozd raste il nema mjesta?

ja koliko sam upucena bebe od 30-34 tjedna nsjvise vremena spavaju jer tada ubrzano dobivaju na tezini pa mislim da je ok,iako ovaj moj rijetko miruje bit ce mi veselo kad se rodi.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 889
27.10.2014 9:14:52   
Andy_Bec23
Moj bome miran tu i tamo se javi malo plese malo se namjesti i onda mir ;) ma bitno da se javi samo et nije cesto pa valda raste i pajki ;)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 890
27.10.2014 9:18:46   
mala curica
Jutro i od mene
Da vas pocestimuser posted image ,danas mi je rodjendanuser posted image
Vidim trudnice su najaktivnije u 24h user posted image
Ja sam jucer cijeli dan odmarala s muzem i........malo smo neplanorano bili nevaljaliuser posted image
Mislila sam da ce imati neku poslijedicu,bol u stomaku ili neko krvarenje poalije.Hvala Bogu nista.user posted image
Ali ipak ne zelim da rizikujem vise.user posted image
Poslije otisli setati 2h ,jedba sam kuci dosla koliko su me krsta boljela.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 891
27.10.2014 9:37:24   
morenaa
Samo da vas pozdravim, ja pravim tortu,curici sutra slavimo rodjendanuser posted image
i dalje me drzi prehlada , osjecam se kao da me vlak pregazio, al ne dam se..

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 892
27.10.2014 9:47:59   
marinčii
MALA CURICE sretan rodjendan,puno zdravlja srece i zivu i zdravu bebanu da grlis za sljedeci .
MORENAA drzi se draga,navali na vitamine i bit ce to dobro.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 893
27.10.2014 9:51:24   
mala curica
marincii hvala ti na tako iskrenoj cestitkiuser posted image user posted image user posted image
Ako Bog da user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 894
27.10.2014 9:55:24   
leme
Normalno je jer sad oni najvise rastu, pa sve manje i manje imaju mjesta u stomaku tako da su i pokreti slabiji ;)

Neposredna veza do poruke: 895
27.10.2014 10:01:53   
Andy_Bec23
Mala c draga sretan da ti je rodjendan ;) ja bi na tvom mjestu u prvih 12 nedelja malo usporila ... Nemoj tako puno setat odmaraj vise i moj savjet bez sexa bar sam ja tako ;) a sada uzivamo u s...

Morena ja sam sebi cjedila limun i popila ga tako kako bez icega znaci samo limun iscjedis i popijes .. Je da je kiselo al je puno vitamina ;)

Znaci ovi manji pokreti su normalni.. I mislila sam tako ;) ne panicarim jer mi se javlja redovno samo manje osjetim .. Bas je njezan dusa moja ;)

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 896
27.10.2014 10:23:07   
leme
I moj se smirio al kad se pomjeri prebrojim sve zvijezde kako udari :) ne znam desaval se vama da beba ode skroooz u jednu stranu stomaka i napravi izbocinu na tom dijelu stomaka mi,bas bude grba i tako svaki dan bar jednom

Neposredna veza do poruke: 897
27.10.2014 10:38:44   
Andy_Bec23
leme za sad mi nije tako nekada samo izboci guzu ali jaga stisnem da se vrati jer meboli to haha user posted image user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 898
27.10.2014 10:42:50   
leme
Eh moj glavom upire, ne konta izgleda da nije tu rupa kroz koju treba da izleti hahauser posted image nece da se okrene,tvrdoglav ko mala mazga :)

Neposredna veza do poruke: 899
27.10.2014 10:43:25   
Lejla23
Drage moje dobro jutro, kako ste danas.
Zvala sam jutros, sutra u 11 sam naručena na ultrazvuk, vjerujte da neću moći oka sklopiti včrs, nadam se da mi je sve uredu, pitala me je koliko mi kasni, danas je eto 10 dan bez vještice user posted image A vidjet ću šta će mi reći sutra dr, Bože moj, najpreča nam je beba, ne moramo imati odnose tokom trudnoće, zadovoljit ćemo se na dr način, hahahaha user posted image

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Vera
veeseelaa

hahahah ja navalila o verama :-))) da li bi vam smetalo da vaš suprug ne nosi veru

Ne (53%)

da (31%)

ma svejedno mi je (16%)

Broj svih glasova: 153

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *