Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 13:56:03
marinčii
DD zenice
JA se kofol najela i evo me sad muka uhvatila koda sam vola pojela :-(
BEJBIBI uh ma ja sta god pojedem tako mi je pola stvari koje volim izbjegavam al nema vajde,da probas aa donatom mozda ti pomogne.
BEBELINA uh neki ljudi bas nemaju obzira ako ih niko i ne pita ne znam sto pricaju.Mene vala svi tjese i kazu kako im porod nije bio tezak ,al eto ja imam svoje iskustvo pa sam bas uplasena ovaj put.NOcas nisam ni spavala od. razmisljanja neznam vise kako da potisnem taj strah jer znam da mi nece donjeti nista dobro.
ANDY bravo za 32 tjedan ,vrijeme leti li leti ,;ja sutra punih 34 ulazim u 35-i
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 17:25:02
scarlett
DD drage moje, dobrodošlica svim novim curama
Ja sam dan i noć sasvim zamijenila zbog te nadutosti i kiseline uopće ne mogu da spavam i onda se znam patiti ujutro do 7h nekada. Jutros sam bila online, čini mi se da je BebeLina pisala oko 5, ali nisam smjela kuckati da me dragi ne izbaci iz kreveta , ionako sam se cijelo vrijeme namještala, pa sjednem, pa čekam da podrignem da prostite , pa onda mi bude par minuta lakše, pa opet legnem, pa opet nervoza itd. Mene ovo stvarno iscrpljuje više...
Šta ja kisele i donata popijem, u zadnje vrijeme sam počela i gazirano piti, znam da ne bih trebala, al što više sode ima meni bude lakše pošto često imam taj osjećaj kao da sam progutala balon i da mi stoji u želucu.
Uh da ne kukam više, vazda vam nešto kukam, mislim da neke moje postove ve uveliko preskaču
Andy, divne su ti slike, baš baš profesionalne, a i ti da nema pupe, nikad se ne bi reklo da si u II stanju. Ja sam u prvoj trudnoći dobila 19 kg , a imam prijateljice koje su dobile i po 30 i 40 kg, pa se opet bolje od mene vratile na staro. Ja se nikada nisam vratila na staru kilažu zato ću sada morati malo više paziti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 18:06:54
marinčii
SCARLET evo jos jedne koja je ista ,na pocetku pila kolu s limunom pa kad sam vidila da pretjerujem prestala sad pijem gaziranu vodu jer mi kao malo bude lakse iako ni s njom nije mi bas najbolje.Sto je najgore inace nikad ne pijem gazirano nista dok ne zatrudnim onda pocnem,ja sam bas naopaka u svemu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 18:40:29
rose 87
ej trudnice moje Andy sinoc te zaboravih pohvaliti,pupo je prelijep a i mama takodje ja sam u pocetku,negdje do 15-16 sedmice cini mi se imala problem sa stolicom,nadutosti i podrigivanjem,nista pomagalo nije...sad popijem za rucak obavezno casu jogurta i to mi bas pomaze,osjetim razliku kad pijem i kad ne...jogurt prije trudnoce smisliti nisam mogla,sad mi i drag postao,posebno uz neka jela scarlett samo kukaj i ja sam tako u pocetku,sad je puno lakse.. ja odvela malenog danas do mojih,sutra trebam nalaze vaditi pa cu morati poraniti a mrsko mi je,hladno je pravo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 18:57:31
Lejla23
Drage moje evo mene, eh ovako, ja stvarno jedva čekam aBd sutra da nazovem dr i da me naruči, nadam se da će me primit za dan dva, imam nekakav strah, stvarno se bojim, jer nisam znala da sam trudna, pa se nisam čuvala, nadam se da je uredu sve, jednom se digla nešto teško i nešto me je zabolilo u stomaku puno, pa se zato bojim i nadam se da to nije ništa uticalo, jer nisam očekivala, rekoh ja sam baksuz garant ću dobit, pa i sad čak i ako mi kasni 9 dana i imam siptome gledam imal te vještice. E ovako, sinoć smo pošli da imamo odnos ja i moj mužić pužić, haha, i on je stavio onu stvar u mene, ne znam kako da se izjasnim, njega je nešto zabolilo, a meni je bio gadan osjećaj, i rekla sam da prekinemo, jer je baš fuj osjećaj i rekla sam mu da ćemo pokušati včrs, al možda je ipak najbolje kad odem na pregled da se strpimo malo, inače sam vatrena i stalno bi da imamo odnose, a u poslednje vrijeme mi je stvarno nešto mrsko i samo bi lezala, a prije ja msm da 24 sata msm samo na to, hahhaa, onda mi je znao reci jesam li normalna hahaha.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:00:23
scarlett
Hvala na razumijevanju, al kad vidim odkad se marinci pati, bude me i stid što kukam, al šta ću kad moram Sutra ako Bog da ulazim u 12 sedmicu, nadam se da će ovo lagano početi da prolazi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:04:41
scarlett
Lejla, razumijem te, al pokušaj da se suzdržiš dok ne odeš dr., dok ne vidiš šta će ti reći je li trudnoća uredna i sl. Ne želim te prepadati, biće to sve ok, al ja bih se strpila, ti opet sama skontaj šta ćeš
< Poruku je uredio scarlett -- 26.10.2014 19:06:24 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:12:22
Lejla23
Upravu si draga, sačekat ćemo, možemo se strpit, al stvarno imam neki strah, bojim se, zato što se načitam svega, pa uhvati neka panika , grudi me i dalje bole, i ispod stomaka me ponekad zna zabolit, nemam nikakve siptome da mi se povraća, da mi je muka i sl, a grudi imam osjećaj da su sve veće i veće. haha
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:16:56
marinčii
SCARLET Ma samo ti kukaj i ja sam na pocetku konstantno kukala sad sam prestala jer vise sam i sebi dosadna,mene sad frka i steah od poroda pa izludjujem mm ,svakakvi mi scenariji u glavi uh da mi je da rodim zivog i zdravog bebija pa da odahnem. LEJLA ja bi ti isto savjetovala da sacekate dok ne odes na pregled i vidis jel sve ok ,onda slobodno navalite ako mozete. Mi cijelu trudnocu nismo eto kako smo plasljivi a nemam nikakvi problema jednostavno se ne mogu opustiti i gotovo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:20:38
marinčii
ROSE sretno sutra s nalazima ,abd bit ce uredni. Imeni je doktor opet dao uputnicu da uradim ,sacekat cu jos koji dan pa cu uraditi koji dan prije kontrole da budu svjezi ;-):-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:40:47
vanchi88
cao cure muzic mi je jos uvijek kuci pa sam snjim vecinom odmaramo danas i tako. vi ste sad pomjerile a mi tek iduci vikend nisam jos svjesna da ce novembar jos malo... marinci ti i ja ubrzo ulazimo u 9 onda mozes se nadati svaki dan da ce beban doci heheheee. ja u srijedu na kontrolu za stitnu do tada odmaram jer mi je sve nekako postalo tesko, cak i do prodavnice otici andy jesi spakovala torbu za bolnicu? znam da si rekla da hoces to ubrzo, ja jos nisam al sve skoro imam osim papuca...spavacicu oni daju tamo, higijenu...predlozi su dobro dosli lejla samo se ti strpi do pregleda pa onda navali, ni mi nismo imali odnose od pocetka iako je sve bilo ok i sada je jednostavno ne mozemo se opustiti a hvala Bogu bice vremena za te stvari
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:43:59
vanchi88
marinci za sta je tebi dao nalaze da vadis>?
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:45:38
marinčii
VANCHII ni ja jos torbe nisam spremila al hocu cim udjem u 9 mjesec. Meni i jest strah da ne krene porod a meni beba naopako sta cu onda,cijelu noc sam o tome dumala jedva da sam spavala:-(
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 19:55:02
vanchi88
o dobro, kontam kakve nalaze pred kraj trudnoce, fhha nemoj se oko toga sikirati, on moze da se okrene cak i tokom poroda!! do 37 nedelje on vec zauzme poziciju za porod imas ti jos fore nece te valjda tjerati da rodis prirodno ako je beba glavicom gore?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 20:01:39
marinčii
Ma nadam se da se stigne okrenuti ,idem na kontrolu kad napunim 37 tjedana i ako se ne bude okrenuo onda cu vjerovatno na carski.Al eto ja sad u strahu da ne krene prije vakta pa da mi sve poremeti hehe bas sam luckasta uvijek me necega strah
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 20:39:51
vanchi88
ma da i krene ranije, radice carski? (ne mislim da hoce, ali kad sebi covjek nesto u glavu stavi dzaba sve) znam po sebi! Da li se kod vas radi hitan carski ili recimo ako skontaju da nece beban da se okrene i da je tvrdoglav moraju oni,nema druge zar ne? kako kod vas idu babine? znam da svaka regija,grad,selo ima neki svoj obicaj pa pitam.....recimo da li se zove ili se ljudi sami najave? mene tako nekako bezveze da ja zovem i kazem eto,ja rodila ajde vi sad dodjite.. ja sam rekla ko je zeljn i voljan da dodje,dobrodosaooo imam ovdje familije sire i sigurno oni hoce, a ja i mm smo nesto povrsinski pricali da cemo kroz koji mjesec iza bozica i slave u januaru da napravimo rucak neki ili negdje ili da iznajmimo prostoriju posto nam je stan malen. al otom potom...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 20:42:04
vanchi88
meni kako sestrica objasni,ja 5og nov idem opet jer i dalje sam pod svake dve sedmice na kontroli... (bicu 35+6) i onda krece sedmicno do kraja....ako sam slucajno otvorena prst salju na porod.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 20:46:46
leme
Drage buduce mamice, Evo da se i ja pridruzim ovoj temo u iscekivanju svoje bebice :) i moj maleni je okrenut naopako, a za koji dan ulazimo u 9. mjesec. Dr je rekao da ako se ne okrene do 39te nedelje da cemo morati na carski al i mene je uzasnooo strah da ne krene ranije, a ne okrene se :/ sta onda?!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 21:05:02
marinčii
vanchiija imam jos jedan pregled kod doktora privatno onda ću ići valjda svaki tjedan gore u rodilište na kontrolu, Što se tiče babina mi ne zovemo ,vala ko dođe dobro je došao,obično se svi sami najave ,a moji i mm roditelji i sestra će mi svakako doći odma prvi dana da vide bebicu abd i da pomognu šta bude trebalo. lemeznači ja i ti u istom sosu,imamo male tvrdoglavce Js se još nadam da će se okrenuti pošto mi je doktor rekao da ima dovoljno plodne vode i da se moze okrenuti,ako bude htio .Ako ne onda carski,e sad kako ide ta procedura nemam pojma jer sam prvi put rodila prirodno ,al valjda nam sve objasne na vrijeme..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 21:12:11
leme
Meni je ovo prva trudnoca tako da mi je i jednog i drugog poroda strah poprilicno al Boze moj :D koliko je meni poznato, ako doktorodredi carski ide se internisti da pregleda srce i anesteziologu da uradi neke nalaze i oni standardni kao sto ku krvna slika. Eh sad ne znam kako to izvedu kad je u pitanju hitan carski :S
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 26.10.2014 21:37:12
marinčii
MOJA je sestra isto drugu curicu rodila na carski bas jer je bila na zadak ,i to je po noci imala hitan carski .E sad kako se to odigralo nisam je nikad ni pitala tada mi je glavno bilo da je sve proslo uredu,a bome izgleda da cu je sad sve morati ispitati. KAD ti opet imas kontrolu?