Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 11.2.2009 14:08:21
Tinki
Drage moje hvala na podršci, idem kod doktora u privatnu ordinaciju i sve do jucerasnje izjave bio mi je super, to me zateklo... nisam se nadala da ce htjeti nesto ubrzati,... jer on zna... rekla sam mu da zelim prirodni porod, cak ako bude moguce i bez dripa, trpit cu bolove koliko treba samo neka bude 100% prirodno, medjutim sto vise razmisljam, mozda je ta njegova izjava bila onako usputna jer oni znaju reci onako usput i nesto sto se naravno kasnije moze promijeniti, nadam se danas da ce mi je malo vise obrazloziti i opet dati nade da sacekamo jos koji dan bez ikakvog forsiranja. U 16;00 h imam ctg... pa se javim veceras. Pusa svim trudnicama.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.2.2009 12:13:37
Anoniman
Eh, evo i mene u 38 + 3. Prije dva dana bila na kontroli i doktorica mi rekla da nece beba jos vani. Sestre se salile da joj je dobro, pa joj se ne izlazi. Ali ja sam zadnjih sedmica vise zabrinuta nego pocetkom trudnoce. Stalno osluskujem i pratim mice li se beba. Ma, izludih. A beba razvukla. Mozete li mi reci molim vas, ako prodje termin, da li mi trebaju kontrolisati plodnu vodu i kako. Nekako sam zabrinuta zbog mekonija u plodnoj vodi (zelena plodna voda). Ovdje (Njemacka) previse cekaju na prirodan porod. Uf, sto mi idu na zivce. Jesu bez-brige (citaj: bez mozga). Zive u uredjenom sistemu, pa zakrzljali. Ma, to je druga tema. Ja bih da mi i ubrzaju porod dok je beba dobro. Zabrinuta sam, jer evo vec sam u 40. godini zivota, a prvo dijete. Bila bih vam zaista zahvalna da mi odgovorite. Pozdrav svima.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.2.2009 12:02:41
dinciii
ja sam prenjela 12 dana i od prvog dana sam isla svaka dva dana na kontrolu i svaki put su radili ultrazvuk i gledali imali dovoljno plodne vode i boju...i kad nije vise bilo dovoljno izazvali su mi porod....eto to je moje iskustvo...sretno...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.2.2009 13:02:00
Anoniman
Dincii, hvala na odgovoru. Puno si mi pomogla. Trazit cu da me pregledaju cesce, makar platila. A kako pregledaju boju plodne vode? Moze li se zamucena plodna voda otkriti ultrazvukom?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.2.2009 21:03:54
Tinki
Ja sam prenijela 8 dana i mogu reci da sam sretna sto sam dopcekala dan kad je moja Lamija odlucila doci na ovaj svijet jer mi je izisao sluzni cep i pukao vodenjak ali porod je ipak morao ici sekcijom, moja Lamija stigla je 15.02. i ucinila me najsretnijom osobom na svijetu. Mogu reci da potpuno razumijem sve trudnice koje prenesu, ti dani poslije termina su najtezi i zabrinjvajuci mene su doveli skoro do sloma.... Hvala Bogu sve se dobro zavrsilo, Vazno je provjeravati ctg svaki dan....to je najveci pokazatelji je li bebi jos uvijek dobro unutra.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 23.2.2009 15:12:16
tresnjicaaa
Tinki cestitam ti na bebici. Ja sam sada u 38. sedmici i sve soluskujem sta se desava.Imam zakazan pregled sad u cetvrtak i tada ce mi dok reci tacno kad da radimo carski. Inace komisija mi je zakazala za 11. mart, a termin mi je 15. Nadam se da ce sve proci u najboljem redu i jedva cekam da vidim svoju bebicu. Iskreno i ova trudnoca mi je dodijala
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 23.2.2009 21:44:18
Anoniman
Tinki, cestitam! Zelim sve najbolje tebi i bebi. U pravu si. Ovo pred kraj je iscrpljujuce. Jos nisam prenijela (38 + 1), ali su mi rekli da beba nece skoro. Zatvorena, grlic nije puno skracen, nemam cak ni BH kontrakcija. Nista. Samo se iscrpljujem prateci da li se mice beba. Evo, sad me presijece bol u donjem dijelu stomaka i trajalo je oko min.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.3.2009 23:12:47
tresnjicaaa
Ima li nas ovdje pred porodom? Ja ni sama ne znam kako se osjecam. Malo sam dobro, malo sam lose, a tako je i sa raspolozenjem. Cas me strah od carskog cas nije. Pojma nemam koji mi je davo vise
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.3.2009 12:53:27
Amela83
Ima, ima! Ja sam gotov prsnula! Juče mi bio termin a ništa se ne dešava. Javila se u bolnicu, pregledali me i sve je ok. Beba još tuče mog stomku, plodova voda je bistra, ima je dovoljno, pa mu se haman još ne izlazi. Sad samo čekam i osluškujem. Hmmm, ta neizvjesnost!!! Nije me toliko strah porođaja i bolova, da mi je samo da se sve što prije završi! Čekanje je najgore. Blago onim mamicama koje su se porodile koji dan prije termina!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.3.2009 13:35:42
noaa
meni jos 15 dana do termina,cini mi se duze nego cijela trudnoca,osjecaji toliko pomjesani da ne mogu vjerovati..prvo jedva cekam bebicu,da bude ziva i zdrava,onda strah od poroda za poludit sanjam kako me boli
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.3.2009 14:26:55
tresnjicaaa
Noa jel ti prva bebica? Ma samo polako. Meni je druga pa opet me strah iako su mi rekli da cu na craski, ja se sve nadam i zamisljam kako ce prije i kako cu se otvoriti i poroditi prirodno. Al nista od toga izgleda, pa se polako mirim da se slijedece srijede biti sekcija i da ce sve proci u najboljem redu.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.3.2009 15:17:01
belmac
evo i mene da se prijavim na ovu temu.moja mala trebala bi 24. po terminu. to je još tačno 20. dana.mada se malo sekiram jer se moja beba na zadnjoj kontroli prije 8. dana nije okrenula. to me malo sekira.trebam na kontrolu prekosutra. mada mi je dr.rekla da neće raditi ultrazvuk samo ctg i pritisak, ipak bi volila da vidim u kojoj je pozi moja . čitala sam da se u 37. i 38. nedelji može uraditi vanjsko okretanje bebe, mada neznam koliko se to kod nas praktikuje. spomenuli su mi da navodno rade dr.puzić i mašić u državnoj, pa ću prekosutra da se raspitam. nadam se da će se to moći, a još bi sretnija bila da se moja bebara već sama okrenula i pripremila za dolazak. inaće, se super osječam. ovo mi je treća i definitivno mi je najljepša. uživam u svakom momentu.jest da jedva čekam da vidim svoju , ali mogla bi ovako još mjesecima
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.3.2009 16:15:03
noaa
jest prva bebica,a najgore mi je sto mi mama govori kod nas su u obitelji zene lako radjale,a ja nemam nista zajednicko ja sam uvjek bila izrod he he..ma valjda ce biti sve ok.znate li mozda zasto mi je zadnjih dana stalno muka i zeludac me boli,a od pocetka trudnoce nism imala mucnine niti sam ikad povratila.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.3.2009 20:48:40
tresnjicaaa
Mozda ti je muka sto puno mislis na porod i strahujes. Moze psiha da dosta toga uradi. a zeludac zna da boli od nervoze. Meni je u zadnje vrijeme pojacan apetit. Samo bi mogla da jedem.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 5.3.2009 14:09:39
Amela83
Noaa, nemoj da se brineš, ne razmišljaj o porodu negativno. Ja sam se smirila a profurala sam termin već 3 dana! Ja molim boga da me zaboli, da sve krene već jednom... Više me nije strah! Bolno sigurno jeste, ali je i nešto najljepše... Još kad vidiš svoju ...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 5.3.2009 22:24:52
teta berta
samo opušteno, ja sam noć šrije poroda spavla baš slatko ne znam ni sama gdje je nestao sav strah i panika... a stomak boli i od nervoze. sretno ti sutra.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 5.3.2009 22:29:10
noaa
hvala,ma ja sam ti panicar zesci,svi koji me poznaju mrze to sto ja uvjek mislim sta ako se dogodi nesto lose a ne kao ostali normalan svijet kazem ma bit ce to ok.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 5.3.2009 22:59:30
tresnjicaaa
MA i meni noa prvo padne na pamet nalosija stvar pa sve ostalo. Nedavno mi je palo na pamet sta ako se ne probudim iz anestezije, posto ce biti carski. I tako. Svi mi kazu kako prvo na glupost pomislim pa onda na ljepse stvari, ali sta cu kad je to jace od mene.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.