|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko ste se udebljale?
24.2.2009 13:54:14   
Nunichi
Uklopi se ja u tabelu  user posted image user posted image user posted image

A Dino nemoj se brinuti,vec sam pisala,ja sam se isto tako debljala,nekad nista,a nekad 4kg za mjesec.Gledaj da pametno jedes...a kile ko kile,vazda ili ih je premalo ili previse. user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 576
24.2.2009 14:22:47   
tresnjicaaa
Ja u 38. sedmici a dobila 13 kg. Mislim da ec na ovome i ostati :)

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 577
24.2.2009 19:09:10   
DijanaBL
E ja sam 31 sedmica user posted image i udebljala sam se 14.5 kg, samo u zadnjih 2 sedmice sam se udebljala 2.5kguser posted image ,, bila sam kod doktora on kaze da je sve uredu :)
ko ce im ga znati,, Ali ja isto tako zivim u USA.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 578
25.2.2009 1:32:06   
Anoniman
Zdravo Cvrcak. Ne mogu ti poslati odgovor na PP (nisi ih omogucila), pa ti saljem odgovor ovako.
Hasimoto sindrom je kada moje tijelo proizvodi antitjela protiv moje sopstvene stitne zlijezde i tako je postepeno unistava. Ja sam radila isto tako obicni test i ustanovljeno je da je samo hormon hipofize koji stimulira rad stitne povecan. Hormoni stitne su bili ok. Medjutim, povecan hormon hipofize je znak da stitna radi izuzetno povecanim kapacitetom da bi odrzala hormone na normalnom nivou. To je doktorima ovdje bio znak da urade dodatni test na antitjela i ustanovljeno je da ih imam. Onda su mi radili test sa stimulacijom stitne kako bi ustanovili je li stitna ili hipofiza i ustanovili su da je u pitanju stitna. Iako mi nivo hormona stitne nisu bili povecani, trazili su da pocnem uzimati hormone kako bi se pomoglo da funkcija stitne opadne, a time i antitjela i hormon hipofize. Odmah sam nakon pocetka terapije ostala trudna, a prije sam imala dva spontana. Sad sam 39 + 3 i cekam svaki cas svoju bebicu. Neki doktori kazu da je mogla stitna uticati na to da sam imala spontane, a neki da ne. Ja mislim da mi je terapija pomogla. Sad idem redovno na kontrole i internista ovdje ne dozvoljava ni najmanje odstupanje ni jednog hormona. Ako te jos nesto zanima (nazivi hormona, vrijednosti) pitaj, pa cu pronaci nalaz i odgovoriti ti.
Pozdrav. Edina

(odgovor članu cvrcak)
  Neposredna veza do poruke: 579
5.3.2009 13:22:56   
delly
ciao  curke...evo da vas pitam nesto ..ja sam u 20+2 sedmici i udebljala sam se 4 kg do sada..
recite mi svoja iskustva i koliko ste se vi udebljale do polovice tj 20 sedmice??? dal je ovo previse ili premalo ili normalno??? hvala vam unaprjed..i pusam vas sve user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 580
5.3.2009 13:37:42   
manuela RR
ja sam se udeblala 3 kg do 20.sedmice i mislim da si se ti udebljala idealno,premda se najveci porast tezine desava u 8.mjesecu trudnoce,tamo od 32.sedmice pa nadalje.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 581
5.3.2009 13:41:02   
juni
Ja sam se sveukupno bila nadebljala 10 kg s tim da kad sam se vagala u bolnici neposredno prije poroda sam imala kilo manje user posted image Mislim da je to ok jer ces u narednom periodu dobiti vise kg. Meni se u 5 mjesecu trudnoce samo malo vidio stomak pa pretpostavljam da sam i ja imala oko 4-5 kg vise.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 582
5.3.2009 14:46:28   
taze_mlada
31. sam sedmica i udebljala sam se vec +13kg.. s tim sto sam u zadnjem mjesecu dobila +4 kg! a isto sam jela.... i jos uvijek isto jedem kao i s pocetka.... cak mi se jutros ucinilo da sam u 7 dana dobila +1 kguser posted image a sve isto jedem  i radim...jedino sam pocela piti tablete zeljeza i promijenila sam vitaminske tablete...sa centruma presla na preginatal.... 

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 583
5.3.2009 15:29:03   
kaktuscic
Ja sam u 23-oj sedmici i udebljala sam se 6 kg! Prije dvije sedmice sam imala istu kilazu, a jedem ko luda, sve sto vidimuser posted image  

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 584
5.3.2009 15:40:21   
Nunichi
Ja 36 + 6 dana i u plusu 13 kg  user posted image
Bas sam zadovoljna,a i doktorica...  user posted image

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 585
5.3.2009 15:53:50   
mnn
još uvijek imam 9kg više...33tjedan...ulazim u 34...pa čemo vidjeti...user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 586
5.3.2009 17:32:42   
Dinkica
evo mene poslije poroda, u trudnoci dobila 15 kg, sa 58 udebljala se na 73 kg, i bas me zanimalo koliko cu izgubiti porodom, i bas sam se vagala i imam 10 kg manje tj. 63. Ovih 5 kg viska bas dobro stoji jer sam prije bila mrsava, nadam se da ih necu izgubiti. user posted image

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 587
5.3.2009 18:09:46   
manuela RR
Ja sam ostal trudna sa 52 kg,udebljala se 16 kguser posted image (porodila sam se 4 dana kasnije od termina znaci citav deveti izdrzala),na porod otisla sa 68 kg,poslije poroda izgubila 8 kg- imala 60,a 2 mjeseca kasnije ko i prije poroda 52 kg toliko i sada imam.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 588
5.3.2009 20:44:22   
mnn
budućamama...ni ja se ne uklapam u tabelu....ma kakva tabela...glavno je da su bebe super...a kile čemo skinuti...user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 589
5.3.2009 22:56:00   
tresnjicaaa
Ja sam 39 sedmica i do prije tri dana imala sam + 13 kg, a sada imam +12 kg. Ne kontam kako sam smrsala kilo user posted image Al eto. Znaci bice 12 ili 13 kg. 

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 590
5.3.2009 23:30:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tresnjicaaa

Ja sam 39 sedmica i do prije tri dana imala sam + 13 kg, a sada imam +12 kg. Ne kontam kako sam smrsala kilo user posted image Al eto. Znaci bice 12 ili 13 kg. 

Ja citala da zene cesto smrsaju zadnji mjesec...tako upravo 1,2 kg...ali za ozbiljeuser posted image

(odgovor članu tresnjicaaa)
  Neposredna veza do poruke: 591
6.3.2009 15:42:32   
pocahontas
uklopi se i ja u tabelu 30/31 sedmicu i plus 9 kg....ma kakva tabela, da meni beba bude dovoljno teska to je najvaznije....a kile se lako skinu....ne jedes i gotovo hehehehe..... :D

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 592
6.3.2009 16:29:11   
Ella_H
delilah lutko nesekiraj se za kile sve dok se dobro osjecas i s bebom je sve u redu i  vjeruj da je svaka trudnoca drugacija ja evo i sad jedem a gubim malo ali mi je doktorica rekla da poslije 20 sedmice obicno krenu gore iako bih voljela malo umjerenije nego prosli put oko 27 kilica hehe...Pusa vam svima zenice i polako najvaznije da je beba dobro ;)...

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 593
6.3.2009 17:49:02   
ivanak
Bok trudnice,

ovo je zanimljiva tema...
taman sa pregleda od ginekologa i čak sam dobila u mjesec dana 4 kg, sveukupno +12 kg a tek sam u 27 tjednu.
Baš sam pitala doktora i kaže da je sve to normalno, da to zavisi od žene do žene, bolje jesti i da beba raste ( meni beba ima 1250g ) i vi ste automatski zadovoljnije, nego paziti... skinit ćemo kile kad rodimo :-)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 594
6.3.2009 19:44:49   
poetesa
Blago tebi, neki ti je fin doktor user posted image  Obično galame zbog težine. Ja isto imam problem s time

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 595
6.3.2009 19:54:07   
Anoniman
pa,sad,sve je individualno,ali ipak mislim da ne treba pretjerivati,mada je mene dr. upozorio,jednom se udebljla 3 kg za mjesec a kao preporucljivo je 2,ali sad se ja ipak trudim da jedem i kad nisam bas gladna,zelim da beba raste,ja sam bila mrsavica na pocetku,a sad sam u 37. i udebljala sm se 13 kg,mozda dobijem jos 2kg i bas me briga,lako cemo za kg poslije,bitno je da se rode zive i zdrave bebice user posted image user posted image
SRETNO SVIMA

(odgovor članu poetesa)
  Neposredna veza do poruke: 596
6.3.2009 20:00:50   
Anoniman
nemojte da vas muče ti problemi oko kilaže, ja sam zatrudnila sa 50kg a pred porod sam imala 70kg.Odmah sam ispuhala na porođajnom stolu. Sada daj Bože da išta ostane od mene-hahahhaha-kost i koža. 

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 597
7.3.2009 0:13:55   
Anoniman
Ma kakva tabela!! user posted image  27 sedmica = +11 kg. Navijam da nešto ostane poslije poroda, al da Bog da.....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 598
9.3.2009 13:23:02   
megi
uh kad vidim ova neka "debljanja" ne bude mi nimalo dobro
ja cu ocito do kraja da budem ko manji tenk
moze MM da prijeti drugima da ce ih njegova zena prebiti
23 sedmica +10 kguser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 599
9.3.2009 14:45:31   
taze_mlada
ja evo sam skontala da pokusam bijeli hljeb zamijeniti crnim, smanjiti kolace ( bilo ih je mozda 7 u toku mjesec dana), uvela sam integralne kekse koje ujutro uz caj od brusnice pojedem na poslu, a sto se tice kolicina i sl, to nemam sta mijenjati kad se nikako nisu ni povecavale....pa vidjecemo.....

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *