Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
A Dino nemoj se brinuti,vec sam pisala,ja sam se isto tako debljala,nekad nista,a nekad 4kg za mjesec.Gledaj da pametno jedes...a kile ko kile,vazda ili ih je premalo ili previse.
E ja sam 31 sedmica i udebljala sam se 14.5 kg, samo u zadnjih 2 sedmice sam se udebljala 2.5kg ,, bila sam kod doktora on kaze da je sve uredu :) ko ce im ga znati,, Ali ja isto tako zivim u USA.
Zdravo Cvrcak. Ne mogu ti poslati odgovor na PP (nisi ih omogucila), pa ti saljem odgovor ovako. Hasimoto sindrom je kada moje tijelo proizvodi antitjela protiv moje sopstvene stitne zlijezde i tako je postepeno unistava. Ja sam radila isto tako obicni test i ustanovljeno je da je samo hormon hipofize koji stimulira rad stitne povecan. Hormoni stitne su bili ok. Medjutim, povecan hormon hipofize je znak da stitna radi izuzetno povecanim kapacitetom da bi odrzala hormone na normalnom nivou. To je doktorima ovdje bio znak da urade dodatni test na antitjela i ustanovljeno je da ih imam. Onda su mi radili test sa stimulacijom stitne kako bi ustanovili je li stitna ili hipofiza i ustanovili su da je u pitanju stitna. Iako mi nivo hormona stitne nisu bili povecani, trazili su da pocnem uzimati hormone kako bi se pomoglo da funkcija stitne opadne, a time i antitjela i hormon hipofize. Odmah sam nakon pocetka terapije ostala trudna, a prije sam imala dva spontana. Sad sam 39 + 3 i cekam svaki cas svoju bebicu. Neki doktori kazu da je mogla stitna uticati na to da sam imala spontane, a neki da ne. Ja mislim da mi je terapija pomogla. Sad idem redovno na kontrole i internista ovdje ne dozvoljava ni najmanje odstupanje ni jednog hormona. Ako te jos nesto zanima (nazivi hormona, vrijednosti) pitaj, pa cu pronaci nalaz i odgovoriti ti. Pozdrav. Edina
ciao curke...evo da vas pitam nesto ..ja sam u 20+2 sedmici i udebljala sam se 4 kg do sada.. recite mi svoja iskustva i koliko ste se vi udebljale do polovice tj 20 sedmice??? dal je ovo previse ili premalo ili normalno??? hvala vam unaprjed..i pusam vas sve
ja sam se udeblala 3 kg do 20.sedmice i mislim da si se ti udebljala idealno,premda se najveci porast tezine desava u 8.mjesecu trudnoce,tamo od 32.sedmice pa nadalje.
Ja sam se sveukupno bila nadebljala 10 kg s tim da kad sam se vagala u bolnici neposredno prije poroda sam imala kilo manje Mislim da je to ok jer ces u narednom periodu dobiti vise kg. Meni se u 5 mjesecu trudnoce samo malo vidio stomak pa pretpostavljam da sam i ja imala oko 4-5 kg vise.
31. sam sedmica i udebljala sam se vec +13kg.. s tim sto sam u zadnjem mjesecu dobila +4 kg! a isto sam jela.... i jos uvijek isto jedem kao i s pocetka.... cak mi se jutros ucinilo da sam u 7 dana dobila +1 kg a sve isto jedem i radim...jedino sam pocela piti tablete zeljeza i promijenila sam vitaminske tablete...sa centruma presla na preginatal....
evo mene poslije poroda, u trudnoci dobila 15 kg, sa 58 udebljala se na 73 kg, i bas me zanimalo koliko cu izgubiti porodom, i bas sam se vagala i imam 10 kg manje tj. 63. Ovih 5 kg viska bas dobro stoji jer sam prije bila mrsava, nadam se da ih necu izgubiti.
Ja sam ostal trudna sa 52 kg,udebljala se 16 kg (porodila sam se 4 dana kasnije od termina znaci citav deveti izdrzala),na porod otisla sa 68 kg,poslije poroda izgubila 8 kg- imala 60,a 2 mjeseca kasnije ko i prije poroda 52 kg toliko i sada imam.
uklopi se i ja u tabelu 30/31 sedmicu i plus 9 kg....ma kakva tabela, da meni beba bude dovoljno teska to je najvaznije....a kile se lako skinu....ne jedes i gotovo hehehehe..... :D
delilah lutko nesekiraj se za kile sve dok se dobro osjecas i s bebom je sve u redu i vjeruj da je svaka trudnoca drugacija ja evo i sad jedem a gubim malo ali mi je doktorica rekla da poslije 20 sedmice obicno krenu gore iako bih voljela malo umjerenije nego prosli put oko 27 kilica hehe...Pusa vam svima zenice i polako najvaznije da je beba dobro ;)...
ovo je zanimljiva tema... taman sa pregleda od ginekologa i čak sam dobila u mjesec dana 4 kg, sveukupno +12 kg a tek sam u 27 tjednu. Baš sam pitala doktora i kaže da je sve to normalno, da to zavisi od žene do žene, bolje jesti i da beba raste ( meni beba ima 1250g ) i vi ste automatski zadovoljnije, nego paziti... skinit ćemo kile kad rodimo :-)
pa,sad,sve je individualno,ali ipak mislim da ne treba pretjerivati,mada je mene dr. upozorio,jednom se udebljla 3 kg za mjesec a kao preporucljivo je 2,ali sad se ja ipak trudim da jedem i kad nisam bas gladna,zelim da beba raste,ja sam bila mrsavica na pocetku,a sad sam u 37. i udebljala sm se 13 kg,mozda dobijem jos 2kg i bas me briga,lako cemo za kg poslije,bitno je da se rode zive i zdrave bebice SRETNO SVIMA
nemojte da vas muče ti problemi oko kilaže, ja sam zatrudnila sa 50kg a pred porod sam imala 70kg.Odmah sam ispuhala na porođajnom stolu. Sada daj Bože da išta ostane od mene-hahahhaha-kost i koža.
uh kad vidim ova neka "debljanja" ne bude mi nimalo dobro ja cu ocito do kraja da budem ko manji tenk moze MM da prijeti drugima da ce ih njegova zena prebiti 23 sedmica +10 kg
ja evo sam skontala da pokusam bijeli hljeb zamijeniti crnim, smanjiti kolace ( bilo ih je mozda 7 u toku mjesec dana), uvela sam integralne kekse koje ujutro uz caj od brusnice pojedem na poslu, a sto se tice kolicina i sl, to nemam sta mijenjati kad se nikako nisu ni povecavale....pa vidjecemo.....