Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma nije tuga vec zbunjenost hehehe..nekako kad kazes da si se udebljao 7kg zvuci pravo puno ali obzirom da sam trudna to je sve drugacije....meni se jos ljudi ne ustaju u tramvaju jer ne kontaju da sam trudna, a usla sam u 7 mjesec, tako da izgleda tih 7kg i nije tako puno..mali stomacic a ostatak tijela (bar meni) isto izgleda kao i ranije...
ja sam u 30. tjednu i udebljala sam se 12kg. doktorica mi svaki put galami, ja baš i ne jedem puno ali sam lijena i ne krećem se dovoljno pa mi se valjda zbog toga zalijepi sve što pojedem. moja mala ima već 1500. pusa svim mama
ja sam u 34. sedmici, nosim dvije bebe (prema posljednjem ultrazvuku teske 2,3 i 2,5 kg). Udebljala sam se 18kg, tj stajem u iste hlace sa niskim strukom kao i prije trudnoce (ok, ne mogu zakopcati dugme, ali stajem). Jedem non-stop, ali mislim da bebe sve pojedu. Mene ustvari brine nesto drugo - gdje ce se sva ova koza povuci??? Jos uvijek nemam strije i nadam se da ce tako i ostatati (manje od 3 sedmice do poroda), ali mi je stomak ogroman. Pitam se hoce li se to ikad povuci...
ista stvar - i ja stajem u skinny farmerke koje sam nosila prije trudnoce i to mi nikako nije jasno...naravno, samo zip ne mogu ni pomisliti da zakopcam....gdje li je tih 7kg..nemoguce da je sve u bebi....i da, meni doktorica jos nije nista rekla po pitanju tezine bebacha? koliko li je tezak sad u 29 sedmici?!
ista stvar - i ja stajem u skinny farmerke koje sam nosila prije trudnoce i to mi nikako nije jasno...naravno, samo zip ne mogu ni pomisliti da zakopcam....gdje li je tih 7kg..nemoguce da je sve u bebi....i da, meni doktorica jos nije nista rekla po pitanju tezine bebacha? koliko li je tezak sad u 29 sedmici?!
suti ti mrso mrsava... sljedeci put pravim slatke palacinke i neces stati ni u sta vise ... nema veze koliko ima ... ni ja za gomoljcica nisam nikad dobila informaciju o tezini... vazno da su sve one druge mjere koje ti radi na UZ skolske... ljubne amidzinica svog Rafu
Kilazu u trudnoci ne mozes kontrolisat,zbog bebe.E jedino ako mislis da rodis nezdravu bebu,onda mozes na dijetu.Vec se prilagodi,kao i sve mi ostale debeljuce Ja se tjesim da cu poslije poroda vratit svoju kilazu.
I ja sam u 30. sedmici i udebljala sam se 12 kg. i do sad nisu galamili, prosli put malo doktor rekao da smanjim malo tjesteninu i slatko haha. Ma samo nek bebica bude ok a kile ce se izgubiti postepeno. Ja sam inace sicusne gradje pa se nadam da ce se vratit postepeno na staro.
I ja sam u 30. sedmici i udebljala sam se 12 kg. i do sad nisu galamili, prosli put malo doktor rekao da smanjim malo tjesteninu i slatko haha. Ma samo nek bebica bude ok a kile ce se izgubiti postepeno. Ja sam inace sicusne gradje pa se nadam da ce se vratit postepeno na staro.
i ne brinite za kilograme ... pa kad je ona "lujka" Simona Gotovac mogla da se udeblja 45 kg i sve vrati... i izgledao ko avion... moze onda svaka od nas...
Evo mene posle porodjaja... U trudnoci se bila ugojila celih 21kg, a trece nedelje posle porodjaja ostalo svega 7 kg viska. S obzirom na to da sam na pocetku trudnoce imala samo 52 kg, ovih 7 kg mi dobrododje. Ne zelim da ih skidam
E moja visnjice ona lujka ima love i trenere a cisto sumnjam da zna kuhat pa joj dobro dodje ihhiih inace pola njih je na drogama a od toga se smanji apetit cula sam samo nisam probala ma da mi je poslije prve trudnoce muz u sali nabacio da nam nabavi kokaina pa cemo smrsat hehehe Sad se trudim samo u granicama normala jesti i nadati se najboljem a poslije poroda kako bude sudjeno jer mi nije bas uspjelo skinuti kile poslije prvog sve je drugacije valjda od zene do zene ma da svima savjetujem oprez sa slatkisima mene je to prvi put unistilo hehe pusa trudnice :)
Ih,lako je reci "oprez sa slatkisima"!Ja ne mogu bez njih Mislim da me to najvise i deblja.Cokoladu pojedem za minutu I smijesno i zalosno.MM mi govori da samo razmisljam sta cu pojest.Pa sta cu ja,kad mi se trazi
Ja sam u 7-moj nedelji i udebljala sam se 2 kg Biću ko bure kad budem pred porod... Fazon je u tome što mi se jako puno muči i povraćam povremeno, pa da mi se to ne bi dešavalo moram jesti, a hB imam apetita Ne znam šta da radim da mi se kile ne lijepe, a prije trudnoće nisam baš bila podložna lijepljenju kilograma...
samo šetaj puno budućamama, kreči se ako možeš i to je sve...nemoj se brinuti za kile, normalno je da svaki mjesec dobijemo po 1, 2kg...ma sve če se to rasporediti...ja sam isto mislila joj ako se dobijem nekih 10 tak kila više kako ču ja izgledati a nisam nikada imala toliko kila...a sada vidim da je sve u stomaku, i mali dio u guzi...ma uživaj u trudnoči a za kile čemo poslije...na fitnes i gotovo..
Ma ja sam poslije poroda (7 dana iza - ne namjerno) sletila 17 kg!! Otišla na porod sa 64 kg, nakon 7 dana imala 47 kg.... užas!! Nisam mogla kako treba hodati. Zato sada molim Boga da šta i ostane . Trenutno sam zakoračila u 26-u sedmicu i imam +10 kg što znači da ću se još sigurno debljati. Al s obzirom da sam startala sa 52 kg, ne bunim se .
Draga moja mnn, ma mene ne brinu kilogrami zbog estetike, već zbog toga što to nije zdravo ni dobro ni za mene ni za bebicu... Sreća mi je pa barem šetam do posla, a kad još malo otopli šetaću i od posla kući, pa mi je to oko sat vremena vježbe... Ipak, sad grickam slane štapiće, naoružala sam se voćem, jogurtićem za probavu i sendvičem od kuće da imam šta jesti na poslu, pa se nadam najboljem Ipak, hvala vam svima na utjehi Ma samo nek je dobro, sve će se ovo pregurati
Draga Maro... pa kud 8 kila? to je baš puno... jesi li to povraćala ili si samo imala mučnine?
Oboje MM je govorio da samo upropaštavam hranu, sve što pojedem odmah ide vani Pa sam morala namjerno šopati( podsjetilo me na one guske koje se šopaju za foie gras ) samo da ima nešto u želudcu da radi. Probala i sa Renie i sa grickalicama , jabuke i evo konačno povraćam samo svaki 2-3 dan i to kad dugo perem zube(BTW nema više pranja zubi od 3 minute ). Kako stare babe kažu : ako imaš mučnine i povraćaš onda će beba imati dugu kosu Našoj bebani ima da kosa bude ko u metalaca
ni mene ne brine estetika ( mada me živcira podozrivo mjerenje i tobože slatko zadirkivanje trudnice koja se udebljala - i kojoj samoj to nije lako...) nego rizici koji dolaze sa povećanim dobijanjem kilograma... Ima li neko listu ?
Ima negdje lista baš na ovoj temi. U glavnom, prvo tromjesečje je optimalno da se žena udeblja 1,2-1,5 kg. Ja već sve obavila a tek na pola Ja isto povraćam, ali u glavnom na prazno tako da sve što sam pojela ostane unutra, a ja se ispatim ko da baš ništa danima nisam jela