|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko ste se udebljale?
20.2.2009 12:21:15   
pocahontas
ma nije tuga vec zbunjenost hehehe..nekako kad kazes da si se udebljao 7kg zvuci pravo puno ali obzirom da sam trudna to je sve drugacije....meni se jos ljudi ne ustaju u tramvaju jer ne kontaju da sam trudna, a usla sam u 7 mjesec, tako da izgleda tih 7kg i nije tako puno..mali stomacic a ostatak tijela (bar meni) isto izgleda kao i ranije... user posted image

(odgovor članu marinči)
Neposredna veza do poruke: 551
20.2.2009 14:31:15   
sanja bagarić
ja sam u 30. tjednu i udebljala sam se 12kg. doktorica mi svaki put galami, ja baš i ne jedem puno ali sam lijena i ne krećem se dovoljno pa mi se valjda zbog toga zalijepi sve što pojedem.  moja malauser posted image ima već 1500. pusa svim mama

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 552
20.2.2009 14:48:09   
Dijanam
ja sam u 34. sedmici, nosim dvije bebe (prema posljednjem ultrazvuku teske 2,3 i 2,5 kg). Udebljala sam se 18kg, tj stajem u iste hlace sa niskim strukom kao i prije trudnoce (ok, ne mogu zakopcati dugme, ali stajem). Jedem non-stop, ali mislim da bebe sve pojedu. Mene ustvari brine nesto drugo - gdje ce se sva ova koza povuci???
Jos uvijek nemam strije i nadam se da ce tako i ostatati (manje od 3 sedmice do poroda), ali mi je stomak ogroman. Pitam se hoce li se to ikad povuci...

Dijana

(odgovor članu sanja bagarić)
Neposredna veza do poruke: 553
20.2.2009 16:23:34   
pocahontas
ista stvar - i ja stajem u skinny farmerke koje sam nosila prije trudnoce i to mi nikako nije jasno...naravno, samo zip ne mogu ni pomisliti da zakopcam....gdje li je tih 7kg..nemoguce da je sve u bebi....i da, meni doktorica jos nije nista rekla po pitanju tezine bebacha? koliko li je tezak sad u 29 sedmici?!user posted image

Neposredna veza do poruke: 554
20.2.2009 17:21:10   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ista stvar - i ja stajem u skinny farmerke koje sam nosila prije trudnoce i to mi nikako nije jasno...naravno, samo zip ne mogu ni pomisliti da zakopcam....gdje li je tih 7kg..nemoguce da je sve u bebi....i da, meni doktorica jos nije nista rekla po pitanju tezine bebacha? koliko li je tezak sad u 29 sedmici?!user posted image

suti ti mrso mrsava... sljedeci put pravim slatke palacinke i neces stati ni u sta vise user posted image ... nema veze koliko ima ... ni ja za gomoljcica nisam nikad dobila informaciju o tezini... vazno da su sve one druge mjere koje ti radi na UZ skolske... ljubne amidzinica svog Rafu user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 555
21.2.2009 12:52:37   
cija
Ja sam krizA...22.sedmica,udebljala se 7 kila...Prije togasam bila prava mršavica...imala sam 45 kila,a sad 52 user posted image

no nekako se moram kontrolisati.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 556
21.2.2009 18:11:20   
HannaS
Kilazu u trudnoci ne mozes kontrolisat,zbog bebe.E jedino ako mislis da rodis nezdravu bebu,onda mozes na dijetu.Vec se prilagodi,kao i sve mi ostale debeljuce user posted image Ja se tjesim da cu poslije poroda vratit svoju kilazu.user posted image

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 557
21.2.2009 18:18:37   
Jajan
I ja sam u 30. sedmici i udebljala sam se 12 kg. i do sad nisu galamili, prosli put malo doktor rekao da smanjim malo tjesteninu i slatko haha. Ma samo nek bebica bude ok a kile ce se izgubiti postepeno. Ja sam inace sicusne gradje pa se nadam da ce se vratit postepeno na staro.

Neposredna veza do poruke: 558
22.2.2009 10:14:03   
cija

IZVORNA PORUKA: Jajan

I ja sam u 30. sedmici i udebljala sam se 12 kg. i do sad nisu galamili, prosli put malo doktor rekao da smanjim malo tjesteninu i slatko haha. Ma samo nek bebica bude ok a kile ce se izgubiti postepeno. Ja sam inace sicusne gradje pa se nadam da ce se vratit postepeno na staro.

ma ti si super!

(odgovor članu Jajan)
Neposredna veza do poruke: 559
22.2.2009 17:00:31   
Visnja RR
i ne brinite za kilograme ... pa kad je ona "lujka" Simona Gotovac mogla da se udeblja 45 kg i sve vrati... i izgledao ko avion...  moze onda svaka od nas...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 560
22.2.2009 19:30:18   
ringeraja
Evo mene posle porodjaja...
U trudnoci se bila ugojila celih 21kg, a trece nedelje posle porodjaja ostalo svega 7 kg viska. S obzirom na to da sam na pocetku trudnoce imala samo 52 kg, ovih 7 kg mi dobrododje. Ne zelim da ih skidamuser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 561
22.2.2009 21:15:54   
Ella_H
E moja visnjice ona lujka ima love i trenere a cisto sumnjam da zna kuhat pa joj
dobro dodje ihhiih inace pola njih je na drogama a od toga se smanji apetit
cula sam samo nisam probala ma da mi je poslije prve trudnoce muz u sali nabacio
da nam nabavi kokaina pa cemo smrsat hehehe
Sad se trudim samo u granicama normala jesti i nadati se najboljem a poslije
poroda kako bude sudjeno jer mi nije bas uspjelo skinuti kile poslije prvog
sve je drugacije valjda od zene do zene
ma da svima savjetujem oprez sa slatkisima mene je to prvi put unistilo hehe
pusa trudnice :)

(odgovor članu ringeraja)
Neposredna veza do poruke: 562
23.2.2009 13:13:15   
HannaS
Ih,lako je reci "oprez sa slatkisima"!Ja ne mogu bez njihuser posted image Mislim da me to najvise i deblja.Cokoladu pojedem za minutuuser posted image user posted image I smijesno i zalosno.MM mi govori da samo razmisljam sta cu pojest.Pa sta cu ja,kad mi se traziuser posted image

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 563
23.2.2009 23:46:16   
cija
ma meni će pita i pica dohakati s kilogramima user posted image

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 564
24.2.2009 8:28:29   
budućamama
Ja sam u 7-moj nedelji i udebljala sam se 2 kguser posted image user posted image
Biću ko bure kad budem pred porod...
Fazon je u tome što mi se jako puno muči i povraćam povremeno, pa da mi se to ne bi dešavalo moram jesti, a hB imam apetitauser posted image
Ne znam šta da radim da mi se kile ne lijepe, a prije trudnoće nisam baš bila podložna lijepljenju kilograma...user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 565
24.2.2009 8:32:43   
mnn
samo šetaj puno budućamama, kreči se ako možeš i to je sve...nemoj se brinuti za kile, normalno je da svaki mjesec dobijemo po 1, 2kg...ma sve če se to rasporediti...ja sam isto mislila joj ako se dobijem nekih 10 tak kila više kako ču ja izgledati a nisam nikada imala toliko kila...a sada vidim da je sve u stomaku, i mali dio u guzi...ma uživaj u trudnoči a za kile čemo poslije...na fitnes i gotovo..user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 566
24.2.2009 8:58:43   
Anoniman
Ma ja sam poslije poroda (7 dana iza - ne namjerno) sletila 17 kg!! Otišla na porod sa 64 kg, nakon 7 dana imala 47 kg....user posted image  užas!! Nisam mogla kako treba hodati. Zato sada molim Boga da šta i ostane user posted image .
Trenutno sam zakoračila u 26-u sedmicu i imam +10 kg što znači da ću se još sigurno debljati. Al s obzirom da sam startala sa 52 kg, ne bunim se user posted image .

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 567
24.2.2009 9:24:05   
budućamama
Draga moja mnn,
ma mene ne brinu kilogrami zbog estetike, već zbog toga što to nije zdravo ni dobro ni za mene ni za bebicu...
Sreća mi je pa barem šetam do posla, a kad još malo otopli šetaću i od posla kući, pa mi je to oko sat vremena vježbe...
Ipak, sad grickam slane štapiće, naoružala sam se voćem, jogurtićem za probavu i sendvičem od kuće da imam šta jesti na poslu, pa se nadam najboljemuser posted image
Ipak, hvala vam svima na utjehiuser posted image
Ma samo nek je user posted image  dobro, sve će se ovo preguratiuser posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 568
24.2.2009 11:18:42   
Mara
U prva 4 mjseseca sam izgubila 8 kila, i bila prezgodna user posted image
sada sa 20 tjedana trudnoće imam 72 kila i još se nisam vratila na staru kilažu -ponosnih 76 kilauser posted image . Trudnoća mi došla kao dijeta user posted image

L´amore basta a se stesso...

Neposredna veza do poruke: 569
24.2.2009 11:21:53   
budućamama
user posted image user posted image user posted image Draga Maro... pa kud 8 kila?
to je baš puno... jesi li to povraćala ili si samo imala mučnine?

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

(odgovor članu Mara)
Neposredna veza do poruke: 570
24.2.2009 11:35:43   
Mara
IZVORNA PORUKA: budućamama

user posted image user posted image user posted image Draga Maro... pa kud 8 kila?
to je baš puno... jesi li to povraćala ili si samo imala mučnine?

Obojeuser posted image
MM je govorio da samo upropaštavam hranu, sve što pojedem odmah ide vani user posted image
Pa sam morala  namjerno šopati( podsjetilo me na one guske koje se šopaju  za foie grasuser posted image ) samo da ima nešto u želudcu da radi. Probala i sa Renie i sa grickalicama , jabuke i evo konačno povraćam samo svaki 2-3 dan i to kad dugo perem zube(BTW nema više pranja zubi od 3 minuteuser posted image ).
Kako stare babe kažu : ako imaš mučnine i povraćaš onda će beba imati dugu kosuuser posted image  Našoj bebani ima da kosa bude ko u metalaca user posted image

L´amore basta a se stesso...

Neposredna veza do poruke: 571
24.2.2009 13:23:18   
poetesa
ni mene ne brine estetika ( mada me živcira podozrivo mjerenje i tobože slatko zadirkivanje trudnice koja se udebljala - i kojoj samoj to nije lako...)  nego rizici koji dolaze sa povećanim dobijanjem kilograma... Ima li neko listu ? user posted image

(odgovor članu Mara)
Neposredna veza do poruke: 572
24.2.2009 13:33:02   
budućamama
Ima negdje lista baš na ovoj temi. U glavnom, prvo tromjesečje je optimalno da se žena udeblja 1,2-1,5 kg.
Ja već sve obavila a tek na pola user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja isto povraćam, ali u glavnom na prazno tako da sve što sam pojela ostane unutra, a ja se ispatim ko da baš ništa danima nisam jelauser posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 573
24.2.2009 13:44:19   
dina_89
bila sam juce na pregledu vidjela sam svoju princezu, dusa mamina uzela nogicu i igra se sa njom user posted image ali eto od proslog pregleda koji je bio prije mjesec i po udebljala sam se jos 3.5 kg user posted image  

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

Neposredna veza do poruke: 574
24.2.2009 13:50:59   
budućamama
evo tabela:
http://mamaibeba.net/trudnoca/tezina.asp user posted image
Ja se ovdje nikako ne uklapam u ove njihove prosjeke user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *