Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Tacno znam o cemu pricas Ja uopste nemam nekog posebno pojacan apetit al kg u ovim zadnjim sedmicama lete li lete. Kod mene se zadnjih 7 dana pojavila jos i voda pa mi trne ruke i noge kao buhtlice
Mi smo u 34 +3 i deblji smo za 13 kg :/ Sad pored problema sa probavom jer pijemo zeljezo imam i vodu tako da se to sve sastalo. Doktorica kaze da pazim sad sa kilama ...a ja zaista o ne zderem al pijem sve sto mi pod ruku dodje jer sam vjecno zedna. Uglavnom pijem vodu ili Cedevitu. Beba ima 2700 za sad.
Mi smo u 34 +3 i deblji smo za 13 kg :/ Sad pored problema sa probavom jer pijemo zeljezo imam i vodu tako da se to sve sastalo. Doktorica kaze da pazim sad sa kilama ...a ja zaista o ne zderem al pijem sve sto mi pod ruku dodje jer sam vjecno zedna. Uglavnom pijem vodu ili Cedevitu. Beba ima 2700 za sad.
Nije to uopste previse. Opusti se I uzivaj. Pokusaj da se zaustavis na 15 kg. Protiv vode ne mozes al zato sad jedi voce I salate I izbjegavaj masno I slano. Za mjesec I po potrudi se da ne dobijes vise
33+5 i u plusu 11kg. Kazu da se poslije 33 sedmice manje dobija na kilazi,hajd malo utjehe nije na odmet .
Nije puno 11kg. Ne sikiraj se. Uzivaj. Bolje I to nego da povracas kao ja I da to bude razlog nedobijanja kilograma. Nek su nam bebe zdarve a za kilograme cemo lako posle. Do +15 je prihvatljivo
33+5 i u plusu 11kg. Kazu da se poslije 33 sedmice manje dobija na kilazi,hajd malo utjehe nije na odmet .
istina je...ja do 33 nedjelje nabrala 15 kg i evo 3 nedjelje kasnije ista kilaza nece kila na mene vise
Da hoce I meni tako,dosta mi brate 11 kg. Imam vagu u kuci ali digitalna pa vazda razlicitu kilazu pokazuje,zato odem u jednu robnu kucu I izvagam se ,ona mi pokazuje isto kao kod dokija. Mene m preplasio kaze ti ces se poroditi prije termina jer si se udebljala puno .
Bolje ti je!Beba I dalje dobija ne brini. To kazem jer sam u prvoj trudnoci ulaskom u 9 gubila na kilazi a beba je I dalje napredovala. Inace,kazu da je idealna tezina u trudnoci od 9-12 kg. Ja imam fore jos 1kg da dobijem da bi bila idealna . Imala sam ih viska I prije trudnoce zato bolje ne.
Nije puno 11kg. Ne sikiraj se. Uzivaj. Bolje I to nego da povracas kao ja I da to bude razlog nedobijanja kilograma. Nek su nam bebe zdarve a za kilograme cemo lako posle. Do +15 je prihvatljivo
Moja dandy imam jos do kraja,da Bog da na tome da ostane. Imala sam viska I prije trudnoce. Koja si ti sedmica pa jos uvijek povracas? Meni su u ovoj trudnoci mucnine prestale oko 16 sedmice a u prethodnim oko 20.
Moja dandy imam jos do kraja,da Bog da na tome da ostane. Imala sam viska I prije trudnoce. Koja si ti sedmica pa jos uvijek povracas? Meni su u ovoj trudnoci mucnine prestale oko 16 sedmice a u prethodnim oko 20.
27 nedelja i +4 kg Povracala sam prva 4 mjeseca svakodnevno, pa 5-ti nisam niti jednom i skoro cijeli 6-ti mjesec isto povraćala ...Vidjećemo kako cemo sad u 7-mom proći. Izmucilo me živu
Ljubicice dabogda nam sve brige ti kilogrami bili, i ja sam zatrudnila sa 9 kg vise nego u prvoj T, ali sta cu..neka samo sve dobro prodje aBd
U pravu si da nam to biva jedina briga,ali ja Bogami ne zelim da dobijem vise od 15 jos ovo vremena sto mi je ostalo aBd,jer kile i postanu briga posto mogu dovesti do nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema u trudnoci ako se pretjera i iz tog razloga je bolje paziti. Sto manje to bolje...u prvoj trudnoci sam dobila samo 7 kg i osjecala sam se k'o da nisam trudna poletno za sve,a sad Bogami ima dana kad mi je mrsko ustati i napiti se vode jer se osjecam umorno i iscrpljeno...vjerovatno je i razlog tome jos dvoje djece treba u skolu iz skole,vjezbaj s njima,izvedi ih u park tamo ovamo +m ,kuca i sl.,a prije sama i nikakvih obaveza.
27 nedelja i +4 kg Povracala sam prva 4 mjeseca svakodnevno, pa 5-ti nisam niti jednom i skoro cijeli 6-ti mjesec isto povraćala ...Vidjećemo kako cemo sad u 7-mom proći. Izmucilo me živu
Ma ne brini svi smo mi razliciti,ne postoji formula trudnoce po kojoj nam svima treba biti ista trudnoca. Svako je individua za sebe...4kg su taman jer tek sad ti i pocinje intenzivnije dobijanje na kilazi pogotovo bebe a to i sama znas. Znam da nije lahko mucnine i ostalo ali da te malo utjesim moja zaova sa 2 djetetom povracala svih 9mjeseci ne daj Boze ni to...beba je opet imala oko 4 kg.
Mene ove kile na kraju krajeva najmanje sikiraju...mene pate ove strije koje u se pojavile tek skoro. Pucam na sve strane :( Deprimira me to strasno...za kile mi je na kraju lako,ukoliko budem bila vrijedna stesat ću ih...al ove kratere ispod stomaka i sa strane ne otkloni niko, :( Baš sam se rastužila jer nisam do sad to ispod stomaka ni vidjela.
Mene ove kile na kraju krajeva najmanje sikiraju...mene pate ove strije koje u se pojavile tek skoro. Pucam na sve strane :( Deprimira me to strasno...za kile mi je na kraju lako,ukoliko budem bila vrijedna stesat ću ih...al ove kratere ispod stomaka i sa strane ne otkloni niko, :( Baš sam se rastužila jer nisam do sad to ispod stomaka ni vidjela.
Mazes li se icim? ja sam sklona strijama,imam ih jos iz puberteta,a u trudnoci ni jedne jedine a dobila 18 kg...mazem se svaku noc alverde maslacem i uljem...oni su mi zakon...iinace sam usla u 37 sedmicu...
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
Ja sam se mazala od samog početka i nisam do sad imala nikad pola strije. Nisam nikad bila krupna i nisam imala skokove u težini. Mislim da mazanje tu ne pomaže. Ja sam sad u 38 sedmici i tek skoro mi je to pucanje krenulo. Mazala sam se sa kremama i uljima po 3 puta dnevno...al et prije 10 dana jednostavno je krenulo i ne staje.A udebljala sam se 13 kg do sad.
Da i ja prijavim svoje kilice. Trudna 25+4, dobila 3 kg. Prva 4 mjeseca nisam imala baš apetita kao prije trudnoće, ali zadnjih dana bih mogla slona pojesti, posebno mi se slatko traži. Pretpostavljam da ću tek sad krenuti da se debljam, mada svejedno moram paziti.
Ja se mažem bademovim uljem, imam nešto malo strija na bokovima još od puberteta, a za ostalo ćemo vidjeti. Ako je po genetskom faktoru i ako sam na mamu, onda ne bih trebala ispucati, jer ona u 3 trudnoće nije nijednu striju dobila. Ali ima još do kraja, vidim po iskustvima nekih forumašica da su popucale tek u zadnjem mjesecu...
Koliko te se sjećam sa slika, ti si mršavica tako da 9 kg nije puno. Neka dobiješ još toliko do kraja i opet dobro, jer mršavice se više udebljaju u trudnoći. To je kao neko nepisano pravilo, posebno ako nisi imala mučnina na početku.